www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Αβέβαιη η ανάκαμψη της ευρωζώνης λέει ο ΟΟΣΑ

Για «Μεγάλη αβεβαιότητα» όσον αφορά στην ανάκαμψη της ευρωζώνης κάνει λόγο σήμερα ο ΟΟΣΑ, επισημαίνοντας πως σε κάθε περίπτωση αυτή θα είναι «αδύναμη» και «αργή». Καλεί δε, τους Ευρωπαίους ηγέτες να «ενισχύσουν» τη διακυβέρνηση και το πλαίσιο διαχείρισης των κρίσεων όπως επίσης να εξυγιάνουν το τραπεζικό σύστημα.


Στην μελέτη του για την Ευρωζώνη, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) εκτιμά πως «η ανάκαμψη έχει δρομολογηθεί» αλλά πως θα είναι μάλλον «ασθενική» και «βραδεία» στο βαθμό που η μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων, η οποία είναι «άμεσης προτεραιότητας», θα μπορούσε «να φρενάρει» την ανάπτυξη βραχυχρόνια.

«Η ανάκαμψη παραμένει περικυκλωμένη από μεγάλες αβεβαιότητες» εξήγησε ο διεθνής οργανισμός των πλουσίων χωρών. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ «είναι αποφασιστικής σημασίας να βρει το τραπεζικό
σύστημα την καλή του υγεία ώστε να υποστηριχθεί η ανάπτυξη».

Για τον σκοπό αυτό, «νέες δράσεις για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι αναγκαίες» αλλά θα χρειαστεί, μόλις αυτό καταστεί δυνατό, «να τεθεί τέλος στην υποστήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος».



Δεν υπάρχουν σχόλια: