www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Τροχάδην για πέντε ακόμη αλλαγές

Πέντε νομοσχέδια -ανάμεσά τους εκείνα που αφορούν στις αλλαγές στην Υγεία και στις συγκοινωνίες- θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Επί τάπητος τίθενται επίσης οι κανόνες ανταγωνισμού στην αγορά, η απλοποίηση αδειοδότησης επιχειρήσεων και η ίδρυση υπηρεσίας ασύλου.


Η συνεδρίαση θα γίνει στις 2.30 μετά το μεσημέρι, στη Βουλή. Θα προηγηθούν οι συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς. Στις 10 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. Στις 11.15 τη γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και στις 12.30 τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Όσον αφορά στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα συζητηθούν τα ακόλουθα
νομοσχέδια:

1.Αναμόρφωση Δικαίου του Ανταγωνισμού (Μιχ. Χρυσοχοΐδης)

2.Απλοποίηση Αδειοδότησης Τεχνικών Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων, Μεταποιητικών Δραστηριοτήτων, Επιχειρηματικών Πάρκων και λοιπές διατάξεις (Μιχ. Χρυσοχοΐδης)

3.Εξυγίανση, Αναδιάρθρωση και Ανάπτυξη των Αστικών Συγκοινωνιών Περιφέρειας Αττικής (Δημ. Ρέππας)

4.Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις (Αν. Λοβέρδος)

5.Ίδρυση ΥΑσύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ «σχετικά με τους κοινούς κανόνες και διαδικασίες στα κράτη μέλη για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών» και λοιπές διατάξεις (Χρ. Παπουτσής)

Δεν υπάρχουν σχόλια: