www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Το Facebook ανακοίνωσε τις νέες ρυθμίσεις ασφαλείας

Το Facebook ανακοίνωσε την απλοποίηση των ρυθμίσεων προσωπικών δεδομένων, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις αντιδράσεις των χρηστών για την ασφάλεια και τη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων.


Ο ιδρυτής του Facebook, Μάρκ Ζούκερμπεργκ, παραδέχτηκε ότι οι ρυθμίσεις της υπηρεσίας είναι γίνει περίπλοκες για τους χρήστες. «Έπρεπε να τις απλοποιήσουμε», δήλωσε στη σχετική συνέντευξη τύπου. «Θέλουμε οι χρήστες να μπορούν να μοιράζονται την πληροφορία με τον τρόπο που εκείνοι θέλουν», σχολίασε στο BBC.

Το νέο σύστημα θα παρέχει στους χρήστες μία σελίδα στην οποία θα εμφανίζει η λίστα όλων των εφαρμογών που έχουν επιλέξει και μια επιλογή τριών επιπέδων για κάθε μία. Η νέα σελίδα επιτρέπει

ΥΠΑ: Έκπτωτη η Athens Airways για τις «άγονες»

Έκπτωτη κήρυξε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας την αεροπορική εταιρεία "Athens Airways, που είχε αναλάβει την εξυπηρέτηση για εννέα προορισμούς, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, η ΥΠΑ σημειώνει ότι "η Athens Airways δεν υλοποιούσε σωστά τη συμφωνία που είχε υπογράψει και συγκεκριμένα υπήρχαν καταγγελίες για σωρεία καθυστερήσεων και ακυρώσεων δρομολογίων τα οποία μάλιστα πολλάκις δεν αντικαθιστούσε, με συνέπεια την ταλαιπωρία και τις εντονότατες και απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του

Η Κύπρος στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision!

Όλα τα βλέματα στραμμένα στη συμμετοχή της Κύπρου στον δεύτερο ημιτελικό.


Μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες να φτάσει στο τελικό της Eurovision, η Κύπρος στέλνει φέτος μία..."ανοιξιάτικη" μπαλάντα με τον Jοn Lilygreen και τους Islanders. Ο Ουαλός τραγουδιστής και το συγκρότημά του τραγουδούδουν "Life looks better in spring" με μία αξιόλογη εμφάνιση.

Στη σκηνή ανέβηκαν με αυτή τη σειρά εμφάνισης οι Λιθουανία, Αρμενία, Ισραήλ, Δανία, Ελβετία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ιρλανδία,

Επίθεση Αντ. Σαμαρά στην κυβέρνηση για την οικονομία

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία εξαπέλυσε εκ νέου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της γενικής συνέλευσης της ΕΕΔΕ.


Ο κ. Σαμαράς έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για «αδυναμία της σημερινής κυβέρνησης να στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό με αποτέλεσμα να παραλύσουν τα πάντα επί μήνες - μεταξύ άλλων και ο εισπρακτικός μηχανισμός. Κι απ’ αυτή την παράλυση προέκυψε νέα διόγκωση του ελλείμματος…»

Μίλησε επίσης για «απίστευτη αλυσίδα δημοσίων δηλώσεων της νέας κυβέρνησης που διακήρυσσε παντού ότι είμαστε ‘’διεφθαρμένοι’’, ότι ‘’δεν υπάρχει σάλιο’’ κι ύστερα έβγαινε να δανειστεί πανάκριβα, ενώ την χτύπαγαν οι κερδοσκόποι από παντού…»

Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της στάσης του κόμματός του να καταψηφίσει τα μέτρα που επιβάλλονται από το μηχανισμό στήριξης, σημειώνοντας πως το μείγμα πολιτικής που

Αποσύρθηκε η προειδοποίηση για τσουνάμι στον Ειρηνικό

Προειδοποίηση για τσουνάμι στο νότιο Ειρηνικό

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε μετά το σεισμό 7,4 Ρίχτερ ανοιχτά του Βανουάτου στο νότιο Ειρηνικό. Η προειδοποίηση αφορά τα Νησιά του Σολομώντα, το Βανουάτου και τη Νέα Καληδονία.


Το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αρχικά είχε προσδιορίσει το μέγεθος της δόνησης στα 7,6 Ρίχτερ
naftemporiki

Αντι-Ρhotoshop εντοπίζει την ύπαρξη ρετούς στις φωτογραφίες

Τον μεγαλύτερο αντίπαλό τους βρήκαν οι χειριστές του Photoshop που κάνουν τους διάσημους να φαίνονται στις φωτογραφίες χωρίς ρυτίδες και άλλες ατέλειες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Liberation, ένας γάλλος εφηύρε ένα λογισμικό το οποίο είναι ικανό να εντοπίζει τις ψηφιακές "αλλαγές" που έχουν γίνει σε μία φωτογραφία.

Πρόκειται για το Tungstene, ένα είδος αντι- Photoshop που μπορεί να τονίσει το ρετούς και τον βαθμό που έχει αλλάξει μία φωτογραφία, όπως ανέφερε ο προγραμματιστής του λογισμικού Ροζέ Κοζιέν.

Το νέο λογισμικό βρίσκεται ήδη στα χέρια των ειδικών του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας και άλλων καταναλωτών οι οποίοι το ελέγχουν.

Οι υποθέσεις με τις "τέλειες" φωτογραφίες έχουν συγκλονίσει αρκετές φορές την Γαλλία. Μάλιστα, το περιοδικό Paris Match είχε παραδεχτεί ότι αφαίρεσε μέρος της κοιλιάς του γάλλου προέδρου Σαρκοζί σε φωτογραφίες του από τις διακοπές.
tovima

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Βούλα και Βοιωτία

Υπό έλεγχο βρίσκονται οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το απόγευμα, η μία στην περιοχή της Βούλας και η άλλη στη Βοιωτία.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σε ξερά χόρτα στην περιοχή Κόρμπι στη Βούλα. Αμέσως επενέβησαν 15 πυροσβεστικά οχήματα και 3 αεροσκάφη και την έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο.

Την ίδια ώρα, ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Παρόρι στη Δαύλεια Βοιωτίας σε έκταση με πουρνάρια.

Η περιοχή είναι δύσβατη, γεγονός που δυσχέραινε το έργο της κατάσβεσης και κινητοποιήθηκαν εναέρια μέσα και ειδικές πεζοπόρες ομάδες. Από τη φωτιά δεν κινδύνευσα κατοικημένες περιοχές και μετά την επέμβαση της πυροσβεστικής βρίσκεται σε ύφεση χωρίς να υπάρχουν ενεργά μέτωπα.
tanea

Πρόταση Μαρινάκη για Ολυμπιακό

Πρόταση για αγορά μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός φέρεται να κατέθεσε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή βρίσκεται ήδη στα χέρια του προέδρου των ερυθρολεύκων, Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος την εξετάζει, προκειμένου να υπάρξει ανάλογη απάντηση.

Ανεξαρτήτως του τι περιλαμβάνει η συγκεκριμένη πρόταση, σύντομα αναμένεται συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών, αλλά και επαφές του κ. Κόκκαλη με άλλους ενδιαφερόμενους για την ΠΑΕ.
naftemporiki

Τ. Μαντέλης: Στη διάθεση των δικαστικών Αρχών

«Είμαι στην Ελλάδα και θα παραμείνω στην Ελλάδα για να δώσω ανά πάσα στιγμή όλες τις εξηγήσεις που χρειάζονται οι δικαστικές Αρχές», δήλωσε o πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, μετά την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του επιβλήθηκε με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε.


Πρόσθεσε ότι μίλησε με ειλικρίνεια στην Εξεταστική Επιτροπή και είναι έτοιμος να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική δικαιοσύνη.

Όπως ανακοινώθηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες, αφού έλαβε υπόψη του τις θέσεις που διατύπωσε ενώπιον της Εξεταστικής ο πρώην υπουργός, ζήτησε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο να κινήσει τη διαδικασία

Σε λιθοτριψία υποβλήθηκε εκτάκτως ο Γ. Καρατζαφέρης

Στο Ιατρικό Κέντρο εισήχθη εκτάκτως ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης λόγω κωλικού δεξιού νεφρού συνεπεία ύπαρξης λίθου.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο κ. Καρατζαφέρης υπεβλήθη σε επιτυχή λιθοτριψία και χρειάστηκε να νοσηλευτεί λόγω επισυμβάντος τραυματισμού.

Εξήλθε του νοσοκομείου με οδηγία να συνεχίσει την κατ’ οίκον αντιβιοτική αγωγή του.
naftemporiki

Μειώνεται από το Σεπτέμβριο η διδακτέα ύλη στα σχολεία

Μειώνεται από το Σεπτέμβριο η διδακτέα ύλη από την πέμπτη τάξη του δημοτικού έως την τρίτη λυκείου, κυρίως στα θετικά μαθήματα, όπως εξήγγειλε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.


Παρουσιάζοντας τις αλλαγές που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο στα σχολεία η υπουργός Παιδείας εστίασε στον εξορθολογισμό της ύλης.

Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, «πολλά μαθήματα και ιδιαίτερα τα θετικά, τα οποία από πολλούς μαθητές θεωρούνται και ιδιαιτέρως δύσκολα, είναι υπερφορτωμένα σε ύλη», ενώ «σε πολλά σημεία η ύλη είναι δυσνόητη για το νοητικό επίπεδο ανάπτυξης των μαθητών στις συγκεκριμένες ηλικίες που διδάσκονται, ενώ επίσης χαρακτηρίζονται, άλλοτε από σημαντικό βαθμό αλληλοεπικαλύψεων, και άλλοτε από κακό χρονισμό

Πιο ευαισθητοποιημένοι οι νέοι για το προσωπικό απόρρητο

Τα «γυαλιά» βάζουν οι σημερινοί νέοι στις προηγούμενες γενιές σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στο πλαίσιο του Pew Internet & American Life Project, η οποία αποκαλύπτει ότι η σημερινή γενιά νέων περιφρουρεί με μεγαλύτερο ζήλο τα προσωπικά της στοιχεία στους ιστοτόπους κοινωνικών δικτύων.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι νεώτερες γενιές είναι πιθανότερο να περιορίσουν την πρόσβαση στις προσωπικές τους πληροφορίες ή να αποσύρουν φωτογραφίες από τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το MySpace, σε σύγκριση με

Οι εκπλήξεις του Αλκαίου στον τελικό της Eurovision

Τι θα γίνει στη σκηνή αλλά και στην πλατεία την ώρα του «ΟΠΑ»


Βρισκόμαστε λίγα μόνο 24ωρα πριν από το φετινό τελικό της Eurovision όπου ο Γιώργος Αλκαίος and the Friends θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας.

Μετά την πετυχημένη εμφάνιση της ελληνικής αποστολής στον ημιτελικό άρχισαν να ακούγονται πολλές φήμες για το τι αλλαγές πρόκειται να κάνει ο Αλκαίος στην εμφάνισή του στον τελικό. Καιρός όμως, να μάθετε την αλήθεια και όλα όσα πρόκειται να γίνουν από την ελληνική συμμετοχή στον τελικό της Eurovision.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στην ενδυματολογική εμφάνιση του Αλκαίου και των χορευτών του αλλά θα παραμείνουν ντυμένοι στα λευκά αφού ο φωτισμός έχει προβλεφθεί για αυτό το χρώμα. Αλλαγές όμως έχουν ζητήσει να

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο «Καλλικράτης»

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο νόμος του υπουργείου Εσωτερικών για τη αυτοδιοικητική αναδιάρθρωση της χώρας. Υπέρ του «Καλλικράτη» ψήφισαν 160 βουλευτές και κατά 124 βουλευτές.

Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη ψήφισε «παρούσα».

Παραιτήθηκε ο διοικητής του ΙΚΑ

Την παραίτησή του, για προσωπικούς λόγους, υπέβαλε στον υπουργό Εργασίας ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου. Η παραίτηση έγινε δεκτή.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε τον κ. Αμπατζόγλου να παραμείνει στη θέση του μέχρι το διορισμό του νέου διοικητή.

Ακολουθεί η επιστολή-απάντηση του κ. Λοβέρδου στην επιστολή παραίτησης του κ.Αμπατζόγλου.

«Έλαβα σήμερα την επιστολή της παραίτησής σας, ως προς την οποία άλλωστε προ καιρού μου είχατε ήδη γνωστοποιήσει τη σχετική πρόθεσή σας. Θέλω, πρώτα και πάνω απ΄όλα, να σας ευχαριστήσω για την πραγματικά άψογη συνεργασία μας.

Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, για να αντεπεξέλθουμε στις τραγικές περιστάσεις της εποχής. Επιπρόσθετη δυσκολία δημιούργησε η ύπαρξη δύο κενών θέσεων

Με τα εσώρουχα έπαιξε στο Ρολάν Γκαρός η Βίνους Γουίλιαμς

Τα βλέμματα των φίλων του τένις κατάφερε να τραβήξει ξανά η Βίνους Γουίλιαμς. Μόνο που αυτή τη φορά, δεν ήταν η νίκη της που τράβηξε το ενδιαφέρον στο γαλλικό Όπεν αλλά τα... ανύπαρκτα ρούχα της.

Το φαινόμενο του τένις, Βίνους Γουίλιαμς αποφάσισε να φέρει ένα κλίμα από καμπαρέ στο γαλλικό γήπεδο, φορώντας ένα δαντελωτό κορσέ και σορτς στο χρώμα του δέρματος.


Η τενίστρια, που είναι και σχεδιάστρια μόδας χρησιμοποιεί τις εμφανίσεις της στο γήπεδο για να προωθεί τα ρούχα της.

"Έχει πραγματικά να κάνει με την ψευδαίσθηση”, δήλωσε η ίδια αναφερόμενη στο σλιπ που φορούσε στο χρώμα του δέρματός της, δημιουργούσε έτσι την εντύπωση ότι δεν φοράει τίποτα.

Η Βίνους, που φαίνεται να προτιμά να μιλάει για μόδα παρά για τένις, πιστεύει ότι η εξωτερική της εμφάνιση συμβολίζει την προσωπικότητά της.
enet

Υπό κατάργηση η βίζα για Βόσνιους και Αλβανούς

Την κατάργηση της βίζας για τους Βόσνιους και Αλβανούς που επισκέπτονται χώρες της ζώνης Σένγκεν και έχουν στην κατοχή τους βιομετρικό διαβατήριο, πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για να τεθεί σε ισχύ, Σεράγεβο και Τίρανα θα πρέπει να τηρήσουν δύο όρους: Την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος. Στην πρόταση δεν καθορίζεται η ημερομηνία εφαρμογής των αλλαγών, με την Κομισιόν να υπολογίζει ότι ο κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ μέχρι το φθινόπωρο.


Θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Συμβούλιο Υπουργών και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
enet

Τέλος το υποχρεωτικό σέρβις στις αντιπροσωπείες

Υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους νέους κανόνες στην εμπορία αυτοκινήτων. Σύμφωνα με αυτούς, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θα μπορούν να υποχρεώνουν τους ιδιοκτήτες οχημάτων να απευθύνονται αποκλειστικά στις αντιπροσωπείες για τη ζητήματα συντήρησης και επιδιόρθωσης.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούν να απαιτήσουν την επιδιόρθωση των οχημάτων σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, μόνον όταν καλύπτονται από εγγύηση και τα έξοδα επισκευής θα βαραίνουν τις ίδιες.


H Κομισιόν εκτιμά ότι θα υπάρξουν σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους καταναλωτές, δεδομένου ότι το 40% του συνολικού κόστους χρήσης αυτοκινήτου αφορά στη συντήρηση.

Οι νέοι κανόνες θα έχουν ισχύ από την 1η Ιουνίου.

Αναφορικά με την εμπορία αυτοκινήτων, προωθείται η απλοποίηση των κανονισμών, από την 1η Ιουνίου 2013.
enet

Απεργεί η ΠΝΟ την προσεχή Δευτέρα

Την τελική πρόταση του νόμου που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αναφορικά με την υποχρεωτική ναυτολόγηση Ελλήνων στα κρουαζιερόπλοια, με σημαία εκτός ΕΕ, τα οποία θα κάνουν κρουαζιέρες στο Αιγαίο, περιμένει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Η ΠΝΟ αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την προφορική πρόταση της υπουργού Οικονομίας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη έτσι όπως διατυπώθηκε χθες, κατά το γεύμα εργασίας που είχαν οι εκπρόσωποί της με την υπουργό, σημειώνοντας ότι περιμένει να δει την πρόταση και ως νόμο του κράτους.


Ταυτόχρονα, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα, θα προχωρήσουν στην απεργία, την Δευτέρα 31 του μηνός και θα συνεδριάσουν εκ νέου ώστε να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
enet

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Μαντέλη

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του πρώην υπουργού Αναστάσιου Μαντέλη, στον οποίο απαγορεύθηκε η έξοδος απο τη χώρα.


Ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών κ. Ιωάννης Σακελάκος, απήγγειλε την κακουργηματική κατηγορία εις βάρος του πρώην υπουργού, με βάση τη χθεσινή κατάθεσή του στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens, αλλά και στοιχεία απο το άνοιγμα τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία, που κρίνονται ικανές ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.

Όπως ανακοινώθηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες, αφού έλαβε υπόψη του τις θέσεις που διατύπωσε ενώπιον της Εξεταστικής ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο να

Συνέλαβαν 72 «πορτοφολάδες» στον ΗΣΑΠ

Πολυμελής σπείρα 72 «πορτοφολάδων», με συνεργό έναν υπάλληλο security ο οποίος παρείχε την πληροφορία για παρουσία αστυνομικού στο δίκτυο του ΗΣΑΠ, εξάρθρωσε σήμερα η αστυνομία.

Η σπείρα αποτελούμενη από 72 άνδρες και γυναίκες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ηλικίας από 18 έως 50 ετών, δρούσε επί τουλάχιστον πέντε μήνες.

Μετά από έρευνα, που περιλάμβανε φωτογράφηση και μαγνητοσκόπηση των υπόπτων, 60 αστυνομικοί της ασφάλειας Αθηνών και των Τμημάτων Ασφάλειας Αγ. Παντελεήμονα, Εξαρχείων και Κολωνού πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση και συνέλαβαν τα μέλη της σπείρας, 69 άνδρες και γυναίκες από τη Ρουμανία και τρεις από τη Βουλγαρία.

Παράλληλα, συνελήφθη ο 26χρονος υπάλληλος εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας που εργαζόταν στη φύλαξη του σταθμού

Νέα απειλή από άλλο ηφαίστειο της Ισλανδίας

«Καμπανάκι» για νέο κίνδυνο έκρηξης ισλανδικού ηφαιστείου χτυπούν οι επιστήμονες.


«Μια έκρηξη βραχυπρόθεσμα» του ηφαιστείου Κάτλα, πιο επικίνδυνου από το Εϊγιαφιατλαγιοκούτλ, «είναι πολύ πιθανή», εκτιμούν οι ειδικοί του Ινστιτούτου Περιορισμού των Κινδύνων και του Αριθμού των Καταστροφών, που ανήκει στο University College London.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν σε μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο Λονδίνο, ότι και δεύτερο ισλανδικό ηφαίστειο είναι πιθανόν να εκραγεί. Η έκρηξη του Εϊγιαφιατλαγιοκούτλ προκάλεσε τεράστια προβλήματα στις πτήσεις στην Ευρώπη ξεκινώντας πριν από μερικές εβδομάδες,

«Οι φόροι εκτόξευσαν τις τιμές»

«Στο ίδιο έργο θεατές» βρέθηκαν χθες οι υπουργοί που μετείχαν στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. Η υπουργός Οικονομίας, η οποία στριμώχτηκε άγρια από τους συναδέλφους της για την εκτόξευση του πληθωρισμού στο 4,8% και τις αυξήσεις των ειδών λαϊκής κατανάλωσης, απέδωσε τις αυξήσεις στον ΦΠΑ και τους έμμεσους φόρους στα καύσιμα, τα τσιγάρα και τα ποτά.


Η Λούκα Κατσέλη επανέλαβε τη γνωστή κριτική κατά του συναδέλφου της υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση άλλων υπουργών και του ίδιου του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος είπε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν στο πλαίσιο της συμφωνίας με την «τρόικα» για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης προς την Ελλάδα. Εχει τη σημασία του το γεγονός ότι υπουργοί επέκριναν

Δεύτερος ημιτελικός Eurovision σήμερα

Ο δεύτερος ημιτελικός του 55ου Διαγωνισμού «Eurovision» θα διεξαχθεί σήμερα. Συμμετέχουν 17 χώρες από τις οποίες οι 10 θα προκριθούν στον τελικό του Σαββάτου.


Στον αποψινό ημιτελικό διαγωνίζονται (με σειρά εμφάνισης) οι: Λιθουανία, Αρμενία, Ισραήλ, Δανία, Ελβετία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Κύπρος, Κροατία, Γεωργία και Τουρκία.

Δεν διαγωνίζονται στον ημιτελικό αλλά ψηφίζουν η Αγγλία και η περυσινή νικήτρια, Νορβηγία.

Η Ελλάδα δεν ψηφίζει στον β' ημιτελικό.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα μεταδοθεί από τις 22.00 σε ζωντανή μετάδοση από το eurovision.ert.gr , τη ΝΕΤ.
tanea

Κινδυνολογεί το ΝΑΤΟ για τις περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες

Ο γενικός γραμματέας του NATO Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι «εξαρτημένη» από την παγκόσμια ασφάλεια και ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να το λαμβάνουν αυτό υπ' όψιν πριν να προχωρούν σε περικοπές των αμυντικών τους προϋπολογισμών.

Ο Ράσμουσεν είπε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Times (Λονδίνο) ότι οι πιέσεις που ασκούνται στις κυβερνήσεις να μειώσουν τα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς τους θα τις οδηγήσουν αναμφίβολα σε περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, αλλά κάλεσε τις χώρες-μέλη του NATO να μην "υποσκάψουν" την ασφάλεια.


"Όλες οι κυβερνήσεις οφείλουν να λαμβάνουν υπ' όψιν τις μακροπρόθεσμες (συνέπειες που θα έχουν)  μεγάλες περικοπές στους αμυντικούς προϋπολογισμούς, διότι γνωρίζουμε εμπειρικά ότι η

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία της Siemens

Έρευνα στα γραφεία της εταιρείας Siemens στο Μαρούσι, πραγματοποιεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, έπειτα από εντολή της εξεταστικής επιτροπής και μια ημέρα μετά την ομολογία του Τάσου Μαντέλη ότι εισέπραξε 200.000 ευρώ από το γερμανικό όμιλο. Αναζητείται νομική οδός για την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον πρώην υπουργό, καθώς η Εξεταστική δηλώνει αναρμόδια.

Όπως αποσαφηνίζει, μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της βουλής, δεν νομιμοποιείται να υποκαθιστά θεσμούς και Αρχές για όσους αναφέρονται στις δυνατότητές της να κινήσει η ίδια διαδικασίες απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του Τ. Μαντέλη.


Για ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων που δεν έχουν παραγραφεί στην υπόθεση της Siemens,

Νέα αιματηρή συμπλοκή ομάδων αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας

Σε εσωτερικές και φυλετικές διαφορές, κυρίως μεταξύ υπηκόων Μπαγκλαντές, αποδίδει η αστυνομία τη χθεσινή αιματηρή σύρραξη στην οποία ενεπλάκησαν πάνω από 200 άτομα στη διασταύρωση Μενάνδρου και Σοφοκλέους, στο κέντρο της Αθήνας.


Αντίπαλες ομάδες, που αποτελούνταν κυρίως από υπήκοους Μπαγκλαντές και στις οποίες είχαν εισχωρήσει αλλοδαποί και από άλλες φυλές, συνεπλάκησαν μεταξύ τους με αυτοσχέδια ακόντια, ρόπαλα, λοστούς, πέτρες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 13 υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στον "Ευαγγελισμό". Όλοι τους θα συλληφθούν και θα

Ιασώ: Μειώσεις έως 40% στα τιμολόγια

Τη μείωση των τιμολογίων του στα μαιευτικά περιστατικά σε όλες τις θέσεις νοσηλείας καθώς και την κατάργηση των πολύκλινων δωματίων ανακοίνωσε ο Όμιλος Ιασώ.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου, Γεώργιος Σταματίου, η τιμή του τοκετού στο τρίκλινο δωμάτιο μειώνεται έως και 40%, με άμεσο όφελος για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Πιο συγκεκριμένα, ο φυσιολογικός τοκετός στο τρίκλινο μειώνεται από 3.350 ευρώ σε 2.000 ευρώ, ενώ η καισαρική τομή μειώνεται από 3.600 ευρώ σε 2.150 ευρώ. Η τιμή περιλαμβάνει τα έξοδα χειρουργείου, τα έξοδα νάρκωσης, τις εξετάσεις της μητέρας και του νεογνού και τα απαραίτητα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό για τον τοκετό.

Μειώσεις έχουν γίνει και στις υπόλοιπες θέσεις νοσηλείας. Συγκεκριμένα, στο δίκλινο το τιμολόγιο

΄Οπλα σε κλεμμένο αυτοκίνητο στα Πατήσια

Δύο όπλα, ένα Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, καθώς και δύο χειροβομβίδες, βρέθηκαν μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο, με κλεμμένες πινακίδες, χθες το βράδυ στα Πατήσια.


Συγκεκριμένα, πολίτης τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση και ενημέρωσε για το ύποπτο αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο στην πλατεία στα Θυμαράκια. Στο σημείο πήγαν περιπολικά, αλλά μόλις έφτασαν, τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο συγκεκριμένο όχημα, πετάχτηκαν έξω και τράπηκαν σε φυγή.

Αρχικά, μπήκαν σε παρακείμενη οικοδομή και στη συνέχεια σταμάτησαν στο δρόμο διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν οι δύο από

Φυτό στέβια: Ο αντικαταστάτης της ζάχαρης

Πρόκειται γαι ένα άγνωστο στην Ελλάδα φυτό, που αναμένεται να αντικαταστήσει την ζάχαρη και είναι πολύ πιο οικονομικό, και χωρίς θερμίδες.


Η στέβια είναι μια νέα γλυκαντική ουσία που προέρχεται από την Παραγουάη και θυμίζει το ζαχαρότευτλο, ωστόσο η καλλιέργειά της αποδεικνύεται πολύ πιο οικονομική και κερδοφόρα. Είναι πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και χωρίς θερμίδες και αναμένεται τα επόμενα χρόνια να αντικαταστήσει τη ζάχαρη.

Η καλλιέργεια της στέβιας είναι πολύ φιλική στο περιβάλλον και πολύ πιο προσοδοφόρα από ό,τι πολλές «παλιές» καλλιέργειες, όπως σιτάρι, βαμβάκι, καλαμπόκι, καπνός κ.ά.

Η εναλλακτική αυτή καλλιέργεια θα ξεκινήσει στην Ελλάδα το 2011. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

Θετικές οι εκτιμήσεις για την online διαφημιστική δαπάνη

Παρά τη διεθνή ανησυχία που προκαλεί η οικονομική κατάσταση των τελευταίων εβδομάδων στην Ευρώπη, οι εκτιμήσεις για την online διαφημιστική δαπάνη τον τελευταίο χρόνο συνεχίζουν τη θετική τους εικόνα. Δύο μόλις μήνες μετά την έκθεση της IDC που προέβλεπε αύξηση της εν λόγω δαπάνης κατά 12,6% έως το τέλος του 2010, η ίδια εταιρεία αύξησε το ποσοστό στο 19%, στα 31,5 δισεκατομμύρια δολάρια.


Αυτή η αναθεώρηση έρχεται ως συνέχεια σε μια σειρά ισχυρών επιδόσεων σε όλους τους τομείς της διαδικτυακής διαφήμισης, που τα τελευταία δύο χρόνια χαρακτηριζόταν από στασιμότητα. Σε ότι αφορά τις επιμέρους κατηγορίες, η IDC περιμένει αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης στα κινητά τηλέφωνα, αντιστοιχώντας ωστόσο σε σχετικά μικρό ποσοστό σε σχέση με άλλους τομείς της αγοράς, τουλάχιστον για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα, το Internet Advertising Bureau ανέφερε ότι η διαφημιστική δαπάνη στο μέσο αυξήθηκε κατά 7,5% το πρώτο τέταρτο του έτους, στα 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Λαμβάνοντας

Δώδεκα τραυματίες από συμπλοκή χθες στην Αθήνα

Συμπλοκή περίπου 200 αλλοδαπών, ασιατικής καταγωγής, σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή της Ομόνοιας, με άγνωστη αφορμή. Από τα επεισόδια στην οδό Μενάνδρου τραυματίστηκαν δώδεκα άτομα.


Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις.
tanea