www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Παν. Βουρλούμης: Πρότεινε απολύσεις και ...παραιτείται

Υπέρ της γενναίας μείωσης του αριθμού των εργαζομένων στον ΟΤΕ, αλλά και του παγώματος των αποδοχών τάχθηκε ο Παναγής Βουρλούμης, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη διοίκηση της επιχείρησης.


Ο επικεφαλής του οργανισμού υποστήριξε ότι πρέπει να μειωθεί άμεσα το εργασιακό κόστος και προσέθεσε ότι το ζήτημα θα τεθεί στις διαπραγματεύσεις με την ΟΜΕ-ΟΤΕ. Απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει νέα εθελούσια έξοδος και τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των απολύσεων με "ευπρεπείς αποζημιώσεις", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ εξέφρασε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον ΟΤΕ, συμπληρώνοντας ότι η πρόθεση αυτή ταυτίζεται και
με την επιθυμία ενός εκ των μεγάλων μετόχων (σ.σ. ο κ. Βουρλούμης εννοούσε ουσιαστικά την ελληνική κυβέρνηση). Προσέθεσε ότι περιμένει την αντικατάστασή του, κάτι που θα ήθελε να γίνει το ταχύτερο δυνατό, ακόμη και μέχρι το τέλος του χρόνου. Συμπλήρωσε, δε, ότι την αποχώρησή του την επιθυμεί όχι μόνο για προσωπικούς λόγους, αλλά και γιατί πιστεύει ότι οι μεταβατικές περίοδοι δεν κάνουν καλό στον ΟΤΕ.

Αναφερόμενος στη νέα έκτακτη εισφορά τη χαρακτήρισε ως συνεχιζόμενη αφαίμαξη των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα, που -όπως είπε- έχουν ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τη συντήρηση ενός υπερτροφικού δημοσίου τομέα.

Ο Παν. Βουρλούμης εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον της ρυθμιστικής αρχής, λέγοντας ότι με τους χειρισμούς της καταστρέφεται ο ΟΤΕ, τον οποίο χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη και υγιέστερη επιχείρηση της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: