www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Μειώνονται λόγω κρίσης τα πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις

Τη μείωση των ποινών σε αρκετές τροχαίες παραβάσεις σχεδιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σπ.Βούγιας, την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών, Ν. Σηφουνάκη, ώστε να υπάρξει τροποποίηση του κώδικα και να μειωθούν οι ποινές καθώς αρκετοί παραβάτες οδηγοί αδυνατούν να πληρώσουν τα τσουχτερά πρόστιμα.


Στη συνέντευξη Τύπου ο Σπ. Βούγιας ανακοίνωσε τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων στο πρώτο εξάμηνο του 2010 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Ο αριθμός των θυμάτων περιορίστηκε κατά 18,5%, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 569 αντί 694 στο α' εξάμηνο του 2009. Ο στόχος που είχε θέσει το υπουργείο ήταν η μείωση των νεκρών κατά 100
μέχρι το τέλος του έτους και έχει ήδη υπερακλυφθεί.

Ο υφυπουργός απέδωσε τη μείωση των τροχαίων οφείλεται στην έντονη παρουσία της τροχαίας και τη συμμόρφωση των οδηγών, ενώ λόγω της οικονομικής κρίσης κινούνται περισσότερο με μέσα μαζικής μεταφοράς. Προανήγγειλε νέες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, ώστε να μειωθούν περαιτέρω τα ατυχήματα και δυστυχήματα, ιδιαιτέρως στις αστικές περιοχές.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: