www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά


Με δραματικούς τόνους περιέγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το νέο δανειακό πρόγραμμα της χώρας.

Κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού» και η κυβέρνηση προσπαθεί συμφωνήσει και την τελευταία λεπτομέρεια, για το νέο δανειακό πρόγραμμα της χώρας.

«Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Πολλοί παίζουν με τη φωτιά και διεθνώς και στο εσωτερικό. Αλλοι με πυρσούς και άλλοι με σπίρτα. Ο κίνδυνος σε κάθε περίπτωση είναι μεγάλος», υπογράμμισε και επανέλαβε ότι το «το δίλημμα είναι
θυσίες και περικοπές ή εθνική καταστροφή».

Σημείωσε ακόμη ότι «πρέπει να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ» και πρόσθεσε ότι «στην ευρωζώνη δυστυχώς είναι αρκετοί εκείνοι που δεν μας θέλουν πια και πρέπει να τους πείσουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας».

«Είναι ασυνήθιστο κάτι τέτοιο για την μεταπολιτευτική περίοδο και δυστυχώς, αυτό είναι το δίλημμα της δικής μας γενιάς», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: