www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Καταψηφίζει τη συμφωνία ΕΕ - ΔΝΤ το Fine Gael

Την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της Anglo Irish Bank, Alan Dukes, θεωρεί ανεπαρκή τα 35 δισ. ευρώ που προορίζονται από το πακέτο διάσωσης για τις ιρλανδικές τράπεζες, το κόμμα Fine Gael σκοπεύει να καταψηφίσει τη προσεχή Τετάρτη στη Βουλή τη συμφωνία με Ε.Ε./ΔΝΤ για το πακέτο διάσωσης γιατί το θεωρεί πολύ ακριβό (υψηλό επιτόκιο).


Συγκεκριμένα, το πακέτο προορίζει 10 δισ. ευρώ άμεσα να χορηγηθούν στις τράπεζες και άλλα 25 δισ. ευρώ στο μέλλον εφόσον οι ζημιές τους είναι μεγαλύτερες του αναμενομένου.

Σύμφωνα, όμως, με τον πρόεδρο της Anglo Irish Bank, Alan Dukes, το σχέδιο αυτό δεν λαμβάνει υπ’ όψη του τι θα συμβεί στις τράπεζες όταν οι ιδιοκτήτες κατοικιών αρχίσουν να χρεοκοπούν αδυνατώντας να πληρώσουν τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια που έχουν λάβει.

Και ενώ το πακέτο έρχεται για ψήφιση στη Βουλή την Τετάρτη, το πολιτικό κόμμα Fine Gael ανακοίνωσε πως θα καταψηφίσει το πακέτο παρά τις εκκλήσεις του άλλου μεγάλου κόμματος Fianna
Fail να μην ενδώσει στις πιέσεις του Sinn Fein.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος σε θέματα ενέργειας, επικοινωνιών και φυσικών πόρων Leo Varadkar «αυτό που θα επιδιώξουμε είναι μία νέα εντολή αναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας με στόχο να πετύχουμε ένα χαμηλότερο επιτόκιο. Όπως είναι σήμερα, η συμφωνία δεν πρόκειται να λειτουργήσει γιατί δεν θα μπορέσουμε να καταβάλλουμε τις απαιτούμενες πληρωμές».

Σημειώνεται πως το εργατικό κόμμα έχει ήδη δηλώσει πως θα καταψηφίσει τη συμφωνία. Ωστόσο, πιστεύεται ότι αυτή θα εγκριθεί από τη Βουλή ακόμη και με την αρνητική ψήφο του Fine Gael.



Δεν υπάρχουν σχόλια: