www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Κινδυνολογεί το ΝΑΤΟ για τις περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες

Ο γενικός γραμματέας του NATO Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι «εξαρτημένη» από την παγκόσμια ασφάλεια και ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να το λαμβάνουν αυτό υπ' όψιν πριν να προχωρούν σε περικοπές των αμυντικών τους προϋπολογισμών.

Ο Ράσμουσεν είπε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Times (Λονδίνο) ότι οι πιέσεις που ασκούνται στις κυβερνήσεις να μειώσουν τα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς τους θα τις οδηγήσουν αναμφίβολα σε περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, αλλά κάλεσε τις χώρες-μέλη του NATO να μην "υποσκάψουν" την ασφάλεια.


"Όλες οι κυβερνήσεις οφείλουν να λαμβάνουν υπ' όψιν τις μακροπρόθεσμες (συνέπειες που θα έχουν)  μεγάλες περικοπές στους αμυντικούς προϋπολογισμούς, διότι γνωρίζουμε εμπειρικά ότι η

οικονομική ανάπτυξη είναι πάρα πολύ εξαρτημένη από ένα ασφαλές διεθνές περιβάλλον", είπε ο Ράσμουσεν.

"Γνωρίζουμε ότι η αστάθεια και η έλλειψη ασφάλειας δυσχεραίνουν την οικονομική ανάπτυξη. Έτσι, αν κάνουμε πολύ βαθιές περικοπές στους αμυντικούς προϋπολογισμούς, αυτό θα έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες για την οικονομική ανάπτυξη", υποστήριξε ο ΓΓ του NATO.

Ο Ράσμουσεν είπε ότι είναι σημαντικό οι προϋπολογισμοί να διασφαλίζουν το ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα είναι αξιόμαχες και σε θέση να προσαρμόζονται στις σύγχρονες απαιτήσεις του πολέμου.

"Εάν οι περικοπές γίνουν πρωτίστως στα πιο στατικά στοιχεία των στρατών μας και εάν οι νέες επενδύσεις κατευθυνθούν σε πιο ευέλικτες, πιο εύκολα μετακινούμενες και πιο σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις, τότε οι περιορισμοί στους προϋπολογισμούς ίσως αποδειχθούν κάτι θετικό", δήλωσε.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: