www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ανησυχούν οι έμποροι για το ΦΠΑ 13% σε λαχανικά και φρούτα

Για σοβαρές επιπτώσεις τόσο στις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς, όσο και στους καταναλωτές, από την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ στα οπωροκηπευτικά προϊόντα και φρούτα από 11% σε 13% προειδοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οπωρολαχανεμπόρων.


Με επιστολή της ομοσπονδίας προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, η οποία κοινοποιείται και στους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδη και Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη, οι οπωρολαχανέμποροι επισημαίνουν ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα εντός του 2010, τονίζοντας ότι τα οπωροκηπευτικά προϊόντα και τα φρούτα είναι είδη άμεσης καθημερινής βιοτικής ανάγκης.

Όπως εκτιμούν οι εκπρόσωποι του κλάδου, η αύξηση του ΦΠΑ θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το οικογενειακό εισόδημα, καθώς θα υπάρξει μετακύλιση της αύξησης στην τιμή του καταναλωτή. Κρούουν επίσης των κώδωνα του κινδύνου για περαιτέρω μείωση στην κατανάλωση των προϊόντων
αυτών με συνέπεια να περιοριστεί σημαντικά ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων του κλάδου.

Ζητούν τέλος την ανάκληση της αύξησης του ΦΠΑ σε λαχανικά και φρούτα από 11% σε 13% προκειμένου, όπως αναφέρουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις τους, αλλά και να μην επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο το οικογενειακό εισόδημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: