www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Πρόστιμο 6.000 ευρώ για spam mail

Πρόστιμο συνολικού ύψους 6.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε εταιρεία για την αποστολή διαφημιστικών χωρίς την συγκατάθεση των παραληπτών ( SPAM ).


Στην Αρχή προσέφυγαν δύο εταιρείες, οι οποίες ήταν μεταξύ των παραληπτών των διαφημιστικών μηνυμάτων, διαμαρτυρόμενες όχι μόνο για την αποστολή των ανεπιθύμητων SPAM, αλλά και γιατί, παρά την σχετική τους αίτηση, η εταιρεία δεν διέγραψε από τις λίστες της τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση 29 της Αρχής η συλλογή και καταγραφή διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνιστούν επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και δημιουργία αρχείου.

Συνεπώς ο υπεύθυνος επεξεργασίας όφειλε να γνωστοποιήσει στην Αρχή την σύσταση και λειτουργία του εν λόγω αρχείου. Δεδομένου ότι οι παραλήπτες δεν είχαν δώσει συγκατάθεση για τη συλλογή

Βράβευσαν τα πιο όμορφα παγκάκια για την Αθήνα

Σε τέσσερις νέους Έλληνες σχεδιαστές δόθηκαν σήμερα τα τρία πρώτα βραβεία για «το παγκάκι του δήμου της Αθήνας», στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Athens Bench Mark». Το πρώτο βραβείο, με χαρακτηριστική λεπτομέρεια τη θέση στάθμευσης ποδηλάτου, κέρδισε ο σχεδιαστής Άρης Στάθης.


Το πρώτο βραβείο συνοδευόταν και από το ποσό των 5.000 ευρώ. Το δεύτερο βραβείο μοιράστηκαν η Β. Κατσαρού με τον Ανδρ. Οικονομόπουλο , αξία 3.000 ευρώ και το τρίτο βραβείο πήρε ο Κ. Δρούζης μαζί με το ποσό των 2.000 ευρώ.

Στο διαγωνισμό που εξελίχθηκε αποκλειστικά στο Internetέλαβαν μέρος περίπου 500 νέοι, με μέσο όρο ηλικία τα 26 έτη, από πολλές χώρες και αυτό που τους είχε ανατεθεί ήταν να σχεδιάσουν «το

Έως 500 ευρώ το πρόστιμο για παράνομο κάπνισμα

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, με αλλαγές όμως στα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους παραβάτες.


Από τη διάταξη εξαιρούνται χρονικά τα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης, άνω των 300τ.μ., με ζωντανή μουσική, για τα οποία η απαγόρευση του καπνίσματος θα ισχύσει από 1/06/2011.

Όσο για τους παραβάτες, τα πρόστιμα που προβλέπονται διαμορφώνονται ως εξής:

- Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού σε δημόσιους κλειστούς χώρους, το πρόστιμο είναι 50 έως 500 ευρώ.

- Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας κλειστών δημοσίων χώρων που ανέχεται την παραβίαση της διατάξεων, επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ. Μάλιστα, στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της

Πρόσκληση ενδιαφέροντος από τη Wind για πώληση ποσοστού

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε επενδυτικά οχήματα απηύθυνε η Wind για ολική πώληση ή για επένδυση στην εταιρεία σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του χρέους της ενώ προχώρησε σε νέα συμφωνία με τους πιστωτές της, μόλις επτά μήνες μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη, ο όμιλος της WIND Ελλάς κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές της, η οποία θα της επιτρέψει να προβεί σε ενέργειες για να βελτιώσει ουσιαστικά τη ρευστότητά της και να σταθεροποιήσει την κεφαλαιακή της διάρθρωση, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στρατηγικής διερεύνησης εναλλακτικών για τη μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση της κεφαλαιακής της δομής. Η συμφωνία αυτή τίθεται σε άμεση ισχύ με διάρκεια μέχρι

Προσπαθούν να αναστήσουν τα εξαφανισμένα ζώα

Επιστήμονες από τον Ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο και το Ινστιτούτο Έρευνας The Scripps της Καλιφόρνια θέλουν να αναστήσουν περίπου 800 είδη που έχουν εξαφανιστεί.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες που παρουσίασαν τους σκοπούς τους στο ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Κοινότητας για την Έρευνα των Βλαστοκυττάρων στο Σαν Φρανσίσκο, αυτό θα καταστεί δυνατόν με την εξής διαδικασία.

Κατεψυγμένα κύτταρα από νεκρά ζώα θα επαναπρογραμματιστούν για να γίνουν σπέρμα και ωάρια. Μετά θα χρησιμοποιηθούν για να φέρουν πίσω εξαφανισμένα είδη ζώων .

Στο συνέδριο, όπως αποκαλύπτει με δημοσίευμα του το New Scientist, οι δύο εμπλεκόμενοι φορείς παρουσίασαν το πρώτο τους “πείραμα”, δημιουργώντας πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα από

Λουκέτο σκέφτονται οι επιχειρηματίες το 2011

Μια στις δύο επιχειρήσεις σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο λουκέτου το 2011 σε περίπτωση μη βελτίωσης των οικονομικών τους όπως δείχνει έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας.


Επιπλέον, 8 στις 10 επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα στο τζίρο τους, 9 στις 10 υποστηρίζουν πως οι οικονομικές τους επιδόσεις επιβαρύνονται από την τωρινή φορολογική πολιτική και 2 στις 10 σκέφτονται σοβαρά να μεταβούν σε κράτη με μικρότερο φορολογικό συντελεστή.

Στην έρευνα που διεξήχθη τον προηγούμενο μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.acci.gr από το Κέντρο Μελετών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών έλαβαν μέρος 1.592

Εργασίες στη νησίδα της Λεωφ. Συγγρού την Παρασκευή

Τμηματική κατάληψη της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας της Λεωφόρου Συγγρού (ρεύμα προς Πειραιά), από το ύψος της οδού Λαγουμιτζή, έως την είσοδο του Δέλτα Φαλήρου (στο ύψος του Ευγενίδειου Ιδρύματος), θα γίνεται αύριο Παρασκευή 2 Ιουλίου, από τις 17.30 έως τις 21.00, λόγω πραγματοποίησης εφαρμογής φυτοπροστατευτικών ουσιών επί των φοινίκων της κεντρικής νησίδας.

Αλλαγές σε άρθρα του ασφαλιστικού

Σε τροποποιήσεις ορισμένων άρθρων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου προχώρησε σήμερα στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας.


Συγκεκριμένα, οι αλλαγές μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τα εξής:

-Το όριο ηλικίας των 60 ετών (ή μικρότερο αυτού) που προβλέπεται από τις γενικές καταστατικές διατάξεις ταμείων που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας από την 1/1/2011 αυξάνει κατά ένα έτος κάθε χρόνο μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους ηλικίας. Όπου από τις διατάξεις των ταμείων προβλέπεται χορήγηση μειωμένης σύνταξης στις γυναίκες σε όριο ηλικίας μικρότερου του 60ου, από την 1/1/2011 το όριο αυτό αυξάνεται κατά ένα χρόνο για κάθε έτος μέχρι τη συμπλήρωση του 60ου.

-Το όριο ηλικίας που προβλέπεται για τη συνταξιοδότηση μητέρων ανηλίκων τέκνων ασφαλισμένων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθορίζεται από 1/1/2011 στο 57ο έτος της ηλικίας, από 1.1.2012 στο 60 και από 1/1/2013 στο 65 έτος.

-Όπου από τις διατάξεις του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ) προβλέπεται συνταξιοδότηση σε ηλικία 60 ετών με 35 έτη ασφάλισης από το 2011 αυξάνει σε 36 και για κάθε επόμενο έτος σταδιακά κατά ένα χρόνο μέχρι τη συμπλήρωση των 40 ετών ασφάλισης. Όπου επίσης στο ΕΤΑΑ προβλέπεται συνταξιοδότηση σε ηλικία 58 ετών με 35 έτη ασφάλισης από το 2011 αυξάνει

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμα τα περί γεωλογικών ερευνών στο Β. Αιγαίο

Αβάσιμα χαρακτηρίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τα περί γεωλογικών ερευνών στο Βόρειο Αιγαίο από το πλοίο Τσεσμέ (TCG Cesme).


«Οι ειδήσεις αυτές αποτέλεσαν θέμα ανακοινώσεων του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και ορισμένων αξιωματούχων υψηλού επιπέδου», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «το TCG Cesme προέβη σε υδρογραφικές μετρήσεων στο Βόρειο Αιγαίο, στο πλαίσιο των καθιερωμένων δραστηριοτήτων, που έχουν στόχο την ενημέρωση των ναυτικών χαρτών».

«Ως γνωστόν, στο Αιγαίο δεν έχουν οριοθετηθεί θαλάσσιες δικαιοδοσίες πέραν των χωρικών υδάτων», σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «γι΄αυτό οι περιοχές πέραν των χωρικών

Το ν/σχ για την αναβάθμιση του ΕΣΥ

Ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων που ανήκουν στο ΕΣΥ με την επέκταση των εξωτερικών ιατρείων και τη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων πέραν του τακτικού ωραρίου προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.


Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Υγείας, βασική κατεύθυνση του νομοσχεδίου είναι η στήριξη του ΕΣΥ για την αναβάθμιση του σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας με δημόσιο χαρακτήρα, ένα σύστημα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες του πολίτη για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρόληψης, περίθαλψης και φροντίδας με αξιοπρέπεια.

10 στόχοι

Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο συμβάλει, όπως αναφέρεται, στην υλοποίηση 10 στόχων:

1. Εθνικό Σχέδιο για την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας - βελτίωση του επιπέδου υγείας του

Άλλος για τον παράδεισο?




































Αναγνώστης

Νέα απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την επόμενη εβδομάδα

Σε νέα γενική απεργία θα προχωρήσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.


Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν την απεργία την ημέρα ψήφισης του Ασφαλιστικού από τη Βουλή, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Ιουλίου.

Υπέγραψε στον Ολυμπιακό ο Μοντεστό

Ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό η μετεγγραφή του 32χρονου Γάλλου σέντερ μπακ Φρανσουά Μοντεστό που πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα εισπράττει ετησίως 550.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται και μπόνους 100.000 ευρώ αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Φρανσουά Ζοζέφ Μοντεστό. Ο 32χρονος Γάλλος αμυντικός υπέγραψε σήμερα, στα γραφεία της ΠΑΕ, το νέο του συμβόλαιο διετούς διάρκειας" αναφέρει η ανακοίνωση του Ολυμπιακού.


Ο Μοντεστό θα είναι ο τρίτος Γάλλος ποδοσφαιριστής που θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, μετά τους Κριστιάν Καρεμπέ και Ντιντιέ Ντομί. Τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνιζόταν στη Μονακό,

Δεν «πέταξε» τελικά το Solar Impulse

Αναβλήθηκε εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων η ιστορική πτήση του αεροσκάφους Solar Impulse το οποίο κινείται με ηλιακή ενέργεια. Σκοπό είχε να δοκιμάσει τις πτητικές δυνατότητές του και τη νύχτα.

Εντοπίστηκε πρόβλημα σε ένα σημαντικό όργανο του αεροσκάφους", εξήγησε ο Μπερτράν Πικάρ, επικεφαλής του προγράμματος κατασκευής του αεροσκάφους.


Ο εκπρόσωπος του διευκρίνισε πως το πρόβλημα παρουσιάστηκε στο τηλεμετρικό σύστημα.

Ο Μπερτράν Πικάρ δεν ήταν σε θέση να δώσει τη νέα ημερομηνία για την ιστορική αυτή πτήση διότι για την πραγματοποίησή της απαιτούνται ειδικές κλιματικές συνθήκες. Εξέφρασε, πάντως, την ελπίδα

Από 5/7 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών

Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης 2.500 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, ηλικίας 22 - 64 ετών, με το διακριτικό τίτλο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2009 - Β'ΚΥΚΛΟΣ». Ο προϋπολογισμός του προγράμματος του ΟΑΕΔ ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τα αποθεματικά του κλάδου ΛΑΕΚ/ΟΑΕΔ.


Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέργων θα ανέλθει συνολικά στα 2.500 άτομα, ενώ η κάλυψη των θέσεων θα πραγματοποιηθεί ως

«Υγεία»: Εξαγορά του 49% του Ιδιωτικού Πολυϊατρείου Δυτ. Αθήνας

Το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Ιδιωτικό Πολυϊατρείο Δυτικής Αθήνας Πρωτοβάθμια Ιατρική ΑΕ» απέκτησε η 100% θυγατρική εταιρεία του Υγεία «Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών Υγείας και Επενδύσεων» έναντι τιμήματος 699.880 ευρώ.

Vivartia: Ολοκληρώθηκε η απόσχιση τεσσάρων κλάδων

Την ολοκλήρωση της απόσχισης τεσσάρων κλάδων της και της εισφοράς τους σε 100% θυγατρικές της εταιρείες ανακοίνωσε η Vivartia ΑΒΕΕ.


Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η απόσχιση των κλάδων «παραγωγής και εμπορίας γαλακτοκομικών προϊόντων και ποτών», «παραγωγής και εμπορίας προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαρωδών», «παροχής υπηρεσιών εστίασης» και «παραγωγής και εμπορίας κατεψυγμένων τροφίμων» και η εισφορά τους στις 100% θυγατρικές εταιρείες «ΔΕΛΤΑ Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Τροφίμων», «CHIPITA Ανώνυμη Βιομηχανική και

«Πως θερμαίνεται ο Ήλιος»

Απαντήσεις στο ερώτημα «πως θερμαίνεται ο Ήλιος;» και τα αίτια που προκαλούν την αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου κάθε περίπου 11 χρόνια θα αναζητήσει η ελληνική αποστολή, που θα αναχωρήσει την Κυριακή 4 Ιουλίου για το Νησί του Πάσχα, όπου θα παρατηρήσει την πρώτη ολική έκλειψη ηλίου που συμβαίνει μετά την αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου (το 2009).

Η επιστημονική κοινότητα αναμένει με ενδιαφέρον αυτή την πρώτη έκλειψη, καθώς θα προσφέρει νέα δεδομένα για την κατάσταση του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου και ίσως απαντήσει αν αυτή επηρεάζει ή όχι τη θερμοκρασία του ηλιακού στέμματος, που ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με τη θερμοκρασία στη Γη.


«Όταν γίνεται αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου (π.χ. ο νότιος πόλος γίνεται βόρειος), παρατηρείται ελάττωση της έντασης του μαγνητικού πεδίου και αντίστοιχη μείωση της θερμοκρασίας στέμματος», δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής, καθηγητής Φυσικής του ΑΠΘ, Γιάννης

Μειώνονται λόγω κρίσης τα πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις

Τη μείωση των ποινών σε αρκετές τροχαίες παραβάσεις σχεδιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σπ.Βούγιας, την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών, Ν. Σηφουνάκη, ώστε να υπάρξει τροποποίηση του κώδικα και να μειωθούν οι ποινές καθώς αρκετοί παραβάτες οδηγοί αδυνατούν να πληρώσουν τα τσουχτερά πρόστιμα.


Στη συνέντευξη Τύπου ο Σπ. Βούγιας ανακοίνωσε τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων στο πρώτο εξάμηνο του 2010 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Ο αριθμός των θυμάτων περιορίστηκε κατά 18,5%, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 569 αντί 694 στο α' εξάμηνο του 2009. Ο στόχος που είχε θέσει το υπουργείο ήταν η μείωση των νεκρών κατά 100

Σπάσαμε ρεκόρ στις αξονικές τομογραφίες

Τρία εκατομμύρια Ελληνες πέρασαν από τον αξονικό τομογράφο το 2008, αν πιστέψουμε τα στοιχεία του ΟΟΣΑ! Σπάει όλα τα ρεκόρ στις δαπάνες Υγείας η χώρα μας, καθώς, σύμφωνα με την έκθεση «Ηealth Data 2010» του Οργανισμού σε κάθε χίλιους κατοίκους αντιστοιχούσαν 320 αξονικές τομογραφίες και 100 μαγνητικές! Η διαφορά με τον υπόλοιπο κόσμο είναι τεράστια, καθώς η Ελλάδα παρουσιάζει υπερδιπλάσιες εξετάσεις αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας από τον μέσο όρο των χωρών μελών του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, στην Ελλάδα αντιστοιχούν μιάμιση φορά περισσότεροι αξονικοί τομογράφοι και δύο φορές παραπάνω μαγνητικοί από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες. Μάλιστα, παρουσιάζεται μέγα χάσμα μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, καθώς, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στο εξωτερικό, στη χώρα μας τα δημόσια νοσοκομεία διαθέτουν υποδιπλάσιους αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους σε σύγκριση με τα ιδιωτικά. Μάλιστα, οι

Τυχαίο; Δε νομίζω !

Ανακαλεί αυτοκίνητα της Lexus η Toyota

Η Toyota Motor Corp ετοιμάζεται να ανακαλέσει δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα Lexus LS460 εξαιτίας προβλήματος στον κινητήρα που μπορεί να προκαλέσει την ακινητοποίηση τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της επιχειρηματικής εφημερίδας Nikkei.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κινητήρας του μοντέλου μπορεί να σταματήσει τη λειτουργία του εν κινήσει και στη χειρότερη περίπτωση να μην μπορεί να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία.


H Toyota δεν έχει δεχθεί αναφορές για ατυχήματα που σχετίζονται με το πρόβλημα αυτό αλλά

Στο Βέλγιο η προεδρία της Ε.Ε.

Το... χωρίς κυβέρνηση Βέλγιο παρέλαβε σήμερα από την Ισπανία την εναλλασσόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η νέα κυβέρνηση του Βελγίου δεν πρόκειται να σχηματιστεί πριν από τον Οκτώβριο και πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα, όπως ο καθηγητής του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Καθολικού Πανεπιστημίου του Λουβέν, Κριστιάν Φρανκ, ο οποίος εκτιμά ότι "το Βέλγιο έχει σίγουρα ευρωπαϊκό προσανατολισμό, όμως μία χώρα το μέλλον της οποίας είναι αβέβαιο δεν έχει μεγάλο πολιτικό κύρος". Οι Βέλγοι από την πλευρά τους προσπαθώντας να καθησυχάσουν τις ανησυχίες

Νέος διαδικτυακός τόπος για το υπουργείο Παιδείας

Σε νέα ηλεκτρονική διεύθυνση μετακόμισε το υπουργείο Παιδείας θέτοντας σε λειτουργία το νέο του διαδικτυακό τόπο.

Βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.minedu.gov.gr/, ακολουθώντας τα πρότυπα ονοματοδοσίας του Ελληνικού Πλαισίου Πιστοποίησης Δημόσιων Διαδικτυακών Τόπων. Από σήμερα σταματά να ενημερώνεται η παλιά ιστοσελίδα του υπουργείου (www.ypepth.gr).


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η συνολική δαπάνη για το Δημόσιο ανήλθε σε 150 ευρώ. Υλοποιήθηκε με εσωτερική παραγωγή από στελέχη της Διεύθυνσης Λειτουργικών Υποδομών και Νέων Τεχνολογιών του υπουργείου και με τη χρήση ανοιχτού λογισμικού.

Ψάχνει τα εμβάσματα της Mayo η Εξεταστική για τη Siemens

Eπιστολή προς τον πρόεδρο της επιτροπής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες αλλά και τον διοικητή της TτE απέστειλε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, Σήφης Βαλυράκης, προκειμένου να πράξουν τις απαραίτητες ενέργειες σε σχέση με πέντε εμβάσματα από λογαριασμό της Λιβεριανής εταιρείας Μayo σε υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας του Κολωνακίου.

Ο λογαριασμός, σύμφωνα με τον Σ. Βαλυράκη, ανήκει στη Νέα Δημοκρατία και τα εμβάσματα ύψους 1.658.000 δολαρίων και 25 εκατ. δραχμών κατατέθηκαν την περίοδο από 7/6/89 έως 21/11/90.


Παράλληλα απεστάλη προς την εξεταστική η έκθεση της ΤτΕ σχετικά με τους λογαριασμούς φυσικών και νομικών προσώπων που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τη Siemens. Στην έκθεση ωστόσω δεν υπάρχουν τα πλήρη συμπεράσματα ώς προς την αρχική προέλευση και τη τελική

Κανονικά τα δρομολόγια των λεωφορείων της ΕΘΕΛ

Κανονικά γίνονται από τις 2.30 μ.μ. τα δρομολόγια των λεωφορείων της ΕΘΕΛ. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν από το πρωί επίσχεση εργασίας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ με αποτέλεσμα τη διακοπή των δρομολογίων στους δρόμους της Αθήνας. Η κατάσταση εκτονώθηκε καθώς ενεργοποιήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την εκταμίευση ποσού 20 εκατομμυρίων ευρώ για τη μισθοδοσία τους.

Το Γενικό Λογιστήριο προώθησε τη σχετική εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδας.. Είχαν προηγηθεί διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Εκπρόσωποι των εργαζομένων με τους οποίους μίλησε λίγο μετά τις 10 το πρωί το enet.gr, εκτιμούσαν πως οι μισθοί θα έχουν μπει στους λογαριασμούς του προσωπικού της ΕΘΕΛ μέσα στις επόμενες λίγες ώρες.


Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν διότι η μισθοδοσία δεν καταβλήθηκε την περασμένη Τρίτη με αποτέλεσμα τα σωματεία αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επίσχεση εργασίας δηλώνοντας πως δεν

Επιστροφή ΦΠΑ στους επαγγελματίες για ποσά εώς 30 χιλιάδες ευρώ

Απόφαση με την οποία θα επιστρέφεται άμεσα στους επαγγελματίες ο ΦΠΑ για ποσά έως 30 χιλιάδες ευρώ προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Στην ίδια ρύθμιση θα περιλαμβάνεται το δικαίωμα συμψηφισμού χρεών που αφορούν μόνο φόρους από και προς το Δημόσιο και θα προβλέπει την επιτάχυνση των ελέγχων που γίνονται σήμερα πριν την επιστροφή του ΦΠΑ προκαλώντας τεράστιες καθυστερήσεις οι οποίες έχουν προκαλέσει την αντίδραση των επιχειρηματιών.


Ο υπουργός επισήμανε ότι η ρύθμιση για άμεση επιστροφή των μικρών χρεών καλύπτει το 90% των δικαιούχων, προσθέτοντας ότι τον Ιούνιο το ποσό που επιστράφηκε ήταν διπλάσιο από αυτό το Μαΐου.

Επιπλέον αναφέρθηκε στους ελέγχους που γίνονται σε όσους εισπράττουν τόκους από το εξωτερικό με στόχο να βρεθούν "μαύρα εισοδήματα, τονίζοντας ότι γίνονται συμφωνίες με ξένες χώρες.

"Υπάρχει γνώση των χωρών στις οποίες υπάρχουν καταθέσεις Ελλήνων και γίνονται έλεγχοι" είπε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι αν η κυβέρνηση βρει παραβάτες θα τους "ξετινάξει".

Επίσης είπε ότι γίνονται διασταυρώσεις στο μαύρο χρήματα που κρύβεται στα ακίνητα, σημειώνοντας ότι γίνονται διασταυρώσεις στα διαθέσιμα εισοδήματα των ιδιοκτητών και όπου βρεθούν παραβάτες

Ρύθμιση-ανάσα για τα «κόκκινα» δάνεια


Στα χέρια των κατά τόπους ειρηνοδικείων βρίσκεται πλέον η τύχη χιλιάδων δανειοληπτών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τη δόση τους σε στεγαστικά, καταναλωτικά και επαγγελματικά δάνεια. Η ρύθμιση όμως θα προϋποθέτει σημαντικούς όρους και προϋποθέσεις και η ένταξη σε αυτήν θα τυγχάνει σκληρής παρακολούθησης. Δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες, με εξαίρεση τους εμπόρους, οι οποίοι όμως έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη διαδικασία του πτωχευτικού κώδικα.
Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που κατατέθηκε χθες από την κυρία Λούκα Κατσέλη στη Βουλή.

Ρυθμίζονται όλα τα χρέη προς τις τράπεζες (καταναλωτικά, στεγαστικά, επαγγελματικά), καθώς και όλα τα χρέη προς τρίτους, με εξαίρεση οφειλή που δημιουργήθηκε με δόλο. Δεν ρυθμίζονται επίσης διοικητικά πρόστιμα, χρηματικές ποινές, οφειλές από φόρους και τέλη προς το Δημόσιο και εισφορές προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.

Πριν από την προσφυγή στο Ειρηνοδικείο, ο οφειλέτης μπορεί (και πρέπει ουσιαστικά) να επιχειρεί απευθείας συνεννόηση με την τράπεζα, συνεπικουρούμενος από τον Συνήγορο του Καταναλωτή ή κάποια αναγνωρισμένη καταναλωτική οργάνωση ή την Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού της κάθε νομαρχίας. Αν αυτός ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν πετύχει, τότε έρχεται η ώρα του

Ξεκίνησε η στοχοποίηση για τα SCALP EG

Mία σημαντική εξέλιξη για την Πολεμική Αεροπορία, ίσως η σημαντικότερη από τότε που οι βόμβες έπαψαν είναι ελεύθερης πτώσης και απέκτησαν κάποια μορφή καθοδόγησης, σημειώθηκε πριν δύο ημέρες:

 Όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet- και σε συνέχεια της αποκλειστικής πτήσης που είχε η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με εικονική βολή βλήματος SCALP EG (λεπτομέρειες στο τεύχος που έχει κυκλοφορήσει) - ξεκίνησε η δορυφορική στοχοποίηση των προεπιλεγμένων στόχων στο εσωτερικό της Τουρκίας για τα βλήματα SCALP EG, δηλαδή πλέον το βλήμα είναι πλήρως αξιοποιήσιμο!

Η διαδικασία της στοχοποίησης επιτέλους πήρε «σάρκα και οστά» με την ενεργοποίηση του μηχανισμού λήψης δεδομένων στόχου από τον δορυφόρο HELIOS II και οι πρώτες εντυπώσεις στην 114 Π.Μ. είναι εξαιρετικές. «Όπως διαπιστώσατε και στην πτήση που είχατε με το Mirage 2000-5Mk2 από την στγιμή που έχουμε ακριβή δεδομένα του στόχου «φορτωμένα» στον υπολογιστή του

Επέστρεψε το Α599 TCG Çeșme - Όλη τη νύχτα έκανε έρευνες

Κλιμακώνει την πρόκληση η Τουρκία και το ωκεανογραφικό-ερευνητικό σκάφος Α599 TCG Çeșme, επέστρεψε χθες το βράδυ στην περιοχή μεταξύ Θράκης και Σαμοθράκης εντός της ελληνικής υφαλοκριπήδας και ξεκίνησε πάλι τις ερευνητικές του δραστηριότητες. Μάλιστα χθες το βράδυ στις 22.00 έριξε μπαλόνια που προειδοποιούσαν ότι το σκάφος μπορούσε να προβεί μόνο σε περιορισμένους ελιγμούς, προφανώς λόγω των ερευνητικών δραστηριοτήτων και της πόντισης ειδικού εξοπλισμού που εμπόδιζαν την κίνηση του σκάφους! Όλα αυτά χωρίς από ελληνικής πλευράς να υπάρξει αντίδραση, αφού ο P61 "Πολεμιστής" δεν έλαβε κάποια εντολή για να δράσει.


Έτσι το πρωί περί τις 06.00, το τουρκικό σκάφος μάζεψε ανενόχλητο τον εξοπλισμό του (μεταξύ των οποίων και τα μπαλόνια προειδοποίησης) και πήρε αργή ανατολική πορεία με αποτέλεσμα τώρα να

Καλό μήνα !

Ο καιρός σήμερα 01.07.2010

΄Αστατο καιρό στα ηπειρωτικά, με βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι, στα ορεινά κυρίως τμήματα, περιμένουμε την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 - 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 32 - 33 στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα, από 19 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 27 - 28 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 - 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, περισσότερο ενισχυμένοι στα νοτιοανατολικά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές –

Φωτογραφίες από την ελληνοτουρκική αντιπαράθεση στο Θρακικό Πέλαγος

Δεν αποχωρεί από την ευρύτερη περιοχή της Σαμοθράκης το τουρκικό ωκεανογραφικό-ερευνητικό σκάφος Α599 TCG Çeșme, το οποίο από χθες έχει τινάξει το «θερμόμετρο» της έντασης στο Αιγαίο, έστω και αν δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κλιμάκωση σε επίπεδο αύξησης δυνάμεων. Η θιγόμενη ελληνική πλευρά, απάντησε με ένα ασυνήθιστα, για τα δεδομένα των τελευταίων μηνών, σκληρό διάβημα και τώρα μένει να δούμε αν πάλι το τουρκικό σκάφος θα εισέλθει σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας οπότε πιθανότατα να χρειαστεί από ελληνικής πλευράς να προχωρήσει σε πιο έμπρακτη εφαρμογή των όσων αναφέρει το σημερινό διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών. Η τουρκική κίνηση μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως (από προσπάθεια αντιπερισπασμού λόγω έντασης του αγώνα του PKK και των υψηλών απωλειών του Στρατού, μέχρι αυτό που φαίνεται ως επικρατέστερη εκδοχή, η εκκίνηση διαδικασιών για πετρελαϊκές έρευνες από ελληνικής πλευράς), αλλά η ουσία είναι ότι πρόκειται για την πλέον σοβαρή επιθετική κίνηση της Τουρκίας, εδώ και πολλά χρόνια. Ούτε καν το περιστατικό με το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος MALENE OSTERVOLD μπορεί να συκριθεί σε επίπεδο πρόκλησης

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ασφαλιστικό

Με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.


Κατά την ομιλία του ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο βελτιώσεων, σε περίπτωση που τα ελληνικά δικαστήρια κρίνουν συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου αντισυνταγματικές.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ανακάλυψε κανένα θέμα συνταγματικότητας στο νομοσχέδιο». «Αν όμως το Συμβούλιο της Επικρατείας βρει θέμα, γιατί να είναι κακό για την κυβέρνηση;» διερωτήθηκε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Τσιάρα.

Όπως εξήγησε ο κ. Λοβέρδος, «όταν φτιάχναμε το Μνημόνιο, η τρόικα άκουγε μονάχα δύο ειδών επιχειρήματα - δημοσιονομικής φύσεως και διεθνούς νομολογίας. Παρότι παρέκαμπτε επιχειρήματα εσωτερικού δικαίου, ενδιαφερόταν για επιχειρήματα που επικαλούνταν τη νομολογία του δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Η Ελλάδα ωστόσο, δεν είναι τυχαία χώρα: Ανήκει στην Ευρωζώνη - και η νομολογία των ανωτάτων δικαστηρίων των χωρών της Ευρωζώνης, δημιουργεί δεδομένα. Είναι