www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ιασώ: Μειώσεις έως 40% στα τιμολόγια

Τη μείωση των τιμολογίων του στα μαιευτικά περιστατικά σε όλες τις θέσεις νοσηλείας καθώς και την κατάργηση των πολύκλινων δωματίων ανακοίνωσε ο Όμιλος Ιασώ.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου, Γεώργιος Σταματίου, η τιμή του τοκετού στο τρίκλινο δωμάτιο μειώνεται έως και 40%, με άμεσο όφελος για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Πιο συγκεκριμένα, ο φυσιολογικός τοκετός στο τρίκλινο μειώνεται από 3.350 ευρώ σε 2.000 ευρώ, ενώ η καισαρική τομή μειώνεται από 3.600 ευρώ σε 2.150 ευρώ. Η τιμή περιλαμβάνει τα έξοδα χειρουργείου, τα έξοδα νάρκωσης, τις εξετάσεις της μητέρας και του νεογνού και τα απαραίτητα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό για τον τοκετό.

Μειώσεις έχουν γίνει και στις υπόλοιπες θέσεις νοσηλείας. Συγκεκριμένα, στο δίκλινο το τιμολόγιο

ενός φυσιολογικού τοκετού μειώνεται κατά 15,29% και στο μονόκλινο κατά 11,85%.

Ο κ. Σταματίου ανακοίνωσε επίσης ότι το Ιασώ προχώρησε σε κατάργηση των πολύκλινων δωματίων (τετράκλινα) και καθιέρωσε σαν βασική θέση νοσηλείας το τρίκλινο. Επίσης, αύξησε τον αριθμό των τρίκλινων δωματίων, λόγω της υψηλής πληρότητας που εμφανίζει η κλινική. Παράλληλα, δημιούργησε νέα θέση νοσηλείας Superior δίκλινο, που είναι δίκλινα δωμάτια μεγάλης επιφάνειας με σαλόνι.

Όσον αφορά στην τιμολογιακή του πολιτική, το Ιασώ ανακοίνωσε επίσης μείωση τιμών και εφαρμογή τιμών κρατικού τιμολογίου για τις υπηρεσίες του αξονικού τομογράφου, του μαγνητικού τομογράφου και της γ-camera (σπινθηρογραφήματα), καθώς και μειώσεις σε άλλες εξετάσεις. Ανακοίνωσε ακόμη ότι προχώρησε στη δημιουργία μίας σειράς προγραμμάτων και προνομίων για ειδικές ομάδες που επηρεάζονται περισσότερο από την κρίση, όπως οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι - τρίτεκνοι.

Σύμφωνα με τον όμιλο, οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με στόχο να συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια για την εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας και την κάλυψη των αναγκών των πολιτών σε συνθήκες κρίσης, ύφεσης, ανεργίας και υπογεννητικότητας.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: