www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Τσικνοπέμπτη: ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές;

Καλύτερο διατροφικά είναι όποιο κρέας έχει λιγότερο λίπος. Ωστόσο οι φίλοι των ψητών, πρέπει να γνωρίζουν πως όσο λιγότερο λίπος έχει το κρέας τόσο δυσκολότερα ψήνεται στα κάρβουνα.

Υπάρχουν επιλογές και τρόποι για να τσικνίσει κάποιος όπως προστάζει το έθιμο της ημέρας και να έχει στο πιάτο του μια καλοψημένη μερίδα κρέας που δεν θα τον επιβαρύνει θερμιδικά και διατροφικά. Μια λύση, είναι να παραγγείλει- σε περίπτωση που θα φάει έξω- ή να ψήσει παϊδάκια κοτόπουλου.

 Έτσι, μπορεί στη συνέχεια να αφαιρέσει την πέτσα, όπου βρίσκεται το λίπος και με αυτό τον τρόπο θα καταναλώσει λιγότερα λιπαρά. Μία ακόμη λύση, είναι να επιλέξει κάποιος μια χοιρινή μπριζόλα

΄Εκτακτα μέτρα για τους αστέγους, ενόψει κακοκαιρίας


Εκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων λαμβάνει εκ νέου ο δήμος Αθηναίων, εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας, που σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ξεκινά από την Πέμπτη.

Νέος χώρος φιλοξενίας από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, είναι το κτίριο στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Βόδα και Μακεδονίας (είσοδος από οδό Μακεδονίας), που θα λειτουργήσει εκτάκτως ως «καταφύγιο», έως το τέλος των έντονων καιρικών φαινομένων και του ψύχους.

Σε αυτό το κτίριο έχουν ήδη μεταφερθεί με ευθύνη του δήμου και όσοι άστεγοι φιλοξενούνταν τις

Δημοσκόπηση VPRC: Στο 27,5% η ΝΔ, πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 11%!

Ποσοστό 27,5% στη ΝΔ, μόλις 11% στο ΠΑΣΟΚ και υψηλά ποσοστά για τα κόμματα της Αριστεράς δίνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ψήφιση των νέων μέτρων, της εταιρείας VPRC, που έρχεται στη δημοσιότητα αύριο Πέμπτη από το περιοδικό "Επίκαιρα".

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί κατά μία μονάδα καταγράφοντας ποσοστό 11%, ενώ η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι έρχεται αντιμέτωπη με την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να υπερψηφίσει το νέο Μνημόνιο και να διαγράψει 21 βουλευτές, καταγράφοντας ποσοστό 27,5%.

Τα κόμματα της Αριστεράς καταγράφουν πολύ υψηλά ποσοστά με τη Δημοκρατική Αριστερά να φθάνει στο 16%, το ΚΚΕ στο 14% και το ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5%. Το ποσοστό του ΛΑΟΣ πέφτει στο 4,5%

Διευκρινίσεις για τους πρώην πελάτες Hellas Power - Energa Power Trading


Διευκρινίσεις για την εξόφληση λογαριασμών, του τέλους ακινήτων αλλά για την υποχρέωση επιλογής νέου προμηθευτή από τους πρώην πελάτες των εταιρειών Hellas Power και Energa Power Trading δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:
- Όλοι οι λογαριασμοί που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν από τους προμηθευτές Hellas Power Α.Ε. και Energa Power Trading/ Energa Εμπόριο Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. και αφορούν σε καταναλώσεις μέχρι και τις 24.01.2012, μπορούν να εξοφλούνται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραπάνω εταιριών με τις συμβεβλημένες τράπεζες, οι

Εθνικό σχέδιο ανάπτυξης ζητούν από τον Πρωθυπουργό 14 βουλευτές


Επιστολή στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, απέστειλαν 14 βουλευτές, ζητώντας του να παρουσιάσει ένα «σχέδιο διεξόδου, ανάπτυξης και ανάτασης» της χώρας.

«Μετά από δύο χρόνια διαρκούς προσπάθειας, χωρίς, ωστόσο, επαρκή αποτελέσματα, η χώρα μας και ο λαός βρίσκονται ακόμα στο χείλος του γκρεμού. Δώσαμε υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. Αφήσαμε ευκαιρίες να χαθούν. Δε δημιουργήσαμε εθνικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση», επισημαίνουν στην επιστολή τους οι βουλευτές.

«Ο αγώνας φαίνεται ότι έχει τελειώσει, και είμαστε ήδη στην παράταση. Η Βουλή ψήφισε. Ο χρόνος κερδήθηκε. Περιμένουμε τώρα όλοι να δούμε τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα αξιοποιήσουν αυτόν τον χρόνο για την ανασύνταξη της χώρας», προσθέτουν, επισημαίνοντας την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα «οι

Η επιστολή του Γ. Παπανδρέου σε ΕΕ - ΔΝΤ


Τη δέσμευσή του «στους στόχους του Προγράμματος και στις βασικές πολιτικές, όπως ορίζονται στο Μνημόνιο (MoU/MEFP), όπως συμφωνήθηκε μεταξύ της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και στην επιτυχή εφαρμογή τους» εκφράζει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στην επιστολή του προς τους επικεφαλής του ΔΝΤ της ΕΕ, και της ΕΚΤ.

«Για αυτόν τον λόγο, οποιαδήποτε μελλοντική προσαρμογή στο πλαίσιο του προγράμματος στο μείγμα πολιτικών και οποιαδήποτε νέα μέτρα θα σχεδιάζονται έτσι ώστε να είναι πλήρως σύμφωνα με το πρόγραμμα και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη των στόχων του» σημειώνει και

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση ελαιολάδου λόγω απόκλισης ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που αφορά στον έλεγχο της ποιότητας του ελαιολάδου και σε συνεργασία με τη Δ' Χημική Υπηρεσία Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, με παραπλανητική ως προς τον καταναλωτή επισήμανση, καθώς, από τα εργαστηριακά αποτελέσματα, προέκυψε να πωλείται ως «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο», χωρίς ωστόσο να πληρούνται τα υφιστάμενα ποιοτικά κριτήρια για τον ανωτέρω χαρακτηρισμό, σύμφωνα με το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΜΥΤΙΛΗΝΙΩ, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο», σε συσκευασία των 5L και ημερομηνία λήξης 12-11-2012, το οποίο παρασκευάζεται από την επιχείρηση «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΛΕΣΕΛ”, Αλκαίου 21, Μυτιλήνη.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω, μη κανονικό, προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι: 

«Η ποιότητα της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής δεν τίθεται σε αμφισβήτηση, πόσω μάλλον του ελαιολάδου που αποτελεί εθνικό προϊόν με διεθνείς πρωτιές για την ποιότητα και την εξαιρετική του

Αντ. Σαμαράς: Εκλογές άμεσα για να υπάρξει ομαλότητα

Το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες, προκειμένου, όπως είπε, να υπάρξει ομαλότητα, επανέλαβε σε ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.


Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση νωπή και ισχυρή με λαϊκή εντολή και νομιμοποίηση, για να αποκατασταθεί, όπως επισήμανε, «το δικαίωμα της ελπίδας». «Τρία πράγματα: ανάκαμψη, κοινωνική συνοχή και άμεσα εκλογές. Αυτό το λέω παντού, το λέω και στους δανειστές μας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, αιτιολόγησε την απόφασή του να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, διευκρινίζοντας ότι η δεύτερη συμφωνία «είχε κάτι που δεν είχε η πρώτη: άμεση περιστολή του

Έντονη αντίδραση Κ. Παπούλια στις γερμανικές πιέσεις


Την έντονη δυσφορία του για τις επανειλημμένες πιέσεις που δέχεται η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες από την Ευρώπη και ιδίως από το Βερολίνο εξέφρασε σε υψηλούς τόνους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

«Όλοι έχουμε χρέος να βάλουμε πλάτη για να περάσουμε την κρίση. Δεν δέχομαι να λοιδορείται η πατρίδα μου από τον κ. Σόιμπλε, δεν το δέχομαι σαν Έλληνας», ανέφερε ο κ. Παπούλιας.

«Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα; Ποιοι είναι

Οικονομικές και διαχειριστικές ατασθαλίες στον Οίκο Ναύτου


Οικονομικές και διαχειριστικές ατασθαλίες σε τέσσερα παραρτήματα του Οίκου Ναύτου που εδρεύουν σε περιφερειακές λιμενικές αρχές διαπίστωσε μετά από ελέγχους η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ζήτησε από την Κεντρική Υπηρεσία του Οίκου Ναύτου, τη διενέργεια ενδελεχών διαχειριστικών ελέγχων, προκειμένου να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό των ελλειμμάτων, τα οποία σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα

Ενας τόνος κάνναβης μέσα σε φουσκωτό


Μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης εντοπίστηκε σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, το οποίο καταδιώχθηκε από την ελληνοαλβανική μεθόριο έως τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και τελικά ακινητοποιήθηκε στην παραλία Ρίζα Αντιρρίου.

Στο φουσκωτό, μήκους 11 μέτρων, βρέθηκε περίπου ένας τόνος κάνναβης και ένα καλάσνικοφ. Επίσης, εντοπίστηκαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο, καθώς και ένα βαν, το οποίο προοριζόταν για την παραλαβή των ναρκωτικών και τον ανεφοδιασμό

Νέο αίτημα αποφυλάκισης από τον Εφραίμ


Νέο αίτημα -αυτή τη φορά προς το Συμβούλιο Εφετών- για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με επιβολή περιοριστικών όρων υπέβαλε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.

Αντίστοιχο αίτημά του απορρίφθηκε πριν από λίγες ημέρες από την ανακρίτρια της υπόθεσης Ειρήνη Καλού. Στη νέα του αίτηση επικαλείται πάλι λόγους υγείας αλλά και ουσίας.

Ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις 23 Δεκεμβρίου με βούλευμα του

Online σπουδές στο ΜΙΤ!

To Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα σε παγκόσμιο επίπεδο, λανσάρει το πρώτο δωρεάν πρόγραμμα σπουδών στο οποίο οι φοιτητές σπουδάζουν online και βαθμολογούνται αυτόματα από υπολογιστές.

Η νέα σειρά μαθημάτων, με την ονομασία MITx, ξεκινά πιλοτικά το Μάρτιο με το πρόγραμμα σπουδών «Κυκλώματα και Ηλεκτρονική», το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο.

Οι απόφοιτοι δεν θα λαμβάνουν πτυχίο, αλλά βεβαίωση σπουδών με το όνομα του MIT. Τα online μαθήματα βασίζονται στο αντίστοιχο πρόγραμμα που ακολουθούν οι φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη του ΜΙΤ και δεν είναι πιο «χαλαρά», διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος.

Πολλά ακόμα μεγάλα πανεπιστήμια προσφέρουν σήμερα εκπαιδευτικό υλικό στο Διαδίκτυο, το MIT

Reuters: Εξετάζεται αναβολή της βοήθειας χωρίς χρεοκοπία

Στελέχη της ευρωζώνης εξετάζουν τρόπους προκειμένου να καθυστερήσει μέρος ή ακόμη και όλο το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, κατορθώνοντας παρόλα αυτά να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία, δηλώνουν πηγές της ΕΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η αναβολή μπορεί να διαρκέσει μέχρι η χώρα να διεξάγει εκλογές, που αναμένονται τον Απρίλιο, αναφέρουν οι πηγές της ΕΕ.

Ενώ τα βασικά στοιχεία του πακέτου, το οποίο ανέρχεται στα 130 δισ. ευρώ, υπάρχουν, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν είναι ικανοποιημένοι για το ότι οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες έχουν δεσμευτεί επαρκώς στη συμφωνία.

Επίσης, αναφέρει το Reuters, δεν είναι ξεκάθαρο ότι το επίπεδο χρέους/ΑΕΠ της χώρας, το οποίο βρίσκεται τώρα στο 160%, θα διαμορφωθεί στο 120% μέχρι το 2020 μέσω της συμφωνίας, όπως

Ενοίκια, δίδακτρα, ΙΧ και κότερα ξεσκονίζει η εφορία

Τέσσερις διασταυρώσεις των δεδομένων που ανέγραψαν στις φορολογικές δηλώσεις του 2011 πρόκειται να πραγματοποιήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για διασταυρώσεις που αφορούν τόσο στα εισοδήματα που δηλώνουν οι φορολογούμενοι όσο και στις τεκμαρτές τους δαπάνες. Η εκκαθάριση και η αποστολή των φορολογικών δηλώσεων του 2011 έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις.

Αυτές θα αφορούν:

1. Στα εισοδήματα από ενοίκια που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι. Πρόκειται για μια από τις πρώτες διασταυρώσεις που έγιναν όταν δημιουργήθηκε το taxis στα μέσα της δεκαετίας του ʼ90. Η

Παραιτήθηκε του μισθού του ο Κάρολος Παπούλιας

Την απόφασή του να παραιτηθεί του μισθού του ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα το μεσημέρι.

Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος: "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με παρεκάλεσε ως Υπουργό Οικονομικών να προβώ σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να παραιτηθεί του μισθού του, να παραιτηθεί δηλαδή της χορηγίας του ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για μία κίνηση που τιμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι μια συμβολική κίνηση τη στιγμή που ο ελληνικός λαός καλείται να υποστεί τέτοιες θυσίες, ο πρώτος πολίτης της

Μπήκε μέσα στο κτίριο η γυναίκα που απειλούσε να πέσει


Έληξε το θρίλερ με την εργαζόμενη του ΟΕΚ, η οποία απειλούσε από το πρωί ότι θα πέσει στο κενό από το δεύτερο όροφο του κτιρίου του οργανισμού, στη συμβολή των οδών Σολωμού και Πατησίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του οργανισμού.

Νωρίτερα, απειλούσε να αυτοκτονήσει και ο σύζυγός της. Στο κτίριο πήγε ο ανεξάρτητος βουλευτής

ΟΕΚ: Εργαζόμενη εξακολουθεί να απειλεί ότι θα πέσει στο κενό


Μία γυναίκα εξακολουθεί να απειλεί πως θα πέσει στο κενό από το δεύτερο όροφο του κτηρίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), στη συμβολή των οδών Σολωμού και Πατησίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του οργανισμού.

Πρόκειται για εργαζόμενη στον ΟΕΚ, η οποία μαζί με τον άντρα της, επίσης εργαζόμενο, απειλούσαν ότι θα πέσουν στο κενό.

Επί τόπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της

Απόσυρση τυριού γκούντα


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, έγινε αποδέκτης δύο καταγγελιών με προσκόμιση δείγματος, οι οποίες αφορούσαν τυρί Γκούντα Ολλανδίας, με την εμπορική ονομασία MINI CARREFOUR KIDS, με ημερομηνία ανάλωσης 2/3/2012, σε διχτάκι των έξι τεμαχίων, των είκοσι (20) γραμμαρίων έκαστο, που παράγεται στην Ολλανδία (Κωδ. Αριθμός Έγκρισης Ζ 0507) και διανέμεται από την Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ (Αγ. Δημητρίου 63, Άλιμος), σε ορισμένα εκ των οποίων διαπιστώθηκε επιφανειακή
ευρωτίαση.

Κατά τη διερεύνηση των ανωτέρω καταγγελιών σε διαφορετικά σημεία διάθεσης, σε διαφορετικές περιοχές από αυτή της καταγγελίας του ανωτέρω προϊόντος, διαπιστώθηκε παρουσία ευρωτίασης

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί λάδι από τη Μυτιλήνη

Λάδι από τη Μυτιλήνη με εμπορική επωνυμία «ΜΥΤΙΛΗΝΙΩ, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο» ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ.

Το προϊόν έφερε παραπλανητική ετικέτα, καθώς προέκυψε ότι πωλούνταν ως εξαιρετικό παρθένο, ενώ σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα, δεν πληρούσε τα ποιοτικά κριτήρια.

Πρόκειται για το προϊόν σε συσκευασία των 5λίτρων και ημερομηνία λήξης 12-11-2012, το οποίο παρασκευάζεται από την επιχείρηση

Συνελήφθη ηγετικό μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών


Ηγετικό στέλεχος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών που καταζητείτο από τις γαλλικές αρχές και έχει αποκομίσει κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ συνελήφθη χθες στην Αθήνα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης των αστυνομικών αρχών της Αυστρίας, Βελγίου, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ιταλίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόκειται για έναν 22χρονο υπήκοο Αφγανιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές,

Διευκρινίσεις υπ. Μεταφορών για την απελευθέρωση των ταξί


Δεν προβλέπονται νέες ρυθμίσεις για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί πέραν των όσων περιέχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και το οποίο έχει σταλεί προς διαβούλευση και στην τρόικα.

Αυτό διευκρινίζεται από το υπουργείο Μεταφορών, με αφορμή σχόλια που μεταδόθηκαν από μερίδα των ΜΜΕ ότι στη νέα δανειακή σύμβαση, όσον αφορά την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, συμπεριλήφθηκε ως υποχρέωση της

Εστάλη η επιστολή Σαμαρά στις Βρυξέλλες


Εστάλη στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ η επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με την οποία δεσμεύεται για τη στήριξη των πολιτικών του νέου μνημονίου και μετά από ενδεχόμενη εκλογή του στην ηγεσία της χώρας.

«Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, και παράλληλα εκφράζεται η δέσμευση της ΝΔ «για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του

Στη Διυπουργική οι αποζημιώσεις των επιχειρηματιών


Οι αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν κατά τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δημόσιων χώρων από τους βανδαλισμούς, εξετάστηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο.

Συζητήθηκε επίσης, η δημιουργία νομοθετικού πλαισίου, σύμφωνα με το Σύνταγμα, για τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα, καθώς επίσης η θεσμοθέτηση ειδικών κυρώσεων για την πρόκληση καταστροφών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Στις 17.00 είναι προγραμματισμένη η σχετική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο

Γιώργος Καρατζαφέρης: «Οι πολιτικοί ηγέτες δεν θα γίνουν Νενέκοι»


Εκκληση στον Αντώνη Σαμαρά να μην υπογράψει τη δεσμευτική επιστολή προς τις Βρυξέλλες απηύθυνε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης. Οι πολιτικοί ηγέτες του τόπου δεν θα γίνουν «Νενέκοι», τόνισε χαρακτηριστικά σε παρέμβασή του στη Βουλή.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη βία στα γήπεδα, ο κ. Καρατζαφέρης υπενθύμισε την παλαιότερη πρότασή του για προσφυγή στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να λειανθούν οι αξιώσεις του Μνημονίου. Κάτι όμως, που όπως σημείωσε, δεν συνέβη.

«Τώρα, το Eurogroup δουλεύει και ζητάει υπογραφές, να γίνουν οι πολιτικοί ηγέτες του τόπου

«Ελευθεροτυπία»: Αναβλήθηκε η συζήτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99


Για τις 7 Μαρτίου αναβλήθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας η συζήτηση της αίτησης για υπαγωγή της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Το δικαστήριο ανανέωσε έως τη νέα δικάσιμο την προσωρινή διαταγή που ήδη είχε εκδώσει όσον αφορά Στο ακαταδίωκτο της εταιρείας έναντι των

Διακοπή νερού σε περιοχές Νίκαιας και Πειραιά την Κυριακή


Διακοπή της παροχής νερού σε περιοχές της Νίκαιας και του Πειραιά θα σημειωθεί το βράδυ της Κυριακής, λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΥΔΑΠ από τις 9 το βράδυ της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου έως τις 9 το πρωί της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου 2012 θα υπάρκει:

- Πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής νερού, στο δίκτυο ύδρευσης των περιοχών

Υπ. Παιδείας: Από 28/2 η υποβολή δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις


Από τις 28 Φεβρουαρίου έως και τις 16 Μαρτίου θα μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους για εισαγωγή σε Σχολές ή Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καλεί τους υποψήφιους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί, με απόφαση του ΚΕΣΥ, στα δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία που αναφέρονται παρακάτω, προκειμένου να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους.

Υποψήφιοι μπορεί να είναι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, κάτοχοι τίτλου απόλυσης Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της ημεδαπής ή Έλληνες κάτοχοι τίτλου απόλυσης ξένου Λυκείου

Αναβλήθηκαν οι εκλογές σε τέσσερα πανεπιστήμια


Αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες για σήμερα εκλογές για την ανάδειξη των μελών των νέων Διοικητικών Συμβουλίων σε τέσσερα πανεπιστήμια (ΑΠΘ, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου).

Στα ιδρύματα των Ιωαννίνων και της Πελοποννήσου οι εκλογές είχαν ματαιωθεί από χθες, προκειμένου -σύμφωνα με τους καθηγητές- να διασφαλισθεί η ομαλότητα, καθώς υπήρχαν κινητοποιήσεις φοιτητών. Οι εκλογές αναβλήθηκαν και στο ίδρυμα της Θεσσαλίας, εξαιτίας ομάδων φοιτητών που εμπόδιζαν την είσοδο των καθηγητών στις αίθουσες όπου είχαν στηθεί οι κάλπες.

Για την Παρασκευή αναβλήθηκαν ακόμη οι εκλογές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της συγκέντρωσης φοιτητών και μελών ΔΕΠ έξω από το κτήριο της

Επιμένει στις εγγυήσεις για μετά τις εκλογές ο Β.Σόιμπλε


Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει παράσχει επαρκείς δεσμεύσεις για τη στήριξη των μέτρων του νέου μνημονίου, εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό SWR. «Μπορούμε να βοηθήσουμε (την Ελλάδα), αλλά δεν μπορούμε να τροφοδοτούμε επ' αόριστον ένα πηγάδι χωρίς πάτο», το μήνυμά του για το πρόγραμμα στήριξης.

Όπως αναμεταδίδει και η Deutsche Welle, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι ένα από τα δυσκολότερα σημεία στις παρούσες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, εντοπίζεται στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει υποσχεθεί με σαφήνεια ότι σε περίπτωση εκλογικής της νίκης θα αφήσει ακέραιες τις συμφωνηθείσες αποφάσεις του προγράμματος περικοπών, και αυτός, σημείωσε, είναι ένας από τους λόγους της παραπομπής του ελληνικού ζητήματος στην τακτική σύνοδο του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, όπου θα

Ευ. Βενιζέλος: Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά


Με δραματικούς τόνους περιέγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το νέο δανειακό πρόγραμμα της χώρας.

Κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού» και η κυβέρνηση προσπαθεί συμφωνήσει και την τελευταία λεπτομέρεια, για το νέο δανειακό πρόγραμμα της χώρας.

«Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Πολλοί παίζουν με τη φωτιά και διεθνώς και στο εσωτερικό. Αλλοι με πυρσούς και άλλοι με σπίρτα. Ο κίνδυνος σε κάθε περίπτωση είναι μεγάλος», υπογράμμισε και επανέλαβε ότι το «το δίλημμα είναι

Απαγόρευση εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας


Στη λήψη έκτακτων μέτρων προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς ενέργειας, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, από τα μεσάνυχτα (Τετάρτη προς Πέμπτη) το ΥΠΕΚΑ προχωρά σε «απαγόρευση εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από την ελληνική επικράτεια, εξαιρουμένων των περιπτώσεων επιβεβαιωμένης διαμετακόμισης σε περίπτωση αδυναμίας τροφοδοσίας της εγχώριας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας».

Είμαστε απόλυτα συντονισμένοι και κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στον ομαλό εφοδιασμό των πολιτών με φυσικό αέριο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός

Γ. Καρατζαφέρης: Σε vertigo Βορίδης - Γεωργιάδης


Σε ... vertigo (απώλεια προσανατολισμού) απέδωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, τη διαφοροποίηση των πρώην βουλευτών του, Μάκη Βορίδη και Αδωνι Γεωργιάδη, από τη γραμμή του κόμματος, που είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ..


«Τα προβλήματα άρχισαν όταν υπουργοποιήθηκαν οι κύριοι Βορίδης και Γεωργιάδης», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι επηρεάζονται, κάποιοι μιλάνε για vertigo, ότι ίσως η γρήγορη ανέλιξη επέβαλε κάποια άλλη πολιτική ή να αλλάξουν τον προσανατολισμό τους...».

Εκκληση στον Αντώνη Σαμαρά να μην υπογράψει τη δεσμευτική επιστολή
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επανέλαβε πως δεν υπάρχει καμία προοπτική με το νέο μνημόνιο και ότι το οικονομικό πρόγραμμα «δεν τραβάει», ενώ κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να μην υπογράψει την

Ο τουρισμός «ευθύνεται» για την αύξηση των επιθέσεων καρχαριών;


Το 2011 ήταν το έτος με το μεγαλύτερο αριθμό καταγεγραμμένων θανάτων σε επιθέσεις καρχαριών από το 1993. Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, για την ανησυχητική αυτή αύξηση ευθύνεται - έμμεσα ή άμεσα- ο άνθρωπος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στην έκθεσή τους οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, τέτοιες επιθέσεις στοίχισαν πέρυσι τη ζωή σε 12 λουόμενους - αριθμός 25% μεγαλύτερος σε σχέση με το μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας- ενώ άλλοι 34 τραυματίστηκαν. Τρεις από τις θανατηφόρες επιθέσεις καταγράφηκαν στην Αυστραλία, και από δύο στη Νότια Αφρική, στις Σεϊχέλες και στη γαλλική Ρεϊνιόν.

Οι ερευνητές είδαν ότι σε τρεις τοποθεσίες που δεν σχετίζονται με επιθέσεις καρχαριών - Ρεϊνιόν, Σεϋχέλλες και Νέα Καληδονία- επτά άνθρωποι βρέθηκαν πέρυσι στα σαγόνια του

Σύλληψη για χρέη 1,2 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο


Συνελήφθη χθες στους Αγίους Αναργύρους Αττικής 57χρονος διαχειριστής εταιρείας συνεργείου αυτοκινήτων - πώλησης ανταλλακτικών για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1.244.742,02 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα

ΑΠΘ: Φοιτητές διέκοψαν συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής των εκλογών


Φοιτητές διέκοψαν συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής των εκλογών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με τις εφορευτικές επιτροπές και τους υποψήφιους για τις θέσεις των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Συγκεκριμένα, ομάδα φοιτητών εισήλθε σε αίθουσα της κεντρικής βιβλιοθήκης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, όπου γινόταν η συνεδρίαση, φωνάζοντας συνθήματα κατά της εφαρμογής του νόμου, της διεξαγωγής των εκλογών, και των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα να την διακόψουν.

Νωρίς το πρωί φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και διοικητικοί υπάλληλοι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο κτήριο της Νομικής Σχολής, μπλοκάροντας την εκλογική διαδικασία που ήταν προγραμματισμένο να

΄Αννα Διαμαντοπούλου: Να βγουν από τη συζήτηση οι εκλογές


Τη θέση της για επιμήκυνση της θητείας της κυβέρνησης επανέλαβε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας πως το θέμα των εκλογών πρέπει να βγει αυτή τη στιγμή από τη συζήτηση.

«Από σήμερα έως τον Ιούνιο, έχουμε να κάνουμε τόσα πολλά, που αν δεν γίνουν με δική μας ευθύνη δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα τώρα θα γυρίσουμε στη δεκαετία του '50», ανέφερε, μιλώντας

Κανονικά η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Διακοπτού


Στην κυκλοφορία δόθηκε και πάλι η εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, η οποία είχε κλείσει κοντά στο ύψος του Διακοπτού, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Εν τω μεταξύ, κλειστός είναι ο δρόμος Ακράτας - Ζαρούχλας στο ύψος του Πύργου λόγω κατολισθήσεων, ενώ ανάλογο πρόβλημα υπάρχει στην επαρχιακή οδό Πύργου - Τριπόλεως μέσω Ανδρίτσαινας, στην Ηλεία.

Προβλήματα στην κυκλοφορία, λόγω των χιονοπτώσεων, υπάρχουν στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία. Πιο συγκεκριμένα,

Απεργούν οι αρχαιολόγοι

Σε απεργία προχωράει σήμερα ο Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων, με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή και στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη.

Οι αρχαιολόγοι αντιδρούν στο άρθρο 42 που τους απαγορεύει να εργαστούν ξανά μετά την συμπλήρωση 5 ετών απασχόλησης, στερώντας τους το δικαίωμα να κάνουν ακόμα και αίτηση

Tην Παρασκευή τελικά οι εκλογές στο ΑΠΘ


Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν τελικά οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών.

Η διαδικασία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, αλλά αναβλήθηκε για την Παρασκευή εξαιτίας της συγκέντρωσης φοιτητών και μελών

Ευθύνες στις πρυτανικές αρχές καταλογίζει η Υπ. Παιδείας για την κατάληψη της Νομικής


Για κολοσσιαίες ευθύνες των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με την κατάληψη της Νομικής Σχολής έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, η υπουργός Παιδείας κατηγόρησε τον πρύτανη Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη ότι έκανε συμφωνία και έδωσε τη Νομική από την Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα.

Χθες η κ. Διαμαντοπούλου, ζήτησε από τις πρυτανικές αρχές έγγραφη ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Τετράωρη στάση εργασίας


Σε στάση εργασίας από τις 12.00 έως το τέλος του ωραρίου προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά από κάλεσμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Για τις 13.00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους και στη συνέχεια θα

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανατολικά της Ρόδου


Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4.34 τα ξημερώματα από απόσταση 476 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται

Υπό κατάληψη η Νομική Σχολή του ΑΠΘ


Κατάληψη στο κτήριο της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποίησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα φοιτητές - μέλη συγκεκριμένης φοιτητικής παράταξης,
αντιδρώντας στην εφαρμογή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και στη διεξαγωγή – στο πλαίσια αυτού – των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, 15 Φεβρουαρίου (έναρξη στις 9.00 το πρωί), στη Νομική Σχολή, ωστόσο, οι φοιτητές κατέλαβαν συγκεκριμένους χώρους και αίθουσες, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία, με σκοπό την παρεμπόδισή της.

Όπως υποστηρίζουν, ο νόμος καταδικάστηκε από το φοιτητικό κίνημα, ενώ με την εκλογή του

Αποδοχή της αίτησής τους για δρομολόγηση πλοίων στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά-Πειραιάς αναμένουν οι Μινωικές Γραμμές


Βέβαιη ότι η αίτησή της για δρομολόγηση των δύο δίδυμων πλοίων της «Olympia Palace» και του «Europa Palace» στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά - Πειραιάς, θα γίνει αποδεκτή από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, εμφανίζεται η διοίκηση των Μινωικών Γραμμών.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η εταιρεία, τα δύο πλοία «αποτελούν στην Ελλάδα τα μεγαλύτερα, ταχύτερα και πολυτελέστερα πλοία στην κατηγορία

Ρυθμίσεις για το ΕΣΥ και το ωράριο των φαρμακείων σε πολυνομοσχέδιο του υπ.Υγείας


Ρυθμίσεις θεμάτων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), φαρμάκων και φαρμακείων περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που συζητήθηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.


Βάσει των διατάξεων του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι η αρμοδιότητα τιμολόγησης των φαρμάκων ανατίθεται στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και αναφέρεται ότι γίνονται συντονισμένες προσπάθειες εξοικονόμησης της φαρμακευτικής δαπάνης. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα γνωρίζουν εξαρχής ότι το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης είναι πεπερασμένο και όχι απεριόριστο, ενώ ενδεχόμενη υπέρβασή του δεν θα καταβάλλεται. Ενδεχόμενη καταβολή δε, θα συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα των αρμόδιων οργάνων που ενέκριναν τη σχετική δαπάνη.

 Παράλληλα, καθιερώνεται πρόσθετο κλιμακωτό ποσοστό επιστροφών σε κάθε τιμολόγιο

Ο καιρός στις 15.02.2012


Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο, περιμένουμε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012. Ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -10 έως 5 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -1 έως 11 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 1 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου αλλά στο Βόρειο Αιγαίο η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς.

Σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις δυτικών διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν