www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

«Πράξη εθνικής ευθύνης η απόρριψη της δανειακής σύμβασης»

Έκκληση στον ελληνικό λαό «να πάρει την τύχη στα χέρια του και να αποτρέψει την κατάλυση της δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε» απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση στα κόμματα πόυ στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, λέγοντας ότι το μεγαλύτερο έλλειμμα της χώρας μας δεν είναι το δημοσιονομικό, είναι το έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας.

Ο κ. Τσίπρας, αφού έκανε λόγο για «βουλή της ντροπής» που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο εθνικό καθήκον, είπε ότι «η χώρα μας, στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της, δεν έχει πολιτική ηγεσία. Δυο χρόνια τώρα, Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σαμαράς και Παπαδήμος παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού, εκβιάζουν και ψεύδονται» και πρόσθεσε ότι «τη δική τους αδυναμία να διαπραγματευτούν και να υπερασπιστούν το συμφέρον του λαού και του τόπου,

Ομόφωνη συμφωνία της ΚΕ του ΛΑΟΣ στην πρόταση Καρατζαφέρη


Ομόφωνα στήριξε η Κεντρική Επιτροπή του ΛΑΟΣ ,σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, την εισηγηση του προέδρου Γιώργου Καρατζαφέρη, να καταψηφιστεί η δανειακή σύμβαση.

Στη συνεδρίαση της ΚΕ που πραγματοποιήθηκε απόψε στα γραφεία του κόμματος, ο κ.Καρατζαφέρης κατά την ομιλία του -σύμφωνα με πληροφορίες- επανέλαβε τις θέσεις του κατά της δανειακής σύμβασης και αιτιολόγησε την αρνητική στάση του ΛΑΟΣ.

Γραμματέας της ΚΕ είναι ο πρώην

Ναι στην δανειακή σύμβαση από τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο


<<Ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προτιμώ τον προσωπικό μου 'Γολγοθά' -που μαζί ανεβήκαμε αλλά διασώσαμε και κρατήσαμε μόνοι όρθια την Ελλάδα- από το να έχω απέναντι στη συνείδησή μου και στον ελληνικό λαό τύψεις ότι με ένα 'όχι' αύριο μπορεί, χωρίς να το επιδιώκω καθόλου, να συμβάλω στη στάση πληρωμών της χώρας>>, τόνισε ο

«Ναι» στη ψήφιση της δανειακής σύμβασης από την Ντ.Μπακογιάννη


Με πόνο ψυχής η Δημοκρατική Συμμαχία θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση γιατί αντιλαμβάνεται ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να χρεοκοπήσει η χώρα», δήλωσε η πρόεδρος της ΔΗ. ΣΥ. Ντόρα Μπακογιάννη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Έσπευσε πάντως να χαρακτηρίσει τη σύμβαση κάκιστη καθώς, όπως είπε, δεν υπήρξε ουσιαστική διαπραγμάτευση με ελληνικές αντιπροτάσεις.

«Η συμφωνία επιβάλλεται στη χώρα

Σχόλια Γ. Καρατζαφέρη για την διαφοροποίηση Μ. Βορίδη και Α .Γεωργιάδη


<<Η ιδεολογία μας είναι ο πατριωτικός φιλελευθερισμός. Εάν κάποιοι έχουν απωλέσει ως κυρίαρχο στοιχείο τον πατριωτισμό , τότε το πρόβλημα είναι δικό τους>> δήλωσε στη Real Νews ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ Γ Καρατζαφέρης απαντώντας στο ερώτημα τι θα κάνει αν οι κ Βορίδης

Γ. Δημαράς: «Είναι φαιδροί, ο αγώνας πλέον δίνεται στους δρόμους»


«Ο αρχηγός της αξιωματικής συμπολίτευσης, ο πρώην Πρωθυπουργός και ο δοτός ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου, έφθασαν στο αίσχιστο σημείο της φαιδρότητας», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς, σχετικά με τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις.

«Απροκάλυπτα εκβιάζουν τον Ελληνικό λαό "για το γάλα των

Η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει τη δανειακή σύμβαση


Απαράκδεκτη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης τη δανειακή σύμβαση που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή.

Όπως είπε, τα μέτρα που προβλέπει θα διαμορφώσουν μια απαράδεκτη κατάσταση για την ελληνική κοινωνία, διότι πολλαπλασιάζουν όλα τα αρνητικά στοιχεία, τα οποία έχουν σχέση με δυσβάσταχτα μέτρα,

Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών: Να σταματήσουμε την προδοσία


«Η δοτή Συγκυβέρνηση οδηγεί σε Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Είναι προφανές, πώς οι εκβιασμοί, η ωμή παραβίαση του Συντάγματος και τα ψευδοδιλλήματα περιγράφουν τις προθέσεις των Κυβερνητικών Συνεταίρων κατά του Λαού και της Πατρίδας», δήλωσε ο Εκπρόσωπος

ΚΚΕ: Κοινοί εκβιαστές Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαράς


«Επιβεβαιώνεται ότι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι κοινοί εκβιαστές, όπως ταιριάζει σε υπερασπιστές του σάπιου καπιταλισμού», τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας τις ομιλίες των δύο πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «τρομοκρατούν τον λαό για να τον ισοπεδώσει η πλουτοκρατία και η λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Η ηγεσία της ΝΔ ψηφίζοντας το νέο μνημόνιο απέδειξε την υποκρισία της για το πρώτο μνημόνιο. Ο λαός πρέπει να τους πληρώσει εκμηδενίζοντας την επιρροή τους, αλλά πρέπει και να μην εμπιστευτεί τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούν διάφοροι για

Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα κινδυνεύει να κάνει ιστορικά λάθη


«Η Ελλάδα κουρασμένη και απελπισμένη κινδυνεύει να κάνει μεγάλα ιστορικά λάθη», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.


Το πραγματικό δίλημμα, είπε, αναφορικά με το νέο πρόγραμμα που απορρέει από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου είναι οι θυσίες που αυτό προβλέπει ή ακόμα περισσότερες θυσίες, εθνική ταπείνωση, περικοπές και εξαθλίωση.

Ο κ. Βενιζέλος απέρριψε τις εναλλακτικές λύσεις της άτακτης ή συντεταγμένης χρεοκοπίας, σημειώνοντας ότι και στις δύο περιπτώσεις αυτές θα συνεπάγονταν ακόμα περισσότερους όρους που θα λαμβάνονταν με το «πιστόλι στον κρόταφο» και αυστηρότερες περικοπές μισθών και συντάξεων.


Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι, ενώ οι συντριπτικά περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, ότι πρέπει να εγκριθεί και να εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα, είναι δυστυχώς αρκετοί αυτοί που δεν θέλουν να μοιραστούν ατομικά την ευθύνη για πολύ δύσκολες αλλά αναγκαίες και θετικές

Oλόκληρη η ομιλία Αντ. Σαμαρά στην Κ.Ο. της ΝΔ

Η Ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στην Κ.Ο. του Κόμματος:


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Φίλες και φίλοι,

Θα σας μιλήσω ευθέως και χωρίς περιστροφές:

Ξέρω ότι πολλοί από σας είχατε δεύτερες σκέψεις για τις εξελίξεις.
Είναι φυσικό. Γιατί πολλοί που ορθώς πίστεψαν στη δική μας αντιμνημονιακή λογική, δυσκολεύονται να καταλάβουν τις τελευταίες επιλογές μας.

Το κατανοώ. Αλλά δεν το συμμερίζομαι.

Όσοι ίσως θεωρούν τη θέση μας «αφύσικη» σε σχέση με όσα λέγαμε μέχρι σήμερα, υποβαθμίζουν ή παραβλέπουν ένα σημαντικό στοιχείο από την περιπέτεια που περνάει σήμερα η χώρα.

Δεν καταλαβαίνουν το πόσο μεγάλη ζημιά έχει κάνει στην Οικονομία, αλλά και στην Κοινωνία, η

Γ. Παπανδρέου: Ψήφος εθνικής σημασίας


Τώρα είναι η ώρα της υπευθυνότητας όλων μας απέναντι στην πατρίδα, υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας πως η νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί τη μόνη διαθέσιμη λύση για έξοδο από την κρίση.

Προειδοποιώντας σε δραματικούς τόνους για τις ανεξέλεγκτες συνέπειες μιας πιθανής χρεοκοπίας, ο κ. Παναδρέου τόνισε: «Φτάσαμε κοντά στην πηγή, πρέπει η χώρα να πιει νερό. Πρέπει η χώρα να εξασφαλίσει τα 130 δισ. ευρώ, να πετύχει μείωση του χρέους της κατά 100 δισ. ευρώ».

Τα ποσά αυτά είναι ασύλληπτα είπε και τόνισε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο

Μήνυμα του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου


«Ελληνίδες, Έλληνες,


Απευθύνομαι σήμερα σε σας για να σας εκθέσω με απόλυτη ειλικρίνεια την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε και τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας. Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο μηδέν.


Το ελληνικό Κοινοβούλιο καλείται αύριο να αναλάβει μια ιστορική ευθύνη. Καλείται να εξετάσει και να εγκρίνει το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική στήριξη της χώρας κατά τα επόμενα χρόνια.


Το οικονομικό πρόγραμμα και η δανειακή σύμβαση που θα το συνοδεύσει έχουν τεράστια σημασία για το μέλλον της χώρας. Η νέα δανειακή συμφωνία εξασφαλίζει τη χρηματοδότησή μας με 130 δισ.