www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ανοίγει ξανά η λεωφόρος Λαυρίου


Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και εισαγγελέα απομακρύνονται σήμερα τα μπάζα που από την περασμένη εβδομάδα κρατούν κλειστή τη λεωφόρο Λαυρίου.

Μηχανήματα απομακρύνουν από το οδόστρωμα χώματα, πέτρες και άλλα υλικά που είχαν τοποθετήσει οι κάτοικοι της Κερατέας, αντιδρώντας στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή.
Ο αποκλεισμός του δρόμου ήρθε μετά από σειρά έντονων επεισοδίων και οδομαχιών μεταξύ πολιτών και αστυνομικών για το επίμαχο ζήτημα.

ΝΔ: Τραγική απραξία


Η ΝΔ κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης, με τον εκπρόσωπο του κόμματος Γ. Μιχελάκη να τονίζει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.


«Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να συνεχίζει να παρακολουθεί ως θεατής τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή», υπογράμμισε και κάλεσε τους συναρμόδιους υπουργούς να προβούν σε κινήσεις καλής
θέλησης και να συναντηθούν με εκπροσώπους των κατοίκων.


Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε την ανάγκη κατασκευής ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ και ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην δημοπράτηση του έργου. «Η τραγική απραξία και η καθυστέρηση της κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα των απορριμμάτων δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για αποσπασματικές κινήσεις», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Είναι όμως εξίσου αδιανόητο να αποτελεί κίνητρο για την κατάλυση της νομιμότητας και την έκθεση σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινων ζωών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: