www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Πρόστιμο 6.000 ευρώ για spam mail

Πρόστιμο συνολικού ύψους 6.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε εταιρεία για την αποστολή διαφημιστικών χωρίς την συγκατάθεση των παραληπτών ( SPAM ).


Στην Αρχή προσέφυγαν δύο εταιρείες, οι οποίες ήταν μεταξύ των παραληπτών των διαφημιστικών μηνυμάτων, διαμαρτυρόμενες όχι μόνο για την αποστολή των ανεπιθύμητων SPAM, αλλά και γιατί, παρά την σχετική τους αίτηση, η εταιρεία δεν διέγραψε από τις λίστες της τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση 29 της Αρχής η συλλογή και καταγραφή διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνιστούν επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και δημιουργία αρχείου.

Συνεπώς ο υπεύθυνος επεξεργασίας όφειλε να γνωστοποιήσει στην Αρχή την σύσταση και λειτουργία του εν λόγω αρχείου. Δεδομένου ότι οι παραλήπτες δεν είχαν δώσει συγκατάθεση για τη συλλογή
των διευθύνσεών τους, η Αρχή έκρινε ότι η υπόλογη εταιρεία παρανόμησε και κατόπιν αυτού την διατάσσει να διαγράψει από το αρχείο της τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που έχουν συλλεγεί με μη νόμιμο τρόπο, επιβάλλοντάς της πρόστιμο 3.000 ευρώ. Επιπλέον της επιβάλλει πρόστιμο 3.000 ευρώ επίσης για την αποστολή των SPAM χωρίς την συγκατάθεση των παραληπτών, απευθύνοντάς της σύσταση να ικανοποιεί το δικαίωμα διαγραφής των παραληπτών από τις λίστες της.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: