www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Διορίζονται 2.825 εκπαιδευτικοί

Τον διορισμό 2.825 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.


Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση διορίζονται 1.400 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων οι 1.045 δάσκαλοι και οι 355 νηπιαγωγοί.

Συγκεκριμένα:

· Οι ΠΕ60 Νηπιαγωγοί προέρχονται από

(α) τον πίνακα του 24μήνου,

(β) τον ενιαίο πίνακα διορισμών και έχουν τουλάχιστον 26,667 μόρια πραγματικής προϋπηρεσίας και

(γ) τον πίνακα διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008 (3Π/2008 Προκήρυξη), όπως δημοσιεύτηκε

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης νέος γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ.

Τον βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη όρισε στη θέση του γραμματέα Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς.


Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανακοίνωσε το διορισμό του Σπύρου Ευσταθόπουλου στη θέση του Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων του κόμματος.

Έλαβε τις γραπτές εγγυήσεις ο Παναθηναϊκός

Ο Δήμος Αθηναίων και η κατασκευαστική εταιρεία του Μπάμπη Βωβού έστειλαν στον Παναθηναϊκό (ΠΑΕ και Ερασιτέχνη) γραπτώς τις εγγυήσεις, των όσων είχαν συμφωνηθεί προφορικά για τη «διπλή ανάπλαση». Οι «πράσινοι» φέρεται να έμειναν ικανοποιημένοι από τα έγγραφα που έλαβαν, ενώ το νομικό τμήμα εξετάζει αναλυτικά όλες τις παραμέτρους και θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη.

Συνεπώς εφόσον ο Παναθηναϊκός θεωρήσει ότι καλύπτεται από τα έγγραφα που έλαβε, αναμένεται να συμφωνήσει στην κατάθεση της νέας νομοθετικής ρύθμισης για τη «διπλή ανάπλαση», ώστε να ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου στο Βοτανικό.


Κατά τη χθεσινή συνάντηση των προέδρων ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Νίκου Κωνσταντόπουλου και Μιχάλη Κίτσιου αντίστοιχα, με τον αντιπρόεδρο της

Πρόσκρουση του Flying Cat 5 στο λιμάνι της Σκοπέλου

Στην προβλήτα του λιμανιού της Σκοπέλου προσέκρουσε το το Flying Cat 5 καθώς κατά την είσοδό του ήρθε σε επαφή με το «Εξπρές Σκιάθος».


Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12:40. Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ούτε προκλήθηκε ρύπανση από την πρόσκρουση.

Το Flying Cat 5 προερχόταν από τη Σκιάθο και του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς. Ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από το τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης διαπιστώθηκε η ύπαρξη δύο ρηγμάτων, εκ των οποίων το πρώτο στην αριστερή πλευρά, με μήκος ενός μέτρου και σε απόσταση περίπου 1,5 μέτρου από την ίσαλο γραμμή, ενώ το δεύτερο στη δεξιά πλευρά, με μήκος περίπου τρία μέτρα, στο ύψος του κύριου καταστρώματος.

Οι 72 επιβάτες που μετέφερε το πλοίο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και 26 από αυτούς, που είχαν προορισμό την Αλόννησο, προωθήθηκαν με το "ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ 23" της ίδιας πλοιοκτήτριας

Λίστα με αμοιβές θα δώσει στη δημοσιότητα η ΕΡΤ

Να προχωρήσει σε ανάρτηση πίνακα με τα στελέχη και τους υπαλλήλους στους οποίους έχουν καταβληθεί μπόνους την περίοδο 2005-2009 αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ σε έκτακτη συνεδρίασή του. Η λίστα θα περιλαμβάνει ονομαστικά και αναλυτικά ποιοι έλαβαν, ποιο ποσό και μια ποια αιτιολογία όπως προβλέπεται από τον Γενικό κανονισμό Προσωπικού της ΕΡΤ.

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΡΤ ξεκαθαρίζει ότι στόχος είναι η θεσμική θωράκιση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ο οποίος οφείλει να λειτουργεί με διαφάνεια και λογοδοσία στον Έλληνα πολίτη που τον χρηματοδοτεί. Γι αυτό και αποφασίστηκαν τροποποιήσεις του ΓΚΠ της ΕΡΤ με διαπραγμάτευση και συμφωνία με την ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά και του Γενικού Κανονισμού Προμηθειών με παράλληλη αναβάθμιση των υπηρεσιών εσωτερικού ελέγχου. Παράλληλα θα αναθεωρηθεί η πολιτική χορήγησης και διαχείρισης πάγιων προκαταβολών, ενώ θα εφαρμοσθούν από εδώ και στο εξής ανοικτές διαδικασίες ακόμα και για το λεγόμενο προσωπικό ειδικών θέσεων (ΠΕΘ). Το σύνολο του προσωπικού της ΕΡΤ θα αξιολογείται πλέον σε μόνιμη βάση, ενώ καταργείται η δυνατότητα παράλληλης

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σε 70 δήμους της χώρας

Τις πρώτες επίσημες υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου ανακοίνωσε η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ. Σε εβδομήντα από τους δήμους του Καλλικράτη ανακοινώθηκαν τα ονόματα των «πράσινων» υποψηφίων, ενώ σε πέντε δήμους θα διενεργηθούν προκριματικές εκλογές.

Η πρόταση αξιολόγησης αφορά στους μισούς καλλικρατικούς δήμους και θα υποβληθεί στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Όπως ανακοινώθηκε, μέχρι την επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία θα αποφασιστεί η στήριξη που παρέχει το ΠΑΣΟΚ, οι προτάσεις της Επιτροπής θα εξετάζονται από τον Συνήγορο του Μέλους και του Φίλου και την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης, με βάση τις προβλεπόμενες αρμοδιότητές τους και πάντα εντός των πλαισίων του Κανονισμού Δεοντολογίας και Διαφάνειας του Κινήματος.


Προκριματικές εκλογές θα διενεργηθούν στους δήμους Ζακύνθου (Ιονίων νήσων), Λόκρων (Στερεάς

SOS από τη Μεσόγειο

Κινδυνεύουν άμεσα χλωρίδα και πανίδα

Η χλωρίδα και η πανίδα που απειλούνται περισσότερο από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη θάλασσα ή ωκεανό του πλανήτη είναι αυτές της Μεσογείου, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, την παγκόσμια Απογραφή Θαλάσσιας Ζωής, που διαρκεί εδώ και δέκα χρόνια. Σε καμία άλλη θαλάσσια περιοχή της Γης η βιοποικιλότητα δεν δέχεται περισσότερες πιέσεις.

Η απογραφή επίσης διαπίστωσε ότι οι αστακοί, τα καβούρια, οι γαρίδες και τα λοιπά μαλακόστρακα -και όχι τα ψάρια- αποτελούν το πιο κοινό είδος των θαλασσών του πλανήτη μας (ποσοστό 19% έναντι 12% των ψαριών), ενώ τα ύδατα της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας είναι αυτά που φιλοξενούν τη μεγαλύτερη ποικιλία ειδών. Η Μεσόγειος (που εκτιμάται ότι έχει συνολικά περίπου 17.000 είδη), μαζί με τις θάλασσες της Κίνας και τον Κόλπο

΄Εξυπνα αυτοκίνητα σώζουν από ατυχήματα και... κακοσμία


Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι ανακοινώσεις που έκανε η Νissan για τις καινοτομίες των νέων της αυτοκινήτων. Τα στελέχη της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανέφεραν ότι στα επόμενα μοντέλα της θα υπάρχει ένα προηγμένο σύστημα αποφυγής ατυχημάτων. Το σύστημα θα αποτελείται από μια κάμερα η οποία θα παρακολουθεί την κίνηση πεζών και οχημάτων όταν κάποιος κινείται με ταχύτητα ως 70 χλμ. ανά ώρα, όταν βάζει μπροστά για να ξεκινήσει ή όταν παρκάρει. Σε περίπτωση που το σύστημα διαπιστώσει ότι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος θα ειδοποιεί άμεσα τον οδηγό.
Τα οχήματα θα ενσωματώνουν και ένα «έξυπνο» σύστημα κλιματισμού. Το σύστημα αυτό θα μπορεί να διαπιστώσει αν υπάρχει κακοσμία μέσα στο όχημα και σε περίπτωση που χρειάζεται θα απελευθερώνει... αρώματα. Επίσης, σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι η ατμόσφαιρα είναι πολύ ξηρή θα απελευθερώνει ουσίες όπως βιταμίνη C ώστε να ενυδατώνεται ο οργανισμός του οδηγού και των

Τελεσίγραφο προς φοροφυγάδες του Κολωνακίου: Πληρώστε μέχρι τις 30/08 γιατί θα τα βγάλουμε όλα στο σφυρί!

- 279 χρωστούσαν έως τις 29/07 2,68 εκατ. ευρώ!


- Εχουν περιουσία αξίας 525 εκατομμυρίων!

- Ιδιοκτήτης μπαρ στη Μύκονο χρωστά μόνο για το 2007 και 2008 ποσό 4 εκατομμυρίων ευρώ

Μια μια πήραν τις περιτπώσεις 279 φοροφυγάδων στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Από τη διασταύρωση, που αφορά σε στοιχεία οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 250.000 ευρώ και περιουσία στο 1ο διαμέρισμα της Αθήνας (Σύνταγμα, Κολωνάκι, Μοναστηράκι, Ομόνοια), προέκυψαν 279 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές στις 29 Ιουλίου 2,68 εκ. ευρώ.

Οι συγκεκριμένοι είναι κάτοχοι 1.641 καταστημάτων αξίας 175,48 εκ. ευρώ και κάτοχοι 3.635 ακινήτων

Το νέο Google Earth μας λέει και τον καιρό!

Η δημοφιλής υπηρεσία της Google, αναβαθμίζεται και εισάγει πολλά νέα χαρακτηριστικά στη νέα της έκδοση.


To Google Earth προσθέτει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες στην νέα 5.2 αφού πλέον θα μπορεί να προβάλει σε πραγματικό χρόνο τις καιρικές συνθήκες.

Για την ώρα η υπηρεσία αυτή λειτουργεί μόνο σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης, αλλά η Google ετοιμάζει την επέκτασή του σε όλες τις χώρες έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης να βλέπει σε πραγματικό χρόνο, τι καιρό θα κάνει

ΛΑΟΣ: Να απελευθερωθούν οι διακόπτες από τους δεσμώτες τους

«Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας δεν πρόκειται καν να ξεκινήσει, αν δεν απελευθερωθούν οι διακόπτες από τους δεσμώτες τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης, αναφερόμενος στα περί πώλησης μονάδων της ΔΕΗ.


Σημειώνει, ωστόσο, ότι «αυτό όεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν, η στρατηγικής σημασίας συμβολή της ΔΕΗ για το έθνος».

Γιούνκερ: Θα εγκριθεί η β' δόση

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και δήλωσε ευχαριστημένος από όσα έχουν γίνει στη χώρα μέχρι σήμερα.


Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η κατάσταση στην ευρωπαϊκή οικονομία οδεύει προς εξομάλυνση. «Πιστεύω ότι τα πράγματα βρίσκονται στο δρόμο της εξομάλυνσης. Τα τεστ αντοχής ήταν αποφασιστικά και πειστικά και βλέπουμε μία σχετική ανάκαμψη της

Φρούτα: τα έπλυνες σωστά;

Φρούτα: τα έπλυνες σωστά ή θα τρέχουμε καλοκαιριάτικα;



Φρούτα ! Να τα πλύνω ή να τα καθαρίσω ; Και τι γίνεται με τις βιταμίνες που περιέχονται στη φλούδα ;

Η ΦΛΟΥΔΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΗΓΗ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ

Αγόρασες τα φρούτα και είσαι έτοιμη να φτιάξεις την πιο δροσερή φρουτοσαλάτα. Αναγκάζεσαι όμως να τα καθαρίσεις, καθώς δεν ξέρεις τι χημικές ουσίες έχουν χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργειά τους. "Tο μέρος εκείνο των φρούτων που βλέπει συνέχεια ο ήλιος καθώς αυτά ωριμάζουν, δηλαδή η φλούδα, είναι το πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Eμείς, όμως, συνήθως το πετάμε, με αποτέλεσμα να χάνεται ένας ανεκτίμητος θησαυρός ουσιών" αναφέρει η Bsc Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ευθυμία Δέδε.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ;

"Ο κανόνας που ισχύει είναι πως τα φυτοφάρμακα αν υπάρχουν, βρίσκονται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στη φλούδα, γι’ αυτό, εάν έχετε την υποψία ότι τα φρούτα και τα λαχανικά σας είναι

Η πολύωρη παραμονή στο διαδίκτυο βλάπτει την υγεία

Οι έφηβοι που περνούν πολλές ώρες στο διαδίκτυο έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη από εκείνους που κάνουν μετρημένη χρήση, επισημαίνουν επιστήμονες.


Ο ερευνητής Λόρενς Λαμ περιγράφει κάποια από τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι έφηβοι που περνούν τουλάχιστον πέντε ώρες στο ίντερνετ. Οι έφηβοι είναι ανήσυχοι και νευρικοί όταν δεν βρίσκονται μπροστά στην οθόνη, ενώ δεν επιδεικνύουν κανένα ενδιαφέρον για οποιαδήποτε κοινωνική επαφή.

"Ορισμένοι περνούν ακόμη και δέκα ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο, είναι προβληματικοί και δείχνουν συμπτώματα εθισμού", τόνισε ο Λόρενς Λαμ ο οποίος συμμετείχε στην σύνταξη της μελέτης η οποία

Υπό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στη Νεμέα

Σε ύφεση βρίσκεται δασική πυρκαγιά στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας του Δήμου Νεμέας Κορινθίας, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.


Στην περιοχή επιχείρησαν δεκαεπτά πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, δύο αεροσκάφη και δεκαέξι άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Στο νέο δημαρχείο από αύριο ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Ολοκληρώνεται η μετεγκατάσταση όλων των υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης στο νέο δημαρχείο, δήλωσε ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και αύριο θα γίνει και η μεταφορά του γραφείου του. Όπως είπε είναι συγκινημένος που θα αφήσει το γραφείο στο κτίριο της οδού Βενιζέλου 45 ύστερα από 11,5 χρόνια και περήφανος που ο δήμος αποκτά επιτέλους ιδιόκτητο κτίριο.

Σε 10 - 15 μέρες θα τεθεί σε λειτουργία και το υπόγειο πάρκινγκ στο νέο δημαρχείο από το οποίο ο δήμος θα εισπράττει το 20% επί των ακαθάριστων εσόδων.


Ο κ. Παπαγεωργόπουλος επισήμανε ότι ο δήμος θα γλυτώσει περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ που πληρώνει κάθε χρόνο σε ενοίκια και θα έχει και έσοδα.

Σχετικά με τη διαμαρτυρία της συνδικαλιστικής παράταξης «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» των

Ε.Λ.Κ: Ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε μέσω Κυπριακού

Τη θέση πως, η προώθηση της προσέγγισής της με την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται τώρα στα χέρια της Άγκυρας και γι' αυτό η ίδια πρέπει να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού, δηλαδή «στην επανένωση της διαιρεμένης νήσου, την αναγνώριση της Κύπρου από μέρους της και το άνοιγμα των τουρκικών αεροδρομίων και λιμανιών για κυπριακά αεροπλάνα και πλοία», διατυπώνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ευρωβουλευτής του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, Οτμαρ Κάρας, σε σημερινές του δηλώσεις στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».


Όπως αναφέρει ο ίδιος, κατά την πρόσφατη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Μπαν Κι Μουν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί

Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου στη Ν.Δ

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ορίζεται αναπληρώτρια Εκπρόσωπος του κόμματος η Βασιλική Τζότζολα.


Η Βασιλική Γ. Τζότζολα είναι δικηγόρος Αθηνών. Γεννήθηκε στην Ορεστιάδα του Ν. Έβρου στις 16 Οκτωβρίου 1977. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (2000), συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Νομική Σχολή του University Of Durham, στο Ην. Βασίλειο (2005).

Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο (LL.M.) με ειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Διεθνές Ποινικό Δίκαιο. Είναι κάτοχος διπλώματος της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Δικαίου (European University Institute,

Προσελήφθη ο ιταλός που θα σώσει την ελληνική οικονομία - "Καπέλωμα" στο οικονομικό επιτελείο;

- Επιβεβαιώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου η πρόσληψη του Τομάζο Σκιόπα στην θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού επι θεμάτων οικονομίας


- Ποιός είναι και ποιοί δεν βλέπουν τον "διορισμό" του με καλό μάτι!

Ρίγη έχει προκαλέσει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η πρόσληψη του Τομάζο Σκιόπα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως σύμβουλος του κ. Παπανδρέου για θέματα οικονομίας. Κι αυτό γιατί θεωρείται πλέον ως "καπέλωμα" του οικονομικού επιτελείου και του ίδιου του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ως φαίνεται δεν έχει τις απαραίτητες γνωριμίες για να επαναφέρει με ομαλό τρόπο την Ελλάδα στις αγορές.

Η πρόσληψή του επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι από το Μέγαρο Μαξίμου.

Εκτιμάται λοιπόν ότι είναι το πρόσωπο με τις κατάλληλες διασυνδέσεις για να επανενώσει το δίκτυο των οικονομικών διαδρομών που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα προκειμένου να κινηθεί ξανά με

Επικίνδυνα πολλά από τα συμπληρώματα διατροφής

Μια σειρά από ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, καρδιοπάθειες και σοβαρά προβλήματα στους νεφρούς και το ήπαρ περιέχουν εκατοντάδες από τα συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών των ΗΠΑ.


Η πανίσχυρη, κατά τα άλλα, ένωση ζητά από το Κογκρέσο να δοθεί -επιτέλους- η δυνατότητα στην αμερικάνικη υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων να ελέγξει τα συμπληρώματα που περιέχουν τις ύποπτες ουσίες.

Το περιοδικό των καταναλωτών Consumer Reports που δημοσιεύει τα παραπάνω στοιχεία αναφέρει ότι παρότι πολλά από τα συμπληρώματα χαρακτηρίζονται "φυσικά", αρκετά είναι μολυσμένα, γεγονός που παραβλέπουν ή αγνοούν οι καταναλωτές."Από τα περισσότερα από 54.000 διατροφικά συμπληρώματα που υπάρχουν στη Βάση Δεδομένων των Φυσικών Φαρμάκων, μόνο το ένα τρίτο έχει κάποιο επίπεδο

Το savoir vivre της παραλίας

Είτε είσαστε στον κοσμικό Αστέρα της Βουλιαγμένης, είτε στο Αλεποχώρι η παραλία είναι ένας τόπος συνευρέσεως με τους συνανθρώπους μας όπου πρέπει να εφαρμόζονται κατά κόρον οι κανόνες καλής συμπεριφοράς, με πρώτο τον σεβασμό προς τον διπλανό μας.

Κι επειδή λίγο ο ήλιος, λίγο η θάλασσα, λίγο η ανεμελιά καλλιεργείται το κλίμα για φλερτ και ειδύλλια.

Να τι πρέπει να κάνουμε και τι δεν πρέπει να κάνουμε σύμφωνα με τους κανόνες καλής συμπεριφοράς.

•Διαλέγουμε το μαγιό αναλόγως του σωματότυπου μας. Οι εύσωμες κυρίες αποφεύγουν τα στρίνγκ και οι ευτραφείς κύριοι τα αθλητικά μαγιό. Στην παραλία ισχύει περισσότερο από παντού το «προσέχω τον εαυτό μου, διότι σέβομαι το περιβάλλον».

•Μετά από μια ορισμένη ηλικία οι κυρίες καλό είναι να φορούν ολόσωμα μαγιό. Φυσικά το όριο ηλικίας

Ηλεκτρισμένο SMS

Στη Βουλή με... SMS φέρνει το θέμα πώλησης μονάδων της ΔΕΗ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, προειδοποιώντας τους «συντρόφους» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα και να «ματώσουν» αν η κυβέρνηση συμφωνήσει με την τρόικα να ιδιωτικοποιηθούν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής ή να πουληθεί ενέργεια σε τιμές κόστους.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση άμυνας και στον απόηχο των εντολών της τρόικας προς την κυβέρνηση για συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο επικεφαλής του ισχυρότερου συνδικάτου της χώρας (εκπροσωπεί πάνω από 22.500 εργαζομένους) και συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να προλάβει τις εξελίξεις, επιχειρώντας ούτε λίγο ούτε πολύ να θέσει προ των

Σε φάση «αφύπνισης» μπαίνει ο ήλιος

Μια ισχυρή μαγνητική έκρηξη στον ήλιο στέλνει ήδη ένα μεγάλο νέφος ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας. Το ηλιακό «τσουνάμι», που αποτελείται από τόνους πλάσματος (ιονισμένων ατόμων) μπορεί να δημιουργήσει θεαματικό σέλας πάνω από τους πόλους της Γης, αλλά και να προκαλέσει προβλήματα στους δορυφόρους και στις τηλεπικοινωνίες.

Την 1η Αυγούστου παρατηρήθηκε η πρώτη αναλαμπή πάνω από μια γιγάντια ηλιακή κηλίδα στο μέγεθος της Γης, παράλληλα όμως εξερράγη μια μεγάλη ποσότητα αερίων από ένα "νημάτιο" στο βόρειο ημισφαίριο του ήλιου.


Αν και τα δύο γεγονότα απέχουν εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, πιθανότατα συνδέονται.

Οι εικόνες του τροχιακού Παρατηρητηρίου Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA, το οποίο εκτοξεύτηκε τον Φεβρουάριο για να μελετήσει τον ήλιο, κατέγραψαν τα φαινόμενα, καθώς επίσης αστρονόμοι από

«Μπάλωμα» ασφαλείας της Microsoft στα Windows

Η Microsoft κυκλοφόρησε επειγόντως ένα «μπάλωμα» για ένα σημαντικό κενό ασφαλείας στα Windows, που οι χάκερ θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν για να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο ενός υπολογιστή.

Οι χρήστες, ανεξαρτήτως της έκδοσης του λειτουργικού συστήματός τους, καλούνται αμέσως να εγκαταστήσουν το σχετικό αρχείο μέσω της υπηρεσίας Windows Update, σύμφωνα με το BBC και τα ξένα πρακτορεία.


Το ευάλωτο σημείο (που σχετίζεται με τα shortcuts) επιτρέπει την εξ αποστάσεως εκτέλεση κακόβουλου κώδικα, που μπορεί να δώσει στον χάκερ τα ίδια δικαιώματα σε ένα υπολογιστή με τον ιδιοκτήτη του.

Οι χρήστες χρησιμοποιούν συχνά τέτοιες εντολές συντόμευσης (shortcuts) με την μορφή εικονιδίων

Η γερή καρδιά επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου

Φροντίζοντας κανείς να κρατά σε καλή κατάσταση την καρδιά του, βοηθά και τον εγκέφαλο του, επιβραδύνοντας τη γήρανση του, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, υγιείς άνθρωποι, οι οποίοι όμως είχαν "αργές" καρδιές που αντλούσαν λιγότερο αίμα, είχαν παράλληλα και πιο γερασμένους εγκεφάλους.


Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Βοστώνης, υπό την δρα Άντζελα Τζέφερσον, μελέτησαν 1.500 άτομα και, όπως αναφέρουν, μια μέτρια απόδοση της καρδιάς "γερνάει" τον εγκέφαλο περίπου δύο χρόνια κατά μέσο όρο.

Η διαπίστωση αυτή ισχύει ακόμη και για νεαρά άτομα, στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους, που δεν είχαν κάποια καρδιοπάθεια, καθώς και για ηλικιωμένα άτομα που υπέφεραν από τέτοιες παθήσεις.

Τα άτομα με μικρότερο όγκο εγκεφάλου δεν έδειχναν εμφανή κλινικά ίχνη μειωμένων εγκεφαλικών λειτουργιών, όμως οι ερευνητές πιστεύουν ότι η σχετική συρρίκνωση του εγκεφάλου τους αποτελεί πρώιμη ένδειξη για μελλοντικό πρόβλημα όπως για παράδειγμα άνοια.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες γιατί η μειωμένη ποσότητα αίματος που αντλεί η καρδιά σε σχέση με το

Στο internet η λίστα με τα δώρα των υπουργών!

“Πήρες δώρο; Δημοσίευσε τι και από ποιον” λέει ο κώδικας δεοντολογίας στους υπουργούς


Το άρθρο 17 του 6ου Κεφαλαίου περί “ειδικών θεμάτων διαφάνειας” αναφέρει χαρακτηριστικά ότι όλα τα δώρα που λαμβάνουν οι υπουργοί και έχουν αξία πάνω από 250 ευρώ δεν θα πρέπει να γίνονται αποδεκτά και να επιστρέφονται. Θα εξαιρούνται μόνο τα δώρα των ξένων αντιπροσωπειών.

Όλα τα υπόλοιπα (αξίας κάτω από 250 ευρώ) θα πρέπει να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο όπως προβλέπει ο Κώδικας δεοντολογίας που προωθεί το Μαξίμου και τον Σεπτέμβριο αναμένεται να συζητηθεί και να εγκριθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο υπουργός που λαμβάνει κάποιο δώρο θα είναι πλέον υποχρεωμένος να αναγράφει το ονοματεπώνυμο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου - Τριπόλεως

Προσωρινές κυκλοφορικές ρυθμίσεις, λόγω ολοκλήρωσης εργασιών κατασκευής των προσβάσεων στη σήραγγα της Στέρνας ισχύουν από σήμερα Τρίτη έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου και θα γίνεται εναλλάξ αποκλεισμός της αριστερής και δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας.


Οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από το 135ο έως το 136ο χλμ. του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης (στην κατεύθυνση προς

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σάμο

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Μαραθόκαμπο Σάμου. Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο.


Στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 88 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 50 εθελοντές, 25 υδροφόρες των ΟΤΑ και τέσσερα ελικόπτερα.

Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν χθες οι περιοχές του Μαραθόκαμπου και του Καρλοβασίου, καθώς η φωτιά απείλησε σπίτια, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά τα ξενοδοχεία με τη βοήθεια αστυνομίας, στρατού και τουριστικών

Eκτιμήσεις για εκτίναξη της ανεργίας το φθινόπωρο

Εκτίναξη της ανεργίας το φθινόπωρο προβλέπουν οι επιστημονικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ με τον απόλυτο αριθμό των ανέργων να υπολογίζεται ότι θα φθάσει στο ένα εκατομμύριο και το ποσοστό ότι θα αγγίξει το 20%.


Με βάση στοιχεία για την απασχόληση και την ανεργία, που επεξεργάσθηκε ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ, Γ. Κρητικίδης, το πρώτο τρίμηνο του 2010, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας δείχνουν ότι το εργατικό δυναμικό της χώρας υπολογίζεται σε 5.012.392, από τα οποία 4.425.625 είναι απασχολούμενοι, 568.767 είναι άνεργοι, ενώ το ποσοστό ανεργίας εμφανίζει αύξηση κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του 2009 (11,7% έναντι 9,3%).

Οι απασχολούμενοι αναλογούν στο 61,2% του παραγωγικού πληθυσμού.

Η απασχόληση των νέων μέχρι 29 ετών ανέρχεται σε 756.100 και αναλογεί στο 17,1% των

Ο καιρός σήμερα 03.08.2010

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε την Τρίτη 03 Αυγούστου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 - 36 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 23 έως 36 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 22 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 24 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Πάντως, σε ηπερωτικές περιοχές της Ανατολικής, Κεντρικής και Βόρειας χώρας οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 38 βαθμούς Κελσίου και στο Ανατολικό Αιγαίο στους 36 βαθμούς.

Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, ενώ στα νοτιότερα πελάγη και στον Κορινθιακό θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις 5 – 6 μπ.

Καλό καιρό και λίγες αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Ζεστό και υγρό καιρό, με πρόσκαιρες νεφώσεις,

Εργασίες επισκευής ασφαλτικού τάπητα σε τμήματα της Λ. Κηφισίας

Εργασίες αποξήλωσης ασφαλτικού τάπητα (φρεζάρισμα) και κατασκευή νέου αντιολισθηρού ασφαλτικού τάπητα θα εκτελούνται από την Τρίτη 3 Αυγούστου έως και το Σάββατο 7 Αυγούστου, καθώς και από τη Δευτέρα 23 Αυγούστου έως και το Σάββατο 28 Αυγούστου και κατά τις νυκτερινές ώρες από 21.30 έως και τις 6.00 σε τμήματα τμήματα της Λεωφόρου Κηφισίας.


Οι εργασίες θα εκτελεστούν στα ακόλουθα σημεία:

* Στη λεωφορειολωρίδα της ανόδου της Λ. Κηφισίας από το ύψος της οδού Αιτωλίας έως το ύψος της οδού Πεζοπούλου του Δήμου Αθηναίων, ενώ στις υπόλοιπες λωρίδες η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά.

* Στη λεωφορειολωρίδα της καθόδου της Λ. Κηφισίας από το ύψος της οδού Μπιζανίου έως το ύψος της οδού Φθιώτιδος του Δήμου Αθηναίων, ενώ στις υπόλοιπες λωρίδες η κυκλοφορία θα διεξάγεται

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Σάμο

Όλη τη νύχτα θα συνεχιστεί το έργο των επίγειων δυνάμεων στο Μαραθόκαμπο Σάμου προσπαθώντας να αποτρέψουν την πύρινη λαίλαπα και το καταστροφικό της έργο, ειδικά στην κατοικημένη περιοχή.


Νωρίτερα υπήρξε αναζωπύρωση στην περιοχή λίγο έξω από τα Βοτσαλάκια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή για καμένες κατοικίες, όμως, αυτά θα γίνουν γνωστά με το πρώτο φως της ημέρας.

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας οι περιοχές του Μαραθόκαμπου και του