www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Τα επώδυνα μέτρα είναι πίσω μας

Τα επώδυνα μέτρα είναι πίσω μας, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2011. Εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της χώρας και απέρριψε, για ακόμα μια φορά, το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά ότι ποντάρει στην αποτυχία της χώρας και ότι η Ν.Δ. δεν εφάρμοσε τα μέτρα που προτείνει τώρα, την περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση.


"Δεν θα μουν εδώ αν δεν πίστευα στην Ελλάδα και στις τεράστιες δυνατότητες των Ελλήνων, τις οποίες σπαταλήσαμε", δήλωσε ο πρωθυπουργός. Κατηγόρησε τη Ν.Δ. για έλλειψη ειλικρίνειας και πρόσθεσε πως ο Κ. Καραμανλής, ήξερε το μέγεθος του ελλείμματος και προτίμησε να λιποτακτήσει. Όσον αφορά στο θέμα των ευρωομολόγων, κάλεσε τον Α. Σαμαρά να μην δημιουργεί εντυπώσεις, σημειώνοντας ότι είχαν συζητήσει το θέμα.

Σχετικά με το θέμα της χρεοκοπίας, τόνισε ότι η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα, αλλά κατάφερε να την αποφύγει. "Όπως διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες μέχρι τώρα, έτσι θα τις διαψεύσουμε μέχρι να μας
αφήσουν ήσυχους", επισήμανε.

Το 2010 η χώρα πέρασε μια κόλαση, ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά στάθηκε όρθια, ενώ πρόσθεσε ότι οι Έλληνες πληρώνουμε την ανειλικρίνεια που δείξαμε στο παρελθόν για να μην διορθώσουμε τα κακώς κείμενα της χώρας μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: