www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ο καιρός στις 08.10.2010

Λίγες νεφώσεις στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη και συννεφιά με βροχές στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και μετά περιμένουμε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 13 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 14 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και τις Ανατολικές Κυκλάδες θυελλώδεις 8 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στον Πατραϊκό ισχυροί.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού και βαθμιαία βελτίωση περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί στο Σαρωνικό και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις

Μάθηµα και το Σάββατο για τους καταληψίες

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ότι «οι ώρες που χάνονται θα αναπληρωθούν ακόµα και αν χρειαστεί να γίνουν µαθήµατα το Σάββατο, τις αργίες ή να κοπούν οι πενθήµερες εκδροµές», απηύθυνε χθες στους µαθητές που πραγµατοποιούν καταλήψεις η υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου.


Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ η κ. Χριστοφιλοπούλου χαρακτήρισε τις καταλήψεις υποκινούµενες από «στηµένα κέντρα» και πρόσθεσε πως το υπουργείο θα επιβάλει τον νόµο έτσι ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία.

Σηµειώνεται ότι υπό κατάληψη βρίσκονται περίπου 100 σχολεία σε όλη τη χώρα. Σε αρκετά απ’ αυτά πάντως οι µαθητές διατυπώνουν αιτήµατα όχι µόνο για ελλείψεις υλικών αλλά ακόµη και για

Παράθυρο για τσιμεντοποίηση αφήνουν οι νέοι δασικοί χάρτες

Παράθυρο για τσιμεντοποίηση δασικών εκτάσεων αφήνει ο νέος νόμος για τους δασικούς χάρτες που ψηφίστηκε από τη Βουλή και επί των άρθρων, και κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.


Σε περιοχές που αμφισβητείται ο δασικός χαρακτήρας, ο νέος νόμος ορίζει ότι θα εξετασθεί κάθε περίπτωση χωριστά και ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές της, θα κριθεί με κριτήρια μη αμφισβητήσιμα, αν θα πολεοδομηθεί ή αν θα περιληφθεί στον οικείο δασικό χάρτη.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος παραδέχεται ότι η προτεινόμενη ρύθμιση δεν μπορεί να ικανοποιεί όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

Δίνει όμως οριστική, ασφαλή και ρεαλιστική λύση στο χρονίζον ζήτημα των οικισμών μέσα σε δασικές εκτάσεις οικισμών και παράλληλα, καθιστά εφικτή την άμεση κύρωση των δασικών χαρτών σε όλη την επικράτεια.

Από την άλλη, το υπουργείο Περιβάλλοντος επαναφέρει σε ισχύ τον παλαιό νόμο του 1979 για την

Αντιδράσεις στη Βουλή για τις επιχειρούμενες αλλαγές στο μάθημα

Την αντίδραση της υπεύθυνης του τομέα πολιτικής ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, προκάλεσαν προτεινόμενες αλλαγές του υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο πρόσβασης στα πανεπιστήμια που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με αυτές τις προτάσεις, καταργείται το υποχρεωτικό μάθημα της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και αντικαθίσταται από μάθημα επιλογής Ευρωπαϊκή Ιστορία.

«Πρώτο δείγμα αλλαγής στο χώρο της εκπαίδευσης αποτελεί το θλιβερό φαινόμενο της κατάργησης της νεότερης Eλληνικής ιστορίας από το Λύκειο, το οποίο από υποχρεωτικό έγινε μάθημα επιλογής, καθώς και ο δήθεν "ευρωπαϊκός προσανατολισμός" του μαθήματος» δήλωσε η Ελίζα Βόζεμπεργκ.

«Η εικόνα των σχολείων, σήμερα, αποκαλύπτει ότι, ούτε "το Νέο Σχολείο" υφίσταται, ούτε η διακήρυξη "πρώτα ο μαθητής" έγινε πραγματικότητα» συμπλήρωσε η κ. Βόζεμπεργκ.

«Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία ασκείται με εντυπωσιακούς τίτλους-εξαγγελίες, κενούς

Έρχονται βιντεοκλήσεις μέσω τηλεόρασης

Μία συσκευή που θα μετατρέπει την τηλεόραση σε μεγάλο βιντεοτηλέφωνο, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά των ΗΠΑ. Θα κοστίζει 599 δολάρια και θα είναι ανταγωνιστική του Skype.


Το νέο τεχνολογικό επίτευγμα κατασκευάζει η εταιρεία εξοπλισμού και δικτύωσης, Cisco Systems, που εξειδικεύεται αρκετά χρόνια στον τομέα των τηλεδιασκέψεων.

Χάρη στην εικόνα υψηλής ευκρίνειας που παρέχει το σύστημα «umi», όπως θα ονομάζεται, ίσως ανατρέψει τις ισορροπίες σε μια αγορά που κυριαρχείται σήμερα από δωρεάν υπηρεσίες όπως το Skype.

Το umi περιλαμβάνει κάμερα, τηλεχειριστήριο και έναν αποκωδικοποιητή που συνδέει την τηλεόραση στο Διαδίκτυο. Για τη λειτουργία του απαιτεί ευρυζωνική σύνδεση, δέκτη υψηλής ευκρίνειας και
Έναν φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, σε παγκόσμια κλίμακα, και έναν δεύτερο στις χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες (αμοιβές και κέρδη τραπεζών), που θα ισχύει μόνο στην Ε.Ε., περιλαμβάνουν οι ιδέες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την φορολόγηση του χρηματοπιστωτικού τομέα που θα κατατεθούν σαν προτάσεις στην Σύνοδο Κορυφής τον Οκτώβριο.


Ο φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές θα αφορά όλες τις συναλλαγές και χωριστή φορολόγηση κάθε εμπλεκόμενου στη συναλλαγή.

Ο δεύτερος φόρος επί των χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων, θα αφορά στα στα κέρδη και στις αμοιβές των εταιρειών του χρηματοπιστωτικού τομέα. Σύμφωνα με τον αρμόδιο επίτροπο για θέματα φορολογίας, Αλγκίρντα Σεμέτα, οι φόροι αυτοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή εσόδων για πολιτικές όπως η τόνωση των επενδύσεων. Υπολόγισε δε τα προσδοκώμενα έσοδα από τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες στα

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την άρση της βίζας για Βοσνία – Ερζεγοβίνη και Αλβανία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα την άρση της υποχρέωσης των πολιτών Βοσνίας Ερζεγοβίνης και Αλβανίας να υπόκεινται σε θεώρηση εισόδου για ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε προβεί πέρσι σε άρση της βίζας για τους πολίτες του Μαυροβουνίου, της ΠΓΔΜ και της Σερβίας αλλά όχι για τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και την Αλβανία. Είχε κριθεί, τότε, ότι οι δύο χώρες δεν ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά πρότυπα όσον αφορά στις πολιτικές τους και κυρίως στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της ασφάλειας.

Ωστόσο φέτος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι έχουν εκπληρώσει τα κριτήρια και τις

Προθεσμία πήρε ακόμη ένας κατηγορούμενος για τον Επαναστικό Αγώνα

Προθεσμία για τις 20 Οκτωβρίου ζήτησε και έλαβε ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», Χριστόφορος Κορτέσης. Οι Παναγιώτα Ρούπα και Κώστας Γουρνάς έστειλαν επιστολή, στην οποία αναφέρουν ότι δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία των ανακριτικών αρχών.


Σημειώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι, μαζί με το Νίκο

Αιχμές Αβραμόπουλου κατά κυβέρνησης Καραμανλή

Αιχμές για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή άφησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 2008 είχε προειδοποιήσει με επιστολή του τον τέως πρωθυπουργό για την κατάσταση της οικονομίας.


"Οι ενδείξεις για την επερχόμενη κρίση, ήταν έντονες. Δεν χρειαζόταν κανείς να είναι ούτε καν οικονομολόγος για να το καταλάβει", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Ερωτηθείς γιατί δεν έλαβε ποτέ απάντηση για όσα έγραψε, είπε: "Φαντάζομαι ότι θα αναλύθηκαν από το οικονομικό επιτελείο".

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια επιστροφής του Κ. Καραμανλή στην πρώτη γραμμή, τον

Γιατί διαγράφουμε τους «φίλους» μας στο Facebook

Η έλλειψη «καλής συμπεριφοράς» σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, οι συχνές, χωρίς νόημα, αναρτήσεις και τα αμφιλεγόμενα σχόλια μπορούν να οδηγήσουν σε διαδικτυακή «απομόνωση» των χρηστών.


Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο των Η.Π.Α., μελέτησαν τη συμπεριφορά 1.500 χρηστών του Facebook και διαπίστωσαν ότι και ο online κόσμος έχει τα όριά του.

Οι συχνές αναρτήσεις «για ασήμαντη αφορμή» (ανόητα ή επαναλαμβανόμενα σχόλια), καθώς επίσης και οι αναρτήσεις για θέματα που ενδέχεται να προκαλέσουν εντάσεις, όπως η πολιτική και η θρησκεία, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε διακοπή των διαδικτυακών δεσμών μεταξύ «φίλων».

«Η 100η ανάρτησή σου για το αγαπημένο σου συγκρότημα δεν είναι πια ενδιαφέρουσα. Επίσης, όπως συμβαίνει στους εργασιακούς χώρους, έτσι και online δεν συζητάμε για θρησκεία και πολιτική», τονίζει ο Κρίστοφερ Σιμπόνα, ειδικός στην επιστήμη των Υπολογιστών.

Οι ανάρμοστες αναρτήσεις, όπως τα χοντροκομμένα ή ρατσιστικά σχόλια, αποτελούν την τρίτη αιτία διακοπής των online σχέσεων, οι οποίες συνάπτονται και διαλύονται πολύ πιο εύκολα από ό,τι οι

Βρήκαν το «διακόπτη» της υπέρτασης

Το «διακόπτη» της υπέρτασης ανακάλυψαν βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι ελπίζουν ότι θα καταφέρουν σύντομα να βρουν και τη θεραπεία που θα τον «κλείνει».


Ερευνητές των πανεπιστημίων Κέμπριτζ και Νότιγχαμ, ανακάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα ελέγχει την πίεση του αίματος και το πώς κάποιες φορές αυτός ο μηχανισμός διαταράσσεται.

Στοχεύοντας αυτό το μηχανισμό με νέα φάρμακα, οι ερευνητές ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να σταματήσουν το μηχανισμό «δυσλειτουργίας» που προκαλεί μόνιμα υψηλή πίεση και έτσι να σταματήσουν την υπέρταση.

Η πίεση του αίματος ελέγχεται από ορισμένες ορμόνες, τις αγγειοτενσίνες, οι οποίες όταν βρίσκονται σε υψηλές συγκεντρώσεις, αναγκάζουν τα αιμοφόρα αγγεία να συσταλθούν, αυξάνοντας την πίεση του αίματος.

Οι επιστήμονες, που αφιέρωσαν είκοσι χρόνια στη μελέτη των ορμονών, κατάφεραν τελικά να

Ανακοινώθηκαν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

Τα νέα τιμολόγια μέσης και χαμηλής τάσης της ΔΕΗ, που φέρνουν εκπτώσεις έως και 20% στο λογαριασμό ορισμένων οικιακών πελατών αλλά και αυξήσεις για άλλες κατηγορίες καταναλωτών, ανακοίνωσε το μεσημέρι το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Τα νέα τιμολόγια διαφοροποιούνται τόσο ως προς τη δομή όσο και ως προς τις τιμές σε σχέση με τα σημερινά. Ο αριθμός των τιμολογίων μέσης και χαμηλής τάσης μειώνεται σε εννέα, ενώ τα ειδικά τιμολόγια (πολυτέκνων, κοινωνικό τιμολόγιο κ.λπ.) δεν μεταβάλλονται.

Σύμφωνα με το υπουργείο:

- Περίπου 1,2 εκατομμύρια οικιακοί πελάτες θα έχουν μείωση έως και 20% μέσω του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολόγιου.

- Ο συνολικός λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας για σχεδόν 1 εκατομμύριο μικρές επιχειρήσεις,

Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το σιδηρόδρομο

Κατατίθεται, εκτός απροόπτου, εντός της ημέρας το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για τον ΟΣΕ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο νόμου έχουν γίνει μετά και από τη δημόσια διαβούλευση κάποιες μικρής έκτασης αλλαγές που αφορούν στη συνταξιοδότηση και τις μετακινήσεις του 30% του προσωπικού από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον όμιλο του ΟΣΕ και στη σχετική διαδικασία.

Πάντως δεν αλλάζουν τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου τα οποία προβλέπουν:

- Την ανάληψη του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων του ΟΣΕ από το ελληνικό Δημόσιο. Πρόκειται για υποχρεώσεις συνολικού ύψους 10,7 δισ. ευρώ.

- Στην κυριότητα του Δημοσίου περιέρχεται το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ, πλην ορισμένων βασικών υποδομών που παραμένουν στον οργανισμό. Τη διαχείριση των ακινήτων θα

Στην Αθήνα ο Τ. Ερντογάν στo τέλος Οκτωβρίου

Στις 22 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα, για να λάβει μέρος στη Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή της Μεσογείου.


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, θα επισκεφθεί νωρίτερα ή αργότερα την Αθήνα, σημειώνοντας ότι στη Νέα Υόρκη υπήρξε συμφωνία για την πραγματοποίηση της επίσκεψης εντός του Οκτωβρίου.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών επανέλαβε τη διακηρυγμένη θέση της Αθήνας υπέρ της ενίσχυσης και εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων, σημειώνοντας πως στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η άλλη πλευρά, αλλά πως θα πρέπει "οι

Άννα Διαμαντοπούλου: Υποκινούμενες οι καταλήψεις

Σε καταγγελία από το βήμα της Βουλής, ότι χιλιάδες μαθητές δέχτηκαν SMS που τους παρότρυνε να κάνουν κατάληψη στα σχολεία τους, προχώρησε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.


Καταλόγισε ευθύνες ακόμη και σε πολιτική κόμματα, λέγοντας ότι ορισμένοι "χτίζουν" στα λόγια το δημόσιο σχολείο, αλλά το κρατούν

Alter: Διάψευση για δεσμεύσεις μετοχών

Η Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ με διακριτικό τίτλο Alter Channel με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου περί δήθεν «δέσμευσης μετοχών» και «λογαριασμών μετόχων» της εταιρίας ως αποτέλεσμα ελέγχου του ΣΔΟΕ για δήθεν υπόθεση «εικονικών τιμολογίων».

Στο 5,6% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

Αύξηση 5,6% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, έναντι αύξησης 0,7%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2010, σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2010, παρουσίασε αύξηση 1,9%, έναντι αύξησης επίσης 1,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 09 – Σεπτεμβρίου 10, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 08 – Σεπτεμβρίου 09, παρουσίασε αύξηση 3,9%, έναντι

Δικλείδες ασφαλείας στο Facebook

Με νέα τεχνικά χαρακτηριστικά το Facebook σκοπεύει να προσφέρει στους χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης τη δυνατότητα να διαχειρίζονται καλύτερα τις πληροφορίες που αφορούν στον λογαριασμό τους αλλά και σε τι θα μπορεί ο κάθε «φίλος-συνομιλητής» να έχει πρόσβαση.


Η μεγαλύτερη αλλαγή θα είναι ότι ο χρήστης θα μπορεί να "κατεβάζει" όποτε το θελήσει κάθε πληροφορία που τον αφορά και είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα.

"Οι αλλαγές αυτές γίνονται προκειμένου ο κόσμος να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει καλύτερα το τι μοιράζεται με τους άλλους χρήστες" δήλωσε, στο BBC, ο διευθύνων σύμβουλος

«Η απαγωγή του πρίγκηπα Χάρι»

Ένα τηλεοπτικό δράμα που αφηγείται την φανταστική απαγωγή του πρίγκιπα Χάρι στο Αφγανιστάν, όπου πράγματι υπηρέτησε σε μια μονάδα του βρετανικού στρατού το 2008, θα μεταδοθεί από ένα βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο στις 21 Οκτωβρίου, έγινε σήμερα γνωστό από το δίκτυο αυτό.


Ο πρίγκηπας Χάρι κατά τη θητεία του στο στρατό

Σε αυτή την 90λεπτη ταινία με τίτλο "Η Απαγωγή του πρίγκιπα Χάρι", ο νεότερος γιος του Καρόλου και της Νταϊάνας, τρίτος στη σειρά διαδοχής της βασίλισσας Ελισάβετ Β', πιάστηκε αιχμάλωτος κατά τη διάρκεια της παραμονής του ως στρατιωτικός στο Αφγανιστάν .

Οι απαγωγείς στρέφουν ένα όπλο στο πρόσωπο του πρίγκιπα, τον οποίο υποδύεται ο βρετανός ηθοποιός, Σεμπάστιαν Ρέιντ, και τον υποχρεώνουν να εμφανιστεί σε ένα μήνυμα προπαγάνδας των

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και διατροφή

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΟ) αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες ορμονικές παθήσεις των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας. Υπολογίζεται ότι 1 στις 15 γυναίκες ηλικίας μέχρι και 40 ετών πάσχει από αυτήν την ορμονική διαταραχή. Όμως, πως ακριβώς εκδηλώνεται η πάθηση; Στο ΣΠΟ διαταράσσεται η ισορροπία των ορμονών που ρυθμίζουν την ωορρηξία.


Σε φυσιολογικές καταστάσεις κατά την διάρκεια ενός έμμηνου κύκλου της γυναίκας οι ορμόνες της αναπαραγωγής όπως η τεστοστερόνη, τα οιστρογόνα και η ωχρινοποιητική ορμόνη, αυξάνονται και ελαττώνονται ρυθμικά, μέχρι η γυναίκα να οδηγηθεί σε έμμηνο ρύση. Στις γυναίκες όμως που πάσχουν από ΣΠΟ, οι ορμόνες αυτές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα ωοθυλάκια να ωριμάσουν και να μην συμβαίνει ωορρηξία. Έτσι, οι ωοθήκες