www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία της Siemens

Έρευνα στα γραφεία της εταιρείας Siemens στο Μαρούσι, πραγματοποιεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, έπειτα από εντολή της εξεταστικής επιτροπής και μια ημέρα μετά την ομολογία του Τάσου Μαντέλη ότι εισέπραξε 200.000 ευρώ από το γερμανικό όμιλο. Αναζητείται νομική οδός για την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον πρώην υπουργό, καθώς η Εξεταστική δηλώνει αναρμόδια.

Όπως αποσαφηνίζει, μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της βουλής, δεν νομιμοποιείται να υποκαθιστά θεσμούς και Αρχές για όσους αναφέρονται στις δυνατότητές της να κινήσει η ίδια διαδικασίες απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του Τ. Μαντέλη.


Για ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων που δεν έχουν παραγραφεί στην υπόθεση της Siemens,

μίλησε εμμέσως ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Σήφης Βαλυράκης και πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση Μαντέλη.

Επίσης, η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να σταλεί κατεπειγόντως επιστολή με στόχο να δεσμευτούν οι λογαριασμοί που περιλαμβάνονται στη συμφωνία του Μιχαλη Χριστοφοράκου και τη Siemens για την εξόφληση κάθε αξίωσης της εταιρείας από το πρώην στέλεχός της, με το ποσό του 1.2 εκ ευρώ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής, Θανάσης Παφίλης, υπογραμμίζει ότι επειδή τα σοβαρότερα στοιχεία που αφορούν στην Ελλάδα, βρίσκονται στα χέρια της Siemens και του γερμανικού κράτους, η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη να θέσει το θέμα στη γερμανική κυβέρνηση και να ζητήσει το σύνολο των στοιχείων για το σκάνδαλο.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: