www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθηγητών

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν το μεσημέρι, στις 12:30 οι καθηγητές, αντιδρώντας στην καταστρατήγηση-όπως υποστηρίζουν-του ωραρίου των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας που διατίθενται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας.
Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει δίωρη στάση εργασίας για τον πρωινό (12:00-14:00) και τον απογευματινό κύκλο (14:00-16:00), προκειμένου να διευκολύνει την συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς που έχουν διατεθεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους ζητείται να εργαστούν με ωράριο πέραν αυτού που
προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία να καταθέτουν αναφορά στην υπηρεσία.

Αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ συναντήθηκε με την υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς ότι θα τηρείται το ωράριό τους.

Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν επίσης λίστα με σχολεία στα οποία υπάρχουν περισσότερα από 25 παιδιά ανά τάξη, ενώ σε τουλάχιστον τέσσερα ξεπερνούν τους 30.

Η κ.Χριστοφιλοπούλου υποσχέθηκε ότι θα εξεταστούν όλα τα σχολεία που αναφέρονται στη λίστα της ΟΛΜΕ, με προτεραιότητα τα τέσσερα που οι μαθητές ανά τάξη ξεπερνούν τους 30. Τόνισε μάλιστα ότι όπου υπάρχει πρόβλημα θα διορθωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: