www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Συνελήφθη ηγετικό μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών


Ηγετικό στέλεχος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών που καταζητείτο από τις γαλλικές αρχές και έχει αποκομίσει κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ συνελήφθη χθες στην Αθήνα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης των αστυνομικών αρχών της Αυστρίας, Βελγίου, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ιταλίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόκειται για έναν 22χρονο υπήκοο Αφγανιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές,
σύμφωνα με το οποίο φέρεται ως κύριος οργανωτής της διακίνησης παράνομων μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως υπεύθυνος για «ξέπλυμα χρήματος» από την παράνομη δραστηριότητα.

Το διεθνές κύκλωμα, αποτελείτο από Αφγανούς και Κούρδους και μετέφερε λαθρομετανάστες κυρίως με ΙΧ φορτηγά, με αφετηρία είτε τη χώρα μας, είτε τη Γαλλία και με προορισμούς τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο. Το κύκλωμα αποκόμιζε 3.000 ευρώ ανά λαθρομετανάστη και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γαλλικών αρχών, από τα τέλη του 2010 έως σήμερα, ο τζίρος από την παράνομη δραστηριότητα ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: