www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Αντ. Σαμαράς: Συναίνεση μόνο σε μέτρα ανάκαμψης

Πρόθυμος να συναινέσει μόνο σε μέτρα ανάκαμψης της οικονομίας και όχι σε νέες περικοπές δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, λίγες ώρες πριν το ραντεβού του με τον πρωθυπουργό.


"Αν μου ζητηθεί συναίνεση για ανάκαμψη, θα την προσφέρω. Μιλάω για ανάκαμψη που θα γίνει άμεσα αισθητή στην αγορά, όχι για ημίμετρα. Ανάκαμψη. Τίποτε λιγότερο", δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσαν στη Θεσσαλονίκη πέντε επιμελητήρια (Ελληνοαμερικανικό, Ελληνογερμανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογαλλικό, Ελληνοϊταλικό).

"Όποιος θέλει να συζητήσουμε πώς θα επιτύχουμε την άμεση ανάκαμψη, εδώ είμαστε και θα βοηθήσουμε περισσότερο απ’ όσο ελπίζει κι ο πιο αισιόδοξος. Αλλά αν θέλουν να συμφωνήσουμε στα μέτρα που οδηγούν σε περαιτέρω συρρίκνωση, όχι. Τέτοια συναίνεση στα αδιέξοδα και στην
ασφυξία δεν θα δώσουμε. Συναίνεση στην ασφυξία, ας αναζητήσουν αλλού, όχι από μας", πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι η Ν.Δ. δεν δέχεται "μαθήματα" για το ζήτημα της συναίνεσης και ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να κάνει αυτοκριτική για τη στάση που κράτησε όταν εκείνο ήταν στην αντιπολίτευση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ευαγγελίζεται συναίνεση, αλλά φέρνει στη Βουλή τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με την κατηγορία του κατεπείγοντος και δίνει στη Ν.Δ. μόνο 11 λεπτά για να αναπτύξει τις θέσεις της.



Δεν υπάρχουν σχόλια: