www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ρεκόρ δημόσιων εγγραφών εταιριών το 2010, παρά τις διακυμάνσεις τιμών

Το ποσό που αντλήθηκε φέτος παγκοσμίως για δημόσιες εγγραφές επιχειρήσεων στα χρηματιστήρια (IPOs) τείνει να ξεπεράσει κάθε άλλη χρονιά στην ιστορία, σύμφωνα με την Ernst & Young, παρά την μεγάλη μεταβλητότητα στις τιμές των μετοχών που είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή πολλών σχεδιασμένων εγγραφών.


Τροφοδοτημένες από τις δυναμικά αναπτυσσόμενες ασιατικές αγορές – στις οποίες έλαβε χώρα το 64% του συνόλου της αξίας των δημόσιων εγγραφών – οι εγγραφές άντλησαν 255,3 δισ. δολ. τους 11 πρώτους μήνες του 2010 και μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να ξεπεράσουν τα κορυφαία επίπεδα του 2007 όταν είχαν φθάσει τα 295 δισ. δολ., ανέφερε ο λογιστικός όμιλος.

«Επωφελούμενοι από τα σχετικά χαμηλά επιτόκια των αναπτυγμένων αγορών και την άφθονη ρευστότητα, οι παγκόσμιοι επενδυτές τους τελευταίους 11 μήνες απεγνωσμένα επιζητούσαν να τοποθετηθούν στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας και αλλού» δήλωσε ο Gregory Ericksen,
γενικός αντιπρόεδρος στις στρατηγικά αναπτυσσόμενες αγορές της Ernst & Young.

Οι ασιατικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες οδήγησαν τις παγκόσμιες αγορές IPOs, πρόσθεσε, την ίδια ώρα που η προσοχή των κυβερνήσεων στον εκσυγχρονισμό των υποδομών επίσης πρόσφερε στήριξη στη δραστηριότητα των κλάδων βιομηχανίας και υλικών.

Των εταιρικών εισαγωγών στα χρηματιστήρια κυριάρχησε η Κίνα συμβάλλοντας κατά το ήμισυ στις συνολικές παγκόσμιες δημόσιες εγγραφές χάρις στην ισχυρή επενδυτική ζήτηση που προκάλεσαν οι υψηλής αναπτυξιακής δυναμικής επιχειρήσεις της.

Παρά τις διακυμαινόμενες αγορές που υποχρέωσαν σε αναβολή πολλές IPOs αξίας δισεκ. δολ., η Ευρώπη σημείωσε εντούτοις πάνω από 500% άνοδο στα ποσά που αντλήθηκαν από IPOs συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2009. Το τελευταίο τρίμηνο αντλήθηκαν ήδη 103 δισ. δολ. μέσω 294 συμφωνιών και αναμένεται να σημειώσει νέο ρεκόρ τριμηνιαίων δημόσιων εγγραφών ξεπερνώντας τα 105 δισ. δολ. του δ’ τριμήνου του 2007.



Δεν υπάρχουν σχόλια: