www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Στη Διυπουργική οι αποζημιώσεις των επιχειρηματιών


Οι αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν κατά τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δημόσιων χώρων από τους βανδαλισμούς, εξετάστηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο.

Συζητήθηκε επίσης, η δημιουργία νομοθετικού πλαισίου, σύμφωνα με το Σύνταγμα, για τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα, καθώς επίσης η θεσμοθέτηση ειδικών κυρώσεων για την πρόκληση καταστροφών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Στις 17.00 είναι προγραμματισμένη η σχετική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο
Μαξίμου, στην οποία θα λάβουν μέρος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, Επικρατείας & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παντελής Καψής, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και η αναπληρώτρια δημάρχου Αθηναίων & αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νανά Σπυροπούλου.

Νωρίτερα, με επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Εσωτερικών, Αναστάσιο Γιαννίτση, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ζήτησε την εφαρμογή των σχετικών νόμων για την άμεση αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων και πληγέντων επιχειρηματιών, καθώς και την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, βάσει του άρθρου 20 του Ν. 3775/21.7.2009, το οποίο προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που υφίστανται ζημιές κατά τη διάρκεια επεισοδίων. Ανάλογο αίτημα υπέβαλε και η ΕΣΕΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: