www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Έως το τέλος του έτους η συγχώνευση των Μarfin Popular - Marfin Εγνατία

Μέχρι το τέλος του 2010 βλέπει να ολοκληρώνεται η συγχώνευση της Marfin Popular Bank Ltd με την απορροφώμενη Marfin ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της πρώτης, Κώστας Βασιλακόπουλος.

Η διαδικασία αναμένονταν να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα, ωστόσο υπάρχουν καθυστερήσεις, τις οποίες, ο κ. Βασιλακόπουλος, με δηλώσεις του στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, τις απέδωσε στην ανάγκη σύγκλισης της ελληνικής και της κυπριακής νομοθεσίας. Ο ίδιος, ερωτηθείς για τα όσα «κυκλοφορούν» περί επικείμενου κύματος τραπεζικών συγχωνεύσεων είπε: «εμείς δεν έχουμε κάτι άλλο υπόψη μας για συγχωνεύσεις».


Στο μεταξύ, τα μερίδια χορηγήσεων και καταθέσεων του ομίλου, επανήλθαν τον Μάιο σε ανοδική τροχιά κι αυτό, παρά το γενικότερο περιορισμό της αγοράς δανείων και καταθέσεων στην Ελλάδα,

λόγω οικονομικής κρίσης. Στο τέλος Μαΐου το μερίδιο αγοράς της Marfin στις καταθέσεις αυξήθηκε στο 4,5%, έναντι 4,4% στο τέλος του 2009 και 4,9% το 2008, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις χορηγήσεις διαμορφώθηκε στο 5,5%, έναντι 5,4% τον περσινό Δεκέμβριο και 5,1% το 2008.

Σε ό,τι αφορά στα καθυστερημένα δάνεια της τράπεζας, ο κ.Βασιλακόπουλος είπε πως κινούνταν στα επίπεδα του μέσου όρου της αγοράς, δηλαδή γύρω στο 7% των συνολικών χορηγήσεών της, με την εικόνα στα επιχειρηματικά να είναι πολύ καλύτερη.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: