www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

600.000 φορές ταχύτερα από ADSL, στα βάθη του ωκεανού

Κάπου 1,5 ώρα δρόμο μακριά από το Παρίσι, κοντά σε ένα μικρό χωριό που μάλλον θα περιγράφαμε ως τυπικό γαλλικό χωριό, μια ομάδα ερευνητών πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανή μια ιστορική κληρονομιά και να πάνε την υπόθεση της τεχνολογίας τουλάχιστον ένα βήμα πιο πέρα.


Καλώδια παντού, μετρητές, διάφορα εξωτικά μηχανήματα που λειτουργούν υπό τους ρυθμούς των κλιματιστικών. Αυτός (όσο και αν δεν του φαίνεται) είναι ο... στίβος όπου δοκιμάζονται νέες τεχνικές για τη μεταφορά δεδομένων μέσω οπτικών ινών

Οι ερευνητές στα Bell Labs είναι, όλοι κι όλοι, 1.200 σε όλο τον κόσμο και από αυτούς οι 250 βρίσκονται στη Γαλλία, αποτελώντας εδώ και λίγα χρόνια «βραχίονα» της Alcatel Lucent. Για όσους ασχολούνται με την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες, τα Bell Labs δεν τους είναι άγνωστα.

Ο ρόλος τους στην εξέλιξη του ψηφιακού μας κόσμου ήταν καθοριστικός, καθώς (μεταξύ πολλών άλλων) ήταν οι δημιουργοί του τρανζίστορ. Στα εργαστήρια έχουν απονεμηθεί από το 1925 μέχρι και

Η “επίθεση” των ΗΠΑ σε Καραμανλή, μέσω Wikileaks!

Η φράση "Τυχαίο; Δεν νομίζω!", μάλλον ταιριάζει "γάντι" στην περίπτωση των απόρρητων εγγράφων που θα δημοσιευτούν σε λίγα 24ωρα στο site Wikileaks και αποτελούν πονοκέφαλο για έλληνες πολιτικούς και διπλωμάτες! Οπως σας ενημέρωσε από χθες το newsbomb, το αμερικανικό Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, έχει ήδη επικοινωνήσει με το ελληνικό Υπ.Εξωτερικών και έχει ενημερώσει τον κ. Δ.Δρούτσα για την διαρροή!
Ενεργειακό και Σκόπια, στα απόρρητα έγγραφα;

Τα έγγραφα αφορούν την περίοδο 2006-2009 -κατά την οποία κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής- και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναφέρονται σε δύο κυρίως θέματα:

1. την παρέμβαση των ΗΠΑ στην προσπάθεια της τότε ελληνικής κυβέρνησης για ενεργειακή

Οι κραιπάλες με αλκοόλ διπλασιάζουν τον κίνδυνο για την καρδιά

Όχι μόνο το πόσο πίνει κανείς, αλλά επίσης το πόσο γρήγορα, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για την υγεία του, όχι μόνο για το συκώτι, αλλά και για την καρδιά του.


Όσοι κάνουν κραιπάλες με αχαλίνωτη κατανάλωση αλκοόλ, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο για την καρδιά τους σε σχέση με όσους πίνουν παρόμοια ποσότητα αλκοόλ, αλλά σε μικρότερες μερίδες και με πιο σταθερό ρυθμό, αποφεύγοντας τις καταχρήσεις μέσα στην μέρα, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, υπό τον καθηγητή ιατρικής Ζαν Φεριέρ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Τουλούζης, που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, συνέκρινε επί δέκα ολόκληρα χρόνια περίπου 10.000 άνδρες πότες, ηλικίας 50 - 59 ετών, από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (όπου συνηθίζονται τα…όργια με αλκοόλ) και τρεις γαλλικές πόλεις - Λιλ, Στρασβούργο και Τουλούζη (όπου οι άνθρωποι συνήθως πίνουν τακτικά αλλά με περισσότερο μέτρο κάθε φορά). Οι Γάλλοι γενικά πίνουν λιγότερο αλκοόλ στην…καθισιά τους,

«Μπλακ άουτ» διαρκείας στο λιμάνι

Συνέχιση της απεργίας για ακόμα 48 ώρες- μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης- αποφάσισε, σήμερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Πάντως, ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Διαμαντίδης, απέκλεισε το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης.


Έντονες είναι οι αντιδράσεις από παραγωγούς και κατοίκους νησιών που καθώς η θαλάσσια συγκοινωνία έχει διακοπεί από την περασμένη Τρίτη που ξεκίνησε η απεργία. Εκτός από τα προβλήματα τροφοδοσίας, ανησυχία εκφράζεται και για το γεγονός ότι χιλιάδες τόνοι ευπαθών προϊόντων έχουν καθηλωθεί στα λιμάνια της Κρήτης.

Η απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και είναι τα ακτοπλοϊκά Επιβατηγά - Οχηματαγωγά, τα Μεσογειακά Φορτηγά και

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν κρατούμενοι σε όλες τις φυλακές της χώρας

Κινητοποιήσεις σε όλες τις φυλακές προετοιμάζουν οι κρατούμενοι στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Ως ημέρα έναρξης των κινητοποιήσεων έχει οριστεί η προσεχής Δευτέρα, κάτι που ήδη είναι γνωστό στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής για να σημάνει κόκκινο συναγερμό. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει «χτιστεί» ένα δίκτυο τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ των κρατουμένων των φυλακών. Παράλληλα, δημιουργήθηκαν ομάδες κρατουμένων για τον συντονισμό των κινητοποιήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο. Την έναρξη των κινητοποιήσεων στις φυλακές επιβεβαιώνει και η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.
Σύμφωνα με όσα έχει πληροφορηθεί η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι κρατούμενοι θα ξεκινήσουν με αποχή από το συσσίτιο και σε απεργία πείνας, όπως δηλαδή συνέβη και τον Νοέμβριο του 2008. Οι κρατούμενοι επαναφέρουν τα αιτήματα που αφορούν τον υπερπληθυσμό των φυλακών, τις συνθήκες κράτησης, την περίθαλψη, το καθεστώς χορήγησης αδειών, τη μείωση των ποινών και

Αποτελέσματα βιοψίας σε πέντε λεπτά!

Η μακρά και ψυχοφθόρα αναμονή για τα αποτελέσματα της βιοψίας μπορεί σύντομα να αποτελεί παρελθόν χάρη σε μια νέα απεικονιστική τεχνική των ιστών η οποία αναπτύχθηκε από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Ιλινόις. Η ερευνητική ομάδα δοκίμασε την τεχνική που ονομάζεται ΝΙVΙ (nonlinear interferometric vibrational imaging) σε καρκινικά κύτταρα του μαστού αρουραίων. Οπως προέκυψε με χρήση της μεθόδου παρήχθησαν ευανάγνωστες, έγχρωμες εικόνες των ιστών όπου διαγράφονταν καθαρά τα όρια των όγκων με ακρίβεια που ξεπερνούσε το 99%. Και όλα αυτά μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά, σύμφωνα με δημοσίευση που αναμένεται να γίνει στο τεύχος της 1ης Δεκεμβρίου του επιστημονικού περιοδικού «Cancer Research».

Σήμερα οι συμβατικές μέθοδοι διάγνωσης του καρκίνου βασίζονται σε οπτική ανάλυση του σχήματος και της δομής των κυττάρων, γεγονός που τις καθιστά αρκετά υποκειμενικές σύμφωνα με τους ειδικούς. Αντιθέτως η μέθοδος ΝΙVΙ παράγει εικόνες με βάση τη μοριακή σύνθεση των εξεταζόμενων κυττάρων. Τα φυσιολογικά κύτταρα έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις λιπιδίων ενώ

«Στη ΝΔ δεν χωράνε λαθρεπιβάτες»

Την... κόκκινη γραμμή οριοθέτησε χθες με ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο πρόεδρός της κ. Αντ. Σαμαράς, θέτοντας φρένο στους σε όσους βουλευτές σκέπτονται να αποχωρήσουν από τη ΝΔ. «Δεν χωράνε ούτε λαθρεπιβάτεςούτε λιπόψυχοι» ήταν το σαφές μήνυμα που έστειλε ο κ. Σαμαράς, ενώ μετά τις τοποθετήσεις περισσοτέρων των 20 βουλευτών επεχείρησε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του έναντι όσων σχεδιάζουν να δημιουργήσουν νέα εσωκομματικά προβλήματα.

«Αν υπάρχει ιδεολογικό ή συνειδησιακό ζήτημα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ωστόσο την κρίση της προσωπικής στρατηγικής του δεν θα την κάνει κανείς κρίση της παράταξης» τόνισε στη δευτερολογία του και αφού άκουσε τους βουλευτές να ασκούν δριμεία κριτική στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, όπως έκανε και ο ίδιος, χωρίς όμως να την αναφέρει ονομαστικά.

«Ο καθένας δίνει λόγο στη συνείδησή του και στην Ελλάδα» είπε, παρουσία του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος τον χειροκρότησε αρκετές φορές, παρακολουθώντας την προσπάθειά του να σταματήσει την εσωστρέφεια που κυριαρχεί στην ΚΟ τις τελευταίες ημέρες, μετά τη διαγραφή του κ. Ελ. Αυγενάκη και την ανεξαρτητοποίηση του κ. Γ. Κοντογιάννη.

«Μας παρακολουθούν όλοι» ανέφερε και επιχειρώντας να πείσει ότι δεν υπάρχουν αποκλεισμοί διευκρίνισε ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη σε όλους και συνέχισε: «Δεν περισσεύει κανένας. Σας θέλω

Γιατί η Τουρκία «στήνει εξέδρες» χωρίς Χάγη

Οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας ουδέποτε διέψευσαν το τελευταίο διάστημα ότι υπάρχει στα σκαριά συμφωνία για το Αιγαίο, ενώ οι ξεκάθαρες θέσεις του υπουργού Επικρατείας της Τουρκίας, Ε. Μπαγίς, την περασμένη εβδομάδα, ότι «θα στήσουμε εξέδρες στη θάλασσα του Αιγαίου που θα μας λύσουν τα προβλήματα», οδηγούν στο μάλλον ασφαλές συμπέρασμα ότι η «λύση» θα είναι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Ομως η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και συμφωνία για συνεκμετάλλευση από κοινού με την Τουρκία των κοιτασμάτων του Αιγαίου, χωρίς προηγουμένως να έχουν καθοριστεί τα χωρικά ύδατα και να έχουν οριοθετηθεί η υφαλοκρηπίδα και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), αφήνει ανοιχτή την πόρτα για παραχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και οικονομικών δικαιωμάτων.


Η Τουρκία δεν επιθυμεί, και γι' αυτό αποφεύγει, την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, και τούτο γιατί γνωρίζει ότι το Δικαστήριο, στην καλύτερη περίπτωση για την ίδια, θα της εκχωρήσει (σ.σ. σύμφωνα με υπολογισμούς επίσημων ελληνικών φορέων) 2%-3% στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, τίποτα στα Δωδεκάνησα μέχρι και τη Ρόδο και περίπου 25% μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και 18% ανατολικά της Μεγίστης. (Στο χάρτη φαίνεται η καλύτερη πιθανή υφαλοκρηπίδα που θα μπορούσε να οριοθετήσει το Διεθνές

Ένα χρόνο μετά















Αναγνώστης

Πέντε κλάδοι προσελκύουν ξένους επενδυτές

Αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς ξένων επενδυτών έχει προκαλέσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του οποίου αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τέλους Δεκεμβρίου, γνωστοποίησε σήμερα η πρόεδρος του οργανισμού Invest In Greece, Δρ.Παρασκευή Μπουφούνου.

«Από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 θα αρχίσει να γίνεται αισθητή η θετική επίδραση, που θα έχει στην προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό, το νέο, ''φιλόξενo νομοθετικό πλαίσιο''» σημείωσε η κυρία Μπουφούνου, μιλώντας στο περιθώριο του επιχειρηματικού φόρουμ, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Όπως είπε, ξένοι επενδυτές από διάφορες χώρες και ιδίως από Κίνα και αραβικές χώρες, αλλά και από ΗΠΑ και Ευρώπη, εκφράζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για δραστηριοποίηση σε πέντε κλάδους επί

Η Eurobank απορροφά τη ΔΙΑΣ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. και της «ΔΙΑΣ Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου» ανακοίνωσαν ότι στη σημερινή συνεδρίασή τους ενέκριναν το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με απορρόφηση της ΔΙΑΣ από την EUROBANK. Η συγχώνευση θα γίνει με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο εταιρειών με βάση ισολογισμούς μετασχηματισμού της 2.11.2010.

Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής είναι 6,2 παλαιές μετοχές της ΔΙΑΣ προς μία νέα μετοχή της

Πρώτες συλλήψεις για παράνομη επικόληση ενσήμων

Οι πρώτες συλλήψεις για την παράνομη ηλεκτρονική «επικόλληση» ενσήμων σε ασφαλισμένους διαφόρων ταμείων, αλλά κυρίως του ΙΚΑ, άρχισαν, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται στην Κρήτη, αλλά και στη Λάρισα. Για την αποκάλυψη της πρωτοφανούς αυτής απάτης έχουν ενεργοποιηθεί οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ, οι ελεγκτές του ΙΚΑ, η Αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές, που με προσεχτικά βήματα προσπαθούν να εντοπίσουν όλους όσους ενέχονται στο κύκλωμα αυτό.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν συλλήψεις διαφόρων ατόμων που είχαν στήσει γραφεία σε διάφορες περιοχές της χώρας (δεν αποκαλύπτονται όλες οι περιοχές για τους ευνόητους λόγους ώστε να μην απωλεσθεί το στοιχείο του αιφνιδιασμού) και κατάφερναν, με διάφορους τρόπους να εισβάλουν ηλέκτρονικά στα αρχεία των ασφαλιστικών οργανισμών και να

Ο καιρός στις 27.11.2010

Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Θράκης, περιμένουμε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα περιοριστούν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 - 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 15 στην Ήπειρο, από 7 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 22 - 23 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 22 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα αγγίξουν τους 26 – 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στα ανατολικά θυελλώδεις, ενώ μέτριοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχόπτωσης, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 – 23 βαθμούς. Οι άνεμοι θα