www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

«Στη ΝΔ δεν χωράνε λαθρεπιβάτες»

Την... κόκκινη γραμμή οριοθέτησε χθες με ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο πρόεδρός της κ. Αντ. Σαμαράς, θέτοντας φρένο στους σε όσους βουλευτές σκέπτονται να αποχωρήσουν από τη ΝΔ. «Δεν χωράνε ούτε λαθρεπιβάτεςούτε λιπόψυχοι» ήταν το σαφές μήνυμα που έστειλε ο κ. Σαμαράς, ενώ μετά τις τοποθετήσεις περισσοτέρων των 20 βουλευτών επεχείρησε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του έναντι όσων σχεδιάζουν να δημιουργήσουν νέα εσωκομματικά προβλήματα.

«Αν υπάρχει ιδεολογικό ή συνειδησιακό ζήτημα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ωστόσο την κρίση της προσωπικής στρατηγικής του δεν θα την κάνει κανείς κρίση της παράταξης» τόνισε στη δευτερολογία του και αφού άκουσε τους βουλευτές να ασκούν δριμεία κριτική στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, όπως έκανε και ο ίδιος, χωρίς όμως να την αναφέρει ονομαστικά.

«Ο καθένας δίνει λόγο στη συνείδησή του και στην Ελλάδα» είπε, παρουσία του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος τον χειροκρότησε αρκετές φορές, παρακολουθώντας την προσπάθειά του να σταματήσει την εσωστρέφεια που κυριαρχεί στην ΚΟ τις τελευταίες ημέρες, μετά τη διαγραφή του κ. Ελ. Αυγενάκη και την ανεξαρτητοποίηση του κ. Γ. Κοντογιάννη.

«Μας παρακολουθούν όλοι» ανέφερε και επιχειρώντας να πείσει ότι δεν υπάρχουν αποκλεισμοί διευκρίνισε ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη σε όλους και συνέχισε: «Δεν περισσεύει κανένας. Σας θέλω
και σας βλέπω όλους δίπλα μου».

Στο στόχαστρο η Ντόρα

Τους προσφιλείς χαρακτηρισμούς «δεκανίκια» και «συμμαχία των προθύμων» χρησιμοποίησε και πάλι ο κ. Σαμαράς, εξαπολύοντας επίθεση στην κυρία Μπακογιάννη, στην οποία δεν αναφέρθηκε ονομαστικά, αλλά και στουςβουλευτές που συντάσσονται μαζί της.

«Οσοι κάνουν νέα κόμματα υποτίθεται για να εκφράζουν τις απαιτήσεις της κοινωνίας δείχνουν ότι δεν έχουν καταλάβει την κατάσταση και τι συμβαίνει γύρω τους» είπε, απαξιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, στο οποίο επίσης δεν αναφέρθηκε, αλλά ήταν επικριτικός, αναδεικνύοντας την κατ΄ αυτόν αδιαφορία της κοινωνίας. «Δεν θα πέσουμε στη στημένη παγίδα της εσωστρέφειας. Η πατρίδα έχει τόσα προβλήματα και είναι αυτή που μας υπαγορεύει να μην ασχολούμαστε με τα μικρά και ασήμαντα» συμπλήρωσε με ιδιαίτερα αιχμηρό τόνο. Αμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά της κυρίας Μπακογιάννη. «Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ένα νέο πολιτικό κίνημα, με υπεύθυνες θέσεις και ξεκάθαρη ταυτότητα. Συμμαχεί με τους πολίτες και μόνο» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Ι. Οικονόμου.

Αντικυβερνητικά πυρά και συναίνεση

O κ. Σαμαράς άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθείται και υπεραμύνθηκε της στάσης του κόμματός του για την καταψήφιση του μνημονίου, ενώ μίλησε για το πλήρες αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο κ. Σαμαράς, αφού υπογράμμισε ότι η ΝΔ «έβαλε πλάτη στα δύσκολα», πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα, άσκησε τεκμηριωμένη κριτική, ψήφισε τα μισά κυβερνητικά νομοσχέδια και επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΠαΣοΚ, λέγοντας: «Ο λαϊκισμός είναι στο DΝΑ του ΠαΣοΚ, η αλήθεια είναι το δικό μας πλεονέκτημα... Εμείς δεν είμαστε ΠαΣοΚ και δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας από εκείνους που εφηύραν τον λαϊκισμό, από αυτούς που έχουν αναγάγει την εξαπάτηση του λαού σε σύγχρονη επιστήμη» τόνισε.

Παράλληλα έθεσε με σαφήνεια το πλαίσιο βάσει του οποίου η αξιωματική αντιπολίτευση θα συμφωνήσει με την κυβέρνηση, το οποίο έχει ως βασικό στοιχείο την αλλαγή πολιτικής. «Θέλει συνενόχους; Δεν θα τους βρει σε εμάς. Θέλει συναίνεση για αλλαγή πολιτικής; Εδώ είμαστε να το συζητήσουμε» τόνισε ο κ. Σαμαράς και έθεσε ως βασική προϋπόθεση ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής, ώστε η χώρα να μπει σε τροχιά ανάκαμψης και να υπάρξει «επενδυτικό σοκ». «Τίποτε λιγότερο δεν δεχόμαστε» ανέφερε και είπε ότι μια από τις αναγκαίες προϋποθέσεις συναίνεσης είναι και ένας νέος επενδυτικός νόμος, ενώ ανέφερε ότι θα αποκαταστήσει και τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων.

«Ευχαριστούμεαλλά δεν θα πάρουμε» είπε, αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική και απλά η κυβέρνηση ζητεί τη συναίνεση της ΝΔ. «Θα βρει λίγους, αλλά ιδιαίτερα πρόθυμους. Κάποιοι σπεύδουν να δώσουν δεκανίκι. Είναι η συμμαχία των προθύμων» τόνισε, υπονοώντας και πάλι την κυρία Μπακογιάννη και τους βουλευτές που αποχώρησαν από τη ΝΔ, και συνέχισε σε αυστηρό ύφος: «Δικό τους πρόβλημα. Εμείς συναίνεση σ΄ αυτά τα αδιέξοδα δεν θα δώσουμε. “Πάρτε το τιμόνι αλλιώς, γιατί δεν αντέχουμε” φωνάζουν οι πολίτες».

Ηρεμο κλίμα

O ι προβλέψεις για εκρηκτικό κλίμα που άφηναν να διαρρεύσει οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ δεν επιβεβαιώθηκαν στη συνεδρίαση της ΚΟ. Μάλιστα, ακόμη και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς το επεσήμανε στους δημοσιογράφους, που ήταν οργισμένοι καθώς για πρώτη φορά ύστερα από πάρα πολλά χρόνια τούς ζητήθηκε να αποχωρήσουν από την αίθουσα της Γερουσίας για να μην ακούσουν τις παρεμβάσεις των βουλευτών. «Καμία σχέση με αυτά τα οποία μάς είχατε προετοιμάσει» σημείωσε και συνέχισε: «Το μήνυμα ήταν όλοι μαζί, μια γροθιά, να αντιδράσουμε στην πολιτική που κάνει κακό στον τόπο».

Ο κ. Σαμαράς, στη δευτερολογία του, με αφορμή προτάσεις βουλευτών για ανοιχτές πόρτες στο κόμμα, τόνισε, απαντώντας στους κκ. Δ. Σταμάτη και Νικολόπουλο: «Η πόρτα μου είναι ανοιχτή και είναι εχθρός μουόποιος δεν ανοίγει πόρτες » και ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάζει πιο συχνά η ΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: