www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Την Παρασκευή η απολογία του Παύλου Ψωμιάδη

Την Παρασκευή αναμένεται η απολογία του προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλου της “Ασπίς”, Παύλου Ψωμιάδη, καθώς ζήτησε και έλαβε από τον έκτο τακτικό ανακριτή σχετική προθεσμία.


Ο Π. Ψωμιάδης συνελήφθη χθες στις 9.55 το βράδυ και βρίσκεται ακόμα υπό κράτηση, ύστερα από την εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από τον 6ο τακτικό ανακριτή Αθηνών, ύστερα από καταγγελίες πρώην συνεργάτη του ότι υπάρχει περίπτωση να διαφύγει στο εξωτερικό.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε ασκηθεί σε βάρος του ίδιου και της οικογένειάς του ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και απάτη από κοινού που αφορούσε στην “Ασπίς”. Για αυτό και έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα στη σύζυγο και το παιδί του.

Η ποινική δίωξη αφορά σε μήνυση που είχαν καταθέσει δεκάδες ασφαλισμένοι της “Ασπίς” σε
βάρος του προέδρου της.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Παύλος Ψωμιάδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της “Ασπίς”είχε προσκομίσει πλαστή εγγυητική επιστολή, ύψους 550 εκατ. ευρώ, στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για να εξασφαλίσει κάλυψη ανοίγματος που παρουσίαζε η ασφαλιστική εταιρεία. Αποτέλεσμα ήταν η “Ασπίς”να κλείσει, αφήνοντας "ξεκρέμαστους" χιλιάδες ασφαλισμένους που έχασαν τα χρήματά τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: