www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Διαρροή πετρελαίου στην Ελευσίνα

Διαρροή πετρελαίου θέρμανσης σημειώθηκε από το δεξαμενόπλοιο Aegean 5 στα ΕΛΠΕ Ελευσίνας. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από τι προκλήθηκε η διαρροή, ενώ ειδικά συνεργεία έχουν

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης με τους απεργούς

Φουντώνουν, ώρα με την ώρα, οι σκέψεις στην κυβέρνηση για επίταξη των απεργών στις συγκοινωνίες. Εάν τις επόμενες ημέρες συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και μαζί το χάος που επικρατούσε σήμερα στους δρόμους της Αθήνας - πράγμα εξαιρετικά πιθανό - δεν αποκλείεται το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών να προχωρήσει τις διαδικασίες που είναι ούτως ή άλλως... γνώριμες, μετά την επίταξη των απεργών ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης το καλοκαίρι.


Υπάρχει, πάντως, και η άποψη στην κυβέρνηση να μην οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα και να

Μολότοφ σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκoύ

Επίθεση στα γραφεία του Παναθηναϊκού πραγματοποίησαν άγνωστοι στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Αγίου Νικολάου, στον Άγιο Νικόλαο Αθηνών.


Οι δράστες έριξαν μια βόμβα μολότοφ λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ και προκάλεσαν φθορές σε 10

Αντ. Σαμαράς: Συναίνεση μόνο σε μέτρα ανάκαμψης

Πρόθυμος να συναινέσει μόνο σε μέτρα ανάκαμψης της οικονομίας και όχι σε νέες περικοπές δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, λίγες ώρες πριν το ραντεβού του με τον πρωθυπουργό.


"Αν μου ζητηθεί συναίνεση για ανάκαμψη, θα την προσφέρω. Μιλάω για ανάκαμψη που θα γίνει άμεσα αισθητή στην αγορά, όχι για ημίμετρα. Ανάκαμψη. Τίποτε λιγότερο", δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσαν στη Θεσσαλονίκη πέντε επιμελητήρια (Ελληνοαμερικανικό, Ελληνογερμανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογαλλικό, Ελληνοϊταλικό).

"Όποιος θέλει να συζητήσουμε πώς θα επιτύχουμε την άμεση ανάκαμψη, εδώ είμαστε και θα βοηθήσουμε περισσότερο απ’ όσο ελπίζει κι ο πιο αισιόδοξος. Αλλά αν θέλουν να συμφωνήσουμε στα μέτρα που οδηγούν σε περαιτέρω συρρίκνωση, όχι. Τέτοια συναίνεση στα αδιέξοδα και στην

Η ΔΕΗ αποζημίωσε για την φωτιά

Αποζημίωση ύψους 98.000 ευρώ κατέβαλε χθες η ΔΕΗ σε 36 κατοίκους και ιδιοκτήτες γης στον Πρινέ Ανατολικού Σελίνου. Το ποσόν αυτό επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Χανίων καθώς αναγνώρισε πως η ΔΕΗ ευθύνεται για τη φωτιά που το 2003 προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις περιουσία τους.


Οι κάτοικοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ από όπου και πήραν τις επιταγές για την αποζημίωσή τους. Δήλωσαν όμως ότι η δικαστική απόφαση αποτελεί για τους ίδιους ηθική όχι όμως και οικονομική δικαίωση καθώς, "η φωτιά προήλθε από το στύλο της ΔΕΗ και έχουμε πάθει

Εξετάζεται η αύξηση κεφαλαίου της ΕΚΤ

Στο ενδεχόμενο να ζητήσει αύξηση κεφαλαίου από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όπως μεταδίδει το Reuters.


Τα χρήματα αυτά σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει σαν "μαξιλαράκι" απέναντι σε τυχόν ζημιές από αγορές ομολόγων.

Οι πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο αναφέρουν πως εξετάζεται ακόμη και ο διπλασιασμός του κεφαλαίου της ΕΚΤ. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι ξεκάθαρο το ποσό που θα ζητηθεί.

"Η ΕΚΤ ανησυχεί για το ενδεχόμενο ζημιών από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων" κάνουν λόγο οι πηγές. Όπως τονίζουν "για την ώρα αγοράζουμε χαμηλά ποσά, αλλά αν αυτό αυξηθεί και αυτά τα

Αρχές του 2011 οι τροπολογίες για τα διόδια

Στις αρχές του νέου έτους θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή τις τροπολογίες για τη μείωση των τιμών των διοδίων, γνωστοποίησε ο υφυπουργός υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης. Παραδέχτηκε, όμως, πως θα χρειαστεί συμφωνία και των εταιρειών που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους, προκειμένου να εφαρμοσθούν.


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Κ. Γιαννακοπούλου, εξήγησε ότι οι συμβάσεις με τις εταιρείες που έχουν αναλάβει την κατασκευή των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων έχουν κυρωθεί με νόμο στη Βουλή και έχουν υψηλή συνταγματική προστασία.

Ο υφυπουργός συμφώνησε ότι "πράγματι είναι πολύ πυκνά και πολύ ακριβά τα διόδια" και γνωστοποίησε στο κοινοβούλιο ότι η διαπραγμάτευση με τις εταιρείες αφορά και στη μετατροπή των συμβατικών διοδίων σε ηλεκτρονικά. Υποστήριξε ότι έτσι θα πέσει το κόστος για τους οδηγούς,

Έμφαση στις φοροαπαλλαγές για το νέο επενδυτικό νόμο

Aπαραίτητο κομμάτι του αναπτυξιακού παζλ της χώρας χαρακτήρισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, το νέο επενδυτικό νόμο στη διάρκεια της παρουσίασης του. Τόνισε ότι δεν περιέχει φωτογραφικές διατάξεις αλλά ούτε και κατηγορίες δαπανών που ευνοούσαν τις υπερτιμολογήσεις.


Ξεκαθάρισε πως σε κάθε ένα ευρώ επιχορηγήσεων αντιστοιχούν τρία ευρώ φοροαπαλλαγών ενώ περιλαμβάνονται κατηγορίες που ανήκουν στον κλάδο της “πράσινης ανάπτυξης”. Όπως τόνισε “δεν «φωτογραφίζουμε» κλάδους ή επενδυτικούς ομίλους. Στο νέο σχέδιο νόμου, έχουν αφαιρεθεί κατηγορίες οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως τα δικηγορικά γραφεία, οι λογιστές και τα συνεδριακά κέντρα”.

Επίσης τόνισε πως τίθεται όριο στη συμμετοχή των παγίων, δεν επιχορηγούνται, παρά μόνο κατ’ εξαίρεση και με πολύ περιοριστικούς όρους, οι μελέτες, οι εγκρίσεις γίνονται με ιεραρχική

Πυρκαγιά σε μοναστήρι του 13ου αιώνα στις Σέρρες

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα στην ιερά μονή του Τιμίου Προδρόμου Σερρών. Το μοναστήρι του 13ου αιώνα κινδυνεύει, καθώς είναι φτιαγμένο από ξύλο και πέτρα, ενώ η πρόσβαση σε αυτό είναι δύσκολη, εξαιτίας της ομίχλης και της πυκνής χιονόπτωσης.


Στη μονή έχει φτάσει δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών με εννέα οχήματα και 22 πυροσβέστες, ενώ σπεύδουν και δυνάμεις από τις γύρω περιοχές. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά.

Το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου χτίστηκε το 1270. Σε αυτό φυλάσσονται εικόνες του 14ου

Και τα Ι.Χ. 2.000 κ.εκ στην απόσυρση

Την εισαγωγή και επισήμως των Ι.Χ. μέχρι 2.000 κ.εκ στην ρύθμιση της απόσυρσης με δυνατότητα αγοράς Ι.Χ. με μειωμένα τέλη ταξινόμησης επιβεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών με προσθήκη στο σχέδιο νόμου.


Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική του μορφή, το σχέδιο νόμου έκανε λόγο για Ι.Χ. 1.800 αλλά και 2.000 κ.εκ. χωρίς να ξεκαθαρίζει το όριο.

Με προσθήκη πραγματοποιήθηκαν ακόμη μικρές αλλαγές και στα όρια του φόρου πολυτελείας των

Τροχάδην για πέντε ακόμη αλλαγές

Πέντε νομοσχέδια -ανάμεσά τους εκείνα που αφορούν στις αλλαγές στην Υγεία και στις συγκοινωνίες- θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Επί τάπητος τίθενται επίσης οι κανόνες ανταγωνισμού στην αγορά, η απλοποίηση αδειοδότησης επιχειρήσεων και η ίδρυση υπηρεσίας ασύλου.


Η συνεδρίαση θα γίνει στις 2.30 μετά το μεσημέρι, στη Βουλή. Θα προηγηθούν οι συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς. Στις 10 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. Στις 11.15 τη γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και στις 12.30 τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Όσον αφορά στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα συζητηθούν τα ακόλουθα

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Βαλυράκη-Τέντε

Νέα πυρά κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε εξαπέλυσε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens Σήφης Βαλυράκης, μετά το έγγραφο που απέστειλε ο πρώτος στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση.


Ο εισαγγελέας ζητούσε από τους ανακριτές να μη λάβουν υπ' όψιν τις υποδείξεις Βαλυράκη, διότι συνιστούν ανεπίτρεπτη προσπάθεια άσκησης ελέγχου και εποπτείας στις δικαστικές αρχές κατά παράβαση του νόμου και του Συντάγματος.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής στη Βουλή, ο Σήφης Βαλυράκης ανέφερε: "Δεν νομίζω ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την εξουσία να παρεμβαίνει στην ανάκριση, όπως αυτή

Τρίωρη στάση εργασίας και στη ΔΕΗ

Τη συμμετοχή της στην παναττική τρίωρη στάση εργασίας που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.


Η στάση εργασίας θα γίνει αύριο, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3 το απόγευμα.

Με την ίδια ανακοίνωση, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καλεί όλους τους εργαζομένους να μην πάρουν άδεια και ρεπό από τις 12 Δεκεμβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου, "λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης".

Παράλληλα, αναφέρει πως "είναι πρόκληση να χρεώνουν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και ότι οι εργαζόμενοι στα ορυχεία στις στοές και στους πυλώνες νυχθημερόν

Στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων την Τρίτη

Τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010 οι δικαστικοί υπάλληλοι της χώρας, ενώ θα συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης.


Ειδικότερα, όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, την Τρίτη, η στάση

Πώς θα... ξεκλειδώσετε το νέο Taxisnet

Αλλάζει η διαδικασία εγγραφής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και -σύμφωνα με τα όσα υπόσχεται η κυβέρνηση-, οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιούν ηλεκτρονικά συναλλαγές που μέχρι σήμερα απαιτούσαν την αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε ΔΟΥ. Δείτε αναλυτικά τα βήματα της σχετικής διαδικασίας για νέους χρήστες, τις αλλαγές που έρχονται στις διαθέσιμες συναλλαγές και τι ισχύει για όσους είναι ήδη χρήστες του Taxisnet.


Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, η διαδικασία εγγραφής για νέους χρήστες (μετά την 6η Δεκεμβρίου του 2010) θα πραγματοποιείται σε τέσσερα βήματα.

1) Συμπληρώνετε ηλεκτρονικώς στην ιστοσελίδα www.taxisnet.gr την αίτηση εγγραφής δηλώνοντας username και password

2) Με την ολοκλήρωση των ελέγχων από τη μεριά του υπουργείου, λαμβάνετε σημείωμα με τα στοιχεία σας και σχετική προθεσμία μέσα στην οποία θα πρέπει να πάτε στη ΔΟΥ. Τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να πάνε σε οποιαδήποτε εφορία ενώ οι εταιρείες αποκλειστικά στην δική τους. H παρουσία αυτοπροσώπος είναι υποχρεωτική για όλους εκτός από τους ανήλικους, τους κατοίκους εξωτερικού, τις μη εγκατεστημένες στην Ελλάδα επιχειρήσεις της Ε.Ε., οι οποίοι θα μπορούν να

Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση για το ΧΥΤΥ στην Κερατέα

Απτόητη από τις κινητοποιήσεις κατοίκων της Κερατέας, που αντιτίθενται στην κατασκευή ΧΥΤΥ (Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), δηλώνει η κυβέρνηση δια στόματος Γ. Πεταλωτή. Ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι επωφελής για τα 5 εκατ. κατοίκους της Αττικής και αυτό «θα πρέπει να την αντιληφθούν οι πάντες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


"Υπάρχει γενικότερος περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Αττική, που είναι και νόμιμος και έχει γίνει αποδεκτός από το ΣτΕ", ανέφερε. Πρόσθεσε ότι υπήρχαν και υπάρχουν διάσπαρτες χωματερές, που επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ η Ελλάδα πληρώνει γι' αυτές πρόστιμα στις Βρυξέλλες, που ανέρχονται σε 200.000 ευρώ κάθε ημέρα για κάθε παράνομη

Οι Vegas πάνε στο Allou

Το Allou! Fun Park και οι Vegas σας προσκαλούν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 20:00 στην έναρξη της Allou! Χριστουγεννιάτικης εμπειρίας… που θα γράψει ιστορία!!!


Το μεγαλύτερο πάρκο ψυχαγωγίας της χώρας, Allou! Fun Park, καλωσορίζει τα Χριστούγεννα και διοργανώνει μία μοναδική εκδήλωση, με guest τους VEGAS!!!

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 20:00, οι VEGAS το αγαπημένο συγκρότημα των νέων θα ξεσηκώσει τους επισκέπτες του Allou! Fun Park με ένα μοναδικό και άκρως Χριστουγεννιάτικο Live show. Οι VEGAS όχι μόνο θα τραγουδήσουν όλες τους τις επιτυχίες αλλά, μαζί με όλους τους fans θα ανάψουν τα χιλιάδες πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα φωτάκια σε όλο το Πάρκο, εγκαινιάζοντας επίσημα την χριστουγεννιάτικη περίοδο του Allou! Fun Park.

Από τις 11 Δεκεμβρίου και ένα ολόκληρο μήνα οι

Οι Gorillaz μας κάνουν Χριστουγεννιάτικο δώρο

Πάντα πρωτοπόροι οι Gorillaz φρόντισαν να κάνουν ένα δώρο στους θαυμαστές τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση το καινούργιο τους άλμπουμ θα κυκλοφορήσει on-line την ημέρα των Χριστουγέννων και θα διατίθεται δωρεάν.


Συγκεκριμένα ο Jamie Hewlett δήλωσε:

«Την παραμονή των Χριστουγέννων θα κυκλοφορήσει το βίντεο κλιπ ενός τραγουδιού από το νέο μας άλμπουμ και ανήμερα των Χριστουγέννων οι θαυμαστές μας θα μπορούν να κατεβάσουν

Ρωσικό ενδιαφέρον για το νησί των Φαιάκων

Τη σύσφιξη των δεσμών που συνδέουν τη Ρωσία με την Κέρκυρα και την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών για τη συνεργασία σε όλους τους τομείς, επιβεβαίωσαν ο αντιπρόεδρος του τοπικού Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Βλαντιμίρ Προκόπιεφ και ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Γεώργιος Χονδρογιάννης σε συνάντηση που είχαν στην Αγία Πετρούπολη.


Εκτός από τη συνεργασία στον τουρισμό, που ούτως ή άλλως διευρύνεται εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των Ρώσων που επισκέπτονται την Κέρκυρα, οι Ρώσοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στο real estate, αλλά και τον ενεργειακό τομέα.

Το Επιμελητήριο της Κέρκυρας τις επόμενες ημέρες θα οργανώσει την ενημέρωση των επιχειρήσεων του νησιού που ασχολούνται με την παραγωγή και διάθεση τοπικών προϊόντων, όπως ελαιόλαδο, κρασί, σαπούνι και άλλα παραδοσιακά προϊόντα, ώστε να προετοιμαστούν καταλλήλως

Η ΝΔ θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο, επικρίνοντας την κυβέρνηση και για το περιεχόμενό του και για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, που ακολουθεί για την ψήφισή του, η οποία δίνει μόνον 11 λεπτά λόγου στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.


Η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη Παράταξη, θα στηρίξει μεμονωμένες διατάξεις, που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά θα ζητήσει, ταυτόχρονα, την απόσυρση ή την τροποποίηση άλλων ρυθμίσεων, που αντί να προωθούν την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη της Οικονομίας, τη βυθίζουν

Γ. Δημητράκης: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι αναρχικός»

Ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση για τον αναρχικό -κατά δήλωσή του - Γιάννη Δημητράκη φέρνει η πρόταση του εισαγγελέα στο πενταμελές Εφετείο Αθηνών Αντώνη Λιόγα.


Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε την ενοχή του κατηγορούμενου για τη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής ,στην οδό Σόλωνος και συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του φρουρού που τον καταδίωξε. Ωστόσο, ζήτησε την απαλλαγή του για άλλες δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας,αλλά και τη μετατροπή της κακουργηματικής κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης στο πλημμέλημα της συμμορίας.

Ο Γ. Δημητράκης, πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών, ενώ η απόφαση αναμένεται στις 23 Δεκεμβρίου οπότε θα συνεχιστεί η διαδικασία. Ο κατηγορούμενος στην

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας των 11 ανηλίκων

Με την εξέταση των 20 μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίζεται αυτή την ώρα η δίκη των έντεκα ανηλίκων που δικάζονται στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Λάρισας, για τα επεισόδια που έγιναν τον Δεκέμβρη του 2008.


Αμέσως μετά τους μάρτυρες υπεράσπισης αναμένονται οι αγορεύσεις του εισαγγελέα και των συνηγόρων. Η ανακοίνωση της απόφασης, ωστόσο, εκτιμάται ότι δεν γίνει σήμερα, λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας. Λίγο νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η εξέταση των 69 μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι περιέγραψαν τα όσα έγιναν στη Λάρισα μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι ανήλικοι, εννέα αγόρια και δύο κορίτσια, βαρύνονται με σειρά κατηγοριών που εμπίπτουν στον «τρομονόμο». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρονται ως «μέλη εγκληματικής οργάνωσης με δομημένη και διαρκή λειτουργία, που επεδίωκε τη διάπραξη διάφορων αδικημάτων

Παράταση των ενισχύσεων ζητούν οι εξαγωγείς

Να παραταθεί και πέραν της 31ης Δεκεμβρίου η ισχύς του ορίου επιδότησης των 500.000 ευρώ, για τις κρατικές ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, ζητά η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), με επιστολή προς τους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Οικονομικών, Γεώργιο Παπακωνσταντίνου.


Όπως υποστηρίζει, αν το όριο επανέλθει στα 200.000 ευρώ από το νέο έτος, όπως προβλέπεται, θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013 (σ.σ. ο κανόνας de minimis ορίζει το μέγιστο ποσό επιδότησης, που μπορεί να εισπράξει μια ευρωπαϊκή επιχείρηση από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, κατά την τριετία από την 1η Ιανουαρίου 2008 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010).

Στην επιστολή του προέδρου του ΣΕΒΕ, Δημήτρη Λακασά, προς τους δύο υπουργούς, υπογραμμίζεται ότι «η ανάγκη παράτασης υπαγορεύεται από το γεγονός ότι μια κρίσιμη μάζα ελληνικών επιχειρήσεων έχει ήδη εξαντλήσει το όριο των 200.000 ευρώ, το οποίο θα επανέλθει από

«Ναι» από Ντόρα για ΔΕΚΟ, «όχι» για εργασιακά

Καταψηφίζει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο η Ντόρα Μπακογιάννη, ωστόσο θα στηρίξει τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ.


Κατέκρινε όμως την ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, εκτιμώντας ότι «η κυβέρνηση κάνει μεγάλο λάθος, αφού η κοινωνία βράζει και ο κόσμος αναρωτιέται αν η Βουλή σε μείζονα θέματα μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

«Η κυβέρνηση ζητάει συναίνεση αλλά αρνείται τη στοιχειώδη συνεννόηση», τόνισε χαρακτηριστικά στην παρέμβασή της κατά τη συζήτηση στην επιτροπή και υποστήριξε ότι τα εργασιακά ζητήματα και

Αυξήθηκαν τα εμβάσματα για Ελλάδα

Αύξηση από 891 εκατ. ευρώ το 2008 σε 908 εκατ. ευρώ το 2009 σημείωσαν τα εμβάσματα στην Ελλάδα των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται μόνιμα στο εξωτερικό, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.


Την ίδια περίοδο στην Ε.Ε. παρατηρήθηκε μείωση 7%, από 32,6 δισ. ευρώ το 2008 σε 30,2 δισ. ευρώ το 2009, για τα αντίστοιχα εμβάσματα, η οποία όπως εξηγεί η Eurostat, οφείλεται στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, διακόπτοντας έτσι την αυξητική τάση των τελευταίων ετών.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, προκύπτει ότι από τα 908 εκατ. ευρώ που έστειλαν οι Έλληνες του εξωτερικού στη χώρα καταγωγής τους, τα 125 εκατ. ευρώ προήλθαν από Έλληνες που ζουν και εργάζονται σε κάποιο άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ, ενώ τα 783 εκατ. προήλθαν από Έλληνες που διαμένουν σε κάποια τρίτη χώρα. Για το 2008, τα αντίστοιχα στοιχεία ήταν 127 εκατ. ευρώ από

Πρεμιέρα για το ELENXIS

Ξεκίνησε πιλοτικά η εφαρμογή του ELENXIS. Πρόκειται για το νέο σύστημα ελεγκτικών υπηρεσιών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) το οποίο θα χρησιμοποιείται για ελέγχους σε επιχειρήσεις.


Πρόκειται για σύστημα το οποίο θα πραγματοποιεί στοχευμένες υποθέσεις ελέγχου.

Σε αυτό θα μπαίνουν διάφορα κριτήρια - φίλτρα και θα ελέγχονται οι επιχειρήσεις που θα πληρούν

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

Βολές δέχεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η κυβέρνηση για την απόφασή της να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία του κατεπείγοντος για το πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.


Το νομοσχέδιο, που αύριο συζητείται και ψηφίζεται στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου, δείχνει να εξελίσσεται και σε τεστ αντοχής για το κυβερνών κόμμα.

Στις συνεδριάσεις οργάνων του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν επικρίσεις βουλευτών προς τους υπουργούς Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, και Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, τόσο αναφορικά με το νέο "μαχαίρι" στις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ όσο και για τις ρυθμίσεις που αφορούν στον ιδιωτικό τομέα. Σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό "Βήμα 99,5" ο βουλευτής του κόμματος Π. Κουρουπλής διατύπωσε ενστάσεις για τη διαδικασία, λέγοντας πως "χρειαζόταν περισσότερος χρόνος" προκειμένου να συζητηθεί πληρέστερα το θέμα των εργασιακών σχέσεων. Αφησε ανοικτό

Ο Νίκος Παπανδρέου, ο Τζωρτζ Χάλαγκ, ο Ε.Βενιζέλος και ο Ε.Βασιλάκος: Παιχνίδια εξουσίας...

Σαρανταοκτώ ώρες μετά την δημοσιοποίηση της συνέντευξης του πρώην γενικού διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Ευάγγελου Βασιλάκου και την επίθεση που εξαπέλυσε με βαριές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης και κυρίως κατά του αδελφού του πρωθυπουργού Νίκου Παπανδρέου, ειδικά στο θέμα της προμήθειας των δύο νέων υποβρυχίων Type 214, από το συνήθως λαλίστατο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ειδικά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, ακόμα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση, ενώ πλέον εμπλέκεται και το όνομα ενός "φίλου από τα παλιά" του Ελληνολιβανέζου Τζωρτζ Χάλαγκ.


Η έλλειψη αντίδρασης έχει δημιουργήσει υπόνοιες σε κάποια κέντρα περί το Μαξίμου ότι "Πιθανόν το υπουργείο γνωρίζε εκ των προτέρων την επίθεση που θα εξαπέλυε ο πρώην ΓΔΑΕΕ κατά του Νίκου Παπανδρέου". Εν πάση περιπτώσει φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο σε ότι αφορά το μέλλον της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και το περιεχόμενο της συνέντευξης του Ε.Βασιλάκου, φαίνεται ότι δεν είναι άσχετο με αυτές τις εξελίξεις.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές στο defencenet.gr, πιθανόν να είναι και θέμα ημερών να έχουμε αποφάσεις στο θέμα της ναυπηγικής βιομηχανίας που να έχουν σχέση και με το πρόγραμμα των FREMM. Σήμερα έγινε μία συνάντηση στο Μαξίμου με Γάλλο αξιωματούχο, όπου συζητήθηκε το

Αναγνωρίστηκε ο βομβιστής της Στοκχόλμης

Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του δράστη που ζώστηκε με εκρηκτικά και ανατινάχθηκε το Σάββατο κοντά σε εμπορικό κέντρο στη Στοκχόλμη.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εισαγγελίας Τόμας Λίντστραντ, πρόκειται για τον Ιρακινό Ταϊμούρ Αμνπντέλ Ουάχαμπ, ο οποίος μετανάστευσε στη Σουηδία το 1992.

Το απόγευμα του Σαββάτου σημειώθηκαν δύο εκρήξεις σχεδόν ταυτόχρονα σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στην Στοκχόλμη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο δράστης και να τραυματιστούν δύο

Καταστράφηκαν «μαϊμού» τσάντες και ρούχα

Τρεις τόνους προϊόντων «μαϊμού» που επρόκειτο να πουληθούν από πλανόδιους πωλητές στους εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης κατέστρεψαν σήμερα μικτά κλιμάκια για την καταπολέμηση του παραεμπορίου.


Πρόκειται για προϊόντα όπως ρούχα, τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια, γυαλιά ηλίου, παιχνίδια και κολόνιες, που εντοπίστηκα και κατασχέθηκαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Συνολικά, μέσα στο 2010 έχουν κατασχεθεί πάνω από 14 τόνοι παράνομων εμπορευμάτων

Βροχή εκατοντάδων αστεριών σήμερα το βράδυ

Όσοι αντέξουν να μείνουν ξύπνιοι μέχρι τις 3 τα ξημερώματα θα έχουν την ευκαιρία για πολλές... ευχές. Σήμερα ο ουρανός υπόσχεται βροχή περισσότερων από 100 αστεριών.


Η βροχή διαττόντων αστέρων "Διδυμίδες" πήρε το όνομά της από τον αστερισμό των Διδύμων, καθώς στον νυχτερινό ουρανό φαίνεται να προέρχεται από τη συγκεκριμένη περιοχή του ουρανού.

Το φαινόμενο, που συνήθως διαρκεί από τις 7 έως τις 16 Δεκεμβρίου κορυφώνεται στις 13 του μήνα. Η καλύτερη ώρα για την παρατήρηση του θα είναι από τις 2 έως τις 3 τα ξημερώματα.

Όσοι καταφέρουν να ξαγρυπνήσουν θα παρατηρήσουν την πτώση περίπου 50-60 αστεριών ανά ώρα ενώ αν ο ουρανός είναι πολύ σκοτεινός (και, εννοείται, ανέφελος) μπορούν να παρατηρηθούν ακόμα

Κατέβασε «διακόπτες» η ΕΡΤ

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ, λόγω του πολυνομοσχεδίου που συζητείται από σήμερα στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο.


Η ΠΟΣΠΕΡΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Εργαζομένων Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης) πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στάσεις εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και από τις 19:00 έως τις 22:00, ενώ για αύριο έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα κάνουν στάση εργασίας από τις 19:00 έως τις 22:00, ενώ θα συμμετάσχουν και στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή και το Σάββατο 17 και 18

"Επενδυτικός Νόμος" | Πάρτε μέρος μέχρι 24/12/10

Διαβούλευση για τον νέο Επενδυτικό Νόμο


Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας διενεργεί διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή».

Μπορείτε να συμμετέχετε στη διαβούλευση εδώ: http://www.opengov.gr/ypoian/?p=1379 έως την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου.

Ο νέος Επενδυτικός νόμος εκφράζει την πολιτική βούληση να εντάξουμε στο επιχειρείν τη νέα γενιά, να αποσύρουμε την καχυποψία στη σχέση κράτους – επιχειρηματία, να δημιουργήσουμε νέες,

Καταψηφίζει τη συμφωνία ΕΕ - ΔΝΤ το Fine Gael

Την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της Anglo Irish Bank, Alan Dukes, θεωρεί ανεπαρκή τα 35 δισ. ευρώ που προορίζονται από το πακέτο διάσωσης για τις ιρλανδικές τράπεζες, το κόμμα Fine Gael σκοπεύει να καταψηφίσει τη προσεχή Τετάρτη στη Βουλή τη συμφωνία με Ε.Ε./ΔΝΤ για το πακέτο διάσωσης γιατί το θεωρεί πολύ ακριβό (υψηλό επιτόκιο).


Συγκεκριμένα, το πακέτο προορίζει 10 δισ. ευρώ άμεσα να χορηγηθούν στις τράπεζες και άλλα 25 δισ. ευρώ στο μέλλον εφόσον οι ζημιές τους είναι μεγαλύτερες του αναμενομένου.

Σύμφωνα, όμως, με τον πρόεδρο της Anglo Irish Bank, Alan Dukes, το σχέδιο αυτό δεν λαμβάνει υπ’ όψη του τι θα συμβεί στις τράπεζες όταν οι ιδιοκτήτες κατοικιών αρχίσουν να χρεοκοπούν αδυνατώντας να πληρώσουν τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια που έχουν λάβει.

Και ενώ το πακέτο έρχεται για ψήφιση στη Βουλή την Τετάρτη, το πολιτικό κόμμα Fine Gael ανακοίνωσε πως θα καταψηφίσει το πακέτο παρά τις εκκλήσεις του άλλου μεγάλου κόμματος Fianna

Αβέβαιη η ανάκαμψη της ευρωζώνης λέει ο ΟΟΣΑ

Για «Μεγάλη αβεβαιότητα» όσον αφορά στην ανάκαμψη της ευρωζώνης κάνει λόγο σήμερα ο ΟΟΣΑ, επισημαίνοντας πως σε κάθε περίπτωση αυτή θα είναι «αδύναμη» και «αργή». Καλεί δε, τους Ευρωπαίους ηγέτες να «ενισχύσουν» τη διακυβέρνηση και το πλαίσιο διαχείρισης των κρίσεων όπως επίσης να εξυγιάνουν το τραπεζικό σύστημα.


Στην μελέτη του για την Ευρωζώνη, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) εκτιμά πως «η ανάκαμψη έχει δρομολογηθεί» αλλά πως θα είναι μάλλον «ασθενική» και «βραδεία» στο βαθμό που η μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων, η οποία είναι «άμεσης προτεραιότητας», θα μπορούσε «να φρενάρει» την ανάπτυξη βραχυχρόνια.

«Η ανάκαμψη παραμένει περικυκλωμένη από μεγάλες αβεβαιότητες» εξήγησε ο διεθνής οργανισμός των πλουσίων χωρών. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ «είναι αποφασιστικής σημασίας να βρει το τραπεζικό

Αποχή γιατρών στο Αγλαία Κυριακού

Απέχει από τη Δευτέρα από τα καθήκοντά του, το διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαία Κυριακού.


Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να περικόψει κατά 20% την ωρομίσθια αμοιβή όλων των υπαλλήλων εκτός του ιατρικού προσωπικού.

Αποχή από τα καθήκοντά τους έχουν εξαγγείλει για τις 17 Δεκεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί

Ασφάλιστρα-φωτιά

Ασφάλιστρα-φωτιά, ακόµη και 80% υψηλότερα, ανάλογα µε το µοντέλο, την ταχύτητα, το χρώµα, την ενεργητική και παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου, καθώς επίσης την ηλικία και το επάγγελµα του οδηγού αλλά και την περιοχή που κυρίως κινείται, χρεώνουν όλο και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες.


Μοντέλα υπολογισµού τουασφαλιστικού κινδύνου πουισχύουν εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, τα λεγόµενα παραµετρικά συστήµατα τιµολόγησης – επειδή λαµβάνουν υπόψη τους πολλές παραµέτρους –καθιερώνουν πλέον οι εταιρείες και στην Ελλάδα.

Και όσο θα αυξάνονται οι επισφάλειες του κλάδου αυτοκινήτου αλλά και τα κατώτατα όρια αποζηµιώσεων πουκαλούνται πλέον να καταβάλουν στα θύµατα τροχαίων οι ασφαλιστικές (750.000 ευρώ ανά θύµα από 1/1/2011 έναντι 500.000 ευρώ σήµερα) τόσο εκείνες θα ζητούν υψηλότερα ποσά απ’ όσους θεωρούν ότι ανήκουν στις οµάδες υψηλού κινδύνου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγµα οδηγού 30 ετών, ενός πολύ γρήγορου αυτοκινήτου, κόκκινου χρώµατος, µε το οποίο µετακινείται συχνά εντός της Αθήνας, η οποία πανελλαδικά έχει τη µεγαλύτερη συχνότητα ατυχηµάτων. Φτάνει να πληρώνει 709 ευρώ τον χρόνο για ένα απλό πακέτο ασφάλισης,

Συγχώνευση ΙΚΑ - ΕΣΥ

Το πράσινο φως για άµεσες συγχωνεύσεις νοσοκοµείων του ΕΣΥ, όπως είναι ο «Αγιος Σάββας», το Σισµανόγλειο και η «Αγία Ολγα», µε τα νοσοκοµεία του ΙΚΑ δίνει σχέδιο νόµου του υπουργείου Υγείας, που θα κατατεθεί τις επόµενες ηµέρες στη Βουλή. Παράλληλα, ιδρύεται ένα νέο «Ταµείο» για όλους τους ασφαλισµένους, που θα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας χωρίς αναµονή.


Το νοµοσχέδιο για την πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας προβλέπει ότι τα νοσοκοµεία του ΙΚΑ εντάσσονται στο ΕΣΥ, λειτουργώντας ως παραρτήµατα. Ετσι για παράδειγµα το 1ο Νοσοκοµείο του ΙΚΑ θα ενταχθεί στο Σισµανόγλειο, το ογκολογικό του ΙΚΑ θα συλλειτουργεί µε τον «Αγιο Σάββα», ενώ στη Θεσσαλονίκη το 2ο νοσοκοµείο ΙΚΑ θα συγχωνευτεί µε τον Αγιο Παύλο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι µόνιµοι γιατροί, οι νοσηλευτές, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό των νοσοκοµείων του ΙΚΑ µεταφέρονται στο ΕΣΥ µε την ίδια εργασιακή σχέση, όπως και το απασχολούµενο προσωπικό µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Αντίστοιχα, στους γιατρούς και οδοντιάτρους µε σύµβαση εργασίας αορίστου χρόνου δίνεται η δυνατότητα

Ο καιρός στις 13.12.2010

Μεταβολή του καιρού με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με σημαντική ενίσχυση των νοτίων ανέμων στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, περιμένουμε την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010. Στη Μακεδονία και στη Θράκη οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 ως 6 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 3 ως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 ως 14 στη Δυτική Ελλάδα, 11 ως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί και από το μεσημέρι τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Ισχυροί δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Ιόνιο, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς

Kαυτή απεργιακή εβδομάδα

Εβδομάδα κινητοποιήσεων αναμένεται να είναι αυτή που ξεκινάει αύριο, με επίκεντρο τον τομέα των συγκοινωνιών, καθώς έχουν προγραμματιστεί αρκετές απεργίες και στάσεις εργασίας.


Για αύριο, Δευτέρα, δεν θα γίνουν δρομολόγια του προαστιακού και όλων των μέσων μεταφοράς από τις 11:00 μέχρι τις 17:00, λόγω της εξάωρης στάσης εργασίας.

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου και για το διάστημα από τις 12:00 μέχρι τις 15:00, έχει προγραμματιστεί παναττική στάση εργασίας της ΓΣΕΕ. Δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε προαστιακό και υπεραστικό δίκτυο, αλλά ούτε και των υπόλοιπων μέσων μεταφοράς.

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, υπάρχει η πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όπου και δεν θα κυκλοφορήσει κανένα μέσο μεταφοράς, με εξαίρεση δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν για να διευκολυνθεί η μετάβαση των απεργών στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Δεν θα γίνουν ούτε πτήσεις

Ενημέρωση των υπουργών για το πολυνομοσχέδιο την Δευτέρα

Συνεδριάζουν τη Δευτέρα οι κοινοβουλευτικοί τομείς εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών και Εργασίας του ΠΑΣΟΚ.


Αντικείμενο της ενημέρωσης των βουλευτών από τους ομόλογους τους Οικονομικών και Εργασίας, θα είναι ο νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής

Απογοητευμένοι από τα κόμματα οι Έλληνες

Απογοητευμένοι από τα μεγάλα κόμματα και δυσαρεστημένοι από την λειτουργία της δημοκρατίας εμφανίζονται οι Έλληνες, όπως δείχνει δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ.


Έξι στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. Ακόμη οκτώ στους δέκα δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την λειτουργία της δημοκρατίας, και άλλοι τόσοι ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την ζωή που ζουν σήμερα.

Οι πολιτικοί αρχηγοί ανεξαιρέτως συγκεντρώνουν περισσότερες αρνητικές, από θετικές γνώμες, με τον πρωθυπουργό να έχει τις λιγότερες αρνητικές από τους υπόλοιπους.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων, την πρώτη θέση έχει το ΠΑΣΟΚ με 39% έναντι 30% της ΝΔ. Στην τρίτη θέση με 11% βρίσκεται το ΚΚΕ, ενώ 5,5% παίρνουν ΛΑΟΣ και

Μ. Χρυσοχοϊδης: Θα υπάρξουν μειώσεις τιμών ως τα Χριστούγεννα

Την εκτίμηση ότι οι τιμές στην αγορά μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν μειωθεί εξέφρασε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχ. Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξη του στο Βήμα.


Πέραν της δέσμευσης για πάταξη των τιμών, τονίζει ότι οι αλλαγές θα πρέπει να προχωρήσουν με σύνεση, όσο αναγκαίες και αν είναι. Όπως δήλωσε "απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, για να αποφευχθούν κοινωνικές εντάσεις".

Επανέλαβε ότι "απαιτείται, κατ΄αρχάς, αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη χώρα και αλλαγή της ψυχολογίας στην αγορά, μέσα από τη δημιουργία ενός αισθήματος προοπτικής" και πρόσθεσε ότι με το νέο αναπτυξιακό νόμο, στόχος είναι η δημιουργία 50.000 νέων δυναμικών επιχειρήσεων μέσα στα

Γ. Παπανδρέου: Να στηρίξουμε τα δικά μας προϊόντα

Την ανάγκη στήριξης των ελληνικών προϊόντων τόνισε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, στην παρουσίαση της νέας αγροτικής πολιτικής σήμερα Κυριακή στο Ρέθυμνο της Κρήτης, στο πλαίσιο της Περιφερειακής Σύσκεψης για την αγροτική ανάπτυξη.


"Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες, διότι όσο δεν παράγουμε και δεν στηρίζουμε δικά μας προϊόντα, η πίεση στους μισθούς θα είναι μεγάλη", τόνισε ο πρωθυπουργός από το Ρέθυμνο, παρουσιάζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα.

Επεσήμανε πως δεν γίνεται η χώρα να δαπανά 6,5 δισ. το χρόνο για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και μάλιστα, όπως είπε πολλές φορές κατώτερα των δικών μας . "Έχουμε τη δύναμη να θρέψουμε τους Έλληνες. Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε μία λανθασμένη κατάσταση που εδώ και δεκαετίες έχει διαμορφωθεί και αν τα καταφέρουμε αυτή η επιτυχία θα κρίνει την επιτυχία μας για τα

Μεγάλη διαρροή καυσίμων στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Μεγάλη διαρροή καυσίμων από τις δεξαμενές του οχηματαγωγού πλοίου «AEGEAN STAR», σημειώθηκε το πρωΐ της Κυριακής, μέσα στο εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης.


Το πλοίο, γύρω στις 6 το πρωί, προσέκρουσε στην δεξιά είσοδο του λιμανιού με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ρήγμα, μήκους 8 μέτρων. Η διαρροή άρχισε μετά την πρόσδεση του πλοίου, στην προβλήτα του λιμανιού.

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος και εθελοντές αντλούν την καύσιμη ύλη, ενώ άγνωστες είναι, μέχρι

Γ. Παπακωνσταντίνου: Στόχος η διατήρηση των θέσεων εργασίας

Πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η διατήρηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων θέσεων εργασίας, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, απαντώντας σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση για τις μειώσεις μισθών στο ιδιωτικό τομέα.


Ο Γ. Παπακωνσταντίνου εκτιμάει ότι το 2011 θ' αρχίσουν ν' αποδίδουν στα ταμεία του κράτους οι αλλαγές που θεσπίστηκαν και μπήκαν σε εφαρμογή το 2010, ενώ χαρακτηρίζει πολύ θετική εξέλιξη την ενδεχόμενη παράταση αποπληρωμής του δανείου."Την προοπτική για νέο δάνειο πέραν των 110 δισ. ευρώ, δεν τη σκεφτόμαστε", είπε ο υπουργός.

Ο υπουργός χαρακτηρίζει "υποκρισία και εύκολες εκφράσεις" τις κατηγορίες ότι ξεθεμελιώνονται κατακτήσεις πολλών δεκαετιών, με τις αποφάσεις της περασμένης Πέμπτης για τις εργασιακές σχέσεις και δηλώνει: "Η λύση στην οποία καταλήξαμε, θεωρώ ότι είναι ισορροπημένη και με κανέναν τρόπο δεν σηματοδοτεί το τέλος των συλλογικών διαπραγματεύσεων... Οι επιχειρησιακές