www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Τι προβλέπετε για το μέλλον μας κύριε;

Καραμανλής: «Δεν επιστρέφω...»

Τέλος στα σενάρια περί επανάκαμψής του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να βάλει ο Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε δηλώσεις στελεχών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ που ζητούν την επιστροφή του στο προσκήνιο με στόχο την επανένωση της Κεντροδεξιάς.


Ο πρώην πρωθυπουργός, μέσω κύκλων του, ξεκαθαρίζει ότι «αποχώρησε οικειοθελώς και δεν διανοείται να πράξει ο,τιδήποτε που θα έβλαπτε τη νικηφόρα πορεία του κόμματος υπό τη νέα του ηγεσία».

Την ίδια ώρα, η Ρηγίλλης απάντησε σε πολύ υψηλούς τόνους σε όσους διατυπώνουν σενάρια για συνεργασίες στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Η ανακοίνωση του κόμματος φωτογραφίζει το ΛΑΟΣ και στελέχη που πρόσκεινται στην Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντάς τα «οπισθοφυλακή του Γιώργου Παπανδρέου» και «εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ», και καταλογίζοντάς τους ότι προσπαθούν να υπονομεύσουν την ενότητα

Ο όμιλος «ΥΓΕΙΑ» στην Αλβανία

Το νέο υπερσύγχρονο Νοσοκομείο του Ομίλου «ΥΓΕΙΑ» στην Αλβανία εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.

Το νοσοκομείο «HYGEIA HOSPITAL TIRANA» είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής και θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην Αλβανία, αλλά και στις γειτονικές χώρες, όπως την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο.

Μεταμόσχευση μόνιμης τεχνητής καρδιάς σε 15χρονο

Μια τεχνητή καρδιά θα πάλλεται στο σώμα ενός εφήβου για όλη την υπόλοιπη ζωή του.


Η τοποθέτηση μόνιμης τεχνητής καρδιάς για πρώτη φορά στον κόσμο σε έφηβο ασθενή, ένα αγόρι 15 ετών, πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείου του "Χριστου Βρέφους" στη Ρώμη, μεταδίδει το Σάββατο το πρακτορείο Ansa.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη από την καρδιοχειρουργική ομάδα του νοσοκομείου. Η καινοτομία του εγχειρήματος έγκειται στο γεγονός ότι το μόσχευμα δεν είναι προσωρινό, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά μόνιμο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η προσωρινή τεχνητή καρδιά χρησιμοποιείται εν γένει για να

Εκδηλώσεις για την ενοποίηση της Γερμανίας

Με υπαίθριες συναυλίες, γιορτές και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα γιορτάζεται το Σάββατο και την Κυριακή στο Βερολίνο και την Βρέμη, η πτώση του τείχους και ενοποίησης της Γερμανίας πριν από 20 χρόνια.


Στις 3 Οκτωβρίου 1990 η Γερμανία ενώθηκε και επίσημα ύστερα από τέσσερις δεκαετίες διχασμού ανάμεσα στο δυτικό τμήμα - την Ομοσπονδιακή Γερμανία, στο ανατολικό τμήμα - τη Λαϊκή Δημοκρατία.

Έντεκα μήνες νωρίτερα είχε πέσει το τοίχος του Βερολίνου. Έκτοτε, η 3η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως εθνική γιορτή και κάθε χρόνο μία πόλη παίρνει τα ηνία των

Νέα έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις

«Κλείδωσε» ο προϋπολογισμός του 2011 και μαζί οι αποφάσεις για την αύξηση του μεσαίου συντελεστή του ΦΠΑ από 11% στο 13% και την επιβολή έκτακτης εισφοράς στις κερδοφόρες επιχειρήσεις, που θα κληθούν να καταβάλουν για τρίτη συνεχή χρονιά πρόσθετο φόρο ως 10%. Το σχέδιο προϋπολογισμού, τις βασικές αρχές του οποίου παρουσίασε χθες στις Βρυξέλλες στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών (Εco/Fin) ο υπουργός κ. Γ. Παπακωνσταντί- νου, θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα και στηρίζεται στον μεγαλύτερο βαθμό στην αύξηση της φορολογίας και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Η κυβέρνηση προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα του Δημοσίου τουλάχιστον στα 55,5 δισ. ευρώ (από 52 δισ. ευρώ που θα διαμορφωθούν να κλείσουν εφέτος) προχώρησε στην ευνοϊκή ρύθμιση της περαίωσης των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων από την οποία περιμένει 1,5 δισ. ευρώ για το 2011 αλλά επιβάλλει και πάλι την πρόσθετη φορολογία σε όλες τις κερδοφόρες επιχειρήσεις, όπως προβλέπεται στο μνημόνιο.

Η εισφορά θα έρθει στις αρχές του 2011. Ολες οι επιχειρήσεις (ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες, ΕΠΕ και ΑΕ) θα κληθούν να πληρώσουν εφόσον έχουν κέρδη προ φόρων (καθαρό εισόδημα), ενώ οι εισηγμένες εταιρείες που δημοσιεύουν ισολογισμούς με Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα θα πληρώσουν

Σωστός έλεγχος της γλυκόζης με αυτοεξέταση

Σημαντική μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νοσηρότητας προσφέρει ο σωστός έλεγχος της γλυκόζης στους διαβητικούς με αυτοεξέταση, καθώς και καλύτερη ποιότητα ζωής λόγω της μείωσης των επιπλοκών. Οι ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη εκπαίδευσης των ασθενών, ώστε να μην αμελούν την αυτοεξέταση, που συνιστάται για όλους τους τύπους διαβήτη.


Ειδικά ο έλεγχος της γλυκόζης στο αίμα πριν και δύο ώρες μετά το φαγητό είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την ανίχνευση και τη διαχείριση της μεταγευματικής υπεργλυκαιμίας (PPHG) και των μεταγευματικών διακυμάνσεων της γλυκόζης στο αίμα (PPG) όπως επισημάνθηκε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Διαβητολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη. Παρέχει στους ασθενείς με διαβήτη πολύτιμες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις επιπτώσεις της ποσότητας και της σύνθεσης του φαγητού στη γλυκόζη του αίματός τους. Ετσι, τους επιτρέπει να

Τηλεφωνική συγγνώμη για τα πειράματα στη Γουατεμάλα και από τον Ομπάμα

Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από τον πρόεδρο της Γουατεμάλας, Άλβαρο Κολόμ για το γεγονός ότι την δεκαετία του 1940 εκατοντάδες άνθρωποι μολύνθηκαν εσκεμμένα με σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες στο πλαίσιο ιατρικών ερευνών.


Σε συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Ομπάμα αφού ζήτησε συγγνώμη από "όλους όσοι επλήγησαν", δεσμεύθηκε ότι όλες οι ιατρικές έρευνες που διεξάγονται σήμερα τηρούν τα αμερικανικά και διεθνή νομικά και ηθικά πρότυπα.

Ο Κολόμ, που έμαθε για το πείραμα από τηλεφώνημα της Κλίντον, εξέφρασε την οργή του για την έρευνα, που αποκάλεσε "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας". Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Γουατεμάλα

Σε εξεταστική από το 1980 επιμένει ο Α. Σαμαράς

Το γάντι στον Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να πετάξει ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Καστοριά, με αφορμή την αντίδραση του Κώστα Σημίτη, στην προαναγγελία του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα «μαϊμού» δημοσιονομικά στοιχεία και πριν τις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή.


Ο πρόεδρος της Ν.Δ επισήμανε εκ νέου ότι η Ν.Δ όταν έρθει στην κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στη σύναψη του μνημονίου με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

"Τώρα μας λένε ότι δέχονται τελικά το μισό απ’ αυτό που τους προτείναμε: Να επεκταθεί η εξεταστική για την Οικονομία, που τώρα στήνουν, και πριν το 2004. Πολύ καλά κάνουν. Αλλά θα την επεκτείνουν και μετά το Οκτώβριο του 2009, επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς για να προσθέσει "Κι

Θ. Πάγκαλος: Εννέα δράσεις στο «κόκκινο» με το τέλος του γ' τριμήνου

Στη δημοσιότητα έδωσε την αναφορά υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξηςοτι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, με εννέα δράσεις να βρίσκονται στο «κόκκινο» αυτή τη φορά.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, από τις 113 δράσεις που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί, εννέα βρίσκονται σε καθυστέρηση, 22 δεν έχουν ξεκινήσει ή είναι εντός

Από 15/3 έως 15/4 οι εκλογές στα επιμελητήρια

Από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 15 Απριλίου του 2011 θα μπορούν τα επιμελητήρια της χώρας να προχωρήσουν στη διενέργεια εκλογών.


Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη που έχουν ξοφλήσει τις συνδρομές του 2010. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.