www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Συνεργασία ΕΛΓΕΚΑ και COSCO για κέντρο διαχείρισης κοντέινερς

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών ΕΛΓΕΚΑ και Cosco Pacific Limited, που ελέγχεται από το κινέζικο δημόσιο, υπεγράφη το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010 για την κατασκευή, ανάπτυξη και λειτουργία κέντρου διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων στις εγκαταστάσεις του νέου ΣΕΜΠΟ στην Προβλήτα ΙΙ του σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμένος Πειραιώς.


Αυτό ανακοίνωσε η ΕΛΓΕΚΑ με επιστολή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα το πρωί. Η συνεργασία έρχεται να αναπτύξει την ήδη υπάρχουσα στρατηγική συμμαχία των δύο ομίλων.

Το μνημόνιο περιλαμβάνει τα βασικά σημεία της συνεργασίας και θα ακολουθήσει η υπογραφή
Shareholders’ Agreement η οποία θα καθορίζει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής.

Τα βασικά της σημεία είναι :

• Δημιουργία κοινού εταιρικού σχήματος COSCO – DIAKINISIS PORT (θυγατρική της ΕΛΓΕΚΑ) με συμμετοχή 50% - 50% στο κεφάλαιο του νέου εταιρικού σχήματος.

• Κατασκευή και λειτουργία κέντρου διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων συνολικής επιφάνειας 7.000 m2.

• Εκτιμώμενο συνολικό ύψος επένδυσης 5 εκ. ευρώ.

• Δημιουργία περίπου 50 νέων θέσεων εργασίας για τη λειτουργία του κέντρου αυτού.

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας ότι η συνεργασία δημιουργεί προϋποθέσεις για τη σύνδεση του Λιμένος Πειραιώς ως διαμετακομιστικού κέντρου προς την Ανατολική και Βόρεια Ευρώπη και τη διαχείριση αποθεμάτων-προϊόντων από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και όχι μόνο, με σκοπό να προσφέρονται χαμηλότερες τιμές στον τελικό καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: