www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Τ. Μαντέλης: Στη διάθεση των δικαστικών Αρχών

«Είμαι στην Ελλάδα και θα παραμείνω στην Ελλάδα για να δώσω ανά πάσα στιγμή όλες τις εξηγήσεις που χρειάζονται οι δικαστικές Αρχές», δήλωσε o πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, μετά την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του επιβλήθηκε με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε.


Πρόσθεσε ότι μίλησε με ειλικρίνεια στην Εξεταστική Επιτροπή και είναι έτοιμος να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική δικαιοσύνη.

Όπως ανακοινώθηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες, αφού έλαβε υπόψη του τις θέσεις που διατύπωσε ενώπιον της Εξεταστικής ο πρώην υπουργός, ζήτησε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο να κινήσει τη διαδικασία

απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του κ. Μαντέλη.

Σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών απήγγειλε την κατηγορία με βάση τόσο τη χθεσινή κατάθεση του κ. Μαντέλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όσο και στοιχεία απο το άνοιγμα τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία, που κρίνονται ως ικανές ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.

Η διάταξη με την οποία απαγορεύθηκε η έξοδος του Τάσου Μαντέλη από την χώρα έχει ήδη κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας

«Η εξεταστική δεν υποκαθιστά αρμοδιότητες της δικαστικής εξουσίας»

«Η εξεταστική συγκροτήθηκε και λειτουργεί χωρίς να καταργεί ή να υποκαθιστά αρμοδιότητες και ευθύνες της δικαστικής, της εκτελεστικής ή της νομοθετικής εξουσίας», τονίζουν τα 19 μέλη της εξεταστικής επιτροπής, απαντώντας στην αδράνεια που τους καταλογίσθηκε, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν φυγή του Τ. Μαντέλη από τη χώρα [Βλέπε άρθρο] .

«Έφοδος» ΣΔΟΕ στα γραφεία της Siemens

Nωρίτερα, «έφοδο» στα γραφεία της Siemens Hellas έκανε το πρώην ΣΔΟΕ, μετά από σχετικό αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία σημειώνει ότι όπως και στο παρελθόν, παρέχει πρόθυμα κάθε βοήθεια.

«Σύμφωνα με την πάγια πολιτική της εταιρείας μας, παράσχουμε πρόθυμα κάθε βοήθεια και τους υποστηρίζουμε στο έργο τους. Όπως ακριβώς και στο παρελθόν, έτσι και τώρα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε όλες τις ερευνητικές αρχές στην Ελλάδα και κάνουμε οτιδήποτε περνά από τη δική μας δικαιοδοσία, για να υποστηρίξουμε το σημαντικό έργο που εκτελούν», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: