www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Εντοπίστηκε οβίδα του Β' Παγκοσμίου στο Χαλάνδρι

Πολεμικό υλικό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στις 17:51 στην οδό Κρήτης και Χαλκίδος στο Χαλάνδρι.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εντοπίστηκε ένα οβίδιο και μία εκπαιδευτική χειροβομβίδα χωρίς εκρηκτικό, τα οποία παραδόθηκαν σε πυροτεχνουργούς του στρατού.

Περπάτημα: Η πιο εύκολη άσκηση

Καθημερινά παραπονιόμαστε για τα κιλά μας, για το χαλαρό σώμα μας, για πόνους στην μέση μας εξαιτίας της καθιστικής ζωής. Το περπάτημα είναι η καλύτερη λύση, σας το προτείνουμε.


Περπάτημα: Η πιο εύκολη άσκηση

Καθημερινά παραπονιόμαστε για τα κιλά μας, για το χαλαρό σώμα μας, για πόνους στην μέση μας εξαιτίας της καθιστικής ζωής. Το περπάτημα είναι η καλύτερη λύση, σας το προτείνουμε.

Πόσο συχνά πρέπει να περπατάμε;

Κατά μέσο όρο 30 λεπτά καθημερινό περπάτημα είναι ιδανικό για την υγειά μας. Κάτι τέτοιο βοηθά στην καρδιά, καταπολεμά το διαβήτη, την οστεοπόρωση, τη χοληστερίνη, την υψηλή πίεση και βοηθά σε κάποιες περιπτώσεις καρκίνου. Βεβαία, είναι η καλύτερη άσκηση για ένα καλλίγραμμο σώμα.

Πόσο γρήγορα πρέπει να περπατάμε για να κάψουμε θερμίδες;

Όσο πιο γρήγορα περπατάμε τόσο περισσότερες θερμίδες χάνουμε. Τριάντα λεπτά καθημερινό

Δέρμα χωρίς γυαλάδα

Ό, τι κι αν κάνω το πρόσωπό μου γυαλίζει, ειδικά στο t-zone, κατά τη διάρκεια της μέρας. Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τη γυαλάδα;

Ό, τι κι αν κάνω το πρόσωπό μου γυαλίζει, ειδικά στο t-zone, κατά τη διάρκεια της μέρας. Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τη γυαλάδα; Ακριβώς για τις ανάγκες της λιπαρής επιδερμίδας -που έχει το μεγάλο ατού να σπάει αργά, αλλά γυαλίζει και ταλαιπωρείται από σπυράκια- δημιουργήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια οι βάσεις μακιγιάζ με μεταλλικά στοιχεία (minerals) στη σύνθεσή τους. Τα στοιχεία αυτά εξασφαλίζουν στις πούδρες προσώπου μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες:


Καταρχήν, τις βοηθούν να ρυθμίσουν τη λιπαρότητα του δέρματος ώστε να περιοριστεί η ανεπιθύμητη γυαλάδα. Επίσης, τις καθιστούν μη φαγεσωρογόνες που σημαίνει ότι δεν ευνοούν τη δημιουργία μπιμπικιών και μαύρων στιγμάτων, που αποτελούν συχνό πονοκέφαλο για τις γυναίκες με λιπαρό δέρμα.

Τέλος, είναι πιο φιλικές με την επιδερμίδα. Χρησιμοποιήστε μια πούδρα σε σκόνη (loose powder) για να ταμπονάρετε με ένα πον-πον ή

Η Microsoft κάνει την κηδεία του iPhone

Για να γιορτάσουν την ολοκλήρωση του Windows Phone 7, του νέου λειτουργικού συστήματος για κινητά τηλέφωνα, εκατοντάδες υπάλληλοι της Microsoft παρακολούθησαν ένα σκετς με την «κηδεία» του iPhone στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον.

Το σκετς ολοκληρώθηκε με χορευτικές κινήσεις σε στιλ «Μάικλ Τζάκσον», αποκάλυψε αυτό το Σαββατοκύριακο το πρακτορείο Reuters.

H ασυνήθιστη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, είναι ενδεικτική της φιλοδοξίας της Microsoft να ανακτήσει τη χαμένη θέση της στην αγορά των smartphone.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών που επικαλείται το Reuters, το Windows Phone 7 θα είναι η τελευταία ευκαιρία της εταιρείας να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό των iPhone αλλά και των

Η Google ετοιμάζει το διάδοχο του JPEG

Το JPEG είναι εδώ και καιρό το καθιερωμένο στάνταρτ για την προβολή εικόνων στον Παγκόσμιο Ιστό, η Google όμως πιστεύει ότι έχει μια καλύτερη πρόταση: Το φορμά WebP, το οποίο υπόσχεται 40% μικρότερα αρχεία για εικόνες της ίδιας ποιότητας.

«Πιστεύουμε ότι σε λίγες εβδομάδες το Chrome θα προσφέρει εγγενή υποστήριξη για το WebP» δήλωσε στο CNet o Ρίτσαρντ Ράμπατ της Google, αναφερόμενος στο πρόγραμμα πλοήγησης Chrome της εταιρείας του.

Ο Ράμπατ, διευθυντής παραγωγής σε μια πρωτοβουλία της Google με την ονομασία «Κάντε τον Παγκόσμιο Ιστό ταχύτερο», παραδέχεται ότι η εταιρεία του θα είναι δύσκολο να αναμετρηθεί με το JPEG και να νικήσει: «Οι προκλήσεις είναι τεράστιες. Προβλέπουμε ότι η συζήτηση θα διαρκέσει

Έχετε στρες; Φάτε καρύδια...

Αν νιώθετε το στρες να σας εξουθενώνει οργανικά, βάλτε λίγα καρύδια στη ζωή σας. Μία νέα μελέτη δείχνει ότι μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό να διαχειριστεί καλύτερα το στρες, με αποτέλεσμα να μειώνουν σε βάθος χρόνου τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.


Στη μελέτη συμμετείχαν 22 εθελοντές, από τους οποίους οι ερευνητές ζήτησαν να ακολουθήσουν κάθε ένα από τρία διαιτολόγια: το ένα ήταν χωρίς καρύδια, το άλλο με καρύδια και καρυδέλαιο, και το τρίτο με καρύδια και έλαιο λιναρόσπορου.

Τρεις εβδομάδες έπειτα από την έναρξη κάθε διαιτολογίου, οι εθελοντές καλούνταν να δώσουν μια ομιλία διαρκείας 3 λεπτών ή να βουτήξουν το ένα πόδι σε παγωμένο νερό, επειδή και τα δύο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθηγητών

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν το μεσημέρι, στις 12:30 οι καθηγητές, αντιδρώντας στην καταστρατήγηση-όπως υποστηρίζουν-του ωραρίου των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας που διατίθενται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας.
Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει δίωρη στάση εργασίας για τον πρωινό (12:00-14:00) και τον απογευματινό κύκλο (14:00-16:00), προκειμένου να διευκολύνει την συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς που έχουν διατεθεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους ζητείται να εργαστούν με ωράριο πέραν αυτού που

Επιδηµία τα καρδιαγγειακά νοσήµατα

Στην αίθουσα όλα ήταν έτοιµα: οι γιατροί µε τους βοηθούς βρίσκονταν στη θέση τους, ενώ επάνω στα τραπεζάκια είχαν τοποθετηθεί τα πιεσόµετρα και οι φορητοί υπολογιστές. Ακόµη και η αυτοσχέδια αίθουσα αναµονής είχε στηθεί, µε τα χαρτάκια προτεραιότητας να περιµένουν όσους ήθελαν να εξεταστούν. Κι ενώ όλα αυτά θα περίµενε κανείς να τα δει σε κάποιο νοσοκοµείο ή ιατρείο, συνέβησαν το περασµένο τριήµερο στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Μετρό Συντάγµατος.


Με σύνθηµα «Τι ξέρεις για την καρδιά σου; Μάθε περισσότερα», το Ελληνικό Ιδρυµα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) στην προσπάθειά του να ενηµερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την αξία

Έρχονται πρόστιμα και για οδηγούς - καπνιστές

Την επιβολή υψηλών προστίμων, από 1.500 έως 3.000 ευρώ, και κυρώσεων που φτάνουν ακόμη και στην αφαίρεση διπλώματος, φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Υγείας για τους οδηγούς που καπνίζουν ενώ έχουν μέσα στο όχημά τους παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.


Οι τελικές ρυθμίσεις αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη, με τη μορφή τροπολογίας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα ελέγχων που έκαναν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου σύμβουλοι του υπουργείου, σε περιοχές όπως το Γκάζι ο νόμος δεν εφαρμοζόταν στο 70% των μπαρ. Όπως ανέφεραν, υπήρχαν σταχτοδοχεία και οι θαμώνες κάπνιζαν ελεύθερα. «Δεν κάνουμε πλάκα, την Παρασκευή θα μπορούσαμε να είχαμε κόψει 1.000 πρόστιμα», δήλωσε ο

Καλύτερες μέρες, αλλά από το 2012, υπόσχεται ο Γ. Παπανδρέου

Έτος καθοριστικής σημασίας για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών χαρακτήρισε το 2011 ο πρωθυπουργός. Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο υπογράμμισε πως αν επιτευχθούν οι στόχοι που τίθενται με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, η οικονομία θα μπορέσει να επιστρέψει από το 2012 σε αναπτυξιακή τροχιά.


Παρουσιάζοντας το προσχέδιο, ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι μπαίνουν οι προϋποθέσεις, ώστε η ανάπτυξη να αποκτήσει υγιείς βάσεις και να μη στηρίζεται στα δανεικά. Μιλώντας για τις επενδύσεις, στον απόηχο της επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού στην Αθήνα, ανέφερε ότι στόχος είναι να «πέσουν» τα χρήματα εκεί όπου δημιουργούν αξία, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο θα είναι βιώσιμο, ανταγωνιστικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της

«Λουκέτο» σε εργοστάσιο της Opel στο Βέλγιο

Η θυγατρική της General Motors, Opel ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το εργοστάσιό της στην Αντβέρπ στο Βέλγιο μέχρι το τέλος του έτους, αφού δεν κατάφερε να βρει αγοραστή.


“Κανένας από τους πιθανούς επενδυτές δεν μπόρεσε να παρουσιάσει μαι βιώσιμη επιχειρηματική ιδέα για το εργοστάσιο”, ανακοίνωσε η Opel από το Ρούσελχαιμ στη Γερμανία, προσθέτοντας: “Η διαδικασία αναζήτησης ενός βιομηχανικού επενδυτή που να ενδιαφέρεται στη συνέχιση των δραστηριοτήτων έφτασε στο τέλος της”.

Το κλείσιμο του εργοστασίου σηματοδοτεί τη πρώτη διακοπή λειτουργίας ευρωπαϊκού εργοστασίου αυτοκινήτων από το 2006. Στις ΗΠΑ, 18 εργοστάσια συναρμολόγησης αυτοκινήτων έχουν κλείσει

Με αποχώρηση από το διάλογο για το νέο μισθολόγιο απειλεί η ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔΥ δεν θα συμμετέχει στην διαβούλευση για το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου αν δεν αποκατασταθούν οι απώλειες στους μισθούς που σημειώθηκαν το 2010 ανέφερε ο Σπύρος Παπασπύρος.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο τους δημοσίους υπαλλήλους και τους κάλεσε να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική απεργία της ερχόμενης Πέμπτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα συμμετέχουν σε διάλογο για το νέο μισθολόγιο αν δεν αποκατασταθούν οι απώλειες του 2010 και δεν υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση

Καθ' οδόν το «Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο»

Σε λίγες εβδομάδες θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, σήμερα το πρωί, από το βήμα του συνεδρίου «Real Estate & Development», που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο ίδιος επεσήμανε ότι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ θα ενταχθούν 1,5 εκατ. νοικοκυριά, τα οποία θα έχουν 10% - 20% φθηνότερα τιμολόγια ηλεκτρικού.


Το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ Οίκον προβλέπει ενισχύσεις για ιδιοκτήτες κατοικιών, προκειμένου να επιτύχουν μείωση της κατανάλωσης ενέργειας με αντικατάσταση κουφωμάτων, καυστήρων, μονώσεων, κ.λπ. Βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι τα κτίρια να έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1980 (οπότε τέθηκε σε ισχύ ο κανονισμός θερμομόνωσης) και να βρίσκονται σε περιοχές με τιμή

Συζητήσεις για σύσταση εταιρείας συμμετοχών από «ΙΑΣΩ» και «Φιλοκτήτη»

Οι εταιρείες ΙΑΣΩ (δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών υγείας), Φιλοκτήτης (διαθέτει κέντρο αποκατάστασης και περίθαλψης ηλικιωμένων κλπ.) και μέτοχοι της Φιλοκτήτης που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 69,94% του μετοχικού της κεφαλαίου υπέγραψαν ιδιωτικό συμφωνητικό βάσει του οποίου δηλώνουν την πρόθεσή τους να διαπραγματευτούν τη σύσταση ενιαίας εταιρίας συμμετοχών.


Αυτή είναι μία εξέλιξη που ίσως εκτονώσει τη διαμάχη (είχαν πάει και στα δικαστήρια) που είχαν πρώην μέλη της διοίκησης του ΙΑΣΩ, οι οποίοι παρείχαν ταυτόχρονα υπηρεσίες και ήταν μέτοχοι της

Παν. Βουρλούμης: Πρότεινε απολύσεις και ...παραιτείται

Υπέρ της γενναίας μείωσης του αριθμού των εργαζομένων στον ΟΤΕ, αλλά και του παγώματος των αποδοχών τάχθηκε ο Παναγής Βουρλούμης, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη διοίκηση της επιχείρησης.


Ο επικεφαλής του οργανισμού υποστήριξε ότι πρέπει να μειωθεί άμεσα το εργασιακό κόστος και προσέθεσε ότι το ζήτημα θα τεθεί στις διαπραγματεύσεις με την ΟΜΕ-ΟΤΕ. Απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει νέα εθελούσια έξοδος και τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των απολύσεων με "ευπρεπείς αποζημιώσεις", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ εξέφρασε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον ΟΤΕ, συμπληρώνοντας ότι η πρόθεση αυτή ταυτίζεται και

Πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μπροστά από τη Βουλή οργανώσεις φιλόζωων, συνοδευόμενοι από τα κατοικίδια τους, με σκοπό να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή.


Οι οργανώσεις φιλόζωων ζητούν ο νόμος για την προστασία των ζώων να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις στους παραβάτες.

Ειδικότερα, ζητούν να λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους κακοποιούν ή δηλητηριάζουν ζώα, να ληφθούν μέτρα για το κυνήγι και το εμπόριο γούνας, να απαγορευτούν οι ζωολογικοί κήποι που βασανίζουν άγρια ζώα και να επιτραπεί η μεταφορά των κατοικίδιων ζώων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Τη συγκέντρωση είχαν διοργανώσει εθελοντές φιλόζωοι με αφρομή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ζώων, οι οποίοι μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια σε διερχόμενους οδηγούς και

Τα όρια απουσιών για τους μαθητές

Στα προπερυσινά επίπεδα, πριν από την πανδημία της νέας γρίπης, θα διαμορφωθεί το όριο απουσιών για τη φετινή σχολική χρονιά.


Η εγκύκλιος που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου ορίζει το όριο των απουσιών σε 64 δικαιολογημένες και 50 αδικαιολόγητες. Όπως αναφέρει το υπουργείο, δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για την έκτακτη προσαύξηση του 30%, που ίσχυσε

Καταργούνται τα όρια για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες

Με υπουργική απόφαση καταργούνται τα όρια για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες και για τη γεωθερμία. Έως σήμερα προβλεπόταν όριο 200 MW για τα φωτοβολταϊκά και 20 MW για τη γεωθερμία.


Επίσης, αυξάνεται η συμμετοχή των μικρών υδροηλεκτρικών μονάδων, από τα 250 MW ως το 2014, που προβλεπόταν από την προηγούμενη υπουργική απόφαση της 15ης Σεπτεμβρίου, σε 300 MW. Έτσι, η συνολική προβλεπόμενη ισχύς των υδροηλεκτρικών μονάδων αυξάνεται από από 3.650 σε 3.700 MW.

Η προβλεπόμενη ισχύς των αιολικών πάρκων έχει προσδιοριστεί σε 4.000 MW, των φωτοβολταϊκών

Στον «πατέρα» του «παιδιού του σωλήνα» το Νομπέλ Ιατρικής

Ο Ρόμπερτ Έντουαρντς πρωτοπόρος στις θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης κατέκτησε το Νόμπελ Ιατρικής για το 2010, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.


Οι μελέτες του Ρόμπερτ Έντουαρντς συνέβαλαν στη βελτίωση της μεθόδου της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Το έργο του οδήγησε στο πρώτο "παιδί του σωλήνα", σύμφωνα με το σουηδικό Ινστιτούτο Καρολίνσκα.

"Τα επιτεύγματα του κατέστησαν δυνατή τη θεραπεία της γονιμότητας, μίας ιατρικής κατάστασης που πλήττει ένα μεγάλο τμήμα της ανθρωπότητας, περιλαμβανομένου του 10% και πλέον όλων των ζευγαριών σε παγκόσμιο επίπεδο", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

Ο 85χρονος Έντουαρντς είναι ο νικητής του βραβείου που συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ύψους

Νέα μέθοδος πρόβλεψης επιτυχίας στις εξωσωματικές

Μια πρωτοποριακή τεχνική που προβλέπει με μεγαλύτερη ασφάλεια -σε ποσοστό πάνω από 90%- ποια έμβρυα της εξωσωματικής γονιμοποίησης έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να αναπτυχθούν κανονικά και ποια όχι ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες.


Η μέθοδος πρόκειται να "μεταφραστεί" σε ένα νέο τεστ που θα κυκλοφορήσει στην αγορά από την εταιρία βιοτεχνολογίας Auxogyn Inc, βοηθώντας τις κλινικές γονιμότητας να επιλέξουν το καταλληλότερο έμβρυο για εμφύτευση στην μήτρα της μητέρας.

Θα απαλλαχτούν έτσι χιλιάδες υπογόνιμα ζευγάρια από την ταλαιπωρία να κάνουν αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, οι οποίες αποτυγχάνουν εν μέρει επειδή οι γιατροί δεν μπόρεσαν να διαλέξουν εκείνα τα γονιμοποιημένα ωάρια που είχαν τις

Συνεργασία UNILEVER & ΕΒΓΑ

Ανακοίνωση σύναψης συμφωνίας βάσει της οποίας η Unilever θα αποκτήσει τις μάρκες παγωτού της ΕΒΓΑ καθώς επίσης και το δίκτυο διανομής τους.

Η Unilever και η ΕΒΓΑ ανακοίνωσαν στις 28/09/2010 τη σύναψη συμφωνίας, βάσει της οποίας η Unilever θα αποκτήσει τις μάρκες παγωτού της ΕΒΓΑ (μεταξύ των οποίων τα Scandal, Variete και Karabola), καθώς επίσης και το δίκτυο διανομής τους.

Η ΕΒΓΑ θα διατηρήσει τις παραγωγικές εγκαταστάσεις και το κέντρο αποθήκευσής της και θα παράγει τόσο τα υπάρχοντα παγωτά ΕΒΓΑ, καθώς και ορισμένα παγωτά της Unilever για την εγχώριο αγορά και το εξωτερικό.

Η συμφωνία αυτή θα εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο των παγωτών της Unilever και θα φέρει το παγωτό ακόμη πιο κοντά στον Έλληνα καταναλωτή μέσα από τη διεύρυνση του δικτύου διανομής και

Συνεργασία ΕΛΓΕΚΑ και COSCO για κέντρο διαχείρισης κοντέινερς

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών ΕΛΓΕΚΑ και Cosco Pacific Limited, που ελέγχεται από το κινέζικο δημόσιο, υπεγράφη το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010 για την κατασκευή, ανάπτυξη και λειτουργία κέντρου διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων στις εγκαταστάσεις του νέου ΣΕΜΠΟ στην Προβλήτα ΙΙ του σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμένος Πειραιώς.


Αυτό ανακοίνωσε η ΕΛΓΕΚΑ με επιστολή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα το πρωί. Η συνεργασία έρχεται να αναπτύξει την ήδη υπάρχουσα στρατηγική συμμαχία των δύο ομίλων.

Το μνημόνιο περιλαμβάνει τα βασικά σημεία της συνεργασίας και θα ακολουθήσει η υπογραφή

Ανακαλύφθηκαν 20.000 νέα θαλάσσια είδη

Περίπου 2.700 επιστήμονες από 80 χώρες, ύστερα από δέκα χρόνια, ολοκλήρωσαν την απογραφή της θαλάσσιας ζωής καταγράφοντας 20.000 νέα είδη. Το ένα πέμπτο, ωστόσο, των ωκεανών μένει ανεξερεύνητο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Με την απογραφή ήρθε στην επιφάνεια μια απροσδόκητη αφθονία ειδών, σχεδόν 250.000 είδη, έναντι 230.000 που μας ήταν ήδη γνωστά" δήλωσε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας.

Οι επιστήμονες, ωστόσο, "δεν διαθέτουν καμία πληροφορία" περίπου για το ένα πέμπτο των ωκεανών, επισημαίνεται στην εν λόγω έκθεση, για τον λόγο αυτό θα μπορούσε κάποιος να καταλήξει στο συμπέρασμα πως "πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο θαλάσσιων ειδών", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι επιστήμονες χαρτογράφησαν τις διαδρομές που ακολουθούν τα θαλάσσια είδη με τη συνδρομή δορυφόρων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να αποτελέσουν τη "βάση

«Δεν τίθεται θέμα μείωσης των απουσιών στα σχολεία φέτος"

Δεν έχει αλλάξει τίποτα στο θέμα των απουσιών σε σχέση με πέρυσι, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Μιχάλης Κοντογιάννης. Αφορμή στάθηκαν καταγγελίες περί μείωσης του ορίου των απουσιών.


Τόνισε ωστόσο πως το υπουργείο Παιδείας μελετά το θέμα της τακτοποίησης των απουσιών, καθώς -όπως είπε- μετά τον Απρίλιο, τα σχολεία διαλύονται.

Επισήμανε επίσης πως το ενδεχόμενο μείωσης των απουσιών εντάσσεται σε ένα πλαίσιο αλλαγής του Λυκείου.

Κατήγγειλε παράλληλα πως γίνεται προσπάθεια από κάποιους να υπάρξει αναστάτωση και κατέστησε σαφές πως φέτος δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο θέμα των απουσιών.

Εν τω μεταξύ, υπό κατάληψη τελεί σχολείο στο Μενίδι. Οι μαθητές αντιδρούν για τις ελλείψεις στα βιβλία, στις πληροφορίες για κατάθεση του

Ο σφαγέας έγινε …Μέγας!

Όσοι σκέφτονται και ενεργούν ελληνικά δεν ξαφνιάστηκαν απλώς. Αγανάκτησαν. Και αναρωτήθηκαν: «Που πάμε;». Διότι από το διαδικτυακό τόπο infognomonpolitics.blogspot.com (5 και 25.2.2010), πληροφορηθήκαμε την παρουσίαση του βιβλίου «ΝutuΚ, o Μέγας Ρητορικός» από τις εκδόσεις Παπαζήση και το εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το βιβλίο είναι του Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ και μεταφράστηκε από τα τουρκικά στα ελληνικά από το πιο πάνω εργαστήριο. O εκδότης και o επιμελητής του βιβλίου μας πληροφορούν ότι σκοπός του βιβλίου είναι να προσφέρει στο ελληνικό κοινό «μια πραγματικά επιστημονική γνώση της γείτονος χωρίς προκαταλήψεις».


Όμως αγανάκτηση και μεγάλο προβληματισμό δημιουργούν στην ελληνική ψυχή και ιδιαίτερα στο μαρτυρικό Ελληνισμό της Μικρασίας τα ακόλουθα:

1. Στο εξώφυλλο του βιβλίου, και αυτού της ελληνικής εκδόσεως, υπάρχει το ουσιαστικό Γκαζί, δηλαδή Μέγας. Μέγας, λοιπόν, αυτός πού είναι υπεύθυνος για τη σφαγή και τη γενοκτονία ενός εκατομμυρίου και πεντακοσίων χιλιάδων (1.500.000) Ελλήνων του Πόντου, της Κωνσταντινουπόλεως, της Θράκης και της Μικρασίας.

2. Στη βιβλιοπαρουσίαση συμμετείχαν Τούρκοι διπλωμάτες και o Τούρκος πρέσβης. H παρουσία τους ήταν όχι απλώς επίσημη νομιμοποίηση και επιβεβαίωση, αλλά και επιβράβευση του φασιστικού

Ο εγκατελειμένος ναός της Παλληνίδος Αθηνάς

Την άνοιξη του 1994 κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών ανακαλύφθηκαν από την Β εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων τα θεμέλια του Ιερού της Παλληνίδος Αθηνάς, ο οποίος χρονολογείται τον 5ο αιώνα π.Χ.


η μορφή που είχε ο ναός σύμφωνα με μελέτη

Ανατροπές στο μισθολογικό καθεστώς του ιδιωτικού τομέα

Ρύθμιση, με την οποία θα υπερισχύουν των κλαδικών οι συμβάσεις εργασίας που θα συνάπτονται ξεχωριστά για κάθε επιχείρηση (επιχειρησιακές συμβάσεις), προωθεί η κυβέρνηση, βασιζόμενη στα όσα υπογορεύει το Μνημόνιο.


Με τον νέο πλαίσιο θα δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε διαρθρωτική κρίση ή σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης να συνάπτουν επιχειρησιακή σύμβαση, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, η οποία θα μπορεί να ρυθμίζει όλα τα εργασιακά ζητήματα (αμοιβές, ωράρια κ.λπ.). Η συγκεκριμένη επιχειρησιακή σύμβαση θα είναι ισχυρότερη από την κλαδική και θα διασφαλίζει στο ακέραιο τις θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», αναμένεται να ακολουθήσουν ατοµικές συµβάσεις εργασίας

Κλειστό το τμήμα Άνω Πατήσια-Ειρήνη του ΗΣΑΠ

Κλειστό θα είναι σήμερα, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, και αύριο, Τρίτη 5 Οκτωβρίου, το τμήμα «Άνω Πατήσια-Ειρήνη» του ΗΣΑΠ, λόγω εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.


Το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ15.

Από την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου θα λειτουργούν κανονικά οι

Ο καιρός σήμερα 04.10.2010

Νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 18 – 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 ως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 ως 23 – 24 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα ανατολικά έως σχεδόν θυελλώδεις. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι κυρίως από νότιες διευθύνσεις θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 24 βαθμούς. Μέτριοι και τοπικά πρόσκαιρα ισχυροί άνεμοι βόρειων – βορειοανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Σαρωνικό και

Χρ. Παπουτσής: Θα ζητήσουμε μέτρα από την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό

Η Ελλάδα θα ζητήσει στενότερη συνεργασία από την Ε.Ε. στο θέμα των λαθρομεταναστών δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, από την Αλεξανδρούπολη μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε με τον υφυπουργό Εσωτερικών, το Νομάρχη Έβρου, τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τους επιτελείς του Στρατού και της Αστυνομίας στην περιοχή.


Προανήγγειλε μέτρα για την καλύτερη φύλαξη της περιοχής σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κάλεσε την Ε.Ε. να αναλάβει πρωτοβουλίες.

«Χρειαζόμαστε διεθνή συνεργασία. Χρειαζόμαστε ανταλλαγή εμπειριών. Διακρατική συνεργασία. Έντονες διπλωματικές πιέσεις, προς εκείνες τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες,