www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Φάρσα η απειλή για βόμβα στο βρετανικό αεροσκάφος


Φάρσα αποδείχθηκε η απειλή για ύπαρξη βόμβας σε επιβατικό αεροσκάφος βρετανικής εταιρείας, το οποίο αναγκάστηκε σε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το μεσημέρι.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι αστυνομικές υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν αμέσως μετά την προσγείωση του αεροσκάφους και προχώρησαν με ασφάλεια στην εκκένωσή του αεροσκάφους από τους 217 επιβάτες και τα οκτώ 8 μέλη του πληρώματος. Επίσης, προέβησαν, μετά την παρέλευση του

Διακανονισμός οφειλών στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ


Σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού μπορούν να υπαχθούν οι εργοδότες που οφείλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικών περιόδων απασχόλησης μέχρι 31-12-2010, με τις διατάξεις του άρθρου 48 του ν. 3943/2011 (ΦΕΚ. 66 /τ.Α΄/ 31-03-2011).

Ειδικότερα, στις διατάξεις του ανωτέρω άρθρου προβλέπεται:

Αναστολή έως την 31/12/2012 της λήψης αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης για όσους εργοδότες υπαχθούν στον προσωρινό διακανονισμό με τις εξής προϋποθέσεις:

Α) Υποβολή σχετικής αίτησης στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Β) Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών χρονικών περιόδων μέχρι την

Προειδοποίηση ΣΕΕΝ για προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω της απεργίας ΕΛΠΕ


Προειδοποίηση για ενδεχόμενα προβλήματα στην εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων λόγω της δεκαήμερης απεργίας των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ απευθύνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη σημειώνει πως «εφ΄όσον συνεχισθεί για τις αμέσως επόμενες ημέρες η απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, τα πλοία δεν θα είναι δυνατόν να εκτελέσουν τα προγραμματισμένα τους δρομολόγια λόγω αδυναμίας προμήθειας καυσίμων περιεκτικότητας σε θείο 1,5% από άλλο διυλιστήριο».

Στην επιστολή του ΣΕΕΝ προστίθεται ότι «σε περίπτωση που το υπουργείο συμφωνήσει να επιτραπεί η κατ΄εξαίρεση προμήθεια καυσίμων περιεκτικότητας σε θείο 3,5%, θα εξετασθεί το ενδεχόμενο εκτέλεσης των δρομολογίων με την προϋπόθεση ότι ο συγκεκριμένος τύπος του καυσίμου διατίθεται και από άλλo διυλιστήριο».

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια βρίσκονται σε δεκαήμερη απεργία από χθες λόγω των διαφωνιών τους με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, και με αίτημα την πρόσληψη προσωπικού

ΟΓΑ: Από 6/4 έως 15/4 η καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων


Από την την Τετάρτη 6 Απριλίου έως και τις 15 Απριλίου θα καταβληθούν σε 425.544 οικογένειες τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ (πολυτεκνικό επιδόματο, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του β΄ διμήνου 2011.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ, τα επιδόματα θα καταβληθούν ως εξής:

Α) Στους επιδοματούχους που απογράφηκαν μέχρι 21 Μαρτίου 2011 και έχουν ανοίξει λογαριασμό σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., το οικογενειακό επίδομα θα καταβληθεί με πίστωση του λογαριασμού τους (νέος τρόπος πληρωμής του ΟΓΑ) στις 6 Απριλίου 2011.

Β) Στους επιδοματούχους που δεν απογράφηκαν και δεν άνοιξαν λογαριασμό σε Τράπεζα ή λογαριασμό ΕΛ.ΤΑ. μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, το επίδομα θα καταβληθεί μέσω των ΕΛ.ΤΑ (με

Πού γίνονται καταγγελίες για διαφθορά λειτουργών στο δημόσιο τομέα


Πληροφορίες για του πού πρέπει να απευθύνονται οι πολίτες που θέλουν να καταγγείλουν περιπτώσεις διαφθοράς λειτουργών στο δημόσιο τομέα δίνει η Αστυνομία.

Οι πολίτες μπορούν να καλούν στο τηλ. Κέντρο: 210-8779700 (όλο το 24ωρο) ή να στέλνουν Fax: 210-6899675.

Καταγγελίες γίνονται επίσης ηλεκτρονικά: e-mail: dey1@otenet.gr, αλλά και εγγράφως: Ταχυδρομική δ/

Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τρίτη για τους συμβασιούχους


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν αύριο Τρίτη οι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, διεκδικώντας της μονιμοποίησή τους, καθώς όπως υποστηρίζουν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε για το υπόλοιπο προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου.


Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Αθήνας και θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει «τις συστηματικές και αθρόες απολύσεις εργαζομένων και απομακρύνσεις συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην

Προαστιακός: Παραδίδεται την Τρίτη ο σταθμός Αχαρνών


Παραδίδεται αύριο Τρίτη στους πολίτες ο Προαστιακός Σταθμός Αχαρνών, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο σταθμός αυτός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για το Δήμο Αχαρνών, έναν από τους πολυπληθέστερους δήμους της Αττικής, καθώς θα αποτελέσει κόμβο για τα υπεραστικά τρένα και κεντρικό σταθμό μετεπιβίβασης προς το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες όλων των αμαξοστοιχιών του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη - Αθήνα και Αθήνα - Χαλκίδα - Αθήνα, καθώς και του προαστιακού που εκτελούν δρομολόγια στο τμήμα

Στο διαδίκτυο η ύλη για τους υποψήφιους οδηγούς


Αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση στον ιστότοπο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (www.yme.gr) η πρόταση της Υπηρεσίας για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου χορήγησης αδειών σε υποψήφιους οδηγούς.

Στόχος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι η διαφάνεια και η αξιοπιστία του συστήματος, σε βάρος των οποίων παρουσιάζονται κρούσματα χρηματισμού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις παρατηρήσεις τους έως τις 11 Απριλίου 2011.

Παράλληλα, από σήμερα αναρτάται επίσης στον ιστότοπο του Υπουργείου, η ύλη των βιβλίων για

Απολυτήριο από τα Γενικά Λύκεια χωρίς Πανελλαδικές


Ρύθμιση για την απόκτηση απολυτηρίου από τα ημερήσια Γενικά Λύκεια, χωρίς συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, από το σχολικό έτος 2010-2011 και μετά, προτίθεται να προωθήσει το υπουργείο Παιδείας.

Ετσι, όσοι από τους μαθητές της Γ΄ Τάξης του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου επιθυμούν να λάβουν μόνο απολυτήριο Λυκείου, χωρίς να ενδιαφέρονται να συνεχίσουν σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να έχουν τη δυνατότητα αυτή, αφού συμμετάσχουν στις εξετάσεις όλων των μαθημάτων, σε ενδοσχολικό επίπεδο. Η ρύθμιση αυτή θα αφορά στους μαθητές της Γ΄ Τάξης των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων από το σχολικό έτος 2010-2011 και μετά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στόχος της ρύθμισης αυτής είναι να ικανοποιηθεί πάγιο αίτημα πολλών τελειοφοίτων, οι οποίοι έχουν ήδη αποφασίσει να φοιτήσουν μόνο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, να αποκτήσουν τον τίτλο απόλυσης της βαθμίδας αυτής και να

Κυβερνητική διάψευση δημοσιευμάτων για το μισθολόγιο


Με κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών διέψευσαν σημερινές αναφορές στα ΜΜΕ για το ενιαίο μισθολόγιο. Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, περικόπτονται οριστικά τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας στο δημόσιο τομέα, και προβλέπεται μείωση αποδοχών κατά 30% για περίπου 300.000 υπαλλήλους.

Ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα δύο υπουργεία, δηλώνουν «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι δημοσιευόμενες και μεταδιδόμενες, σημερινές αλλά και των τελευταίων ημερών, δήθεν πληροφορίες για θέματα μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ενώ υπογραμμίζεται ότι δεν έχουν καν υποβληθεί τέτοιες προτάσεις από όσους έχουν επισήμως αναλάβει την επεξεργασία των σχετικών εναλλακτικών εκδοχών.

Όπως ξεκαθαρίζουν, ισχύουν μόνο όσα έχουν δηλώσει οι δύο υπουργοί σχετικά με το θέμα του

Ανοίγει ξανά η λεωφόρος Λαυρίου


Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και εισαγγελέα απομακρύνονται σήμερα τα μπάζα που από την περασμένη εβδομάδα κρατούν κλειστή τη λεωφόρο Λαυρίου.

Μηχανήματα απομακρύνουν από το οδόστρωμα χώματα, πέτρες και άλλα υλικά που είχαν τοποθετήσει οι κάτοικοι της Κερατέας, αντιδρώντας στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή.
Ο αποκλεισμός του δρόμου ήρθε μετά από σειρά έντονων επεισοδίων και οδομαχιών μεταξύ πολιτών και αστυνομικών για το επίμαχο ζήτημα.

ΝΔ: Τραγική απραξία


Η ΝΔ κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης, με τον εκπρόσωπο του κόμματος Γ. Μιχελάκη να τονίζει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.


«Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να συνεχίζει να παρακολουθεί ως θεατής τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή», υπογράμμισε και κάλεσε τους συναρμόδιους υπουργούς να προβούν σε κινήσεις καλής

Έκτακτη προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος λόγω απειλής για βόμβα


Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προσγειώθηκε εκτάκτως λίγο πριν από τις 15.00 αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Thompson, λόγω απειλής για βόμβα.

Το αεροσκάφος τύπου Boeing που είχε αναχωρήσει από τη Βρετανία με προορισμό το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, έχει σταθμεύσει σε απομακρυσμένη περιοχή του αεροδρομίου, ώστε να διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι από την αστυνομία.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, τον οποίο

΄Ενας στους πέντε μαθητές από 14 έως 18 ετών καπνίζει σε καθημερινή βάση


΄Ενας στους πέντε μαθητές ηλικίας 14 έως 18 ετών είναι καθημερινός καπνιστής, ένας στους δέκα καπνίζει περισσότερα από δέκα τσιγάρα την ημέρα, ενώ σχεδόν οι μισοί μαθητές έχουν καπνίσει τουλάχιστον μια φορά. Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν σε ημερίδα του υπουργείου Παιδείας με θέμα «Πρόληψη του Καπνίσματος στη Σχολική Κοινότητα».

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδας η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά, αναφέρθηκε στη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση του καπνίσματος, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης, ιδιαίτερα σε εκείνες τις ηλικίες όπου η προσωπικότητα ακόμη διαμορφώνεται.

«Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι πολύ σημαντική στην πρόληψη. Για το υπουργείο Παιδείας το θέμα της πρόληψης αποτελεί κεντρικό μήνυμα, ένα σύνθημα, μια πρόκληση για όλους μας», ανέφερε, ενώ έκανε ειδική μνεία στο μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα ανάμεσα στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας, τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και την

«Ανθρώπινο» γάλα από μεταλλαγμένες αγελάδες


Γενετικά μεταλλαγμένες αγελάδες, οι οποίες παράγουν γάλα που έχει θρεπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες παρόμοιες με το ανθρώπινο μητρικό γάλα, δημιούργησαν κινέζοι επιστήμονες.

Οι ερευνητές των Εργαστηρίων Αγροβιοτεχνολογίας του Αγροτικού Πανεπιστημίου της Κίνας, με επικεφαλής τον καθηγητή Νιγκ Λι, σε συνεργασία με επιστήμονες της εταιρίας βιοτεχνολογίας GenProtein του Πεκίνου, στην προσπάθειά τους να κάνουν πιο θρεπτικό το αγελαδινό γάλα, εισήγαγαν με επιτυχία ανθρώπινα γονίδια σε 300 αγελάδες, οι οποίες στη συνέχεια παρήγαγαν «ανθρώπινο» γάλα.

Το φυσιολογικό ανθρώπινο γάλα του μητρικού στήθους παρέχει μεγάλες ποσότητες σημαντικών θρεπτικών ουσιών, που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των μωρών και μειώνουν τις πιθανότητες μόλυνσής τους από παθογόνους μικροοργανισμούς.

Οι κινέζοι ερευνητές πιστεύουν ότι το γάλα των τροποποιημένων ζώων μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση και ελπίζουν ότι σε μερικά χρόνια αυτό το γάλα θα μπορεί να πωλείται στην αγορά,

Νέος τύπος βαλβίδας καρδιάς στην υπηρεσία της ιατρικής


Ένας νέος τύπος βαλβίδας καρδιάς, που έχει δημιουργηθεί από ιστό αγελάδας και εισάγεται στο σώμα με καθετήρα, χαιρετίστηκε από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα ως μια σημαντική εξέλιξη, η οποία μπορεί να εξαλείψει σε αρκετούς καρδιοπαθείς την ανάγκη για εγχείρηση ανοικτής καρδιάς.
Η μέθοδος προορίζεται για ασθενείς υψηλού κινδύνου, οι οποίοι πάσχουν από σοβαρή στένωση της αορτής, με συνέπεια η φραγμένη βαλβίδα να εμποδίζει τη ροή του πλούσιου σε οξυγόνου αίματος, με αποτέλεσμα η καρδιά να «ζορίζεται» να λειτουργήσει ως αντλία.

Περίπου ένα στα 10 άτομα άνω των 65 ετών μπορεί να εμφανίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο, αν δεν αντιμετωπιστεί χειρουργικά, οδηγεί σχεδόν τους μισούς σε θάνατο μέσα στην επόμενη διετία.

Η νέα τεχνική, που παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Κολούμπια Γκρεγκ Σμιθ στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας στη Νέα Ορλεάνη, συνίσταται στην εισαγωγή της βιοπροσθετικής βαλβίδας μέσω ενός σωλήνα (καθετήρα) από μια αρτηρία στα πλευρά ή στο πόδι του ασθενούς, με τρόπο πολύ λιγότερο επεμβατικό σε σχέση με την

Tσερνόμπιλ, 25 χρόνια μετά


Την ώρα που η ανθρωπότητα αγωνιά για την έκβαση του πυρηνικού θρίλερ της Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία, μία νέα έκθεση ζωντανεύει τον εφιάλτη της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής στην Ιστορία.΄

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιτόπιας έρευνας της Greenpeace, 25 χρόνια μετά από το δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ, γάλα, μανιτάρια και άλλα είδη που καταναλώνονται σε καθημερινή βάση από τους Ουκρανούς, παραμένουν μολυσμένα.

Η έρευνα, που διεξήχθη σε τρεις περιοχές, επικεντρώθηκε στη μόλυνση των τροφίμων με καίσιο-137, ένα ραδιονουκλίδιο που είχε τότε διαδοθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και του οποίου η διάρκεια ημιζωής φθάνει τα 30 χρόνια. Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν μολυσμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, πατάτες, μανιτάρια και παντζάρια.

Οι επιπτώσεις, σύμφωνα με την έκθεση της Greenpeace, η οποία δίνεται στη δημοσιότητα παραμονές διεθνούς διάσκεψης για το Τσερνόμπιλ, είναι εμφανείς και στον ντόπιο πληθυσμό. Σε πολλές περιπτώσεις, τα επίπεδα καισίου-137 στον οργανισμό ενηλίκων αλλά και παιδιών, υπερβαίνουν τα επιτρεπτά, καταδεικνύοντας ότι το ραδιενεργό αυτό στοιχείο «αποτελεί μακροπρόθεσμη απειλή για τη δημόσια υγεία, κυρίως για τους ανθρώπους, οι οποίοι καταναλώνουν αυτά τα τρόφιμα καθημερινά»,

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου για την ερευνητική εργασία στο Λύκειο


«Η Παιδεία θα πρέπει να είναι ακριβώς ο τομέας της πολιτική όπου μπορούμε να υπερβούμε εαυτούς υπέρ των παιδιών μας», τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Αναφερόμενη στις ερευνητικές εργασίες που θα εκπονούν οι μαθητές στο νέο Λύκειο, σημείωσε ότι οι εργασίες δε θα γίνονται στο σπίτι, αλλά στην τάξη και οι μαθητές θα εργάζονται σε ομάδες και ο καθηγητής θα επιβλέπει και θα βοηθάει τα παιδιά στην εκπόνηση της εργασίας.

Επίσης, σημείωσε ότι τα παιδιά δε θα παρουσιάζουν απλώς ένα θέμα, αλλά θα απαντούν και σε

Πετρέλαιο στη Ζάκυνθο

Μια απρόσμενη, αν και αναμενόμενη, εξέλιξη ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα στον τομέα της υδροδότησης αλλά και της ανάπτυξης της Ζακύνθου, αφού πριν λίγες μέρες οι δεκατρείς γεωτρήσεις, εκ των οποίων οι οκτώ ήταν καινούργιες και επρόκειτο να τεθούν άμεσα σε λειτουργία προκειμένου να βελτιωθεί η υδροδότηση του νησιού, στην περιοχή του Κερίου είναι άχρηστες διότι αντί για νερό αναβρύζουν πετρέλαιο.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι παράδοξο αφενός γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι στο Κερί υπάρχουν κοιτάσματα και αφετέρου η μεγάλη υπεράντληση στον υδροφόρο ορίζοντα του νησιού έχει οδηγήσει στην εισροή μαζί με νερό και του μαύρου χρυσού που υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες που είδαν το φως τις δημοσιότητας σε πανελλαδικό επίπεδο μιλούν για τεράστιες ποσότητες μαύρου χρυσού και στην ανατολική πλευρά της Ζακύνθου προς Κατάκολο αλλά και στις δυτικές ακτές.

Το θέμα της αξιοποίησης των οκτώ νέων γεωτρήσεων στο Κερί είχε απασχολήσει και τη σύσκεψη που έγινε πριν από περίπου ένα μήνα στην αντιπεριφέρεια κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο νησί του

Τέλος στον 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο σχεδιάζει να βάλει η Κυβέρνηση


Τετραπλό «κούρεμα» έως και 30% στα ρετιρέ του Δημοσίου, στους 300.000 υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων και ενταφιασμό των 53 επιδομάτων και του 13ου και 14ου μισθού (Δώρα Χριστουγέννων, αδειών και Πάσχα) σχεδιάζει η κυβέρνηση με την άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από 1ης Ιουλίου.

Στην προκρούστεια κλίνη, προκειμένου να εξοικονομηθεί ένα δισ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο που επεξεργάζονται από κοινού τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, μπαίνουν τα εξής:

* Ο,τι έχει απομείνει από το δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας (500, 250 και 250 ευρώ αντίστοιχα), που σημαίνει ότι 1.000 ευρώ το χρόνο εντάσσονται στο μισθολόγιο και το ποσόν επιμερίζεται στους 12 μήνες. Ετσι το περίφημο «δώρο» πέφτει στην μαύρη τρύπα του Μνημονίου, καθώς ενταφιάζεται ακόμα και η φιλοσοφία των έξτρα παροχών για τους εργαζόμενους τις ημέρες

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ τα ξημερώματα νοτιοδυτικά των Κυθήρων


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02.53 ανοικτά των Κυθήρων.

Συγκεκριμένα το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 130 χλμ. νοτιοδυτικά των Κυθήρων και το εστιακό

Παρουσιάζονται στην τρόικα τα νέα μέτρα

Τα νέα οικονομικά μέτρα, ύψους άνω των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα υποβληθούν στα στελέχη της τρόικας που έρχονται από τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Δύο έως τέσσερα δισεκατομμύρια θα προέλθουν από μέτρα που θα εφαρμοστούν εφέτος, και τα υπόλοιπα στο διάστημα 2012 - 2015.

Μεταξύ άλλων, περιορίζονται οι φοροαπαλλαγές για ετήσια εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ, μειώνεται το μισθολογικό κόστος στο δημόσιο κατά 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ, μειώνεται το αφορολόγητο όριο για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας, κόβονται κοινωνικά

Ζημιές στους πλωτούς προβλήτες της μαρίνας Ζέας

Μέσα σε περιφραγμένο χώρο στη μαρίνα Ζέας εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, φωτιά η οποία προκάλεσε ζημιές στις πλωτές προβλήτες.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο άντρες του λιμενικού που κατάφεραν και έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά, χωρίς να κριθεί αναγκαία η επέμβαση της

Aπό σήμερα έναρξη επιχείρησης σε μία μέρα


Η πολυπόθητη ίδρυση επιχείρησης σε μία μέρα, για την οποία έχει ακουστεί πλήθος εξαγγελιών κάνει πρεμιέρα αύριο, έπειτα από την ολοκλήρωση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου(ΓΕΜΗ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, η ίδρυση επιχειρήσεων θα γίνεται σε 1 ημέρα, με μια μόνο διαδικασία που θα διαρκεί κοντά στη μία ώρα.

Σε πρώτη φάση οι διαδικασίες θα γίνονται σε 59 εμπορικά επιμελητήρια και 3.200 συμβολαιογραφικά γραφεία ενώ δεν θα αφορούν σε ίδρυση ατομικής επιχείρησης.

Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι οι ιδρυτές της εταιρίας να μην χρωστούν στο Δημόσιο.

Προσεχώς και σε δεύτερο στάδιο θα μπορούν με την ίδια διαδικασία να γίνονται αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων και ενάρξεις ατομικών επιχειρήσεων ενώ θα ενταχθούν στην υπηρεσία των πολιτών και 52 επιλεγμένα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Δείτε παρακάτω τις ερωταπαντήσεις του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.


Τι είναι η Υπηρεσία μιας Στάσης για τη σύσταση επιχειρήσεων;


Η Υπηρεσία μίας στάσης απλοποιεί και επιταχύνει τις διαδικασίες σύστασης και λειτουργίας για κάθε μορφής εμπορική εταιρία στη χώρα μας:

• μειώνοντας δραστικά τα εμπόδια που δυσχεραίνουν την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ


Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, ζητώντας την καταβολή των υπερωριών που έχουν κάνει τους τελευταίους 4 μήνες καθώς και τις αποζημιώσεις εκτός έδρας για το έτος 2010.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν επ΄αόριστον μέχρι να τους αποδοθούν τα δεδουλευμένα.

Επίσης όπως ενημερώνει ο σύλλογος των εργαζομένων οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από προσωπικό

Δεκαήμερη απεργία άρχισε στα ΕΛΠΕ


Δεκαήμερα απεργία ξεκίνησαν από την Κυριακή οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια. Πηγές της αγοράς καυσίμων ανέφεραν ότι τα προβλήματα στον εφοδιασμό δεν αναμένονται άμεσα, καθώς υπάρχουν αποθέματα στα πρατήρια και τις εγκαταστάσεις των εταιριών εμπορίας, ενώ ο εφοδιασμός θα γίνεται κανονικά από το διυλιστήριο της Μότορ Όιλ.

Ωστόσο, δεδομένου ότι τα ΕΛΠΕ ελέγχουν τα τρία από τα τέσσερα διυλιστήρια της χώρας -σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη- και πάνω από το 60% της αγοράς, η κινητοποίηση μπορεί να προκαλέσει ελλείψεις.

Πάντως η διοίκηση της εταιρίας έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και αναμένεται η απόφαση για το νόμιμο ή μη της απεργίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ η απεργία γίνεται «για την ασφαλή στελέχωση των νέων μονάδων που ξεκινούν τη λειτουργία τους στις Βιομηχανικές

Ο καιρός στις 04.04.2011


Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και λίγες βροχές στο εσωτερικό της Πελοποννήσου μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Δευτέρα 04 Απριλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 19 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 8 ως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 ως 21 στη Δυτική Ελλάδα, 12 ως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19-20