www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Αποκωδικοποιήθηκε το γονιδίωμα της ψείρας

Τα γενετικά μυστικά της ψείρας, του πιο σημαντικού παρασίτου του ανθρωπίνου σώματος, κατάφερε να «διαβάσει» μια διεθνής κοινοπραξία ερευνητών, μετά από πολυετή προσπάθεια, μια εξέλιξη που μπορεί μελλοντικά να βοηθήσει σημαντικά στο να απαλλαγούν οι άνθρωποι από τα ενοχλητικά έντομα που ρουφάνε το αίμα μας.

Επιστήμονες από 28 ερευνητικούς φορείς των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της Ν.Κορέας, υπό τον συντονισμό του καθηγητή εντομολογίας Μπάρι Πίντετριχ του πανεπιστημίου του Ιλινόις, παρουσίασαν το γονιδίωμα της ψείρας στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το “Nature”.


Η ανάγνωση των γενετικών αλληλουχιών αποκάλυψε ότι η ψείρα έχει το μικρότερο DNA από κάθε άλλο έντομο του οποίου έχει διαβαστεί το γονιδίωμα μέχρι σήμερα, καθώς και πολύ λίγα γονίδια που σχετίζονται με την αντίληψη του φωτός, τις οσμές και τη γεύση.

Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε νέα εντομοαπωθητικά, ώστε κάποια μέρα επιτέλους οι άνθρωποι να ξεφορτωθούν οριστικά τα επίμονα αυτά έντομα, που συνοδεύουν (κυριολεκτικά) την

Τελικό: Ελλάδα-Αργεντινή 0-2

Άδοξο τέλος είχε η πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την Αργεντινή στο τελευταίο της παιχνίδι και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία της Ν. Κορέας με τη Νιγηρία.

Εγκρίθηκε νέο τεστ για το AIDS

Ένα τεστ που ανιχνεύει τον ιό HIV, που προκαλεί AIDS, μόλις μερικές ημέρες μετά τη μόλυνση, έλαβε έγκριση από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).


Το νέο τεστ υπόσχεται ανίχνευση του ιού μόλις μερικές εβδομάδες μετά την ύποπτη επαφή, αντί των κοινών τεστ που χρησιμοποιούνται σήμερα και ανιχνεύουν τα αντισώματα που παράγει ο ιός μετά από τουλάχιστον 45 ημέρες.

Οι ειδικοί ελπίζουν πως η άμεση διάγνωση θα επιβραδύνει την ταχύτητα μετάδοσης του ιού, αφού οι νέες οδηγίες αναφέρουν πως ο προσβεβλημένος θα πρέπει άμεσα να λάβει αγωγή, προκειμένου ο ιός να μην καταστρέψει το

Αυτή είναι η γυναίκα που "έχτισε" το πτώμα του επιχειρηματία κάτω απ' το ντουζ!




Δείτε τη στο βίντεο, να περνά άταραχη και ψυχρή μπροστά απ' τους δημοσιογράφους, στους διαδρόμους της Ασφάλειας Πάτρας!


Η γυναίκα-αράχνη δε δίστασε μάλιστα να "προσκαλέσει" τους δημοσιογράφους στο δικαστήριο, για να μάθουν τις λεπτομέρειες της φρικτής δολοφονίας στο Διακοφτό. Για την αστυνομία πάντως, το τοπίο για το φόνο του 42χρονου επιχειρηματία φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει...

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. η 54χρονη έκανε το φόνο μαζί με έναν 62χρονο που δε βρίσκεται πια στη ζωή. Αφού έριξαν στο αναψυκτικό του επιχειρηματίας δύο ηρεμιστικά

Παράνομη κρίθηκε η απεργία δύο ναυτεργατικών σωματείων

Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Πειραιά η 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο, Τετάρτη, δύο ναυτεργατικά σωματεία -Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και «Στέφενσον»

Αίτηση κατά της απεργίας κατέθεσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).


Τα σωματεία δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ωστόσο, δεν έχει προκηρυχθεί απεργία από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), ενώ και οι

Όλι Ρεν: Τα μέτρα δεν απειλούν την ανάπτυξη

Οι περικοπές στους προϋπολογισμούς και τα πρόσθετα μέτρα που επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις των κρατών της Ε.Ε. δεν θα εμποδίσουν την οικονομική ανάπτυξη, ανέφερε ο επίτροπος για θέματα οικονομίας, Όλι Ρεν.


“Αντίθετα με το τι πιστεύουν ορισμένοι, η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ανάπτυξης λόγω των μέτρων αναδιάρθρωσης που έχουν ανακοινωθεί” ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Όλι Ρεν, ”Αυτό που γίνεται

Έως το τέλος του έτους η συγχώνευση των Μarfin Popular - Marfin Εγνατία

Μέχρι το τέλος του 2010 βλέπει να ολοκληρώνεται η συγχώνευση της Marfin Popular Bank Ltd με την απορροφώμενη Marfin ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της πρώτης, Κώστας Βασιλακόπουλος.

Η διαδικασία αναμένονταν να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα, ωστόσο υπάρχουν καθυστερήσεις, τις οποίες, ο κ. Βασιλακόπουλος, με δηλώσεις του στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, τις απέδωσε στην ανάγκη σύγκλισης της ελληνικής και της κυπριακής νομοθεσίας. Ο ίδιος, ερωτηθείς για τα όσα «κυκλοφορούν» περί επικείμενου κύματος τραπεζικών συγχωνεύσεων είπε: «εμείς δεν έχουμε κάτι άλλο υπόψη μας για συγχωνεύσεις».


Στο μεταξύ, τα μερίδια χορηγήσεων και καταθέσεων του ομίλου, επανήλθαν τον Μάιο σε ανοδική τροχιά κι αυτό, παρά το γενικότερο περιορισμό της αγοράς δανείων και καταθέσεων στην Ελλάδα,

Αυξημένα τα διόδια της Αττικής Οδού από 1η Ιουλίου

Νέες αυξημένες τιμές για τα διόδια της Αττικής Οδού ανακοίνωσε η εταιρεία, λόγω των δύο αυξήσεων του ΦΠΑ από 19% σε 23% μέσα στο 2010.

Οι νέες τιμές έχουν ως εξής:

Κατηγορία Οχήματος          Ισχύουσα τιμή                    Νέα τιμή


Μοτοσικλέτες                                               1,3                                        1,4

Ι.Χ.                                                                 2,7                                        2,8

Μικρά και μεσαία φορτηγά
και λεωφορεία                                                6,7                                        7,0

Μεγάλα φορτηγά                                          10,8                                       11,2

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναπροσαρμόζονται οι τιμές που ισχύουν για τα συνδρομητικά

Ποινική δίωξη σε επτά για την ΕΡΤ

Ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος όπως «απιστία παρά την υπηρεσία κατ' εξακολούθηση», αλλά και σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών εις βάρος επτά προσώπων που μετείχαν στη διοίκηση της ΕΡΤ την τελευταία τριετία της κυβέρνησης Καραμανλή.

Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Η εισαγγελία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των επτά κατηγορούμενων, αλλά ούτε και το ακριβές ύψος της ζημίας που φέρεται να έχει υποστεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση.


Η δικογραφία θα χρεωθεί σε ανακριτή και σύμφωνα με πληροφορίες αφορά σε μεικτές παραγωγές

Μπαράζ απεργιών στην ΕΡΤ - Παραλύει η δημόσια ραδιοτηλεόραση

'Οπως ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ εκτός από την αυριανή 24ωρη απεργία για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ θα γίνουν και άλλες κινητοποιήσεις. Προβληματισμός για την μετάδοση των αγώνων του Μουντιάλ.


Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στην ΕΡΤ μεθαύριο Πέμπτη, 24 Ιουνίου, την Παρασκευή, 25 Ιουνίου, το Σάββατο, 26 Ιουνίου, την Κυριακή, 27 Ιουνίου και την Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010, ΜΟΝΟ για τους συμβασιούχους που απολύονται από το κρατικό κανάλι.

48ωρη απεργία τη Δευτέρα, 28 και την Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 για ΟΛΟΥΣ τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, δηλαδή, αορίστου και ορισμένου χρόνου.

΄Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση :

Η ΕΣΗΕΑ προειδοποιεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα δεχθεί να «πεταχτούν» οι συμβασιούχοι συνάδελφοί μας έξω από την ΕΡΤ και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για μια νέα γενιά

Ναι υπό προϋποθέσεις στο Ασφαλιστικό από τη Ν.Δ.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο υπερψήφισης του Ασφαλιστικού ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Έθεσε ζήτημα ποιότητας της Δημοκρατίας, με αφορμή την αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να περάσει τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις μέσω προεδρικού διατάγματος.

Σημείωσε ότι η Ν.Δ. τηρεί στάση αναμονής για το Ασφαλιστικό, σημειώνοντας πως "αυτό που περιμένουμε να δούμε, μετά τα περίεργα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης και τις αντιφάσεις και τα ήξεις αφήξεις, είναι αν η κυβέρνηση θα κάνει τις σωστές προτάσεις".


Διευκρίνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα θέσει συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις και θα καθορίσει τη στάση της ανάλογα με τις τελικές προτάσεις της κυβέρνησης. "Αν τις κάνει σωστά, η ΝΔ θα είναι δίπλα. Αν τις κάνει με λανθασμένο τρόπο και δεν ανταποκρίνονται οι προτάσεις

Μoody's: Aπίθανο γεγονός αλλά όχι ασύλληπτο η ελληνική αναδιάρθρωση χρέους

Η αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας είναι εξαιρετικά απίθανο γεγονός αλλά όχι και αδιανόητο τονίζει ο επικεφαλής της μονάδας ρίσκου της Moody's, Μπαρτ Οστερβελντ.


Ανέφερε ότι το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης βραχυπρόθεσμα είναι κάτι που δεν μπορεί να το περιμένει κανείς ενώ μεσοπρόθεσμα δεν είναι κάτι το αδιανόητο αλλά έχει μικρή πιθανότητα.

“Πιστεύουμε ότι έχει χαμηλή πιθανότητα αλλά δεν είναι ασύλληπτο” δήλωσε.
enet

Υποβάθμισε ομόλογα - υποχρεώσεις της Εθνικής η Moody’s

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης τίτλων χρέους, που εξέδωσαν οι ειδικού τύπου εταιρείες Ariadne A.E. και Titlos PLC αλλά στην πράξη είναι υποχρέωση της Εθνικής Τράπεζας, προχώρησε πριν από λίγο η Moody’s.


Οι τίτλοι που εκδόθηκαν από την Ariadne A.E. βαθμολογήθηκαν με Ba1 και από την Titlos με Ba2.

H σημερινή κίνηση της Moody’ s είναι αποτέλεσμα της απόφασής της προηγούμενης εβδομάδα (17 Ιουνίου 2010) να υποβαθμίσει την ελληνική οικονομία κατά τέσσερις βαθμίδες σε Ba1. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρεόγραφα της Titlos

Ξεκινά η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

Από την 1η ως τις 23 Ιουλίου θα γίνει η απογραφή όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου.


Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται να απογραφούν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες από την 1η έως τις 23 Ιουλίου, ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ τους.

Πιλοτικά η απογραφή θα εφαρμοστεί από την 1η ως τις 5 Ιουλίου για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, της Γενικής Γραμματείας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, της Νομαρχίας Χαλκιδικής και του Δήμου Χαϊδαρίου.
enet

Siemens προς Παμπούκη: Ρωτήστε τους «πρωταγωνιστές» για το σκάνδαλο

Στους «πρωταγωνιστές» του σκανδάλου των μαύρων ταμείων και στις διωκτικές αρχές της Γερμανίας και των ΗΠΑ παραπέμπει η Siemens την εξεταστική επιτροπή, απαντώντας στην επιστολή του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, με την οποία ζητούσε από τη γερμανική εταιρεία να συνεργαστεί στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Siemens AG, Πέτερ Σόλμσεν, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει άλλο ερευνητικό υλικό που αφορά στην Ελλάδα και θα μπορούσε η εταιρεία να παράσχει στην εξεταστική επιτροπή. Από την άλλη, όμως, αναφέρει ότι η Siemens θα επικοινωνήσει με τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων, κ.κ. Σίκατσεκ και Κούτσενροϊτερ, αλλά και με τον Μιχ.

Ληστεία με απειλητικό σημείωμα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Με τη χρήση απειλητικού σημειώματος άγνωστος διέπραξε ένοπλη ληστεία στις 8:30 το πρωί, στο υποκατάστημα της Eurobank, στη λεωφόρο Δεκελείας, στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Ο δράστης έδωσε το απειλητικό σημείωμα στον ταμία ζητώντας χρήματα και του απέσπασε 4.500 ευρώ.

Μόλις πήρε τα χρήματα, ο δράστης εξαφανίστηκε.
enet

Βλέπουν φτώχεια γύρω τους οι Έλληνες

Το 85% των Ελλήνων θεωρούν ότι η φτώχεια έχει σημειώσει άνοδο στη χώρα, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη των «27». Την ίδια στιγμή, επτά στους δέκα Έλληνες περιμένουν επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών τους.

Υψηλά είναι τα ποσοστά και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους πολίτες της να θεωρεί ότι η φτώχεια έχει αυξηθεί σε όλα τα επίπεδα. Έξι στους δέκα ερωτηθέντες εκτιμούν ότι έχει αυξηθεί στην περιφέρειά τους, τα 3/4 των Ευρωπαίων αισθάνονται ότι η φτώχεια έχει αυξηθεί στη χώρα τους και το 60% πιστεύει ότι έχει αυξηθεί στο σύνολο της Ε.Ε.


Άνοδο της φτώχειας στη χώρα τους διαπιστώνουν το 83% των Γάλλων, το 82% των Βουλγάρων και το 77% των Ρουμάνων.
enet

Αναστέλλεται η αποχή των βαθμολογητών

Την αναστολή της αποχής στην οποία είχαν προχωρήσει εδώ και δύο εβδομάδες αποφάσισαν οι βαθμολογητές, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΟΛΜΕ. «Σε ένα δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθητών», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Ως παιδαγωγοί αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε την αποχή, διασφαλίζοντας έτσι και την αξιοπιστία των εξετάσεων", δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δημήτρης Πεππές.


Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ προειδοποίησε για νέες κινητοποιήσεις το φθινόπωρο, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν θα υπακούσουν όλοι οι βαθμολογητές στην απόφαση της ομοσπονδίας, είπε ότι "η απόφαση του δ.σ. είναι σαφής - είπαμε ότι σταματάμε την αποχή και καλούμε τους συναδέλφους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους".

Με την απόφαση της πλειοψηφίας διαφώνησε το μέλος του δ.σ. της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Αλέξανδρος Αρβανιτίδης και κατηγόρησε την ηγεσία της ΟΛΜΕ ως "πουλημένη", λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η απόφαση για αναστολή "σπάει, υπονομεύει

Ακριβαίνει από 1η Ιουλίου το ταξί λόγω ΦΠΑ

Αποδείξεις παροχής υπηρεσιών οι οποίες θα ενσωματώνουν και ΦΠΑ 11% είναι υποχρεωμένοι να κόβουν οι οδηγοί ταξί από 1η Ιουλίου όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες εκτύπωσης των νέων τιμοκαταλόγων όπου θα αναφέρεται σαφώς η νέα επιβάρυνση που θα καλούνται να πληρώνουν οι επιβάτες.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των αυτοκινητιστών η υπαγωγή του κλάδου τους σε ΦΠΑ 11% σημαίνει ότι από την 1η Ιουλίου το αντίτιμο που θα εισπράττουν από τους επιβάτες θα αναπροσαρμοστεί αναλόγως. Με την εφαρμογή των νέων διατάξεων οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές απαλλάσσονται από το σύστημα τεκμαρτού υπολογισμού του ΦΠΑ που ίσχυε ως σήμερα και βάσει του οποίου κάθε χρόνο κατέβαλαν στην Εφορία γύρω στα 800 ευρώ.


Η ένταξή τους στα βιβλία εσόδων-εξόδων σημαίνει επίσης πως στον υπολογισμό του ΦΠΑ που θα αποδίδουν στην Εφορία με τις περιοδικές δηλώσεις θα λαμβάνονται υπόψιν οι δαπάνες για τη συντήρηση του οχήματος. Στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών σημειώνουν ότι κάθε

Φόρο στις Τράπεζες ζητά ο Γ. Παπανδρέου

Υπέρ της επιβολής φόρων στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές των...τραπεζών τάχθηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με παρέμβασή του κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), που πραγματοποιείται στο Βανκούβερ του Καναδά.

Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας από τη Νέα Υόρκη, υπεραμύνθηκε του κράτους πρόνοιας, λέγοντας πως “δεν ήταν αυτό που δημιούργησε την κρίση. Αυτό δεν ήταν το πρόβλημα. Ήταν το γεγονός ότι είχαμε μια κακή διαχείριση της οικονομίας από την προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση, που δημιούργησε ένα μεγάλο χρέος”.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, επίσης, την "επίθεση που δέχτηκε η χώρα μας από τις διεθνείς αγορές", σημειώνοντας ότι "θέλουμε αγορές που να υπηρετούν τους λαούς, καθιστώντας την

Μίζα και όχι «χορηγία» οι 440.000 του Τ. Μαντέλη λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο

Ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκης ζητάει να καταλογιστεί σε βάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών Τ. Μαντέλη και υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου το ποσό των 440.000 μάρκων που ομολόγησε ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ότι έλαβε σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία από την Siemens. Το ποσό αυτό ο κ. Μαντέλης το έχει χαρακτηρίσει προεκλογική χορηγία.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινιωτάκη, το ποσό των 440.000 μάρκων, ο πρώην υπουργός Μεταφορών το έλαβε παράνομα, αδικαιολόγητα και χωρίς νόμιμο λόγο, κάτι που απαγορεύεται από την νομοθεσία για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.


Παρόμοιες χορηγίες τέτοιου ύψους απαγορεύονται και μάλιστα τιμωρείται ο χορηγός, αναφέρει ο κ. Σχοινιωτάκης και προσθέτει ότι ο Τ. Μαντέλης πλούτισε κατά 440.000 μάρκα, αδικαιολόγητα κατά κατάχρηση και παράνομη εκμετάλλευση της υπουργικής του ιδιότητας, που κατείχε κατά τα έτη 1998-

Σκότωσε κι έφαγε τον πνεύμονα συγκρατούμενου του

Ένας γάλλος κρατούμενος σκότωσε τον “συγκάτοικο” του, στη συνέχεια άνοιξε με λεπίδα το στήθος του, έβγαλε τον πνεύμονα και τον έφαγε...

Ο 39χρονος κρατούμενος εμφανίστηκε τη Δευτέρα (21/6) στο δικαστήριο στην πόη Ρουέν της Γαλλίας, με την κατηγορία της δολοφονίας και του κανιβαλισμού.


Τον Γενάρη του 2007, ο Νίκολας Κοκέν , χτύπησε τον Τιερί Μπωντρί, τον μαχαίρωσε με ένα ψαλίδι και τον έπνιξε με πλαστική σακούλα σκουπιδιών, την οποία τοποθέτησε στο κεφάλι του.

Όταν ο άνθρωπος εξέπνευσε, ο Κοκέν τον άνοιξε με μια ξυριστική λεπίδα, κι έβγαλε τον πνεύμονα

΄Ανδρες, γυναίκες όλοι στα 65

Εκ βάθρων ανατροπές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των εργαζομένων στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ επιφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατίθεται στη Βουλή.

΄Oπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, από το 2015 και μετά θα εφαρμόζεται και στο Δημόσιο ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης που επιφέρει μείωση έως 30%, ενώ μέσα σε μια τριετία (2011-2013) αυξάνονται μέχρι και 15 έτη τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης! Ειδικότερα:

1 Επιβάλλεται αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο ακόμη και κατά 15 χρόνια μέσα σε μόλις 3 έτη προσαρμογής (2011-2013). Μετά το 2013, κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν θα μπορεί να πάρει πλήρη σύνταξη αν δεν έχει συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του. Επίσης, δεν θα μπορεί να πάρει μειωμένη σύνταξη αν είναι μικρότερος από 60 ετών. Πέντε χρόνια επιπλέον εργασίας θα απαιτούνται και για όσους θέλουν να πάρουν μειωμένη σύνταξη.

2 Καθιερώνεται από 1-1-2015 και για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου βασική και αναλογική σύνταξη, οι οποίες χορηγούνται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους

«Εβρεξε» αρουραίους μετά το μπουρίνι!

Δυσφορία προξενεί στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης η θλιβερή εικόνα των υδάτων του Θερμαϊκού τις τελευταίες ημέρες. Εκατοντάδες νεκροί αρουραίοι και σκουπίδια έχουν ξεβραστεί στην παραλία της πόλης. Εξαιτίας των καταιγίδων που ξέσπασαν τις προηγούμενες ημέρες- ιδιαιτέρως την περασμένη Παρασκευή- οι αγωγοί της ΕΥΑΘ δέχθηκαν τεράστιες ποσότητες υδάτων και φερτών υλικών με συνέπεια τα ποντίκια να πνιγούν και να παρασυρθούν στη θάλασσα. «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον Θερμαϊκό. Και πριν από τρία με τέσσερα χρόνια είχε ξανασυμβεί το ίδιο.

Το μπουρίνι της Παρασκευής ήταν έντονο.Δεν θυμάμαι κάτι παρόμοιο τα τελευταία χρόνια. Λόγω των κλιματικών αλλαγών τέτοια φαινόμενα θα εμφανίζονται συχνότερα στο μέλλον και πρέπει τόσο η

΄Εχετε πονοκέφαλο; Φάτε... καρπούζι


Συνήθως τον αντιμετωπίζουμε ξαπλώνοντας, χαμηλώνοντας τα φώτα και παίρνοντας ένα παυσίπονο. Αλλά υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα, όπως το καρπούζι, το γιαούρτι και τα αμύγδαλα, που κάνουν θαύματα για τον πονοκέφαλο, με τρόπο απλό και απολύτως φυσικό.

« Η αφυδάτωση αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες πονοκεφάλου » λέει η αμερικανίδα διατροφολόγος Εριν Παλίνσκι , η οποία συνιστά να τον αντιμετωπίσουμε με τροφές πλούσιες σε νερό, όπως το καρπούζι, το αγγούρι, το πεπόνι, οι σούπες, η βρώμη, οι ντομάτες και το μαρούλι. « Επιπλέον τα βασικά μέταλλα που περιέχονται στα φρούτα και στα λαχανικά είναι πολύ σημαντικά για την πρόληψη των πονοκεφάλων » τονίζει η δρ Παλίνσκι.

Ο καφές θεωρείται «ένα κι ένα» για τους πονοκεφάλους εδώ και αιώνες, αλλά μόνο εάν καταναλώνεται με μέτρο. « Πολλές φορές ο πονοκέφαλος δημιουργείται από τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου. Ο καφές έχει αγγειοσυσταλτική δράση και μπορεί να ανακουφίσει » λένε οι επιστήμονες. Προσοχή όμως: ο καφές έχει διουρητική δράση και αν το

Τζίμης Πανούσης - Ανέκδοτο για Νταλάρα

Φωτιά στη Λεωφ. Αναβύσσου

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε έκταση με ξερά χόρτα στη λεωφόρο Αναβύσσου, κοντά στο κτήμα Μελισσουργού.


Στην περιοχή επιχειρούν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ και Ολυμπιακά ακίνητα

Κατατέθηκε στη Βουλή από τον αρμόδιο υπουργό Παύλο Γερουλάνο το σχέδιο νόμου «ρυθμίσεις θεμάτων υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού», όπου μεταξύ άλλων προβλέπει το διαχωρισμό διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου στην ΕΡΤ, την κατάργηση των θέσεων των εντεταλμένων συμβούλων, το νέο καθεστώς προσλήψεων έκτακτου προσωπικού και την παύση του καθεστώτος των συμβασιούχων έργου.


Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται και ο διαχωρισμός προέδρου και Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, ρυθμίζεται η καταβολή των δεδουλευμένων σε όσους εργάστηκαν ή εργάζονται ακόμη σε υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και σταμάτησαν να αμοίβονται, με την κατάργηση του ειδικού λογαρισμαού, τον Νοέμβριο του 2008.

Ταυτόχρονα παρατείνονται μέχρι τέλος του έτους οι αποσπάσεις προσωπικού του ΟΠΑΠ στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού της Ειδικής Υπηρεσίας