www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Δέρμα χωρίς γυαλάδα

Ό, τι κι αν κάνω το πρόσωπό μου γυαλίζει, ειδικά στο t-zone, κατά τη διάρκεια της μέρας. Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τη γυαλάδα;

Ό, τι κι αν κάνω το πρόσωπό μου γυαλίζει, ειδικά στο t-zone, κατά τη διάρκεια της μέρας. Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τη γυαλάδα; Ακριβώς για τις ανάγκες της λιπαρής επιδερμίδας -που έχει το μεγάλο ατού να σπάει αργά, αλλά γυαλίζει και ταλαιπωρείται από σπυράκια- δημιουργήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια οι βάσεις μακιγιάζ με μεταλλικά στοιχεία (minerals) στη σύνθεσή τους. Τα στοιχεία αυτά εξασφαλίζουν στις πούδρες προσώπου μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες:


Καταρχήν, τις βοηθούν να ρυθμίσουν τη λιπαρότητα του δέρματος ώστε να περιοριστεί η ανεπιθύμητη γυαλάδα. Επίσης, τις καθιστούν μη φαγεσωρογόνες που σημαίνει ότι δεν ευνοούν τη δημιουργία μπιμπικιών και μαύρων στιγμάτων, που αποτελούν συχνό πονοκέφαλο για τις γυναίκες με λιπαρό δέρμα.

Τέλος, είναι πιο φιλικές με την επιδερμίδα. Χρησιμοποιήστε μια πούδρα σε σκόνη (loose powder) για να ταμπονάρετε με ένα πον-πον ή
σφουγγαράκι το λιπαρό t-zone του προσώπου σας και συνδυάστε τη φροντίδα με ένα αφρίζον ντεμακιγιάζ και όχι κλασικό γαλάκτωμα, ώστε να ρυθμιστεί ακόμα καλύτερα η λιπαρότητα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: