www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Αντιδράσεις στη Βουλή για τις επιχειρούμενες αλλαγές στο μάθημα

Την αντίδραση της υπεύθυνης του τομέα πολιτικής ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, προκάλεσαν προτεινόμενες αλλαγές του υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο πρόσβασης στα πανεπιστήμια που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με αυτές τις προτάσεις, καταργείται το υποχρεωτικό μάθημα της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και αντικαθίσταται από μάθημα επιλογής Ευρωπαϊκή Ιστορία.

«Πρώτο δείγμα αλλαγής στο χώρο της εκπαίδευσης αποτελεί το θλιβερό φαινόμενο της κατάργησης της νεότερης Eλληνικής ιστορίας από το Λύκειο, το οποίο από υποχρεωτικό έγινε μάθημα επιλογής, καθώς και ο δήθεν "ευρωπαϊκός προσανατολισμός" του μαθήματος» δήλωσε η Ελίζα Βόζεμπεργκ.

«Η εικόνα των σχολείων, σήμερα, αποκαλύπτει ότι, ούτε "το Νέο Σχολείο" υφίσταται, ούτε η διακήρυξη "πρώτα ο μαθητής" έγινε πραγματικότητα» συμπλήρωσε η κ. Βόζεμπεργκ.

«Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία ασκείται με εντυπωσιακούς τίτλους-εξαγγελίες, κενούς
περιεχομένου και με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Απαιτείται υπευθυνότητα και συνέπεια» προσέθεσε.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ κάλεσε την κυβέρνηση «να δώσει σαφείς εξηγήσεις για την βάναυση προσβολή εις βάρος της ιστορίας μας».

Από την πλευρά της, η Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Όσοι προσπαθούν να κόψουν κάθε δεσμό της Παιδείας με την Ελλάδα θα μας βρουν αντιμέτωπους. Για το λόγο αυτό ζητούμε την άμεση δημόσια τοποθέτηση της υπουργού Παιδείας προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν καταργεί ή όχι το μάθημα της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας από τα σχολεία».

Από την πλευρά του, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Λύκειο που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτελούν πρόταση μιας επιτροπής και όχι απόφαση του υπουργείου.

«Οι προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για το Νέο Λύκειο, οι οποίες είναι υπό διαμόρφωση, θα δοθούν προς διαβούλευση εντός του Οκτωβρίου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: