www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΘ: Φοιτητές διέκοψαν συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής των εκλογών


Φοιτητές διέκοψαν συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής των εκλογών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με τις εφορευτικές επιτροπές και τους υποψήφιους για τις θέσεις των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Συγκεκριμένα, ομάδα φοιτητών εισήλθε σε αίθουσα της κεντρικής βιβλιοθήκης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, όπου γινόταν η συνεδρίαση, φωνάζοντας συνθήματα κατά της εφαρμογής του νόμου, της διεξαγωγής των εκλογών, και των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα να την διακόψουν.

Νωρίς το πρωί φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και διοικητικοί υπάλληλοι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο κτήριο της Νομικής Σχολής, μπλοκάροντας την εκλογική διαδικασία που ήταν προγραμματισμένο να
ξεκινήσει σήμερα.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, η Οργανωτική Επιτροπή μετέθεσε τη διεξαγωγή των εκλογών για την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, στον ίδιο χώρο και τις ίδιες ώρες.

Στη συνεδρίαση που διακόπηκε εξετάζονταν οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος διενέργειας των εκλογών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των εκλογών, Αναστάσιο Μάνθο, σχετικό ενημερωτικό έγγραφο για το μπλοκάρισμα των εκλογών έχει αποσταλεί στον κοσμήτορα της Νομικής, στη διοίκηση του πανεπιστημίου και στο υπουργείο Παιδείας.

«Υπάρχει έντονη αγανάκτηση από την πανεπιστημιακή κοινότητα για τον φασισμό και την ανεπάρκεια να λειτουργήσουν οι δημοκρατικές διαδικασίες» δήλωσε ο κ.Μάνθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: