www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Προβλήματα στις συγκοινωνίες λόγω της κακοκαιρίας


Προβλήματα στις οδικές, τις θαλάσσιες και τις αεροπορικές συγκοινωνίες προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις, που από το απόγευμα πλήττει έντονα τη δυτική Ελλάδα και αναμένεται να επεκταθεί σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες.

Το βράδυ έγινε γνωστό πως έκλεισε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων λόγω των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων και ακυρώθηκαν οι νυκτερινές πτήσεις της Olympic Air 808 και 809 από Αθήνα προς Ιωάννινα και αντίστροφα. Οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους οδικώς αν τελικά το επιτρέψουν οι χιονοπτώσεις που συνεχίζονται αμείωτες.

Και το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων ακύρωσε απογευματινά και βραδινά δρομολόγιά του προς Θεσσαλονίκη και Βόλο καθώς και τα περισσότερα δρομολόγια προς χωριά του Νομού. Για την Αθήνα, προς το παρόν τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά.

Από το απόγευμα, οπότε και άρχισε η έντονη χιονόπτωση, τα οχήματα κινούνται μόνο με αλυσίδες σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων. Ήδη μηχανήματα αποχιονισμού της Περιφέρειας και των Δήμων, κινούνται προς κάθε κατεύθυνση για να διατηρήσουν ανοικτούς τους επαρχιακούς και εθνικούς

Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Γ. Παπανδρέου την Πέμπτη


Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, θα έχει αύριο το πρωί, στις 11, στο γραφείο του στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, για να ενημερωθεί σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Βενιζέλο ο οποίος τον ενημέρωσε για

Φούρνος μικροκυμάτων - πηγή «θαυμάτων»

΄Ολοι ξέρουμε ότι είναι επικίνδυνο να βάλουμε το χέρι μας σ’ έναν φούρνο μικροκυμάτων εν λειτουργία. Ναι, αλλά γιατί; Ξέρουμε επίσης ότι η θερμοκρασία του φαγητού ανεβαίνει εντός του ομοιόμορφα. Τότε τι χρειάζεται το κάνιστρο περιστροφής; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θερμόμετρο για να μετρήσουμε τη θερμοκρασία μέσα στον φούρνο; Κι αν θέλουμε να βράσουμε αβγό, τι κάνουμε; Το νερό για το τσάι στον φούρνο ή στον βραστήρα; Το παγάκι γιατί επιμένει να μη λιώνει; Και τα συστατικά των τροφίμων; Αλλοιώνονται ή όχι; Εκτός όμως από τα χρηστικά ερωτήματα, υπάρχουν και άλλα πιο ευφάνταστα. Οπως: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν φούρνο μικροκυμάτων για να μετρήσουμε την ταχύτητα του φωτός; Ή: Γιατί επέζησε το μυρμήγκι μετά το μαγείρεμα; Τις απαντήσεις μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες που ακολουθούν.

Ενας φιλοπερίεργος «επιστήμονας της κουζίνας» σίγουρα θα έχει όφελος αν θα μάθει περισσότερα για τον φούρνο μικροκυμάτων. Η δυνατότητα να θερμαίνεις φαγητό με τη βοήθεια μικροκυμάτων

Διάβασαν λέξεις στον εγκέφαλο


Η έκφραση «διαβάζω το μυαλό» αρχίζει να αποκτά κυριολεκτικό νόημα με τα πρόσφατα επιτεύγματα της επιστήμης. Ερευνητές κατόρθωσαν να αποκρυπτογραφήσουν τις σκέψεις ασθενών αναγνωρίζοντας συγκεκριμένες λέξεις από τα κύματα της εγκεφαλικής τους δραστηριότητας.

Αν και απέχουμε ακόμη πολύ από τις συσκευές ανάγνωσης της σκέψης που βλέπουμε σε κινηματογραφικές ταινίες, οι ειδικοί θεωρούν ότι η συγκεκριμένη ανακάλυψη ανοίγει τον δρόμο προς τη μελλοντική ανάπτυξη βοηθημάτων για ανθρώπους που έχουν χάσει την ομιλία τους.

Απ’ ευθείας στον εγκέφαλο
Το πείραμα διεξήχθη σε ασθενείς οι οποίοι επρόκειτο να χειρουργηθούν για σοβαρή επιληψία. Στις περιπτώσεις αυτές ένα πλέγμα ηλεκτροδίων τοποθετείται με χειρουργική επέμβαση σε μεγάλη επιφάνεια του εγκεφάλου και διατηρείται για αρκετό χρονικό διάστημα – μερικές φορές και ημέρες

Τα light αναψυκτικά συνδέονται με εμφράγματα

Ένα και μόνο κουτάκι αναψυκτικού διαίτης την ημέρα, τον καρδιολόγο φέρνει (πολύ) κοντά!

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή Μίλερ στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια ανακάλυψαν ότι τα άτομα που καταναλώνουν έστω και ένα light αναψυκτικό την ημέρα αντιμετωπίζουν αυξημένο κατά 43% κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου, αγγειακής νόσου ή εγκεφαλικού σε σύγκριση με εκείνους που αποφεύγουν τα αναψυκτικά.

Σύνδεση με σοβαρά προβλήματα υγείας
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα αναψυκτικά τα οποία περιέχουν σημαντικές ποσότητες τεχνητών γλυκαντικών ουσιών μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο ήπαρ αντίστοιχα με

Το «καβούρι» που σώζει από τον καρκίνο του στομάχου

Ένα μικροσκοπικό ρομπότ που θυμίζει κάβουρα και μπορεί να αφαιρέσει καρκινικά κύτταρα από το στομάχι, σε περιπτώσεις που η ασθένεια βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, κατασκεύασαν επιστήμονες από τη Σιγκαπούρη.

Το ρομπότ-κάβουρας πήρε το όνομα αυτό επειδή έχει μία τανάλια κι ένα άγκιστρο και θυμίζει καβούρι. Μπορεί μάλιστα να επέμβει σωτήρια στο στομάχι χωρίς μάλιστα να αφήσει πληγές.

Μέσω του ενδοσκοπίου, το ρομπότ μπαίνει στο γαστρικό σύστημα του ασθενή από το στόμα. Με τη μικροσκοπική τανάλια κρατά τα

Στις 10 π.μ. θα ανοίξουν τα σχολεία σε Κηφισιά, Ν.Ερυθραία και Εκάλη την Πέμπτη


Στις 10 το πρωί θα ανοίξουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη, αύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012.

Η απόφαση ελήφθη από το δήμαρχο Κηφισιάς, Ν. Γ. Χιωτάκη σε

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών λόγω κακοκαιρίας


Την απαγόρευση της κίνησης φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στο μεγαλύτερο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου, μέχρι τις 8 το πρωί της Πέμπτης, αποφάσισαν λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων οι υπηρεσίες της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα, η απογόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει στο παρακάτω οδικό δίκτυο:
-Στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
-Στην Π.Α.Θ.Ε. (Πατρών – Αθηνών –

Στο ΣτΕ για τις εξαιρέσεις κλάδων εργαζομένων από βαρέα και ανθυγιεινά

Έντεκα Σωματεία εργαζομένων, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη, η απόφαση του υπουργού Εργασίας με την οποία καθορίστηκαν οι ειδικότητες, οι οποίες από την 1η Ιανουαρίου 2012, θεωρούνται ως «βαριές και ανθυγιεινές».

Με την εν λόγω υπουργική απόφαση εξαιρέθηκαν από τον πίνακα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων ορισμένες ειδικότητες εργαζομένων που επί σειρά ετών ήταν ενταγμένες.

Στα Σωματεία αυτά συμμετέχουν εργαζόμενοι από τους κλάδους των απορρυπαντικών, των χρωμάτων, των ελαστικών, των πλαστικών, της αρτοποιίας, της υαλουργίας και των κινηματογραφικών μηχανημάτων (χειριστές).

Στις προσφυγές τους, τα Σωματεία

Η εξομολόγηση

Πάει ο τύπος σ' ένα ιερέα για να εξομολογηθεί. 

Του λέει ο ιερέας:
- Πες μου, τέκνον μου, τι αμαρτία πιστεύεις ότι έχεις κάνει;
Ο τύπος αρχίζει να μιλά:
-Πήγα μια μέρα στο σπίτι της αρραβωνιαστικιάς μου, για να πάμε βόλτα.
Αυτή όμως έλειπε. Ήταν εκεί η μεγάλη της αδελφή. Ε, τώρα, μόνη αυτή στο σπίτι, μόνος εγώ, έγινε το κακό.

- Μα παιδάκι μου, με τη μεγάλη αδελφή της αρραβωνιαστικιάς σου πήγες να το κάνεις.

- Δεν ήταν μόνο αυτό, συνεχίζει ο μεταμελημένος τύπος, που συνεχίζει ακάθεκτος.
- Την άλλη μέρα που πήγα ήταν εκεί η μικρή της αδελφή. Ε, τώρα, μόνη αυτή, μόνος εγώ, δεν άργησε να γίνει το... κακό.
Ο πάτερ άκουγε και δεν πίστευε στ' αυτιά του.

Το ΟΑΚΑ και ο πύργος του Πειραιά ανοίγουν για τους αστέγους

Με εισήγηση της ΓΓΑ, η διοίκηση του ΟΑΚΑ, με τη σύμφωνη γνώμη του σωματείου εργαζομένων του, αποφάσισε τη διάθεση θερμαινόμενου χώρου του κεντρικού σταδίου στους πολίτες, που χρειάζονται άμεσα στέγη και τροφή, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, που επικρατούν στην πόλη. Παράλληλα, και στον ισόγειο χώρο του πύργου στον Πειραιά, θα μπορούν να φιλοξενηθούν όλοι οι άστεγοι της πόλης.

Η αίθουσα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα ανοίξει σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17:00 και θα παραμείνει ανοικτή για το σκοπό αυτό τις μέρες που θα διαρκέσει η κακοκαιρία. Εθελοντική βοήθεια για την οργάνωση της

Πανελλαδική αποχή των μηχανικών την Παρασκευή

Σε πανελλαδική παντεχνική αποχή και ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Παρασκευή στις 11 το πρωί στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (στη Σταδίου) προχωρούν οι μηχανικοί.

Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση το ΤΕΕ οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί συνεχίζουν τον αγώνα τους:

- Εναντίον της επιβολής υπέρογκων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών σε περίοδο ύφεσης και μεγάλης ανεργίας

- Εναντίον της κλοπής των αποθεματικών του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ από το κούρεμα των ομολόγων

- Εναντίον των αδικαιολόγητων αλλαγών στο Νόμο 3919/20011, στην επιχειρούμενη κατάργηση

Οι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ


Την πρότασή του για τα προγράμματα σπουδών στο λύκειο και το εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στην διακομματική επιτροπή για το νέο λύκειο και το τεχνολογικό λύκειο. Για την νέα πρόταση αναζητείται «συναίνεση» με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑΟΣ. Διαβάστε αναλυτικά την πρόταση.

Η νέα πρόταση επιστημονικής ομάδας του υπουργείου Παιδείας υπό τον γενικό γραμματέα του Β. Kουλαϊδή, κινείται περισσότερο στην κατεύθυνση του πορίσματος του εθνικού διαλόγου που είχε γίνει πριν από τρία χρόνια με υπεύθυνο τον καθηγητή Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Μπαμπινιώτη.

Εγκαταλείπεται έτσι η λογική των κατευθύνσεων στο Λύκειο, «μπαίνουν» μαθήματα επιλογής, αποφορτίζεται η εξεταστική διαδικασία και ιδρύεται ανεξάρτητος Οργανισμός εξετάσεων εκτός

Πασίγνωστο μοντέλο σε σπείρα διαρρηκτών


Πασίγνωστη Ελληνίδα καλλονή, που το όνομά της γράφτηκε με χρυσά γράμματα στις ελληνικές πασαρέλες, κρύβεται πίσω από διαρρήξεις σε σπίτια πλούσιων ατόμων στις high society περιοχές της Αθήνας.

Μια υπόθεση που θα συνταράξει τον κόσμο της showbiz και θα αφήσει άφωνο όλο το πανελλήνιο ερευνούν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. Πρωταγωνίστρια φέρεται να είναι πρώην μοντέλο, το οποίο για αρκετό χρονικό διάστημα αποτέλεσε τη μούσα κορυφαίων σχεδιαστών και τον τελευταίο καιρό αποφάσισε να αφήσει τον κόσμο της μόδας και να προσφέρει τις εντυπωσιακές αναλογίες της σε ανθρώπους με χοντρά πορτοφόλια.

Εδώ και αρκετούς μήνες οι αστυνομικοί έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να συλλέξουν όλα τα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην πλήρη εξάρθρωση της συμμορίας των επαγγελματιών διαρρηκτών, οι οποίοι έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των εύπορων αντρών.

Οι άντρες της Ασφάλειας που κλήθηκαν να λύσουν τον γρίφο των δώδεκα διαρρήξεων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αποφάνθηκαν ότι οι δράστες απαρτίζουν μια συμμορία επαγγελματιών διαρρηκτών, οι οποίοι όχι μόνο διάλεγαν τα κατάλληλα σπίτια που θα χτυπήσουν, αλλά γνώριζαν τα πάντα για τα συστήματα ασφαλείας και τους χώρους όπου βρίσκονταν τα χρήματα και τα πολύτιμα αντικείμενα.

Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να βρουν οι αστυνομικοί ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι δράστες μάθαιναν τα πάντα. Υστερα από στοιχεία που συγκέντρωσαν αλλά και από τις καταθέσεις των

Συνελήφθη πρόεδρος ΔΕΚΟ για χρέη στο Δημόσιο!


Συνελήφθη σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΔΙΕ, Αλέξανδρος Ζαχαρής, για χρέη προς στο Δημόσιο ύψους 84 εκατ. ευρώ.

Από αυτά μάλιστα το 1 εκατ. αφορά την μη καταβολή ΦΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται διευθύνων σύμβουλος

Στη φυλακή γνωστός επιχειρηματίας για ναρκωτικά


Είχε χτίσει μια μικρή αυτοκρατορία στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης. Διατηρούσε στέκια επωνύμων σε Αθήνα, αλλά και σε κοσμοπολίτικο νησί της χώρας μας. Γνωστός επιχειρηματίας που το όνομά του είχε εμπλακεί και στο παρελθόν σε διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθη και πάλι για το ίδιο παράνομο «σπορ».

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, λέει η αρχαιοελληνική ρήση που ταιριάζει γάντι στον 43χρονο άνδρα, το όνομα του οποίου πριν από καιρό φιγουράριζε ανάμεσα στους ανθρώπους της καλής κοινωνίας της Αθήνας. Διατηρούσε γνωστά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ στον Πειραιά και τα προάστια της Αθήνας, αλλά και στην Κω.

Πριν από λίγα χρόνια, οι διωκτικές αρχές, μετά από πληροφορίες που είχαν, τον έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση και διαπίστωσαν ότι συμμετείχε σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο 43χρονος σήμερα άνδρας οδηγήθηκε στη φυλακή, με αποτέλεσμα να χάσει όλα όσα είχε δημιουργήσει. Τα καταστήματά του

Αποθήκη με «μαϊμούδες» εντοπίστηκε στο Μοσχάτο


Αστυνομικοί του Τ.Α. Μοσχάτου εντόπισαν στο αποθήκη με μεγάλο αριθμό απομιμητικών προϊόντων και συνέλαβαν, δύο αλλοδαπούς υπηκόους Κίνας, που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν.

Μέσα στην αποθήκη βρέθηκαν 30.000 περίπου τεμάχια προϊόντων απομίμησης, γνωστών εταιρειών, όπως ρολόγια χειρός και είδη ρουχισμού.

Ενημερώθηκαν το ΣΔΟΕ και η Δημοτική Αστυνομία Δήμου

Energa - Hellas Power: Οι πρώην μέτοχοι, η Ελβετία και το Ντουμπάι

Ένα πρωτόγνωρο για τα επιχειρηματικά δεδομένα παιχνίδι έχει στηθεί εδώ και αρκετό καιρό από τους βασικούς μετόχους της Hellas Power και της Energa.

Πρόκειται για τους δύο εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος, δηλαδή, που εισέπραξαν τις χρεώσεις από τους πελάτες τους και ουδέποτε απέδωσαν τα ποσά, που έπρεπε, στη ΔΕΗ και στο ΔΕΣΜΗΕ, και τους ιδρυτές των εταιριών, δηλαδή τους κ.κ. Μηλιώνη (Hellas Power) και Φλώρο (Energa), αλλά και το Δημήτρη Μελισσανίδη, που συνεταιρίστηκε στη συνέχεια με το Β. Μηλιώνη.

Τα συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα φέρονται να έχουν ήδη αποσυρθεί από τις εταιρίες και να τις έχουν μεταβιβάσει στο Worldwide Energy Fund, η αρχή, όμως, για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που διερευνά τη διαδρομή των χρημάτων από την Αθήνα έως την Ελβετία, αλλά και έως

Προς διαβίβαση στην Επιτροπή Θεσμών ο φάκελος των καταγγελιών Πεπόνη - Μουζακίτη


Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, με την οποία ζητά να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος της έρευνας που διενήργησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής για τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, απέστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Θανάσης Τσούρας.

Στην επιστολή του, ο κ. Τσούρας τονίζει την ομόφωνη απόφαση των μελών της Επιτροπής να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση με τις καταγγελίες

Ντ. Μπακογιάννη: Οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν μπορούν να περιμένουν άλλο

«Οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν μπορούν πλέον να περιμένουν καθόλου», τόνισε σήμερα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε λόγο για μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή και έστειλε «ένα μήνυμα πίστης στη διαπραγμάτευση».

 «Μέσα στις επόμενες τρεις ή τέσσερις ημέρες θα πρέπει να κλείσουν οι εκκρεμότητες και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αν θέλουμε να αποφύγουμε τις ισοπεδωτικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, πρέπει να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές», τόνισε.

Η κ. Μπακογιάννη είπε ακόμη ότι «η χώρα πρέπει να ισοφαρίσει έσοδα-έξοδα, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές, που είναι η βασική αιτία της αποτυχίας του μνημονίου». «Δεν έγιναν δύο χρόνια και σήμερα πληρώνουμε το τίμημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση στέκονται στο ύψος των

Αναστάτωση στις φυλακές Κορυδαλλού


Αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους το μεσημέρι οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Σύμφωνα με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, η αναταραχή ξεκίνησε από χθες το βράδυ.

Το επίμαχο νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε τελικά μόνο με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ αφού οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ έφυγαν από την αίθουσα κατηγορώντας τον κ. Παπαϊωάννου ότι με το νομοσχέδιο επιτρέπει την απελευθέρωση φυλακισμένων που έχουν διαπράξει ακόμη και ειδεχθή εγκλήματα.

Σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή εξέλιξη στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής αναγνώρισε ότι «τέτοια προβλήματα υπάρχουν και είναι φυσιολογικά σε μία κυβέρνηση τριών

΄Εκδοση διπλωμάτων ναυτικής ικανότητας με πλαστά πιστοποιητικά σπουδών;


Τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, διέταξε η Εισαγγελία Πειραιά, μετά τις καταγγελίες για κατάθεση πλαστών πιστοποιητικών σπουδών, για την έκδοση διπλωμάτων ναυτικής ικανότητας.

Οι καταγγελίες έγιναν γραπτώς στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος και για την υπόθεση έχουν κατασχεθεί και εξετάζονται 24 φάκελοι από τις

Συνελήφθη 45χρονος για οφειλές άνω των 84 εκατ. ευρώ


Συνελήφθη σήμερα στην Αγία Παρασκευή 45χρονος διευθύνων σύμβουλος μεγάλης ανώνυμης εταιρείας, που λειτουργεί με την μορφή Οργανισμού, για μη απόδοση παρακρατηθέντος φόρου κερδών, ποσοστού επί των ακαθάριστων εισπράξεων αμοιβαίου στοιχήματος και χρέη προς το Δημόσιο. Οι συνολικές οφειλές ξεπερνούν τα ξεπερνούν τα 84.000.000 ευρώ.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διαχειριστική περίοδο από 01-01-2011 έως 31-05-2011, ο 45χρονος δεν απέδωσε παρακρατηθέντα φόρο

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών πριν την οριστικοποίηση PSI-δανειακής σύμβασης


Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν την κυβέρνηση θα προηγηθεί της τελικής συμφωνίας για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Επιπλέον, ο κ. Καψής ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων και τη νέα δανειακή σύμβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί με συναπόφαση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Οι κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης θα κληθούν να λάβουν πολύ σημαντικές

Πρόταση αποζημίωσης επιβατών λόγω απεργιών στις συγκοινωνίες


Αποζημίωση επιβατών κατόχων κάρτας πολλαπλών διαδρομών (μηνιαίας και ετήσιας) και εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού με προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια των απεργιών στις αστικές συγκοινωνίες, προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις εταιρείες του ΟΑΣΑ, οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν τόσο για την ταλαιπωρία που υφίστανται κατά τη διάρκεια των απεργιών όσο και για την οικονομική τους απώλεια αφού δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τις

Στο 30% η ανασφάλιστη εργασία


Στο 30% ανέρχεται η ανασφάλιστη εργασία στη χώρα μας, ενώ μια στις δύο επιχειρήσεις απασχολεί ανασφάλιστο προσωπικό, σύμφωνα με στοιχεία της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (ΕΥΠΕΑ).

Τα παραπάνω προέκυψαν από ελέγχους της Ειδικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2011.

Ελέγχθηκαν συνολικά 21.063 επιχειρήσεις όλων των κατηγοριών, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι 1.313 επιχειρήσεις αν και απασχολούσαν προσωπικό δεν τηρούσαν Μητρώο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ (αναπόγραφες- ποσοστό 6%) ούτε είχαν ενημερώσει άλλες αρμόδιες υπηρεσίες για το απασχολούμενο προσωπικό τους (Επιθεώρηση

Παραμένει στην κυβέρνηση ο ΛΑΟΣ


Την απόφαση του ΛΑ.Ο.Σ να παραμείνει στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες και πρακτικές του υπουργού Δικαιοσύνης δεν συνάδουν -όπως είπε- με το πνεύμα της κυβέρνησης και της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών που τη στηρίζουν, ανακοίνωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά από σύσκεψη που είχε σήμερα με τους τέσσερις υπουργούς του ΛΑ.Ο.Σ..

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., πρέπει να εξετάσει ο Πρωθυπουργός εάν οι πρακτικές αυτές του κ. Παπαϊωάννου, συνάδουν με το πνεύμα της κυβέρνησης, «το οποίο συναποφασίσαμε» τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ, όπως είπε, υπήρχε συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών να μην έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών, αυτό τελικά ήρθε στη Βουλή, και όπως είπε, δεν μπορεί τέτοιες ώρες που η χώρα

Πληροφορίες για τροχαίο δυστύχημα στην Καλλιρρόης ζητεί η Τροχαία


Εκκληση για πληροφορίες σχετικά με τροχαίο δυστύχημα με θύμα οδηγό μοτοσικλέτας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί, απηύθυνε η Τροχαία.

Όπως ανακοινώθηκε, το Σάββατο 28-1-2012 στις 16:35, στην οδό Καλλιρρόης, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Γέφυρα Κουκακίου προς οδό Αμβρ. Φραντζή, πενήντα μέτρα πριν την οδογέφυρα της Λ. Συγγρού, δίκυκλη μοτοσικλέτα 200 κυβ. εκ., χρώματος μαύρου, εξετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα το

Για πρώτη φορά εντοπίστηκε «εξωγήινη» διαστρική ύλη


Για πρώτη φορά ένα διαστημικό παρατηρητήριο της NASA παρατήρησε με άμεσο τρόπο σωματίδια ύλης που προέρχονται από τη διαστρική περιοχή πέρα από τα σύνορα του ηλιακού μας συστήματος. Η ανακάλυψη ρίχνει φως στο τι υπάρχει στο λεγόμενο «διαστρικό μέσο», δηλαδή στην ύλη ανάμεσα στα άστρα.

Η παρατήρηση έγινε από το σκάφος IBEX (Interstellar Boundary Explorer), που κινείται σε τροχιά γύρω από τη Γη σε ύψος περίπου 322.000 χιλιομέτρων και κατάφερε να «πιάσει» δείγματα υδρογόνου, οξυγόνου και νέον που προέρχονταν από το διαστρικό χώρο.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Ντέηβιντ ΜακΚόμας της NASA, «είναι συναρπαστικό που έχουμε πλέον καταφέρει να παρατηρήσουμε "εξωγήινη" ύλη που δεν προέρχεται από τον ήλιο μας ή τους άλλους πλανήτες του, αλλά έρχεται απευθείας από την περιοχή εκτός του ηλιακού μας

Στον εισαγγελέα 10 Βούλγαροι που αφαιρούσαν ράγες του ΟΣΕ


Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν δέκα Βούλγαροι, ηλικίας από 22 έως 53 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για κλοπή ποσότητας σιδήρου (ράγες) ιδιοκτησίας της ΟΣΕ Α.Ε.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες αφαίρεσαν από την οδό Δάφνης ράγες

ΟΛΠ: Μουσείο και πάρκο αφιερωμένα στη μνήμη του Θ. Αγγελόπουλου


Τη θλίψη του για την απώλεια του Θόδωρου Αγγελόπουλου εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΟΛΠ ενώ παράλληλα προτείνει τη δημιουργία μουσείου Κινηματογράφου στους χώρους της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.

Ο Αγγελόπουλος γύριζε επί έναν χρόνο την ταινία του «Η άλλη θάλασσα» στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, με την ενεργή συμπαράσταση διοίκησης και εργαζομένων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, το οποίο δια του Προέδρου του εξέφρασε τα

Κτηματολόγιο Α.Ε.: Υπηρεσία για μηχανικούς


Μια νέα υπηρεσία προς μηχανικούς παρέχει διαδικτυακά η Κτηματολόγιο Α.Ε., μέσα από τον επίσημο ιστότοπο www.ktimatologio.gr και την πύλη ηλεκτρονικών υπηρεσιών της e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

Τα «Σημεία Ελέγχου Εθνικού Κτηματολογίου» είναι ένα σύγχρονο εργαλείο, που απευθύνεται σε μηχανικούς που πραγματοποιούν εργασίες υπαίθρου για τον έλεγχο ή

Νέες ρυθμίσεις για το ειδικό τέλος ακινήτων


«Εφεση» σε τριμελή επιτροπή που θα συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών θα μπορούν να ασκούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, εάν ο προϊστάμενος της ΔΟΥ απορρίψει το αίτημά τους για εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων, επικαλούμενοι αδυναμία καταβολής, αλλά και το αίτημά τους για μη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε χθες ο υπ. Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, προβλέπεται ότι για τις περιπτώσεις που ζητείται η αναστολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος ο προϊστάμενος της ΔΟΥ θα εκδίδει πράξη, θετική ή απορριπτική, η οποία κοινοποιείται στον αιτούντα και εφόσον η πράξη είναι θετική εισηγείται στο υπουργείο Οικονομικών την αναστολή διακοπής του

Φορολογικό: επιχειρούν αλλαγές οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων


Στη φορολογία επιχειρήσεων αλλά και στους τρόπους φορολογίας των αδήλωτων εισοδημάτων ή αυτών που εμφανίζονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από την εργασία των κατόχων τους επικεντρώθηκε χθες η δεύτερη συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο πλαίσιο της συνάντησης αυτή ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής κ. Ιων. Βρούτσης κατέθεσε τις προτάσεις του κόμματός του για τη φορολογία των επιχειρήσεων στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ. Πλασκοβίτη, ενώ συμμετείχε στο διάλογο και εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κ. Κιλτίδης.

Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει πρόταση για να υπάρξει μία χρονική αφετηρία όπου όλες οι καταθέσεις και όλα τα εισοδήματα που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν να φορολογηθούν με ένα

Καθηγητής Harvard: Θέμα ημερών η χρεοκοπία της Ελλάδας

Άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδος προβλέπει ο γνωστός οικονομολόγος και καθηγητής του πανεπιστημίου Harvard, Νηλ Φέργκιουσον (Niall Ferguson), ο οποίος θεωρεί πως στην Ευρώπη θα συμβεί ένα αντίστοιχο γεγονός με αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ με την Lehman Brothers.


Όπως υποστηρίζει ο Φέργκιουσον, η κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ είναι πολύ άσχημη αλλά τα πράγματα στην Ευρωζώνη είναι ακόμη χειρότερα και δεν διστάζει να

Amber Alert για την Εμμανουέλα και Καλλιόπη από την Νίκαια


Στις 29 Ιανουαρίου 2012, περίπου στις 20:00, οι ανήλικες αδελφές Εμμανουέλα και Καλλιόπη ενημέρωσαν τηλεφωνικά την οικογένειά τους ότι επρόκειτο να επιστρέψουν στο σπίτι τους στη Νίκαια από την έξοδό τους, ωστόσο έκτοτε δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξαφάνισης, οι ανήλικες διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο. Η οικογένεια τους ανησυχεί πολύ και ελπίζει με τη συνδρομή όλων μας να βρεθούν και να επιστρέψουν κοντά τους.

Η Εμμανουέλα έχει καστανά μαλλιά, γαλάζια μάτια, ύψος 1,55 μ. και βάρος 55 κιλά. Φορούσε μπλε τζιν, χρυσό μπουφάν και ασημί

Τετράωρη στάση εργασίας σήμερα στην ΕΡΤ

Την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας, από σήμερα στις 12.00 ως τις 16.00, όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να διεξαχθεί συνέλευση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αντιμετωπίζουν την άρνηση της διοίκησης να χορηγήσει εξαιρέσεις σε συναδέλφους οι οποίοι δικαιούνται παράλληλη εργασία σε μη

Θα πεινάσεις...



















Στα 1.000 ευρώ το κόστος των νέων αδειών φορτηγών


Στα 1.000 ευρώ προβλέπεται να διαμορφωθεί το διοικητικό κόστος για την πρώτη άδεια φορτηγού ενώ για κάθε επιπλέον όχημα θα καταβάλλεται εφάπαξ εισφορά 500 ευρώ.

Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται η εγγύηση υπέρ του Δημοσίου που θα πληρώνουν όσοι αποκτήσουν άδεια μεταφορικού έργου, πρόβλεψη του νομοσχεδίου που προβλέπεται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό αλλά αποτελεί και επιταγή του κλάδου για να προστατευτεί από τα ξένα οχήματα που κατακλύζουν την αγορά αλλά και για να διασφαλιστεί η οικονομική επιφάνεια των νέων οχημάτων.  

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Υποδομών, το ύψος της εγγύησης θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών τις επόμενες μέρες, όπως άλλωστε και η εισφορά εισόδου στον κλάδο.  

Σημειώνεται ότι οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές

Εισαγγελικές κλήσεις για την υπόθεση ENERGA και HELLAS POWER


Εισαγγελικές κλήσεις σε 18 άτομα με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη κακουργηματικών αδικημάτων απέστειλε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης εταιριών – παρόχων ηλεκτρικού, που ελέγχονται για μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών στο εξωτερικό.

Οι κληθέντες σε ανωμοτί κατάθεση θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τα

Παρακράτηση δεδουλευμένων 20% στον ΔΟΛ


Με επιστολή τους εκπρόσωποι-εργαζόμενοι στον ΔΟΛ καταγγέλλουν παρακράτηση δεδουλευμένων τους, της τάξης του 20%.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Προς: ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΠΗΤ

«Σήμερα 31/1/2012 η εταιρεία Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη παρότι μέσω της διεύθυνσης Ανθρώπινου δυναμικού είχε ενημερώσει με email τους εργαζόμενους της (στις 13/1/2012), ότι η εκκαθάριση μηνός Ιανουαρίου 2012 θα καταβληθεί στο σύνολο της (στις 31/01/2012), με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι πέραν των νόμιμων κρατήσεων (ΦΜΥ 2012, και ασφαλιστικές εισφορές), παράνομα και για δεύτερη φορά στο τελευταίο διάστημα, κατεβλήθη ο

Τι να κάνω όταν πονάει ο λαιμός μου;

Μια βόλτα έξω και αμέσως θα διαπιστώσουμε ότι αυτές τις μέρες, με το κρύο και την υγρασία, ο περισσότερος κόσμος έχει κρυώσει. Το κοινό κρυολόγημα «χτυπά» στον λαιμό και τη μύτη. Δεν μπορούμε να καταπιούμε, νιώθουμε τον λαιμό μας γδαρμένο, και ξηρό, βήχουμε, η μύτη μας τρέχει και κάποιες φορές ανεβάζουμε και πυρετό.


Στις περισσότερες περιπτώσεις το κρυολόγημα ( η ιογενής φαρυγγίτιδα) είναι υπεύθυνη για αυτά που νιώθουμε όταν μας πονά ο λαιμός και με μια «χαλαρή» φαρμακευτική αγωγή σε λίγες μόνο ημέρες τα συμπτώματα υποχωρούν και αποτελούν παρελθόν. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν όταν πονάει ή μας ενοχλεί ο λαιμός και δυσκολευόμαστε να καταπιούμε;

Πρώτα από όλα να ενημερώσουμε τον γιατρό μας. Εάν του πούμε πόσο πονάμε και του περιγράψουμε την ένταση του πονόλαιμου, το πιθανότερο είναι να κρίνει και να μας δώσει για ήπιο πόνο ένα απλό αναλγητικό (πχ ασπιρίνη) και για εντονότερο πόνο θα μας χορηγήσει

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες


Κλειστός είναι ο δρόμος στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Φουρνά στην Ευρυτανία, όπου χθες το βράδυ αποκολλήθηκε όγκος χιονιού. Στο σημείο καταβάλλονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας οι θερμοκρασίες παραμένουν πολύ χαμηλές, σημειώνονται χιονοπτώσεις, ενώ υπάρχει και παγετός.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στις ακόλουθες περιοχές:

ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΡΟΔΟΠΗ
Επ. Ο. Ν. Σάντας – Κέχρου από το 20ο χλμ.

ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΦΛΩΡΙΝΑ
Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 15ο έως 25ο χλμ. (μέσω Βίγλας).

Ποιό επάγγελμα να ακολουθήσω μπαμπά;






















ΦΣΑ: «Δούρειος Ίππος» για αλυσίδες φαρμακείων-σούπερ μάρκετ ο νόμος 3918/2011


Ο υφιστάμενος νόμος 3918/2011, αλλά και η όποια τροπολογία του, είναι ουσιαστικά ο Δούρειος Ίππος των αλυσίδων φαρμακείων και των super markets για την είσοδό τους στην ελληνική αγορά και για τη διάλυση του φαρμακείου της γειτονιάς και της περιφέρειας, υποστηρίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), σε έγγραφό του προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Ο Σύλλογος εξηγεί ότι με το νόμο 3918/2011 δόθηκε η ευκαιρία σε όσους ήθελαν να δηλώσουν συμμετοχή στο «διευρυμένο ωράριο» του Υπ. Υγείας και προσθέτει ότι στην Αττική υπήρξαν 57 φαρμακοποιοί που δήλωσαν συμμετοχή, μόνο όμως για τις «κερδοφόρες» διημερεύσεις και κανείς για τις δυσκολότατες και επιζήμιες διανυκτερεύσεις. «Ποιό λοιπόν δημόσιο συμφέρον εξυπηρετεί το ... ''Διευρυμένο ωράριο'';», διερωτάται ο ΦΣΑ.

Σημειώνει ακόμη πως ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος υποχρεώνει τα μέλη του να διημερεύουν και να διανυκτερεύουν, για να καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών, ο Υπ. Υγείας δίνει το δικαίωμα σε

Τέλος ακινήτων: Τριμελής επιτροπή για την επίλυση διαφορών


Σε τριμελή επιτροπή θα ανατίθεται η επίλυση διαφορών μεταξύ φορολογουμένων και εφοριών στην περίπτωση που οι πρώτοι ζητούν εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων και απορρίπτεται.

Μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από την κοινοποίηση της απόφασης του προϊσταμένου της Εφορίας, οι φορολογούμενοι μπορούν να ασκήσουν ένσταση στο υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα σε ειδική τριμελή επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και δύο υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και περιγράφει τη διαδικασία τόσο για τις εξαιρέσεις από το ειδικό τέλος ακινήτων όσο και για την ενεργοποίηση των μέτρων

Βύθιση πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα-δέκα αγνοούμενοι


Ένα πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου βυθίστηκε σήμερα στη Μαύρη Θάλασσα και δέκα μέλη του πληρώματός του, που αποτελείτο από Πολωνούς, αγνοούνται, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το CNN Turk, το «Vera» το οποίο ήταν νηολογημένο στην Καμπότζη ταξίδευε από τη Ρωσία προς το τουρκικό λιμάνι Αλίαγα και βυθίστηκε εν μέσω καταιγίδας, ένα μίλι από την ακτή του λιμανιού

Από σήμερα η απογραφή δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων


Αρχίζει σήμερα, μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ , η απογραφή των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 16 Μαρτίου.

Αναλυτικότερα, όσων το επώνυμο ξεκινά:
από Α έως Ι, θα απογραφούν από αύριο μέχρι 15-02-2012
από Κ έως Ο, θα απογραφούν από 15-02-2012 μέχρι 29-02-2012
από Π έως Ω, θα απογραφούν από 01-03-2012 μέχρι 16-03-2012

Αν ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει στα ΚΕΠ, τότε η καταγραφή του θα γίνει από τρίτο

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών


Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την ιατρική εκπαίδευση.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων απο Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του