www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Γ. Πεταλωτής: Μείωση μισθών μόνο στις ΔΕΚΟ

«Μισθούς δεν πρόκειται να μειώσουμε γιατί δεν πρέπει να μειωθούν περαιτέρω, τη διασύνδεση με την παραγωγικότητα μπορούμε να τη δούμε», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε όσα είπε χθες στη Βουλή ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.


Ο Γιώργος Πεταλωτής διευκρίνισε ότι η αύξηση της παραγωγικότητας αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση για την ελληνική οικονομία. Επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι θα γίνουν μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ, υποστηρίζοντας ότι θα αφορούν στον εξορθολογισμό, στην ισορροπία και στην κοινωνική δικαιοσύνη.

"Στο νόμο που θα παρουσιαστεί θα υπάρχουν δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που θα προσεγγίζουν τα ελληνικά δεδομένα της μισθοδοσίας και έτσι θα περιοριστούν οι σπατάλες τους",

Δίωξη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον αθλητικό εισαγγελέα

Πολύ δύσκολα πλέον θα γλιτώσει την τιμωρία της έδρας του ο Παναθηναϊκός, καθώς μετά την Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, στην οποία απολογείται αύριο, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε στους «πράσινους» ποινική δίωξη για τα επεισόδια που έγιναν στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.


Στην ποινική δίωξη γίνεται λόγος για ευρείας κλίμακας επεισόδια, τα οποία οδήγησαν την αστυνομία να πάρει επιπλέον μέτρα από τα συμφωνηθέντα. Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Εγκαλείται πειθαρχικά, διότι στην Αθήνα, στις 4-12-2010, φίλαθλοί της δημιούργησαν στον εν γένει χώρο του γηπέδου Ο.Α.Κ.Α. ευρείας κλίμακας επεισόδια, για την καταστολή των οποίων αναγκάστηκε η Αστυνομική Αρχή να πάρει επιχειρησιακά μέτρα πέραν των ήδη ληφθέντων και ανακοινωθέντων στις ΠΑΕ κατά τις συσκέψεις ασφαλείας συνήθων αστυνομικών μέτρων και από τα οποία επεισόδια προκλήθηκαν σωματικές βλάβες σε πρόσωπα, από τις οποίες η μια σοβαρή και προξενήθηκαν

Φυσικό αέριο στην Κρήτη

Στην εισαγωγή του φυσικού αερίου στη Κρήτη αποφάσισε να προχωρήσει η ΔΕΗ.


Η «Πρόσκληση Ενδιαφέροντος» που δημοσιεύεται σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Επιχείρησης σημαίνει και την αρχή του τέλους στη χρήση του Πετρελαίου για τη παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας στο νησί.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη της ΔΕΗ, οι προτάσεις θα αφορούν την τροφοδοσία με Φυσικό Αέριο σε Συμπιεσμένη (CNG) ή Υγροποιημένη (LNG) μορφή των σταθμών παραγωγής στα Χανιά και τον Αθερινόλακκο στη Νοτιοανατολική ακτή της Κρήτης.

Η εισαγωγή του Φυσικού Αερίου στο ενεργειακό ισοζύγιο της μεγαλονήσου αποτελεί πάγιο, διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας που βλέπει τα ρυπογόνα πετρελαϊκά εργοστάσια της ΔΕΗ

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης οπωροκηπευτικών

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης οπωροκηπευτικών εντόπισε «επί το έργω» το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν τα ειδικά μεικτά συνεργεία της υπηρεσίας, στη θέση ΔΕΜΑ της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων, στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων που διενεργούνται.


Εντοπίστηκε συσκευαστήριο από το οποίο «ψευτοπαραγωγοί» προμηθεύονταν κηπευτικά προϊόντα χωρίς παραστατικά στοιχεία, τιμολόγια και δελτία αποστολής.

Ειδικότερα το κύκλωμα παράνομης διακίνησης οπωροκηπευτικών προσπάθησε να διοχετεύσει στις λαϊκές αγορές, με άνομη πρακτική, μεγάλες ποσότητες οπωροκηπευτικών, με σκοπό να τα
εμφανίσουν ως προϊόντα δικής τους παραγωγής.

Ήδη τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχουν διαβιβαστεί στο Ταμείο Λαϊκών Αγορών, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο ΣΔΟΕ.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «πιάνει την άκρη του νήματος» στην παράνομη διακίνηση οπωροκηπευτικών

Λιπαρά ψάρια για την κατάθλιψη

Η σύνδεση μεταξύ ψυχικής διάθεσης και φαγητού είναι μεγαλύτερη από ό,τι πιστεύαμε, όπως αποκαλύπτει νέα βρετανική έρευνα που διενέργησε το φιλανθρωπικό ίδρυμα ψυχικής υγείας «Mind». Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης Μπρίτζετ Ο’Κόνελ, μπορούμε να απαλύνουμε σημαντικά τα αισθήματα άγχους ή κατάθλιψης και να αποκτήσουμε μια πιο θετική διάθεση είτε καταναλώνοντας είτε αποφεύγοντας συγκεκριμένες τροφές.
Η εποχιακή κατάθλιψη που συνοδεύει την έλευση του χειμώνα πλήττει σημαντικό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού. Θα αντισταθείτε καλύτερα σε αυτήν αν κατά τους σκοτεινούς μήνες του χρόνου καταναλώνετε την σωστή ποσότητα βιταμίνης D, η οποία απαντάται σε αφθονία στα λιπαρά ψάρια - όπως ο σολομός και οι σαρδέλες - και στα αυγά. Αν υποφέρετε από στρες ξεχάστε όλα τα ανθυγιεινά και προτιμείστε μια ισορροπημένη διατροφή με αρκετές φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Έχει βρεθεί επίσης ότι ένας συνδυασμός βιταμίνης Β και μαγνησίου, που θα βρείτε στα πράσινα φυλλώδη

«Σήμα κατατεθέν» η Ελλάδα για να αυξηθούν οι εξαγωγές

Με τη δημιουργία «εθνικής ταυτότητας» για τα ελληνικά προϊόντα, «ταμείου εξωστρέφειας», αλλά και τον καλύτερο συντονισμό από τη μεριά της πολιτείας, ευελπιστεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής ανάπτυξης να δώσει εξωστρεφή ώθηση στην οικονομία.


Μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπσοτήριξε ότι για πρώτη φορά διαμορφώνεται εθνική στρατηγική για τις εξαγωγές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, οι εξαγωγές αντιστοιχούν μόλις στο 8,7% του ΑΕΠ, όταν για την Ισπανία ανέρχονται σε 16%, για την Πορτογαλία 20% και για την Ιρλάνδία πάνω από 50%.

Η δέσμη μέτρων που παρουσίασε περιλαμβάνει:

1.Τη δημιουργία "εθνικής ταυτότητας- brand", η οποία θα πιστοποιεί την ποιότητα και την αυθεντικότητα των ελληνικών προϊόντων, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. όπως γνωστοποιήθηκε, έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για τη δημιουργία λογοτύπου και κοινού συστήματος για την πιστοποίηση προϊόντων .

2.Συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, όπως των υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Επικρατείας και των εμπορικών ακολούθων των

Αρχαία ελληνική περικεφαλαία διεκδικεί η Ιταλία από τη Γερμανία

Αρχίζει αυτήν την εβδομάδα η εκδίκαση προσφυγής της Ιταλίας σε δικαστήριο του Βερολίνου, με αίτημα την επιστροφή μιας αρχαίας ελληνικής περικεφαλαίας, η οποία, σύμφωνα με τη Ρώμη, εκλάπη από αρχαιολογικό χώρο στην Ιταλία το 1993, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη, εκπρόσωπος δικαστηρίου της γερμανικής πρωτεύουσας.


Τον 7ο με 6ο αιώνα π.Χ., την περίοδο που κατασκευάστηκε η συγκεκριμένη περικεφαλαία, η οποία διακρίνεται για το γεωμετρικό ρυθμό της διακόσμησής της, υπήρχαν στα νότια παράλια της Ιταλίας ελληνόφωνες εμπορικές πόλεις.

Αξιωματούχοι μουσείων δήλωσαν ότι η περικεφαλαία βρίσκεται σε ασφαλές μέρος στο Βερολίνο και ότι είναι στη διάθεση του εισαγγελέα του Βερολίνου. Οι δικαστικές αρχές κατέσχεσαν την

Φως στην Ιστορία της Πάτρας από χειρόγραφα της Βενετίας

Φως σ' ένα κομμάτι της Ιστορίας της Πάτρας έρχονται να ρίξουν χειρόγραφα έγγραφα από τα κρατικά αρχεία της Βενετίας, τα οποία αναφέρονται στο χρονικό διάστημα από το 1595 έως το 1794. Τα χειρόγραφα είχε συγκεντρώσει ο εγκατεστημένος στην Βενετία λόγιος Κωνσταντίνος Μέρτζιος και τα είχε παραδώσει μέσω του ιστορικού Κώστα Τριανταφύλλου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας, τον Ιούλιο του 1957.


Τα έγγραφα που παρέμεναν επί 50 χρόνια περίπου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας, ανασύρθηκαν, μεταφράστηκαν από τα ενετικά στα ελληνικά και έγιναν βιβλίο με τον τίτλο "Κώδικας Μέρτζιο".

Κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του βιβλίου που έγινε από τον δήμαρχο Πατρών Αντρέα Φούρα, τον πρόεδρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σπύρο Θεοδωρόπουλο και τον Αγαμέμνονα Τσελίκα, έναν εκ των μεταφραστών, τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι το υλικό που προκύπτει, φωτίζει

«Εκκλησία TV» ζητούν μητροπολίτες

Την ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού από την Εκκλησία της Ελλάδος εισηγήθηκε ο μητροπολίτης Σερρών, Θεολόγος. Όσον αφορά στην «κάρτα του πολίτη», η Ιερά Σύνοδος διατηρεί τις επιφυλάξεις της και περιμένει το τελικό σχέδιο νόμου πριν τοποθετηθεί.


Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Οι ιεράρχες υποστήριξαν ότι το κείμενο που έχει δώσει η κυβέρνηση για δημόσια διαβούλευση περιέχει ασάφειες, αντιφάσεις και δημιουργεί σύγχυση. Όσον αφορά στη στάση τους, ανακοίνωσαν πως η Εκκλησία σέβεται «το ανεπανάληπτο του προσώπου του ανθρώπου και την θεόδοτη ελευθερία του. Το ανθρώπινο πρόσωπο δεν μπορεί να απογυμνωθεί από την αξιοπρέπεια και τα χαρακτηριστικά του".

Πρόσθεσαν ότι η Εκκλησία θα παρεμβαίνει για το ζήτημα όποτε κρίνει ότι είναι σκόπιμο, σε κάθε

Ρεκόρ δημόσιων εγγραφών εταιριών το 2010, παρά τις διακυμάνσεις τιμών

Το ποσό που αντλήθηκε φέτος παγκοσμίως για δημόσιες εγγραφές επιχειρήσεων στα χρηματιστήρια (IPOs) τείνει να ξεπεράσει κάθε άλλη χρονιά στην ιστορία, σύμφωνα με την Ernst & Young, παρά την μεγάλη μεταβλητότητα στις τιμές των μετοχών που είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή πολλών σχεδιασμένων εγγραφών.


Τροφοδοτημένες από τις δυναμικά αναπτυσσόμενες ασιατικές αγορές – στις οποίες έλαβε χώρα το 64% του συνόλου της αξίας των δημόσιων εγγραφών – οι εγγραφές άντλησαν 255,3 δισ. δολ. τους 11 πρώτους μήνες του 2010 και μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να ξεπεράσουν τα κορυφαία επίπεδα του 2007 όταν είχαν φθάσει τα 295 δισ. δολ., ανέφερε ο λογιστικός όμιλος.

«Επωφελούμενοι από τα σχετικά χαμηλά επιτόκια των αναπτυγμένων αγορών και την άφθονη ρευστότητα, οι παγκόσμιοι επενδυτές τους τελευταίους 11 μήνες απεγνωσμένα επιζητούσαν να τοποθετηθούν στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας και αλλού» δήλωσε ο Gregory Ericksen,

Και εγένετο «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» με άλλες τέσσερις εθνικές μειονότητες!

Πόσο λογικό και εθνικά θεμιτό είναι ακόμα και για μία Ελλάδα σε «γενική υποχώρηση» να δέχεται η κυβέρνηση ακόμα και την εν ψυχρώ παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης εντός των ελληνικών συνόρων για τμήματα του πληθυσμού της και να μην αντιδρά; Όταν η αυτοαποκαλούμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» μίσθαρνο όργανο του τουρκικού προξενείου, ανοίγει γραφεία στις Βρυξέλλες και site (https://www.abttf.org/html/index.php?l=gr) προώθησης των στόχων τους, όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr, πως πρέπει να αντιδράσει η συντεταγμένη ελληνική Πολιτεία; Ενώπιον λοιπόν μιας καθαρής παραβίασης της Συνθήκης της Λωζάνης η οποία προσδιορίζει με σαφήνεια ότι ΔΕΝ υπάρχε τουρκική μειονότητα στην Δυτική Θράκη, παρά μόνον μουσουλμανική, βρίσκεται η Ελλάδα. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Στο απίστευτο καταστατικό τους που εγκρίθηκε από γερμανικό δικαστήριο αναφέρεται και η ύπαρξη και άλλων μειονοτήτων στην Ελλάδα, όπως η ... αρβανίτικη, η βλάχικη, η μακεδονική και η εβραϊκή! Ας δούμε τι γράφουν οι ίδιοι οι πράκτορες της Άγκυρας σε εξτρεμιστικό μειονοτικό έντυπο:


"Στις 1 Δεκεμβρίου 2010 άνοιξε στις Βρυξέλλες το γραφείο εκπροσώπησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF). Έτσι πλέον η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα έχει τη δυνατότητα να ακούγεται ανεμπόδιστα η φωνή της στις Βρυξέλλες.

Το Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης είχε αποφασίσει στις 19 Ιουνίου να ανοίξει στις Βρυξέλλες ένα γραφείο εκπροσώπησης, με στόχο την ενδυνάμωση του αγώνα που δίνει η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. (...) Μετά την ολοκλήρωση των ετοιμασιών, στις 1 Δεκεμβρίου το γραφείο εκπροσώπησης της ABTTF

Πρόταση για δημιουργία τεχνολογικού λυκείου

Τη δημιουργία τεχνολογικού λυκείου που θα ενσωματώνει τα Επαγγελματικά Λύκεια και τις Επαγγελματικές σχολές και το οποίο θα είναι ισότιμο με όλους τους άλλους τύπους λυκείων, προτείνει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.


Στόχος είναι η αναβάθμιση και η βελτίωση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Η υπουργός δήλωσε ότι «η Δευτεροβάθμια Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση στη χώρα μας - παρά τις προσπάθειες και τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν - παραμένει ένας χώρος με τεράστια προβλήματα. Ζητούμενο σήμερα είναι η αναβάθμισή του, με την προσέλκυση μαθητών και εκπαιδευτικών υψηλού επιπέδου».

Το τεχνολογικό λύκειο θα είναι τριετούς διάρκειας. Θα εξασφαλίζει στους αποφοίτους του γενικές

Η Hermès «φρενάρει» τη Louis Vuitton

Εταιρεία συµµετοχών συστήνει η οικογένεια Hermès προκειµένουνα θωρακίσει την οµώνυµη εταιρεία πολυτελών ειδών από τις επιθετικές κινήσεις του Μπερνάρ Αρνό, του επικεφαλής της Louis Vuitton, που εισήλθε πρόσφατα στο µετοχικό της κεφάλαιο.


Η νέα εταιρεία θα ελέγχει πάνω από το 50% του οίκου πολυτελείας, στον οποίο ο γάλλος δισεκατοµµυριούχος αυξάνει συνεχώς τη συµµετοχή του. Η απόφαση, η οποία ανακοινώθηκε την Κυριακή το βράδυ, ελήφθη κατά τη διάρκεια συνάντησης 40-50 µελών της οικογένειας την περασµένη Παρασκευή. Η συζήτηση, όπως αναφέρεται σε δηµοσίευµα των «Financial Times», επικεντρώθηκε στο κατά πόσο η οικογένεια µπορεί να πουλά µετοχές χωρίς να καταλήγουν στα χέρια του Αρνό, ο οποίος ηγείται της µεγαλύτερης εταιρείας πολυτελών ειδών στον κόσµο.

«Η οικογένεια αποφάσισε να επιβεβαιώσει την ενότητά της µακροπρόθεσµα συστήνοντας µια εταιρεία συµµετοχών»,αναφερόταν στην ανακοίνωση που εκδόθηκε την Κυριακή το βράδυ. Γύρω στα 73 µέλη της οικογένειας και κληρονόµοι του Τιερί Ερµές, ο οποίοςίδρυσε τον οίκο πριν από 173 χρόνια, θα εκχωρήσουν µέρος των µετοχών τους στη νέα εταιρεία συµµετοχών, η οποία θα έχει πρώτο δικαίωµα

Διπλάσια τα ανοικτά φαρμακεία κάθε Σάββατο

Τον διπλασιασμό των φαρμακείων που θα λειτουργούν στην Αττική κάθε Σάββατο, από τις 8:00 έως τις 14:30, αποφάσισε ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής, μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας.


Ο ΦΣΑ μελετά ήδη τη δυνατότητα ηλεκτρονικής επεξεργασίας των εφημεριών των φαρμακείων, ώστε η κατανομή των διημερεύσεων - εφημεριών ανά περιοχή να είναι απόλυτα σύμφωνη με τις

Ανοικτοί όλοι οι δρόμοι στο κέντρο

Στην κυκλοφορία δόθηκαν πριν λίγο όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, αφού ολοκληρώθηκε η πορεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και των υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας.


Προηγουμένως, οι διαδηλωτές είχαν πραγματοποιήσει πορεία προς τη Βουλή, αλλά και το υπουργείο Οικονομικών, όπου μάλιστα επικράτησε ένταση όταν επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο, αλλά απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ εξοργίστηκαν από το γεγονός ότι κανείς από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν δέχτηκε να τους συναντήσει και τελικά, σε ηλεκτρισμένο κλίμα, η αντιπροσωπεία τους επέδωσε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας σε παράγοντες του υπουργείου.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου φώναξαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης

Μουσείο Ακρόπολης: Ημερίδα για την πολιτιστική κληρονομιά και τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την πολιτιστική κληρονομιά, από άποψη δεοντολογίας, προστασίας, διπλωματικής προσέγγισης, προσπαθειών διεθνούς συνεργασίας κι άλλα συναφή ζητήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, θα εξεταστούν στη διεθνή ημερίδα που διοργανώνεται την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.
Στη συνάντηση θα μετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεταξύ των εισηγητών από το εξωτερικό είναι ο διεθνώς καταξιωμένος νομικός, Γιώργος Μπίζος, από τη Ν. Αφρική, ο καθηγητής Συμεών Συμεωνίδης, κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Willamette (ΗΠΑ) και επίτιμος πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Συγκριτικού Δικαίου, ο Αλέξης Μανθεάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Δράσης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα (IPSACI), ο Δημήτρης Βαφειάδης, από τη Ν. Αφρική, εκ μέρους της Νεολαίας ΣΑΕ και

Καπνοαπαγόρευση: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων. Οι επιχειρηματίες της εστίασης διαμαρτυρήθηκαν για τον νόμο με τον οποίον επιβλήθηκε απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους.
«Είμαστε πλήρως απογοητευμένοι» δηλώνει στο «ΒΗΜΑ» ο κ. Γιάννης Τσάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων Ελλάδας. «Νομίζουμε ότι απευθυνόμαστε σε κωφούς. Το υπουργείο Υγείας δεν αφουγκράζεται τις δυσκολίες που περνάει ο κλάδος» τονίζει. Οι καταστηματάρχες προχώρησαν σε κατάληψη του πεζοδρομίου έξω από το υπουργείο, παρεμποδίζοντας τους εργαζόμενους να εισέλθουν στον χώρο.

«Είχαμε τα σκουπίδια, είχαμε το πάρκινγκ, είχαμε τις πορείες, τώρα έχουμε και την απαγόρευση του καπνίσματος, με αποτέλεσμα ο κλάδος να αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα επιβίωσης»,

Τα «σοβαρά» βιντεοπαιχνίδια οδηγούν σε ισορροπημένη διατροφή

Τα «σοβαρά» βίντεο παιχνίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να ενθαρρυνθούν τα παιδιά που ασχολούνται με αυτά να καταναλώνουν υγιέστερες τροφές. Οπως έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα παιδιά που έπαιζαν συγκεκριμένα «σοβαρά» βίντεο παιγνίδια, αύξησαν την ποσότητα φρούτων και λαχανικών που κατανάλωναν ανά ημέρα.

Ο καθηγητής Τομ Μπαρανόφσκι του Κολεγίου Ιατρικής Μπέιλορ, που ηγήθηκε της έρευνας, κατονόμασε συγκεκριμένα δυο παιγνίδια: τα «Escape from Diab» και «Νanoswarm». Πρόκειται για παιγνίδια που «παρακινούν τους παίκτες να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες», όπως είπε

Γ. Παπανδρέου: «Λιγότεροι φόροι αν αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή»

Την διαβεβαίωσή του ότι και η κυβέρνηση επιθυμεί να επιβάλει λιγότερους φόρους στις επιχειρήσεις εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για το σχέδιο εξωστρέφειας της χώρας, τονίζοντας, παράλληλα, πως για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να μπει τέλος στη φοροδιαφυγή.


"Εμείς θέλουμε λιγότερους φόρους που είναι το βασικό αίτημα των επιχειρηματιών, αλλά προϋπόθεση είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τότε θα διευρυνθεί η φορολογική βάση και θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη καθώς η πολιτεία φέρει ευθύνη σε αυτό το θέμα της σωστής διαχείρισης" δήλωσε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στην εκδήλωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στη δυνατότητα να μετατραπεί η "κρίση σε ευκαιρία" και για την επίτευξη αυτού του στόχου κάλεσε τους επιχειρηματίες να αναλάβουν

Επιφυλακτική η Εκκλησία για την «Κάρτα του Πολίτη»

«Η Εκκλησία δηλώνει την επιφύλαξη της επί του θέματος της Κάρτας του Πολίτη, το οποίο θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον, αναμένοντας το νομοθετικό πλαίσιο για την τελική τοποθέτηση της» αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ιερά Σύνοδος.


Η Εκκλησία μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι στο κείμενο που έχει αναρτηθεί προς δημόσια διαβούλευση από του Υπουργείο Εσωτερικών υπάρχουν ασάφειες, αντιφάσεις και δημιουργείται

Ξεκινά το πρόγραμμα βιολογικού καθαρισμού στο Θριάσιο

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έπλεξε το εγκώμιο της ΕΥΔΑΠ, ως πρότυπο λειτουργίας δημόσιας επιχείρησης κατά τη διάρκεια Ημερίδας για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στο Θριάσιο Πεδίο (ΚΕΛΘ). Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας ανακοινώθηκε η έναρξη του προγράμματος βιολογικού καθαρισμού.


Ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε ότι η εταιρεία αποδεικνύει όταν οι ΔΕΚΟ λειτουργούν σωστά, μπορεί να υπάρξει κερδοφορία.

Η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε ότι η διοίκηση δεν εισηγείται την αύξηση των τιμολογίων του νερού και ότι ο προϋπολογισμός της για το 2011 θα γίνει με βάση το ισχύον, σήμερα, τιμολόγιο.

Στο τέλος του μήνα θα εγκαινιαστεί ο βιολογικός καθαρισμός στο Θριάσιο, ύστερα από πολλές παλινωδίες. Ο Δήμος Ελευσίνας υποστήριξε ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα έχει καλυφθεί όλη η

Κεφίρ, το μυστικό της μακροζωίας

Το κεφίρ είναι ένα φυσικό γαλακτοκομικό προϊόν που γεννήθηκε στα βουνά του Καυκάσου αιώνες πριν. Tο κεφίρ παράγεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος με τη χρήση κόκκων κεφίρ, μια αποικία φιλικών βακτηρίων που στην όψη μοιάζει με κουνουπίδι.


Οι κάτοικοι του Καυκάσου, που σπάνια παρουσιάζουν πρόωρες εκφυλιστικές ασθένειες και η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής τους υπερβαίνει τα 110 χρόνια, πίνουν κεφίρ αντί νερού και τρώνε πυκνωμένο κεφίρ αντί επιδορπίου.

Μας προσφέρει ότι και το γάλα από το οποίο παρασκευάζεται, δηλαδή πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και βιταμίνες Α, Β και D. Επιπρόσθετα όμως, περιέχει

Ανεργία, η πιο σκληρή καταπίεση


Γράφει ο Κλεισθένης.

Ο «υπερπρωθυπουργός» της χώρας Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε ότι είναι γιατρός και σαν τέτοιος είναι απαραίτητος έστω και αν οι αποφάσεις του πονάνε. Μήπως αυτή η δήλωση μας παραπέμπει στον άλλο σωτήρα που μας έβαλε στο γύψο για 7 χρόνια; Εκείνος μίλησε για χειρουργική κλίνη και τα επακόλουθα είναι σε όλους γνωστά.

Έλαβα ένα μήνυμα από αναγνώστη που μου ζήτησε να γράψω κάτι σχετικά με τους μακροχρόνια άνεργους. Στο μήνυμά του μου έγραφε ότι είναι άνω των 55 ετών και άνεργος για πάνω από δύο χρόνια. Το ύφος, η γραφή και η απελπισία του με αναγκάζουν να γράψω μερικές σκέψεις για το τι σημαίνει να είσαι άνεργος όχι από επιλογή (τεμπέλης) αλλά από απάνθρωπες πολιτικές των κυβερνόντων.

Ο συνειδητοποιημένος πολίτης όντας στην ανεργία νοιώθει σκουπίδι, άχρηστος και καταπιέζεται απ’ τους οικείους του, τον περίγυρό του και την αδυναμία να έχει ακόμη και τα απαραίτητα για την επιβίωση.

Στα ερωτήματα ειδικά των δικών του ανθρώπων σχετικά με το τι θα κάνουμε, τι θα γίνει με το στεγαστικό δάνειο, τι θα τρώμε, πως θα ζήσουμε δεν έχει απαντήσεις με επακόλουθα κατάθλιψη, συνεχή εκνευρισμό, βίαιες αντιδράσεις, γκρίνια και σκέψεις , σκέψεις πολλές για αντίδραση,

Το string δημιουργεί πονοκέφαλο!

Σε έρευνες που έγιναν από Αυστραλούς και Αμερικανούς επιστήμονες, παρατηρήθηκε ότι γυναίκες που φορούσαν string κιλοτάκι αρκετές ώρες την μέρα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, παρουσίαζαν επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις της περιοχής των γεννητικών οργάνων, ενώ σε άλλες γυναίκες παρατηρήθηκε ότι παρουσίαζαν πόνους στην περιοχή του κόκκυγα, πόνους στην μέση και την πλάτη ακόμη και ενοχλήσεις στον αυχένα, πονοκεφάλους και ημικρανίες.


Υπάρχουν δυο διαφορετικοί μηχανισμοί, που ενεργοποιούνται από την παρατεταμένη χρήση των εσωρούχων string. Ο ένας αφορά, αυτόν που προκαλεί τα γυναικολογικά προβλήματα και ο άλλος

«H NΔ δεν έχει αξιόπιστη οικονομική πολιτική»

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας προέβη σε δήλωση με αφορμή την επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος-Καν στη χώρα μας. Σε αυτήν επιτίθεται στη κυβέρνηση λέγοντας ότι ακολουθεί «τον εύκολο δρόμο» για να μειώσει τα ελλείμματα. Ωστόσο τα πυρά της συγκέντρωσε και η ΝΔ για τις «αντιμνημονιακές κορώνες της». Η Δημοκρατική Συμμαχία υποστηρίζει ότι τα ελλείμματα και οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι ένα πρόβλημα «που μόνοι μας θα λύσουμε». Τέλος η Ντόρα Μπακογιάννη επαναλαμβάνει ότι χρειάζεται «ένα νέο Εθνικό Σύμφωνο Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης».


Ολόκληρη η δήλωση της κ. Μπακογιάννη έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα λόγω των τεράστιων ελλειμμάτων και χρεών της δεν έβρισκε δανειστές. Απέφυγε τη χρεοκοπία προσφεύγοντας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης τον οποίο ψήφισαν πολιτικές δυνάμεις που έβαλαν το συμφέρον της χώρας πάνω από το πολιτικό κόστος και τις προσωπικές στρατηγικές. Έτσι αποφύγαμε τη καταστροφική χρεοκοπία και σήμερα διεκδικούμε καλύτερους

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη φοροκάρτα

Με SMS ή μέσω Διαδικτύου θα μπορούν να ενεργοποιήσουν οι καταναλωτές τη φοροκάρτα καταγραφής των αποδείξεων από τις αρχές του 2011, αφού την προμηθευτούν από την τράπεζα της επιλογής τους.


Το υπουργείο Οικονομικών ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία το project ενεργοποίησης των καρτών με SMS, με κόστος 11 λεπτά του ευρώ, ενώ κατέληξε σε μια υπεραπλουστευμένη μορφή κάρτας η οποία δεν θα ενσωματώνει κανένα προσωπικό στοιχείο του φορολογουμένου, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή ένσταση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Αυτές τις μέρες, άλλωστε, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τα κίνητρα χρήσης της φοροκάρτας, που θα ενσωματωθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Η φοροκάρτα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αρχές του νέου έτους και μέσω αυτής οι αποδείξεις δαπανών θα περνούν απευθείας στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων -με μία ενδιάμεση «στάση» στις τράπεζες- ώστε να προσμετρούνται για το χτίσιμο του αφορολογήτου.

Σε δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φοροκάρτα, που θα αποτελέσει το ηλεκτρονικό «μάτι» του υπουργείου Οικονομικών στην αγορά, ελέγχοντας τον τζίρο

Στο 4,9% ο πληθωρισμός

Στο 4,9% συγκρατήθηκε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο από 5,2% που ήταν τον Οκτώβριο.


Στο υψηλό ποσοστό συνεχίζουν να επιδρούν οι αυξήσεις των φόρων σε είδη διατροφής, αλκοολούχα ποτά και τσιγάρα αλλά και η αύξηση των καυσίμων των αυτοκινήτων καθώς και του πετρελαίου θέρμανσης.

Παράλληλα, όπως τονίζει η ΕΛΣΤΑΤ, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του μηνός Νοεμβρίου 2010 προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Νοεμβρίου 2009 προκύπτει αύξηση 4,9%, έναντι αύξησης 2,0% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008.

Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 09 - Νοεμβρίου 10, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 08 - Νοεμβρίου 09, παρουσίασε αύξηση 4,5%, έναντι

Η ΕΚΤ αγοράζει ελληνικά ομόλογα

Σε αγορά ελληνικών ομολόγων προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, στο οποίο δεν ονομάζεται η πηγή.


Παράλληλα, η τράπεζα αγόρασε κρατικά ομόλογα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Την περασμένη Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ δήλωσε ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει τις αγορές ομολόγων χωρών της Ευρωζώνης, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ποσά αγορών.

Στόχος των αγορών είναι να συγκρατηθεί η άνοδος των επιτοκίων των ομολόγων, τα οποία την

Ο καρκίνος είναι ο χειρότερος εφιάλτης μας

Απ’ όλα τα δεινά που μπορεί να συμβούν στη ζωή μας, ο καρκίνος είναι αυτός που τρομάζει περισσότερο τους νέους. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας δημοσκόπησης που έδειξε ότι τους φοβίζει περισσότερο απ’ ό,τι η ανεργία, τα χρέη, το Άλτσχαϊμερ ή το έμφραγμα.


Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από ένας στους τρεις πιστεύουν ότι ο καρκίνος είναι αναπόφευκτος και ότι δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα για να τον αποφύγουν.

Την δημοσκόπηση πραγματοποίησαν σε 2.070 εθελοντές ηλικίας άνω των 16 ετών, επιστήμονες από τον έγκριτο βρετανικό οργανισμό Cancer Research UK.

Οι εθελοντές κλήθηκαν να διαλέξουν τον χειρότερο εφιάλτη τους από μία μεγάλη λίστα, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν τα χρέη, τα γηρατειά, η ανάπτυξη της νόσου Άλτσχαϊμερ, ο καρκίνος, ένα σοβαρό τροχαίο, το έμφραγμα, η απόλυση, η απώλεια του σπιτιού, το να πέσουν θύματα επίθεσης με

Την «Αθήνα αλλιώς» θα δουν οι κάτοικοι της πόλης την Κυριακή

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα η οδός Πανεπιστημίου θα είναι κλειστή για τα οχήματα και ελεύθερη για τους πολίτες ενώ το οδόστρωμα θα «καταλάβουν» διάφορες πολιτιστικές, οικολογικές και κοινωνικές δράσεις.


Οι εκδηλώσεις με θέμα «Η Αθήνα αλλιώς» διοργανώνονται στο πλαίσιο της σειράς δράσεων των Υπουργείων Μεταφορών και Περιβάλλοντος με τίτλο «Μέρες Πόλης». Η οδός Πανεπιστημίου θα είναι κλειστή για τα οχήματα από το Σύνταγμα έως το ύψος της Ιπποκράτους.

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα των σχετικών εκδηλώσεων και δράσεων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ


ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ (10.00’ – 16.00’)

GREENPEACE

Η Ομάδα Άμεσου Διάλογου θα δείχνει πώς μπορείτε να φτιάξετε εναλλακτικά χάρτινα στολίδια για

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η υπουργός Εργασίας

Τη Λούκα Κατσέλη υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Κάρολος Παπούλιας προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στα εργασιακά ενόψει και της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα εργασιακά στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο.


Η κ. Κατσέλη είπε στον κ. Παπούλια πως η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη συγκυρία και πως γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για να σωθούν θέσεις εργασίας.

"Για να προχωρήσουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Όλοι οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να

Την Παρασκευή η απολογία του Παύλου Ψωμιάδη

Την Παρασκευή αναμένεται η απολογία του προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλου της “Ασπίς”, Παύλου Ψωμιάδη, καθώς ζήτησε και έλαβε από τον έκτο τακτικό ανακριτή σχετική προθεσμία.


Ο Π. Ψωμιάδης συνελήφθη χθες στις 9.55 το βράδυ και βρίσκεται ακόμα υπό κράτηση, ύστερα από την εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από τον 6ο τακτικό ανακριτή Αθηνών, ύστερα από καταγγελίες πρώην συνεργάτη του ότι υπάρχει περίπτωση να διαφύγει στο εξωτερικό.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε ασκηθεί σε βάρος του ίδιου και της οικογένειάς του ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και απάτη από κοινού που αφορούσε στην “Ασπίς”. Για αυτό και έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα στη σύζυγο και το παιδί του.

Η ποινική δίωξη αφορά σε μήνυση που είχαν καταθέσει δεκάδες ασφαλισμένοι της “Ασπίς” σε

Συνελλήφθη κατά συρροή ληστής τραπεζών

Η αστυνομία προχώρησε τη Δευτέρα στη σύλληψη ενός 44χρονου ο οποίος σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λίγο πριν τη σύλληψη του είχε εισέλθει σε υποκατάστημα τράπεζας στη Σαλαμίνα απ΄ όπου αφαίρεση άγνωστο χρηματικό ποσό.


Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό και ένα αεροβόλο πιστόλι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας από την έρευνα – προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο 20μηνο ο 44χρονος έχει διαπράξει συνολικά 32 ληστείες τραπεζών, οι 27 στην ευρύτερο περιοχή της Αττικής κα μια απόπειρα ληστείας σε τράπεζα στη Νέα Ιονία Αττικής.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε ως μέσο διαφυγής, ένα Ι.Χ. τύπου τζιπ και ρούχα αμφίεσης τα

Οι καταληκτικές ημερομηνίες για την περαίωση από το ΥΠ.ΟΙΚ.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα τον επικαιροποιημένο πίνακα των καταληκτικών ημερομηνιών των διαδικασιών περαίωσης.


Πίνακας καταληκτικών ημερομηνιών διαδικασιών περαίωσης

Περιπτώσεις έκδοσης / διόρθωσης Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων, επίλυσης διαφορών εκκρεμών υποθέσεων κ.λ.π. Καταληκτικές Ημερομηνίες

1) Εκκαθαριστικά Σημειώματα που εκδόθηκαν από τη Γ.Γ.Π.Σ. Καταληκτική ημερομηνία αποδοχής 28/12/10.

2) Εκκαθαριστικά Σημειώματα που εκδίδονται από τις Δ.Ο.Υ. Καταληκτική ημερομηνία έκδοσης 13/12/10 και χρόνος αποδοχής αυτών δεκαπέντε (15) ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης.

3) Αίτηση για την έκδοση Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων από τις Δ.Ο.Υ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης 13/12/10.

4) Εκκαθαριστικά Σημειώματα που εκδόθηκαν από τη Γ.Γ.Π.Σ. και στη συνέχεια διορθώνονται από

Το 2011 οι πρώτοι υπολογιστές με το λειτουργικό σύστημα Chrome OS της Google

Οι πρώτοι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptops και notebooks), που θα "τρέχουν" το νέο λειτουργικό σύστημα Chrome OS της Google, το οποίο θα λειτουργεί online μέσω του "υπολογιστικού νέφους" (cloud computing), θα κυκλοφορήσουν στα μέσα περίπου του 2011.


Κρητικό καλάθι στα ράφια

Από κρητικά προϊόντα θα αποτελείται το πρώτο από τα αγροτικά καλάθια που επιδιώκει να δηµιουργήσει σε καθεµία από τις 13 περιφέρειες της χώρας το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


Κρητικά προϊόντα θα περιλαµβάνει το πρώτο καλάθι - πιλότος µε αγροτικά είδη, τρόφιµα και ποτά, που µε βάση την πρωτοβουλία του υπουργείου θα επιδοτηθούν µε κοινοτικά κονδύλια για να βρουν καλύτερη θέση στα ράφια των σούπερ µάρκετ και να προωθηθούν µε αξιώσεις στις ξένες αγορές.

Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, τοπιλοτικό αυτό πρόγραµµα θαπαρουσιαστεί την Κυριακή απότον Πρωθυπουργό στο Ρέθυµνο από κοινούµε τον αρµόδιο υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη. Τοκρητικό καλάθιθα περιλαµβάνει,σύµφωνα µε την πρόταση πουεξετάζει το υπουργείο, πολλά _ ή και το σύνολο _ από τα Προϊόντα ΟνοµασίαςΠροέλευσης (ΠΟΠ)καιταΠροϊόντα Γεωγραφικής Ενδειξης (ΠΓΕ) του νησιού, όπως δέκα ελαιόλαδα, τρεις τύπους τυριών, το κρητικό παξιµάδι, την ελιά θρούµπα, τρεις τύπους κρασιού, καθώς επίσης οπωροκηπευτικά βιολογικής γεωργίας όπως το σταφύλι και

Διαβούλευση για τη βέλτιστη αξιοποίηση της Κάρτας Πολίτη


Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διενεργεί διαβούλευση για τη βέλτιστη αξιοποίηση της Καρτας Πολίτη.

Μπορείτε να συμμετέχετε στη διαβούλευση εδώ: http://www.opengov.gr/ypes/?p=863 έως και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Η Κάρτα Πολίτη που σχεδιάζεται αποτελεί κρίσιμο μέσο για την αποτελεσματικότερη, φιλικότερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τη Δημόσια Διοίκηση. Επίσης, είναι ένα βασικό

Στήνουν «παγίδα» για να συλλάβουν αντιύλη

Πριν από λίγες εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (το γνωστό CΕRΝ) ερευνητές κατόρθωσαν να «παγιδεύσουν» για πρώτη φορά άτομα της μυστηριώδους αντιύλης. Οι ερευνητές είχαν δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό μαγνητικό πεδίο, το οποίο ονόμασαν «μαγνητικό μπουκάλι», γύρω από το οποίο δημιούργησαν 38 σωματίδια αντιύλης τα οποία παρέμειναν παγιδευμένα εκεί για λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου. Τώρα μια νέα ερευνητική ομάδα ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μια νέα τεχνική, την οποία ονόμασε «μαγνητική παγίδα», με την οποία, όπως υποστηρίζουν, μπορούν να συλλαμβάνουν μεγάλο αριθμό σωματιδίων αντιύλης που να «επιβιώνουν» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η φυσική επιστήμη θεωρεί ότι για κάθε σωματίδιο, όπως τα πρωτόνια και τα ηλεκτρόνια, υπάρχει ένα αντισωματίδιο το οποίο η επιστημονική κοινότητα έχει ονομάσει «σωματίδιοκαθρέφτη». Για παράδειγμα, ο «καθρέφτης» του πρωτονίου είναι το αντιπρωτόνιο, του υδρογόνου το αντιυδρογόνο, ενώ «καθρέφτης» του ηλεκτρονίου είναι το ποζιτρόνιο. Σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία, κατά τη

Κηρύξτε πόλεμο στα βακτήρια του σπιτιού

Ξύλινες κουτάλες, οδοντόβουρτσες, μαξιλάρια, πετσέτες, παπούτσια μέχρι και η ηλεκτρική σκούπα... όλα έχουν πλέον μεταμορφωθεί από ακίνδυνες συσκευές και αντικείμενα σε «βόμβες βακτηρίων» έτοιμες να «εκραγούν», αφού πρώτα εισβάλουν στον οργανισμό μας. Οπως τονίζουν οι επιστήμονες, πολλά από τα καθημερινά μας αντικείμενα κοινής χρήσης είναι εστίες βακτηρίων, τα οποία συνδέονται με αλλεργίες, καρδιοπάθειες, ιώσεις, ακόμη και με εγκεφαλικά επεισόδια.

Υπάρχουν κάποιες απλές λύσεις για να βγει κάποιος νικητής στον πόλεμο ενάντια στα βακτήρια του σπιτιού. Για παράδειγμα η υγρασία, ως πρωταρχική πηγή μολυσματικής συσσώρευσης, είναι ικανή να γεμίσει τις πετσέτες του μπάνιου με βακτήρια που κατόπιν μπορούν να εισέλθουν στο δέρμα μας. Η λύση: τακτικό πλύσιμο σε υψηλή θερμοκρασία 90 βαθμών ώστε να απομακρυνθεί κάθε πιθανή βακτηριακή εστία.

Το ίδιο ισχύει και για τα μαξιλάρια, τα οποία κατακρατούν ένα μεγάλο ποσοστό του ιδρώτα μας κατά τον ύπνο. «Ο ιδρώτας που μένει πάνω στο μαξιλάρι μπορεί να επιδεινώσει την υγεία ενός ασθενούς

Κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους της Αττικής λόγω απεργίας

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό σήμερα ενώ ήδη τα προβλήματα στους δρόμους του λεκανοπεδίου είναι έντονα σύμφωνα με την Τροχαία Αθηνών εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) και τις υπόλοιπες συγκοινωνιακές εταιρείες.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο με αποτέλεσμα να αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι στην πλατεία

Στάση εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων - 24ωρη απεργία στην ΑΤΕ

Σε 3ωρη προειδοποιητική πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12:00 ως τις 15:15 προχωρούν οι τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ ύστερα από απόφαση της ΟΤΟΕ, οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.


Η κινητοποίηση αφορά την αναδιάρθρωση της Αγροτικής Τράπεζας και τη μείωση τόσο των μισθών

"Άσπρη μέρα" μόνο για λίγους

Μπορεί άσπρη μέρα στην οικονομία να κάνουμε χρόνια να δούμε, ο καιρός όμως μας «υπόσχεται» μία ευχάριστη έκπληξη το Σαββατοκύριακο!

Σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από την Παρασκευή το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει δραματικά, με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους και χιονοπτώσεις, ακόμη και στην Αττική.

Όπως προβλέπει η ΕΜΥ, το Σαββατοκύριακο θα ντυθούν στα λευκά τα βόρεια προάστια του λεκανοπεδίου!


Την Παρασκευή, ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια και το απόγευμα στα κεντρικά της χώρας. Η πρόβλεψη της ΕΜΥ κάνει λόγο για νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και αργότερα της κεντρικής Ελλάδας. Στα δυτικά και τα βόρεια τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν

Διήμερη αποχή των δικηγόρων του Πύργου

Αποχή από τα καθήκοντά τους θα κάνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι δικηγόροι του Πύργου μα βάση την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης.


Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για τη μείωση του αριθμού των ειρηνοδικών λόγω των παραιτήσεων και μεταθέσεων και τη μη κάλυψη των κενών θέσεων που οδηγεί στην καθυστέρηση της εκδίκασης των υποθέσεων.

Η αποχή γίνεται επίσης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόσπαση στο Πρωτοδικείο Ζακύνθου του

Πιθανό το «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ

Πολύ βαρύ είναι για τον Παναθηναϊκό το κατηγορητήριο που συνέταξε η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague μετά τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι του τριφυλλιού με τον Πανσερραϊκό και πλέον ο κίνδυνος για τιμωρία του ΟΑΚΑ φαντάζει κάτι περισσότερο από ορατός.


Με «κλείσιμο» δύο αγωνιστικών κινδυνεύει το ΟΑΚΑ, αφού το το κατηγορητήριο που συνέταξε η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague μετά την αναμέτρηση των «πράσινων» με τον Πανσερραϊκό το περασμένο Σάββατο, δεν «καίει» απλά, αλλά... «τσουρουφλίζει» τον υπότροπο Παναθηναϊκό!

Αναλυτικά, το κατηγορητήριο αναφέρει:

«Με την έναρξη του αγώνα και στο 20ο λεπτό, φίλαθλοι άναψαν συνολικά 8 πυρσούς. Στο 5’ και στο 52’ φίλαθλοι έριξαν συνολικά 4 κροτίδες στον περιβάλλοντα του αγωνιστικού χώρου. Στο 86’ φίλαθλος έριξε ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι με νερό εντός του αγωνιστικού χώρου. Περίπου τρία λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, άτομα που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο, έξω από τις θύρες 35 και 1, συνεπλάκησαν με δυνάμεις της αστυνομίας, χρησιμοποιώντας βόμβες μολότοφ και

Υπουργικό για ανάπτυξη και εργασιακά

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο όπου ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα παρουσιάσει το σχέδιο νόμου του νέου επενδυτικού νόμου ο οποίος στη συνέχεια θα δοθεί προς διαβούλευση.


Στο υπουργικό θα τεθεί επίσης –από την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη- το θεσμικό πλαίσιο για τις επιχειρηματικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Η κ. Κατσέλη θα ενημερώσει το μεσημέρι της Τετάρτης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Η πρόταση της υπουργού που βρίσκεται υπό την έγκριση της Κομισιόν προβλέπει ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών όπου υπάρχει σωματείο εργαζομένων για να συναφθούν ενώ εκεί που δεν υπάρχει ή θα πρέπει να συγκροτηθεί ή θα εφαρμόζονται ατομικές

Από το 2011 η «φοροκάρτα»

Αρχίζει από το 2011 η προαιρετική χρήση της κάρτας, στην οποία θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά όλες οι αγορές των πολιτών προκειμένου να μην απαιτείται η έκδοση αποδείξεων σε χαρτί για την εφορία.


Η κάρτα θα είναι ανώνυμη. Ωστόσο θα συνδέεται με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του χρήστη, θα φέρει μαγνητική ταινία και θα μοιάζει στα χαρακτηριστικά της με τις χρεωστικές κάρτες των τραπεζών.

Η προμήθειά της θα γίνεται από τις τράπεζες χωρίς κόστος ενώ η ενεργοποίηση θα γίνεται με τη βοήθεια των ΚΕΠ.

Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν τα φορολογικά κίνητρα που θα δίνονται σε όσους τη χρησιμοποιούν.

Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Το πρώτο σχετίζεται με το ανώτατο ποσό αποδείξεων που μπορεί να συγκεντρώσει ένας φορολογούμενος. Με το ισχύον καθεστώς οι φορολογούμενοι μπορούν να μαζεύουν αποδείξεις αξίας έως και 15.000 ευρώ. Το αφορολόγητο είναι 12.000 ευρώ,

«Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία»

Η χώρα βρίσκεται σε μια μεταβατική κατάσταση και στόχος είναι η ανόρθωση της οικονομίας και η διόρθωση των λαθών του παρελθόντος, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.


Επισήμανε την ανάγκη να αλλάξουμε νοοτροπία, αναγνώρισε ότι έχουν παρθεί επώδυνα μέτρα και υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθούν άλλες αντιδράσεις που να στηρίζονται στην ευφυΐα. Αναφερόμενος στις απεργίες είπε ότι δεν τις χαρακτηρίζει αναχρονιστικές αλλά πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις αντίδρασης

Ο κ. Παμπούκης είπε επίσης ότι η άρνηση δεν είναι λύση και βρισκόμαστε στην εποχή του Συν, της συναίνεσης και της σύνθεσης.

Σε ότι αφορά τις προβληματικές ΔΕΚΟ είπε πως όλοι οι πολίτες πληρώνουν τον λογαριασμό. Επισήμανε πως η κυβέρνηση πρέπει να υπηρετεί το συμφέρον όλων και όχι το συμφέρον διάφορων

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής

Επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί σήμερα ο Μαχμούντ Αμπάς ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.


Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Αμπάς θα προβούν σε δηλώσεις μετά

Νουριέλ Ρουμπινί: «΄Εξοδος από το ευρώ μόνη λύση για την Ελλάδα»

«Η έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη λύση για την ελληνική οικονομία».

Αυτό επισήμανε ο Νουριέλ Ρουμπινί μιλώντας σήμερα το βράδυ σε κλειστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και η οποία διοργανώθηκε από την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Better Business Bureau με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών από τον επιχειρηματικό και τραπεζικό χώρο.

Σύμφωνα με πηγές που παρακολούθησαν την εκδήλωση ο διάσημος οικονομολόγος, ο οποίος έγινε γνωστός από την πρόβλέψη του για την παγκόσμια πιστωτική κρίση του 2008, θεωρεί ότι όσο απαραίτητη και ορθή να είναι η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα του τεράστιου δημόσιου χρέους. Αντίθετα, σύμφωνα με τον ίδιο, επιτείνει το πρόβλημα, καθώς πλήττει την ανάπτυξη με αποτέλεσμα η διαδικασία μείωσης του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ

ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ: 2.600 κάδοι συλλογής λαμπτήρων το 2010

Είκοσι πέντε τόνοι λάμπες και 75 τόνοι φωτιστικά συλλέχθηκαν από την ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ. το πρώτο εξάμηνο του 2010.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το σύστημα έχει τοποθετήσει μέχρι στιγμής 2.600 κάδους συλλογής ειδικά σχεδιασμένων για τους λαμπτήρες στην Αττική, τη λοιπή Ηπειρωτική χώρα και τα νησιά, ενώ στόχος για το 2011 είναι να τοποθετηθούν 5.000 κάδοι.

Επιπλέον, τοποθετήθηκαν κάδοι (σημεία συλλογής) στις Οινούσσες, Αγαθονήσι, Παξούς, Κουφονήσια και σε πολλά άλλα απομακρυσμένα σημεία, παρά τις δυσκολίες μεταφοράς αποβλήτων,

Νέα μαιευτική κλινική στα νοτιοδυτικά προάστια

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου θα ανοίξει τις πύλες της μια νέα σύγχρονη ιδιωτική Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική, στο Δέλτα Φαλήρου, που θα διοικείται από πολυμετοχικό σχήμα, 450 γιατρών.


Η «ΡΕΑ» Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών των κατοίκων των νοτιοδυτικών προαστίων . Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κλινικής, Ευστάθιο Τσαλίκη, «το 50% του ελληνικού πληθυσμού γεννιέται στο δήμο Αμαρουσίου». Η «ΡΕΑ» έρχεται να αλλάξει αυτά τα δεδομένα στη μαιευτική αγορά.

Ο κ. Τσαλίκης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου σημείωσε ότι η νέα Κλινική δυναμικότητας 200 κλινών, έχει σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό και στηρίζεται στο «ιατροκεντρικό μοντέλο λειτουργίας’, στοχεύοντας στην παροχή άριστων υπηρεσιών με λογικό κόστος.

«Θα εφαρμοστεί “κλειστό πακέτο νοσηλείας” (καισαρική, φυσιολογικός τοκετός και γυναικολογικές εξετάσεις), ενώ σε περίπτωση επιπλοκής, το πρόσθετο κόστος που θα προκύψει θα απορροφάται από

Διαγωνισμός για την ανάπλαση του Φαλήρου

Δημοσιεύθηκε ο Διαγωνισμός Ζώνης Ανάπλασης ΙΙΙ Φαλήρου (ζώνη Τae Kwon Do) με αναθέτουσα αρχή την εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. Πρόκειται για διαγωνισμό παραχώρησης με αντικείμενο τη μετασκευή, συντήρηση, λειτουργία και εκμετάλλευση των χώρων και εγκαταστάσεων της Ζώνης Ανάπλασης III.


Περιλαμβάνονται η Πλατεία Νερού με τα κτίρια εξυπηρέτησής της, το κλειστό γυμναστήριο TAE KWON DO Φαλήρου με τον περιβάλλοντα χώρο αυτού, τμήμα της «Εσπλανάδας» στα κατάληξη της λεωφόρου Ποσειδώνος και τμήμα της παραλιακής ζώνης που ως σήμερα παραμένει αδιαμόρφωτη.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι να δημιουργηθεί στη ζώνη του Tae Kwon Do ένα συνεδριακό κέντρο ανταγωνιστικό των μεγάλων συνεδριακών κέντρων που αναπτύσσονται στη ζώνη της Μεσογείου ώστε να καταστήσει την Αθήνα υποψήφιο προορισμό για την διεξαγωγή διεθνών συνεδρίων όλους τους μήνες του έτους.

Το διεθνές συνεδριακό κέντρο θα διαθέτει αίθουσες, αμφιθέατρα και άλλους χώρους για να φιλοξενεί μεγάλες ντόπιες και διεθνείς διοργανώσεις, συνέδρια, διασκέψεις, σεμινάρια, παραστάσεις κλπ. Η προσέλκυση μεγάλων συνεδριακών εκδηλώσεων που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατη, θα προσφέρει αξιόλογα και διαρκή οικονομικά οφέλη για τον τόπο, όπως αυξημένες τουριστικές αφίξεις, νέες θέσεις εργασίας, αυξημένη ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών και άλλα

Δωρεάν σταφίδες για τα παιδιά του Δημοτικού

Την σταφίδα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και βέβαια να δοκιμάσουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφού η Κοινοπραξία Συνεταιριστικών Οργανώσεων Σουλτανίνας (ΚΣΟΣ) θα προσφέρει 25.000 σακουλάκια στα σχολεία.


Με μια καλαίσθητη συσκευασία που κατασκεύασε η ΚΣΟΣ, επιχειρεί σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και την Περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κρήτης, να προσεγγίσει τους μικρούς μαθητές και να τους μάθει να καταναλώνουν σουλτανίνα, αντί διαφόρων

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ασπίς»

Αργά το βράδυ της Τρίτης ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ότι συνελήφθη ο Παύλος Ψωμιάδης, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας «ΑΣΠΙΣ».


Η σύλληψή του έγινε κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τον 6ο τακτικό ανακριτή, με

Πώς θα αποκτήσετε γρήγορα λάμψη πριν τις γιορτές

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν πια σε απόσταση αναπνοής και όλοι μας τρέχουμε πανικόβλητοι να προλάβουμε τα καθημερινά προβλήματα και υποχρεώσεις μας, παραμελώντας τον εαυτό μας, με τη δικαιολογία ότι δεν έχουμε χρόνο και χρήματα ούτε για τα βασικά, πόσο μάλλον για μια κούρα ομορφιάς.

Και όμως, σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε σε χαμηλές πλέον τιμές τα σύγχρονα όπλα που έφεραν την επανάσταση στη βιομηχανία της ομορφιάς με θεαματικά αποτελέσματα ορατά σε μία μόλις επίσκεψη: laser, botox, υαλουρονικό οξύ, μεσοθεραπεία και τόσες άλλες μη χειρουργικές τεχνικές λείανσης των ρυτίδων και αντιγήρανσης.

Γίνονται στο ιατρείο, ανώδυνα και χωρίς αναισθησία, σε χρόνο λιγότερο απ’ ότι κρατά ένα διάλειμμα από τη δουλειά μας και αμέσως μετά μπορούμε να βγούμε έξω,να πάμε στη δουλειά μας και να συνεχίσουμε όλες τις συνήθεις δραστηριότητές μας την ίδια μέρα.

Ας γνωρίσουμε όμως ένα-ένα τα σύγχρονα όπλα ομορφιάς και ευεξίας:

Botox

Πρόκειται για μικροέγχυση με πολύ λεπτή βελόνη και απόλυτη ακρίβεια σε συγκεκριμένους μιμικούς μύες του προσώπου, μιας απειροελάχιστης ποσότητας αλλαντικής τοξίνης, που δρα στις νευρομυϊκές συνάψεις παρεμποδίζοντας την απελευθέρωση της ακετυλοχολίνης, με αποτέλεσμα την παροδική χαλάρωση των μυών αυτών. Οι μύες αυτοί βρίσκονται ακριβώς κάτω από τις δυναμικές

Πρωινό: Η βάση της καλής υγείας

Ως γνωστόν, μία από τις κλασικότερες…συνήθειες των Ελλήνων είναι η παράλειψη της κατανάλωσης πρωινού. Δυστυχώς, φαίνεται ότι η συμπεριφορά αυτή έχει αρχίσει να διαιωνίζεται, καθώς όλο και λιγότερα παιδιά καταναλώνουν πλέον πρωινό, κάτι που οφείλεται τόσο σε αμέλεια των γονιών όσο και σε προσωπικές τους προτιμήσεις.


Η αλήθεια είναι πως τα παιδιά καταναλώνουν πρωινό σε καθημερινή βάση κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, συνήθεια που όμως φαίνεται να εγκαταλείπεται καθώς το παιδί μεγαλώνει. Σε πρόσφατη μελέτη του τμήματος Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου της Κρήτης βρέθηκε πως τα παιδιά προσχολικής ηλικίας καταναλώνουν πλήρες γεύμα το πρωί, ωστόσο, καθώς προχωρούν στη σχολική ηλικία, το πρωινό αρχίζει ολοένα να σπανίζει.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τους γονείς ότι το πρωινό αποτελεί το βασικότερο ίσως γεύμα της ημέρας, ειδικότερα για τα παιδιά τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης. Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουν να εντάξουν στο διαιτολόγιο του παιδιού τους τη συστηματική

Ο καιρός στις 08.12.2010

Καλοκαιρία με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και νότια, ψύχρα νωρίς το πρωί, και περιορισμένη τοπικά ορατότητα στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 19 στη Δυτική Ελλάδα, από 4 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 18 – 20 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις, μέτριοι στο Αιγαίο και ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι στο Ιόνιο, ενώ μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα νοτιότερα πελάγη.

Λίγες αραιές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς