www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: «Λιγότεροι φόροι αν αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή»

Την διαβεβαίωσή του ότι και η κυβέρνηση επιθυμεί να επιβάλει λιγότερους φόρους στις επιχειρήσεις εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για το σχέδιο εξωστρέφειας της χώρας, τονίζοντας, παράλληλα, πως για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να μπει τέλος στη φοροδιαφυγή.


"Εμείς θέλουμε λιγότερους φόρους που είναι το βασικό αίτημα των επιχειρηματιών, αλλά προϋπόθεση είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τότε θα διευρυνθεί η φορολογική βάση και θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη καθώς η πολιτεία φέρει ευθύνη σε αυτό το θέμα της σωστής διαχείρισης" δήλωσε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στην εκδήλωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στη δυνατότητα να μετατραπεί η "κρίση σε ευκαιρία" και για την επίτευξη αυτού του στόχου κάλεσε τους επιχειρηματίες να αναλάβουν
πρωτοβουλίες, υποσχόμενος ότι το κράτος θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια "με την εξάλειψη χρόνιων προβλημάτων, χωρίς φέουδα και χωρίς γραφειοκρατία και θα αντιστρέψει την εκτίμηση ότι ο πολίτης ή ο επιχειρηματίας είναι ύποπτος''.

Ακόμη αναφερόμενος στις θεσμικές διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν είπε ότι αυτές θα επιτρέψουν το 2011 η πορεία της Ελλάδας να είναι πιο δυναμική που "θα αντιμετωπίζει το μέλλον, χωρίς δάνεια και επιτηρήσεις", επισημαίνοντας εκ νέου τη νέα στρατηγική για την πράσινη ανάπτυξη την αξιοποίηση της αγροτικής παραγωγής και τον τουρισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια: