www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Σβήνουν κάθε ίχνος Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη!

Μετά την Αγιά Σοφιά που την έχουν μετατρέψει σε πασαρέλα για επιδείξεις μόδας, οι Τούρκοι σβήνουν και κάθε ίχνος Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη καταστρέφοντας μνημεία και παραδοσιακά κτίρια ελληνικών ιστορικών οικογενειών και δασκάλων της Μεγάλης του Γένους Σχολής, στο Φανάρι.


Μπουλντόζες του δήμου και του στρατού ισοπεδώνουν κυριολεκτικά τα παλιά ελληνικά χωριά και προάστια που βρίσκονταν προ του 1922 περιμετρικά των τειχών της Κωνσταντινούπολης και σήμερα πλέον εντός του πολεοδομικού ιστού της.

Έχει καταστρωθεί ειδικό σχέδιο για την ισοπέδωση όλων αυτών των ιστορικών ελληνικών κτιρίων της Κωνσταντινούπολης και να μην θυμίζει τίποτα το ελληνικό η πόλη, αλλά και για να ανεγερθούν μεγάλα οικοδομικά συγκροτήματα και ξενοδοχεία στους χώρους που δημιουργούνται από την

Η ταχύτητα με την οποία περπατούν οι ηλικιωμένοι «δείχνει πόσο θα ζήσουν»

Στα άτομα άνω των 65 ετών, η ταχύτητα βάδισης είναι καλός προγνωστικός δείκτης για την γενικότερη κατάσταση της υγείας τους αλλά και για τα χρόνια που τους απομένουν, διαπιστώνουν Αμερικανοί ερευνητές.


Στο μέλλον, οι γιατροί θα μπορούν να εκτιμούν την κατάσταση ηλικιωμένων ατόμων χρονομετρώντας τους καθώς διανύουν μια απόσταση μερικών μέτρων, εκτιμούν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.

«Το περπάτημα απαιτεί ενέργεια, έλεγχο των κινήσεων και στήριξη, και έχει απαιτήσεις από πολλαπλά οργανικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, των πνευμόνων, του κυκλοφορικού, του νευρικού και του μυοσκελετικού συστήματος» εξηγεί η ερευνητική ομάδα στο Journal of the American Medical Association.

Η νέα μελέτη τους είναι μια μετα-ανάλυση που επανεξέτασε τα αποτελέσματα εννέα επιμέρους ερευνών, οι οποίες δημοσιεύτηκαν το διάστημα 1986-2000 και καλύπτουν πάνω από 34.000

Η NASA αποκαλύπτει τα αεροπλάνα του 2025

Ετοιμαστείτε για τη νέα γενιά επιβατικών αεροπλάνων. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη έχουν σχεδιαστεί από τις ομάδες Lockheed Martin, Northrop Grumman και The Boeing Company, καθεμία από τις οποίες κέρδισε συμβόλαιο δοκιμής με τη NASA τους τελευταίους μήνες του 2010 και η NASA θα εξετάσει τα σχέδιά τους μέσα στο 2011.


Σύμφωνα με τη NASA «κάθε αεροσκάφος πρέπει να πετάει μέχρι το 85% της ταχύτητας του ήχου, να είναι σε θέση να καλύψει περίπου 7.000 μίλια». «Για το υπόλοιπο της χρονιάς οι ομάδες θα εξερευνούν, θα δοκιμάζουν και θα εξελίσσουν τα σχέδιά τους, ένα από τα οποία θα είναι το σχέδιο - νικητής».

Η NASA στοχεύει στο να αναπτύξει γραμμή παραγωγής υπέρ - αεροσκαφών τα οποία θα είναι

Απεργίες και στάσεις εργασίας την Τετάρτη

 Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και τον ΟΣΕ την Τετάρτη.


Οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία για την Τετάρτη και την Πέμπτη. Η κινητοποίηση θα φέρει αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΣΕ, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν και δρομολόγια του

Ψηφιακή ... δικαιοσύνη

Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα «Εθνικού Ποινικού Μητρώου», όπου θα καταχωρούνται και θα διαχειρίζονται τα ποινικά μητρώα των πολιτών από το σύνολο των Εισαγγελιών Πρωτοδικών της χώρας, δημιουργείται με σκοπό τη γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη κατά τις συναλλαγές του με τα Τμήματα Ποινικού Μητρώου.


Το σύστημα εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και αποτελεί έργο αποκλειστικά ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, την υποστήριξη της πολιτείας στην άσκηση πολιτικής, τον περιορισμό των δαπανών και, την ορθολογικότερη διαχείριση και αξιοποίηση των διαθέσιμων ανθρώπινων και μη πόρων της Δημόσιας Διοίκησης.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες από το σύστημα είναι:

- Ηλεκτρονικό Ποινικό Μητρώο : Κατάθεση αίτησης, ενημέρωση κατάστασης / αποτελέσματος της αίτησης, λήψη αντιγράφου Ποινικού Μητρώου και επαλήθευση εγκυρότητας ηλεκτρονικά

Τα μέτρα που προτείνει ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για την ανάσα των επιχειρήσεων

Την επιμήκυνση των δόσεων του Φόρου Προστιθεμένης Αξίας, και τον συμψηφισμό των οφειλών για τις επιχειρήσεις προτείνει ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Γ. Κασιμάτης, ενόψει των αποφάσεων που καλείται να λάβει άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.


Συγκεκριμένα ο κ. Κασιμάτης επισημαίνει: «Το θέμα της απόδοσης τού Φ.Π.Α. από τις επιχειρήσεις είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πρέπει να αντιμετωπίσει καλοπροαίρετα την αδυναμία πολλών επιχειρήσεων, λόγω της παντελούς έλλειψης ρευστότητας, να αποδώσουν τον Φ.Π.Α. Είναι αναγκαίο να πρυτανεύσει η λογική, ειδικά κάτω από την σημερινή κρίσιμη οικονομική κατάσταση στην οποία αναγκάζονται να λειτουργούν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αλλά δεν μπορούν. Η πρόταση μας είναι σαφής

Παράνομη η αυριανή απεργία της ΟΣΥΠΑ

Στον «αέρα» βρίσκεται ουσιαστικά η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει για αύριο η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ, καθώς το πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΥΠΑ, έκρινε παράνομη την κινητοποίηση.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση του δικαστηρίου επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή στην ΟΣΥΠΑ, προκειμένου να ενημερωθεί και

Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων στον Έβρο

Παναγροτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα Ορεστιάδας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στις 10.30 το πρωί με τα αγροτικά τους μηχανήματα οι αγρότες του Έβρου ενώ στις 27 του μηνός θα προβούν και σε κατάληψη του γραφείου του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη.


Την απόφαση αυτή πήραν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού στην ανοιχτή σύσκεψη που

Μαθήματα οικονομικής διαχείρησης από τη Citibank

Περισσότεροι από 4.200 μαθητές εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα οικονομικής εκπαίδευσης με θέμα «Οικονομία: Γνώση με αξία» που πραγματοποιείται το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου 2001 με πρωτοβουλία και στήριξη της της Citibank, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, σε Δημοτικά σχολεία της Αττικής.


Στόχος του προγράμματος που πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά, φθάνοντας τον αριθμό των μαθητών που έχουν συμμετάσχει σε 50.000, είναι η εξοικείωση των παιδιών με βασικές οικονομικές έννοιες που επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή. Μέσα από το παιχνίδι, τη χρήση αντικειμένων και βιωματικές δράσεις, οι μαθητές ανακαλύπτουν πώς λειτουργεί το νοικοκυριό, η αγορά και η οικονομία ενός κράτους.

Παράλληλα, μαθαίνουν να διαχωρίζουν τις «ανάγκες» από τις «επιθυμίες» τους, να αναπτύσσουν καταναλωτική συνείδηση και κριτική σκέψη και να συνεργάζονται μεταξύ τους για να προτείνουν τις δικές τους πρωτότυπες ιδέες για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας ως πολίτες της

Γ. Κουτρουμάνης: Από τον Ιούλιο η κάρτα εργασίας

Στις αρχές του Ιουλίου θα τεθεί σε εφαρμογή η κάρτα εργασίας, η οποία θα αποτελεί και προϋπόθεση για τη μείωση των ασφαλιστικών εταιρειών στις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, στο ραδιόφωνο του Flash.


Tόνισε ότι οι ρυθμίσεις για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, θα έρθουν το νωρίτερο στα τέλη Ιανουαρίου στη Βουλή.

«Για να γίνει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και να μην διαταραχθούν τα οικονομικά των ταμείων, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα πληρώνουν περισσότεροι έτσι ώστε εκείνοι που πληρώνουν σήμερα να έχουν μία ελάφρυνση. Γι’ αυτό είπαμε ότι βασικές προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα είναι πρώτον, να πληρώνουν με συνέπεια τις υποχρεώσεις τους οι επιχειρήσεις και δεύτερον, να ενταχθούν στο

Οι οριστικές ρυθμίσεις για τις αποδείξεις

Σε κλειστό φάκελο με αναγραφή του συνολικού αριθμού των αποδείξεων αλλά και της συνολικής αξίας τους θα παραδίδονται οι αποδείξεις για την κατοχύρωση του αφορολόγητου, σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Δείτε, πόσες αποδείξεις πρέπει να υποβάλετε, ποιες από αυτές δεν συνυπολογίζονται στο αφορολόγητο, ποιοι φορολογούμενοι απαλλάσσονται της συλλογής αποδείξεων και υπολογίστε, με το σχετικό εργαλείο, το ακριβές ποσό που θα σας ζητηθεί από το ΥΠΟΙΚ.


Σε περιπτώσεις ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων, οι αποδείξεις θα κρατούνται σε φάκελο από τον φορολογούμενο και θα παραδίδονται στην εφορία εάν και εφ' όσον ζητηθούν σε περίπτωση ελέγχου της δήλωσης. Ειδικότερα για όσους προβλέπεται επιστροφή φόρου θεωρείται πιθανό ότι θα ζητηθούν ούτως ή άλλως. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με οδηγίες του υπουργείου, σε περιπτώσεις που οι αποδείξεις έχουν αλλοιωθεί με το πέρασμα του χρόνου και το μελάνι τους έχει εξαφανιστεί δεν .

ΝΔ: «Πυροτεχνήματα» τα περί αλλαγών στις ευθύνες υπουργών

Πρόταση για το νόμο περί ευθύνης υπουργών ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία, εντός των επόμενων ημερών. Χαρακτηρίζει περίεργη την απόφαση του πρωθυπουργού να αναλάβει πρωτοβουλία για το ζήτημα, δεδομένου ότι δεν τηρήθηκε η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, η οποία θα επεξεργαζόταν νομοθετικές παρεμβάσεις, μέχρι τον Ιούνιο του 2010.


Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι παίζει με τις εντυπώσεις και προτάσσουν επικοινωνιακές σκοπιμότητες και το κομματικό συμφέρον του ΠΑΣΟΚ.

Αν και θα παρουσιάσει τις δικές της δέσμες προτάσεων, η Ν.Δ. αναφέρει πως " η όποια νομοθετική πρωτοβουλία ελάχιστα μπορεί να συνεισφέρει, αφού το ζήτημα ρυθμίζεται ασφυκτικά από το

Σε εφοπλιστές το 40% του «Πρώτου Θέματος»

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προχώρησε η εταιρεία «Πρώτο Θέμα Α.Ε.» που εκδίδει την ομώνυμη εφημερίδα.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη διαδικασία της αύξησης "συμμετέχει ο εφοπλιστής κ. Αναστάσιος Πάλλης ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας μεταξύ άλλων και σε συνεργασία με τον όμιλο Ρέστη".

Με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, οι νέοι μέτοχοι ελέγχουν το 40% της εταιρείας. Το

Πρωτεΐνη «διακόπτης» των φλεγμονών

Βρετανοί επιστήμονες εντόπισαν μια πρωτεΐνη η οποία λειτουργεί ως «διακόπτης» που προσδιορίζει αν ορισμένα λευκά αιμοσφαίρια- μακροφάγα- θα «πυροδοτήσουν» ή αντιθέτως θα βάλουν... φρένο στην εμφάνιση φλεγμονής. Η νέα ανακάλυψη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Νature Ιmmunology», αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων για αυτοάνοσα νοσήματα, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, ο ερυθηματώδης λύκος και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Οι ερευνητές από το Ιmperial College του Λονδίνου είδαν ότι η πρωτεΐνη ΙRF5 αποτελεί έναν μοριακό «διακόπτη» που ελέγχει αν τα μακροφάγα θα προαγάγουν ή θα αναστείλουν τη φλεγμονή. Εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη πρωτεΐνη δρα ενεργοποιώντας γονίδια που προάγουν φλεγμονώδεις αντιδράσεις

Νήσος Γυαλί: Κινδυνεύει το νησί της ελαφρόπετρας

΄Ενα νησάκι ανάμεσα στη Νίσυρο και στην Κω, το οποίο χάνεται σιγά-σιγά από το πρόσωπο της Γης, είναι το Γυαλί. Και αυτό λόγω του πλούτου του σε ηφαιστειακά πετρώματα _ κυρίως ελαφρόπετρα και περλίτη (φυσικό γυαλί) _ τα οποία εξορύσσονται αδιακόπως εδώ και 20 χρόνια. Αποτέλεσμα; Το ένα τμήμα του νησιού (αποτελείται από δύο λοφώδη τμήματα τα οποία συνδέονται από μια επίπεδη γλώσσα γης) έχει σχεδόν εξαφανισθεί και στη θέση του έχουν απομείνει δύο μεγάλοι κρατήρες λατομείων.
Παρ' όλα αυτά το Γυαλί έχει κηρυχθεί τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους λόγω ακριβώς της ιδιαιτερότητάς του, η οποία διατηρείται μόνο στο ένα τμήμα του, όπου υπάρχουν δάση από κουμαριές και πεύκα. Το σημαντικότερο όμως είναι τα αρχαιολογικά ευρήματα του νησιού. Το τελευταίο κατά τους αρχαιολόγους ταυτίζεται πιθανώς με την Κισηρούσα την οποία αναφέρει ο

«Πεταμένα λεφτά» αποδεικνύονται οι αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου

Δεν έχει νόημα να ξοδεύουμε μια περιουσία για αντιρυτιδικές κρέμες, λένε οι επιστήμονες που έλαβαν μέρος σε έρευνα της φιλανθρωπικής οργάνωσης Sense Αbout Science.

Μετά από κλινικές δοκιμές στα πιο δημοφιλή προϊόντα του είδους, σε λοσιόν και κρέμες που περιέχουν κολλαγόνο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλα προσφέρουν αμελητέα βελτίωση, και μάλιστα ανεξαρτήτως τιμής.

Και αυτό διότι τα μόρια του κολλαγόνου είναι τόσο μεγάλα ώστε ελάχιστα διεισδύουν στις εσωτερικές στιβάδες του δέρματος. «Αν και πιστεύεται ότι το 60% μιας τέτοιας κρέμας απορροφάται από το δέρμα, η πραγματικότητα είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος παραμένει στην επιδερμίδα » λέει ο Τζόναθαν Χάντγκραφτ, καθηγητής Βιοφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Η έρευνα έδειξε ότι έπειτα από 12 εβδομάδες χρήσης οι αντιρυτιδικές κρέμες που εξετάστηκαν εξομάλυναν κάπως τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αλλά ακόμη και τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα δεν κατάφεραν να μειώσουν το βάθος των ρυτίδων κατά περισσότερο από 10%, μια βελτίωση πρακτικά αόρατη στο μάτι.

«Οι δοκιμές αποκάλυψαν ότι, κατά μέσο όρο, τα προϊόντα αυτά βελτίωσαν ελάχιστα την εμφάνιση του δέρματος και δεν υπήρχε συσχέτιση ανάμεσα στην τιμή και στην αποτελεσματικότητα » δήλωσε

Το κάπνισμα καταστρέφει τον οργανισμό σε λίγα λεπτά

Το κάπνισμα προκαλεί βλάβες στον οργανισμό μέσα σε ελάχιστα λεπτά, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Chemical Research in Τoxicology».
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότας κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα παρακολουθώντας τα επίπεδα χημικών που περιέχονται στον καπνό του τσιγάρου και ονομάζονται πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (ΡΑΗ) σε 12 άτομα που μόλις είχαν καπνίσει. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί προσέθεσαν ένα χημικό της συγκεκριμένης οικογένειας στα τσιγάρα των εθελοντών το οποίο μετατρέπεται σε ένα άλλο χημικό στον οργανισμό το οποίο προκαλεί μεταλλάξεις και συνδέεται με καρκίνο. Οπως φάνηκε, η όλη διαδικασία της πρόκλησης βλαβών στο γενετικό υλικό λαμβάνει χώρα μέσα σε μόλις 15-30 λεπτά!

Ως σήμερα συνηθίζουμε να κάνουμε λόγο για τη μακροπρόθεσμη επίδραση του καπνίσματος στον οργανισμό καθώς το τσιγάρο φαίνεται ότι συνδέεται με πρόκληση πλήθους ασθενειών, όπως διαφορετικές μορφές καρκίνου και καρδιοπάθειες. Η νέα μελέτη μαρτυρεί ότι η καταστροφή ξεκινά

Ηπατίτιδα C: Νέα φάρμακα θα προσφέρουν πλήρη ίαση

Φέτος το καλοκαίρι αναμένεται να εγκριθούν στην αμερικανική αγορά δύο φάρμακα που προσφέρουν πλήρη ίαση στα περισσότερα κρούσματα ηπατίτιδας C.
Η ασθένεια δεν είναι ευρέως γνωστή, μολύνει όμως έως και το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού, συνήθως χωρίς να γίνεται αντιληπτή.

«Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή θεραπείας» σχολίασε ο Τζον Γουόρντ, αρμόδιος για τις έρευνες κατά της ηπατίτιδας C στα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Οι σημερινές φαρμακευτικές αγωγές για την επικίνδυνη χρόνια λοίμωξη βασίζονται σε κοκτέιλ δύο ουσιών αλλά αποτυγχάνουν να εκριζώσουν τον ιό περίπου στο 60% των ασθενών.

Οι τελευταίες δοκιμές δείχνουν ότι η προσθήκη ενός τρίτου φαρμάκου στο κοκτέιλ -είτε της τελαπιβίρης που ανέπτυξε η Vertex Pharmaceuticals, είτε της μποσεπρεβίρης της Merck- αυξάνει το ποσοστό επιτυχίας στο 65% με 75%.

Στους ασθενείς αυτούς επιτυγχάνεται πλήρης ίαση -κανένα ίχνος του ιού δεν ανιχνεύεται στο ήπαρ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε στήσει απάτη εκατομμυρίων κατά του ΙΚΑ

Επιχειρηματίες-κατασκευαστές, λογιστές, υπάλληλοι δικηγορικού γραφείου μετείχαν σύμφωνα με την αστυνομία στο οργανωμένο κύκλωμα της απάτης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε βάρος του ΙΚΑ, η οποία εξιχνιάσθηκε.


Το κύκλωμα όπως προέκυψε απο την προανάκριση που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δρούσε σε διαφορες περιοχές της χώρας, στην Αττική, στην Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, στην Ξάνθη, στην Αχαΐα, στα Ιωάννινα, στην Κέρκυρα, στην Πιερία, στην Πρέβεζα και στις Σέρρες. Χαρακτηριστικό του μεγέθους της απάτης είναι οτι σε μια έρευνα σε σπίτι κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 170.080 ευρώ, το οποίο δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από επαγγελματικές δραστηριότητες. Για αυτό το λόγο η δικογραφία διεβιβάσθη στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων απο Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της απάτης ξεκινησαν μετά απο ελέγχους του ΙΚΑ σε εργοδότες που υπέβαλαν Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις με υψηλά ημερομίσθια, υψηλά ποσά εισφορών και

Βρήκαν τη θεραπεία του hangover

Tον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται άμεσα το hangover, δηλαδή οι δυσάρεστες συνέπειες της μέθης, ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες.


Αυτό που προτείνουν είναι κατάποση ασπιρίνης, όχι με νερό, αλλά με καφέ.

Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, η καφεΐνη που έχει ο καφές και τα αντιφλεγμονώδη συστατικά της ασπιρίνης και των άλλων παυσίπονων, δρουν κατά της αιθανόλης ή του καθαρού οινοπνεύματος που παραμένει στον οργανισμό μετά τη μέθη.

Το άλας που περιέχει το καθαρό οινόπνευμα είναι αυτό που προκαλεί πονοκέφαλο, ακόμη και εάν

Δώστε προσοχή στα παιδιά που παίζουν πολλές ώρες ηλεκτρονικά παιχνίδια

Περίπου το 10% των παιδιών εκτιμάται ότι παίζει παιχνίδια με τις ώρες στο διαδίκτυο ή διάφορα παιχνίδια στον υπολογιστή του και στο Playstation και το… 85% των αγοριών παίζει, πάντως, παραπάνω από όσο θα ήθελαν οι γονείς. Νεότερη έρευνα δείχνει, όμως, ότι οι γονείς ίσως δεν θα έπρεπε απλώς να ενοχλούνται, αλλά και να ανησυχούν.


Συγκεκριμένα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν βγαίνει το δυσάρεστο συμπέρασμα πως πολλά από αυτά τα παιδιά που έχουν πραγματική μανία με το παιχνίδι στο Διαδίκτυο πάσχουν από σοβαρές αγχώδεις διαταραχές ή κατάθλιψη και καλύπτουν αυτά τα δύο σοβαρά προβλήματά τους με την επίμονη ενασχόλησή τους με το «παιχνίδι».

Η έρευνα δείχνει και κάτι άλλο, επίσης δυσάρεστο. Ενώ το παιδί «πέφτει με τα μούτρα» στο βιντεοπαιχνίδι του χρησιμοποιώντας το ασυναίσθητα ως «θεραπεία» για όσα δυσάρεστα το πιέζουν ψυχικά, δυστυχώς τα επιδεινώνει. Το μανιώδες παιχνίδι, δηλαδή, σε κάποια κονσόλα δεν

Στη Δημοκρατική Συμμαχία πρώην βουλευτής της Ν.Δ.

Την απόφασή του να προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία ανακοίνωσε με επιστολή του προς τη Ντόρα Μπακογιάννη ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Δαμιανός.


"Παρακολούθησα την ίδρυση και τα πρώτα δείγματα γραφής της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Διαπιστώνω ότι δημιουργείται ένα νέος πολιτικός χώρος, από ανθρώπους αποφασισμένους να πουν αλήθειες, να πουν τα πράγματα με το όνομα τους, να δουλέψουν προς την κατεύθυνση

Γ. Πεταλωτής: Προσωπικές οι απόψεις Παγκάλου για το χρέους

Η κυβέρνηση ζητάει και συζητάει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής μόνον του δανείου των 110 δισ. ευρώ και όχι του συνόλου του χρέους, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


"Η κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη άποψη, μια συγκεκριμένη θέση. Είναι γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στις συζητήσεις με την τρόικα με πολύ συγκεκριμένη ατζέντα», ανέφερε ο Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας όσα είπε χθες το βράδυ ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε ταχθεί υπέρ της

«Δεν είμαστε ένοικοι στη χώρα μας... είμαστε αφεντικά»

«Πρέπει να εγκαταλείψουμε το δόγμα ''ανήκομεν εις τη Δύση'' και να ενστερνιστούμε το δόγμα ανήκουμε στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα». Χειμαρρώδης ο Μ. Θεοδωράκης μίλησε χθες για όλους και για όλα και για το παρελθόν και για το παρόν αλλά κυρίως για το μέλλον της χώρας. Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το μνημόνιο και την ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας και τόνισε χαρακτηριστικά:


«Η Δύση μας ταπείνωσε με τις συμφωνίες που μας έβαλε να υπογράψουμε και οι οποίες θίγουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», είπε υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να στραφεί στην Ρωσία και την Κίνα για στήριξη και έπειτα να επαναδιαπραγματευθεί με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ». Κάλεσε τους πολίτες να αφήσουν την παθητική στάση και να διεκδικήσουν τη χώρα

Ανακαλούνται μηχανές YAMAHA

Περίπου 400 δίκυκλα μάρκας Yamaha μοντέλου YBR ανακαλούνται λόγω ελαττώματος εξαρτημάτων στην πίσω ανάρτηση.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, η ανάκληση αφορά μοτοσικλέτες της προαναφερθείσας μάρκας και μοντέλου, με αριθμό πλαισίου προγενέστερο του RG021 – 0100000, στις οποίες υπάρχει ενδεχόμενο οι δύο συνδετικοί ράβδοι του μοχλικού της πίσω ανάρτησης να υποστούν ράγισμα ή θραύση εξαιτίας της πιθανής αδυναμίας τους να περιστραφούν ελεύθερα γύρω από τα σημεία έδρασής τους. Η πιθανή αδυναμία ελεύθερης περιστροφής των ράβδων είναι αποτέλεσμα εισροής νερού και ακαθαρσιών.

Οι ιδιοκτήτες των πιθανώς ελαττωματικών δικύκλων θα ενημερωθούν εγγράφως με επιστολή προκειμένου να προσέλθουν σα συμβεβλημένα συνεργεία της Yamaha ώστε να αντικατασταθούν τα

Ειλικρίνεια ζητάει από την Τουρκία ο Κ. Παπούλιας

Στους «δεσμούς αίματος», που συνδέουν την Ελλάδα με την Αρμενία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Αρμένιο ομόλογό του, Σερζ Σακρισιάν. Μίλησε με σκληρή γλώσσα για τις ιστορικές ευθύνες της Άγκυρας, τονίζοντας πως «κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο».


Ο Κ. Παπούλιας έκανε λόγο για "δύο μαρτυρικούς λαούς που υπέφεραν πολλά σε περιόδους εξαιρετικής βαρβαρότητας" και απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Άγκυρα, υπογράμμισε: "Εμείς απλώνουμε το χέρι προς όλους, θέλουμε να είμαστε φίλοι με όλους, αλλά περιμένουμε από αυτούς ειλικρίνεια και θέληση συνεργασίας".

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν θα είχε ανάγκη το ΔΝΤ, αν δεν είχε το βάρος των στρατιωτικών εξοπλισμών. "Δίνουμε τα περισσότερα χρήματα από όλους τους συμμάχους μας στους εξοπλισμούς και αυτό είναι άδικο για έναν ειρηνικό λαό. Ελπίζουμε όμως",

Η λαθροθηρία σκοτώνει τα ελάφια στην Ελλάδα

Από τη λαθροθηρία απειλείται ο τελευταίος φυσικός πληθυσμός ελαφιών στην Ελλάδα, ο οποίος βρίσκεται στη Ροδόπη. Έχουν απομείνει πλέον μόλις 20 με 30 ελάφια. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις, η «Καλλιστώ» και η «WWF Ελλάς».


Δύο σκοτωμένα ελάφια βρέθηκαν σε αυτοκίνητο, το οποίο κινούνταν στην εθνική οδό Δράμας-Ξάνθης, ύστερα από έλεγχο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου Δράμας, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων. Αμέσως ειδοποιήθηκε το Δασαρχείο Δράμας, το οποίο και κατέθεσε μήνυση εναντίον του δράστη.

Το ελάφι, το οποίο κάποτε ζούσε σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, έχει συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε το είδος βρίσκεται πλέον στην κατηγορία των «Κρισίμως Κινδυνευόντων» ζώων της χώρας (Το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας, 2009). Το κυνήγι ελαφιού απαγορεύεται σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα και ο ούτως ή άλλως πολύ μικρός πληθυσμός του

Νέο μήνυμα Παπουτσή κατά της λαθρομετανάστευσης

Η Ελλάδα έχει χώρο μόνο για τους μετανάστες που δικαιούνται ασύλου καθώς και για όσους διαθέτουν άδειες εργασίας και παραμονής, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Al Haram» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.


Σύμφωνα με τον ίδιο όσοι μετανάστες δεν υπάγονται στις προαναφερθείσες περιπτώσεις «πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα ότι επιβάλλεται να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση» διευκρινίσει ο υπουργός.

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Περνάει μια δύσκολη φάση δεν προσφέρεται ως ‘Γη της Επαγγελίας’». Όπως δηλώνει το υπουργείο βρίσκεται σε διαδικασία επείγουσας αναζήτησης χώρων για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και κράτησης, καθώς,

Αναβολή ενός έτους στη δίκη για τις ανταλλαγές με το Βατοπέδιο

Στις 14 Φεβρουαρίου του 2012 αναμένεται να συζητηθεί η πρώτη αγωγή του ελληνικού δημοσίου σε βάρος της Ιεράς μονής Βατοπεδίου, καθώς χθες η υπόθεση αναβλήθηκε από το πολυμελές πρωτοδικείο της Αθήνας.


Η αναβολή δόθηκε ύστερα από αίτημα της Μονής, προκειμένου να συγκεντρώσει και να καταθέσει επιπλέον στοιχεία για τις επίμαχες ανταλλαγές.

Η αγωγή που έχει κατατεθεί τον Ιούνιο του 2010 αφορά σε ακύρωση συμβολαίου που είχε συνταχθεί το 2007 από τη συμβολαιογράφο Αθήνας, Αικατερίνη Πελέκη. Μέσω αυτής, το ελληνικό Δημόσιο ζητά να ακυρωθεί η ανταλλαγή αγροκτήματος 180 στρεμμάτων στην Πέλλα με ποσοστό 7,682‰ της λίμνης

Αντιδράσεις εμπόρων για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ενόψει του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που δρομολογείται από το υπουργείο Οικονομικών, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, απέστειλε στον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίου, επιστολή με την οποία εκφράζει την αντίθεση της στις προωθούμενες αλλαγές και καταθέτει τις προτάσεις της.


Σύμφωνα με την επιστολή τα αιτήματα της ΕΣΕΕ συνοψίζονται στα εξής:

• Αύξηση των ορίων συναλλαγών με μετρητά στα 5.000 ευρώ και αναστολή της για ένα έτος. Με Ν. 3842/2010, από την αρχή του 2011 ορίζεται ότι οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και επιτηδευματιών θα πρέπει να γίνονται μέσω τράπεζας, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με επιταγές εάν οι απαιτήσεις ξεπερνούν σε συνολική αξία τα 1.500 ευρώ καθώς οι συναλλαγές με μετρητά απαγορεύονται. Αντίστοιχα, οι συναλλαγές μεταξύ επιτηδευματιών που υπερβαίνουν τα 3.000 ευρώ πρέπει να εξοφλούνται μέσω

Κατατίθεται αύριο το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία

Κατατίθεται αύριο το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος διαβεβαίωσε σήμερα τους φαρμακοποιούς ότι δεν πρέπει να ανησυχούν και να νιώθουν ανασφάλεια για ζητήματα όπως η χορήγηση άδειας σε μη φαρμακοποιούς και η λειτουργία πολυκαταστημάτων -φαρμακείων.


"Αυτά τα ζητήματα έχουν κλείσει οριστικά. Για εμάς είναι κόκκινη γραμμή και δεν πρόκειται να γίνουν" είπε ο κ. Λοβέρδος στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τα μέτρα κατά του καπνίσματος.

Ωστόσο σχολιάζοντας τη στάση των φαρμακοποιών με αφορμή τα

48ωρη απεργία στον σιδηρόδρομο

Αλλαγές στα δρομολόγιά της για αύριο και την Πέμπτη ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά τη 48ωρη απεργία που κήρυξε η ένωση προσωπικού έλξης αμαξοστοιχιών.


Οι αλλαγές αφορούν τόσο στο υπεραστικό δίκτυο όσο και στον προαστιακό της Αθήνας και καταργούνται και ορισμένα δρομολόγια που είχε προγραμματιστεί να προγραμματιστούν σήμερα, τα οποία είναι τα εξής:

1. Μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης – Αθήνας

Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια:

• IC 74, IC 75, 604, 504, 505

• Το δρομολόγιο 605 καταργείται στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Γενετικά τροποποιημένο το κρασί του μέλλοντος

Το μέλλον του κρασιού εξαρτάται από την ανάπτυξη τροποποιημένων σταφυλιών, σύμφωνα με τους επιστήμονες, καθώς οι ασθένειες πλήττουν τους παραγωγούς αμπειλιών.


Οι επιστήμονες αναπτύσσουν νέες ποικιλίες γενετικά τροποποιημένων σταφυλιών, πιο ανθεκτικών στις διάφορες ασθένειες, καθώς εκτιμάται ότι έτσι θα περιοριστεί η χρήση χημικών φαρμάκων.

Αμερικανοί ερευνητές έχουν ήδη δημιουργήσει τους γενετικούς χάρτες περισσότερων από 1.000 αμπελιών.

Οι πιο γνωστές ποικιλίες, από όπου προέρχονται μια σειρά από γνωστά και αγαπητά κρασιά (μερλό, σαρντονέ, σεμιγιόν, ρίσλινγκ) κατά βάση έλκουν την καταγωγή τους από το είδος αμπελιού Vitis vinifera vinifera. Αυτό εκτιμάται ότι καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά πριν από 5.000 σε μια περιοχή της σημερινής Τουρκίας ή κοντά σε αυτήν. Από τότε, σιγά-σιγά, η καλλιέργεια και η οινοποιία επεκτάθηκε στις πιο μακρινές χώρες.

Η αρχική γεωργική αμπελοκαλλιέργεια διαφοροποιήθηκε σταδιακά σε εκατοντάδες λευκές και κόκκινες ποικιλίες. Ωστόσο τα σταφύλια, από όπου παράγονται τα διάφορα κρασιά, παραμένουν

Σβήνει και ξανασβήνει τα τσιγάρα το Υπουργείο Υγείας

Καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους και αυστηρή εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών ανακοίνωσε εκ νέου σήμερα το υπουργείο Υγείας.


Ο Ανδ. Λοβέρδρος δήλωσε ότι θα ενισχυθούν τα κλιμάκια ελέγχου στα οποία πιθανότατα θα προστεθούν και άλλοι 800 υπάλληλοι της επιθεώρησης εργασίας καθώς και 40 στελέχη του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «εκτός από το Λιμενικό, τη Δημοτική Αστυνομία και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, η επιτήρηση του νόμου θα γίνεται κεντρικά από το υπουργείο Υγείας και θα υπάρχουν αναφορές για το ποιος ελέγχει, ποιος δεν ελέγχει, για το ποιος εφαρμόζει και ποιός δεν εφαρμόζει».

Επιπλέον, προανήγγειλε ότι θα ενταθεί ταυτόχρονα και η καμπάνια ενημέρωσης για τη διακοπή του

Τα γονίδιά μας καθορίζουν τις φιλίες μας

Τα γονίδια του κάθε ανθρώπου παίζουν ρόλο στη δημιουργία ή όχι μιας φιλίας, σύμφωνα με μια νέα έρευνα στις ΗΠΑ.


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Ελληνοαμερικανό επιστήμονα, Νικόλα Χρηστάκη του πανεπιστημίου Χάρβαρντ (συγγραφέα του βιβλίου «Συνδεδεμένοι», που έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά), σε συνεργασία με τον συνεργάτη του Τζέημς Φάουλερ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι ομάδες και τα δίκτυα των φίλων δείχνουν σημάδια γενετικών ομοιοτήτων. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από δύο ανεξάρτητες γενετικές μελέτες, κατέληξαν, συγκεκριμένα, στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που διαθέτουν το γονίδιο DRD2, που κωδικοποιεί τον υποδοχέα της ντοπαμίνης D2 και έχει σχετιστεί με τον αλκοολισμό, τείνουν να κάνουν παρέα. Αυτό ενδέχεται να εξηγείται από το

Το κάπνισμα φταίει που οι άνδρες πεθαίνουν πιο γρήγορα

Το κάπνισμα είναι η βασική αιτία που κατά μέσο όρο οι άνδρες πεθαίνουν νωρίτερα από τις γυναίκες στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει ότι το χάσμα μεταξύ της υγείας των δύο φύλων αφορά κατά 60% στις ασθένειες που σχετίζονται με το τσιγάρο στις περισσότερες χώρες.

Μέχρι τώρα πιστευόταν ότι η διαφορά εξηγείται από τη βιολογία ή το γεγονός ότι οι γυναίκες αναζητούν ιατρική βοήθεια περισσότερο από τους άνδρες. Ωστόσο η πρόσφατη έρευνα υποδεικνύει το κάπνισμα ως το βασικό ένοχο.

Ο καθηγητής Gerry McCartney, επικεφαλής της έρευενας, δήλωσε: "Αυτή η έρευνα δείχνει ότι δεν υπάρχει απλώς μια βιολογική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών. Το γεγονός ότι το χάσμα μεταξύ των φύλων ποικίλει μεταξύ των χωρών δείχνει ότι παίζουν ρόλο τα κοινωνικά αίτια και σε μεγάλο

Η Μέρκελ προτείνει το 67ο έτος ηλικίας για συνταξιοδότηση σε όλη την Ευρώπη

Η Άγκελα Μέρκελ προτείνει την ηλικία συνταξιοδότησης των 67 ετών για όλη την Ευρώπη, όπως αναφέρει η FT Deutschland.


Πρόκειται για μία πολιτική θέση που βεβαίως ευχαριστεί τους βουλευτές της πατρίδας της, αλλά μάλλον δυσαρεστεί όλους τους άλλους Ευρωπαίους αναφέρει η Eurointelligence σήμερα.

Εκτιμά, δε, πως η πρόταση αυτή γίνεται σε μία αντισταθμιστική βάση για να μετριάσει στο εσωτερικό της χώρας της τις δυσμενείς εντυπώσεις από την όποια υποχώρηση κάνει στο θέμα του ευρωπαϊκού μηχανισμού

Η Mercedes επενδύει 35 εκ. ευρώ το 2011 στη Τουρκία

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια και η ανακοίνωση από τον επικεφαλής της Mercedes Benz Turk, Βολφ Ντίτερ Κερτζ, πως η αυτοκινητοβιομηχανία θα επενδύσει 35 εκ. ευρώ στην γείτονα χώρα το 2011, ώθησαν την τουρκική λίρα στο υψηλότερο σημείο της ισοτιμίας της στη διάρκεια του τελευταίου μηνός. Η λίρα κέρδισε 0,5% φθάνοντας τα 1,5343 ανά δολάριο.


Σημειώνεται πως η Mercedes Benz Turk ιδρύθηκε το 1967 και μέχρι το 2010 υλοποίησε επενδύσεις 670 εκ. ευρώ. Αποτελεί την 22η μεγαλύτερη εταιρία στην Τουρκία και τον 16ο βασικό εξαγωγέα. Από το έτος της ίδρυσής της, η Mercedes Benz Turk κατασκεύασε 59.000 λεωφορεία. Η εταιρία αναμένει αύξηση 12% έως 13% στην τουρκική αγορά αυτοκινήτου το 2011,

Τριήμερη απεργία δικηγόρων

Την αποχή από τα καθήκοντά τους για τρεις ημέρες, από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, αποφάσισαν οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, εκτός από των Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ορισμένες διατάξεις το νομοσχεδίου που αφορά στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θα συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη, για

Πως θα μπείτε στο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ' Οίκον

Μέχρι 15.000 ευρώ μπορούν να λάβουν, ως άτοκο / χαμηλότοκο δάνειο ή επιδότηση, οι ιδιοκτήτες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ Οίκον για να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους. Οι διαδικασίες, τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα καθορίζονται στο παρακάτω οδηγό του προγράμματος όπου προβλέπονται τα εξής:


1. Πριν ξεκινήσουμε, ελέγχουμε αν καλύπτονται οι προϋποθέσεις.

2. Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν μονοκατοικίες, πολυκατοικίες ή διαμερίσματα με τις εξής προϋποθέσεις:

-Χρησιμοποιούνται ως κύρια ή πρώτη δευτερεύουσα κατοικία.

-Βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης χαμηλότερη ή ίση των 1.750 ευρώ/τ.μ.,

-Κατασκευάστηκαν πριν το 1980 (οικοδομική άδεια, έως 31.12.1979), οπότε τέθηκε σε ισχύ ο κανονισμός θερμομόνωσης.

-Έχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε κατηγορία χαμηλότερη ή

Τέλος η δωρεάν μουσική από τη Nokia

Όσοι αγόρασαν κινητά Nokia γιατί ήθελαν πρόσβαση σε δωρεάν μουσική μάλλον θα απογοητευτούν, αν και φαίνεται ότι δεν ήταν και τόσοι πολλοί.


Η Nokia αποφάσισε να διακόψει τις πωλήσεις δωρεάν downloads μουσικής μαζί με τα κινητά σε 27 χώρες αλλά να παραμείνει σταθερή πιστή στην υπηρεσία σε κάποιες άλλες. Η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία, η Βραζιλία, η Τουρκία και η Νότια Αφρική θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν δωρεάν

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Αεροπορία

Σε 24ωρη απεργία αύριο από τις 00:01 έως τις 23:59 προχωρεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, διαμαρτυρόμενη για το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας.


Στο νομοσχέδιο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, «όχι μόνο απαξιώνεται η ΥΠΑ , αλλά ιδιωτικοποιούνται – ξεπουλιούνται τα κρατικά αεροδρόμια και προβλέπονται απολύσεις για το προσωπικό της ΥΠΑ».

Η επιτυχία της απεργίας, σύμφωνα με την ΟΣΥΠΑ, «αφορά το δικαίωμα για εργασία σε μία Υπηρεσία Δημόσια , με κρατικά αεροδρόμια που θα επιτελούν τον εθνικό κοινωνικό και οικονομικό

Τελικά οι ξανθιές είναι… έξυπνες!

Οι ωραίοι δεν έχουν μόνο… χρέη, αλλά και μυαλό! Ποιος είπε ότι όποιος διαθέτει ένα όμορφο «πακέτο», δεν διαθέτει και ένα εξίσου «ευλογημένο» εγκέφαλο; Τελικά ο μύθος που συνοδεύει κάθε εμφανίσιμο άντρα ή γυναίκα ότι υστερεί σε εξυπνάδα, είναι απλά …μύθος.


Επιστημονική έρευνα καταρρίπτει τα όσα έχουν επικρατήσει και συμπεραίνει πως οι πιο εμφανίσιμοι έχουν κατά μέσο όρο δείκτη νοημοσύνης (IQ) περίπου 14 μονάδες πάνω από το μέσο όρο.

Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται μια νέα έρευνα ενός ιαπωνικής καταγωγής ερευνητή της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου, ο οποίος και στο παρελθόν έχει προκαλέσει αίσθηση με τις «πολιτικά ανορθόδοξες» έρευνές του. Μεταξύ άλλων, έχει ισχυριστεί ότι οι προοδευτικοί και οι άθεοι είναι πιο έξυπνοι από τους

Ο Κατακλυσμός του Νώε, ξεκίνησε από το Αιγαίο", λένε επιστήμονες!

Ο Κατακλυσμός του Νώε, έχει αποτελέσει πολλές φορές αντικείμενο έρευνας των επιστημόνων, οι οποίοι αναζητούν μία επιστημονική εξήγηση για τα όσα περιγράφονται στο Βιβλίο της Γενέσεως.


Μία από τις πιο πρόσφατες θεωρίες, είναι αυτή που σας παρουσιάζει το pyles.tv και ανήκει στους ερευνητές του φημισμένου ωκεανογραφικού ινστιτούτου Woos Hole, με έδρα στη Μασαχουσέτη. Το 2007 η ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου είχε υποστηρίξει ότι ο Κατακλυσμός του Νώε άρχισε από το Αιγαίο αλλά ήταν μικρότερης έντασης απ΄ ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα!

"Το λειώσιμο των πάγων, έφερε τον Κατακλυσμό"

Μετά από πολύχρονες έρευνες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα νερά του Αιγαίου πριν από 9.500 χρόνια, κάλυψαν μια έκταση 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην παράκτια ζώνη της Μαύρης Θάλασσας! Αυτό συνέβη την Τελευταία Παγετώδη Περίοδο, κατά την οποία τεράστιοι όγκοι πάγου

Απεργούν την Πέμπτη οι γιατροί

Με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, όλοι οι γιατροί της χώρας κατέρχονται σε 24ωρη προειδοποιητική πανιατρική απεργία, την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.


Νοσοκομειακοί γιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες και γιατροί ασφαλιστικών ταμείων θεωρούν ότι «το νομοσχέδιο εάν ψηφιστεί θα προκαλέσει μιαν άνευ προηγουμένου καταστροφή στην άσκηση της ιατρικής στη χώρα μας και θα επιδεινώσει τραγικά το επίπεδο υγείας των πολιτών».

Στην περίπτωση που το υπουργείο Υγείας δεν αποσύρει το ν.σ. και εισαχθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής τότε αποφασίστηκε να προκηρυχτεί κατά την ψήφισή του 48ωρη απεργία και

Ανοίγει αύριο το τμήμα Ειρήνη-Κηφισιά του ΗΣΑΠ

Στην κυκλοφορία θα δοθεί και πάλι από αύριο Τετάρτη το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου μεταξύ των σταθμών Ειρήνη και Κηφισιά, που είχε κλείσει από τις 6 του μήνα λόγω εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.


Μέχρι να ανοίξει και πάλι το τμήμα αυτό του ΗΣΑΠ το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ5.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του

Στάση εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ κι έτσι οι συρμοί θα ακινητοποιηθούν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.


Τα τελευταία δρομολόγια πριν τη στάση εργασίας έχουν ως εξής:

Από Πειραιά προς Μοναστηράκι στις 11:40

Από Μοναστηράκι προς Πειραιά στις 11:58

Πόρισμα - φωτιά για το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισσας

Είκοσι δύο γιατρούς τριών κλινικών και δυο πρώην διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισσας εμπλέκει το πόρισμα των ελεγκτών του υπουργείου Υγείας για την πολύκροτη υπόθεση των συμβάσεων και των προμηθειών ιατρικών υλικών.


Ολόκληρο το πόρισμα δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Κόσμος» και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται προτείνεται να τεθούν άμεσα σε αργία πέντε κορυφαίοι γιατροί του Ιδρύματος για τους

Ο καιρός στις 18.01.2011

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές βροχές το πρωί στην Κρήτη και σταδιακή εξασθένιση των βορείων ανέμων, περιμένουμε την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 ως 12 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 2 ως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 ως 16 στη Δυτική Ελλάδα, 11 ως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Ασθενείς ως μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15-16 βαθμούς. Μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο