www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ψάχνει τα εμβάσματα της Mayo η Εξεταστική για τη Siemens

Eπιστολή προς τον πρόεδρο της επιτροπής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες αλλά και τον διοικητή της TτE απέστειλε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, Σήφης Βαλυράκης, προκειμένου να πράξουν τις απαραίτητες ενέργειες σε σχέση με πέντε εμβάσματα από λογαριασμό της Λιβεριανής εταιρείας Μayo σε υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας του Κολωνακίου.

Ο λογαριασμός, σύμφωνα με τον Σ. Βαλυράκη, ανήκει στη Νέα Δημοκρατία και τα εμβάσματα ύψους 1.658.000 δολαρίων και 25 εκατ. δραχμών κατατέθηκαν την περίοδο από 7/6/89 έως 21/11/90.


Παράλληλα απεστάλη προς την εξεταστική η έκθεση της ΤτΕ σχετικά με τους λογαριασμούς φυσικών και νομικών προσώπων που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τη Siemens. Στην έκθεση ωστόσω δεν υπάρχουν τα πλήρη συμπεράσματα ώς προς την αρχική προέλευση και τη τελική
διάθεση των χρηματικών ποσών.

Στο φως τα στοιχεία 25 λογαριασμών από την Τράπεζα της Ελλάδος

Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens, έχουν έρθει οι πρώτοι 25 λογαριασμοί από την Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι λογαριασμοί, οι οποίοι αναφέρονται στην κίνηση μαύρου χρήματος από και προς τη Siemens, αφορουν στελέχη του ΟΤΕ, παρένθετα πρόσωπα, χρηματιστές, επιχειρηματίες, καθώς και πρώην στέλεχος υπουργείου.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: