www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Ο καιρός αύριο 29.08.2010

Ζεστό και υγρό καιρό, με λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το πρωί και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια ορεινά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Κυριακή 29 Αυγούστου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 19 έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 23 έως 31 - 32 στις νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Ωστόσο, ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και ισχυροί δυτικοί άνεμοι στη θάλασσα των Κυθήρων και στον Κορινθιακό.

Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις και πιθανόν τις πρωινές ώρες κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς. Οι άνεμοι θα

Οι μεγαλύτερες ελληνικές λέξεις στο κόσμο!

Αριστοφάνης στις Εκκλησιάζουσες ( στ. 1169-1175 ) για να περιγράψει ένα φαγητό δημιουργεί ένα λεξιλογικό...σιδηρόδρομο, ο οποίος αποτελείται από 27 συνθετικά, που περιλαμβάνουν 78 συλλαβές!


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λέξη της Ελληνικής γλώσσας με 172 γράμματα παρακαλώ!

Συγκεκριμένα αποτελεί μία ολόκληρη μαγειρική συνταγή στην οποία το φαγητό εί��αι συνονθύλευμα τροφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αριστοφανική λέξη έχει καταγραφεί ως η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο στο ΒιΒλίο των Ρεκόρ "Guinness" (Guinness Book of Records):

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ!

λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατακεχυμενο

κιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγῳοσιραιοβαφητραγα

νοπτερυγών

Αν μπορείτε, πείτε το απνευστί! Αν πάλι δυσκολεύστε, τότε προσπαθήστε να διαβάσετε τις αμέσως

Στόλος 1.000 ετών αναδύεται στην Πόλη

Η μεγαλύτερη πρόσφατη ανακάλυψη της υποβρύχιας αρχαιολογίας έγινε στη στεριά. Είναι 32 βυζαντινά πλοία του 1000 μ.Χ. που ήρθαν στο φως στο λεγόμενο «Λιμάνι του Θεοδοσίου», στο Γενί Καπί της Κωνσταντινούπολης


Στον πυθμένα του λεγόμενου «Λιμανιού του Θεοδοσίου» (αν και θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο), στην ακτή της συνοικίας Γενί Καπί της Πόλης, βρέθηκαν βυθισμένα- για την ακρίβεια «φυλακισμένα» στην υγρή άμμο- τουλάχιστον είκοσι εμπορικά πλοία με όλο το ξύλινο σκαρί τους, κάποια και με τα εμπορεύματά τους. Η είδηση όμως βρίσκεται και λίγο πιο κάτω. Στον πυθμένα του λιμανιού. «Η Κωνσταντινούπολη έχει συνεχή ιστορία κατοίκησης 8.000 ετών», λέει μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο Τούρκος αρχαιολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Κεμάλ Πουλάκ για τις

Μια 'παράξενη οσμή' προκαλεί την εκκένωση του Βρετανικού Μουσείου

Οκτώ χιλιάδες επισκέπτες κλήθηκαν να απομακρυνθούν από το εσωτερικό του Βρετανικού Μουσείου στο Λονδίνο, όταν μια "παράξενη οσμή" έγινε αισθητή, ανακοίνωσαν η αστυνομία και η διοίκηση του μουσείου.

Η φοροδιαφυγή στα νησιά, πάει σύννεφο!

Το καλοκαίρι σχεδόν τελείωσε, αλλά η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει!

Σε υψηλά ποσοστά κυμαίνεται μέχρι σήμερα η φοροδιαφυγή στα νησιά, τουριστικά και μη.

Την περίοδο που το ΣΔΟΕ έκανε τους ελέγχους, αρκετοί ήταν εκείνοι που μαζεύτηκαν για λίγες ημέρες και άρχισαν να κόβουν κανονικά αποδείξεις. Αλλά επειδή οι Έλληνες, έχουν την απατεωνιά στο αίμα τους, ξαποσταίνουν για λίγο και ξανά προς τη φοροδιαφυγή τραβούν.

Βρέθηκα για λίγες μέρες στη Σίφνο που είναι ένα ανερχόμενο τουριστικά νησί. Επισκέπτομαι το νησί τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και επειδή έχω γνωριστεί με πολύ κόσμο και μαγαζάτορες, όταν πηγαίνω στα μαγαζιά τους - και αναφέρομαι κυρίως στα παραθαλάσσια καφέ και ενοκιαζόμενα δωμάτια - βρίσκουν ευκαιρία λόγω γνωριμίας και δεν κόβουν καθόλου αποδείξεις. Από την άλλη βέβαια και εγώ δεν ζητάω με τη σειρά

Αντιβιοτικά από δέρμα βατράχου

Νέα γενιά αντιβιοτικών που έχουν ως βάση χημικές ουσίες από το δέρμα των βατράχων βρίσκεται στα σκαριά. Εχει διαπιστωθεί εδώ και καιρό ότι το δέρμα των βατράχων περιέχει πολλά συστατικά και ουσίες που εξοντώνουν μικρόβια και βακτήρια και γενικά τους προστατεύουν στα ιδιαίτερα εχθρικά περιβάλλοντα όπου ζουν. Βέβαια, έχει επίσης διαπιστωθεί ότι οι ουσίες αυτές στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δηλητηριώδεις και για τον άνθρωπο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων βρήκαν τρόπο να επεξεργάζονται αυτές τις ουσίες και συστατικά ώστε να εξαφανίζουν τις επικίνδυνες παρενέργειές τους. Οπως υποστηρίζουν μάλιστα έχουν δημιουργήσει 100 νέα αντιβιοτικά σκευάσματα, ανάμεσα στα οποία και ένα που μπορεί να καταπολεμήσει το βακτήριο ΜRSΑ, που είναι το πιο γνωστό και επικίνδυνο βακτήριο

Λύση στην πείνα το γονιδίωμα του σιταριού

Η επιστημονική κοινότητα χαιρέτισε την είδηση της αποκωδικοποίησης του σιταριού, εξέλιξη που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού το σιτάρι αποτελεί τη βάση της διατροφής του ενός τρίτου της ανθρωπότητας και η αποκωδικοποίηση θα οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων βελτιωμένων ποικιλιών. Ομάδα βρετανών επιστημόνων κατάφερε να αποκωδικοποιήσει το 95% του γονιδιώματος της κινεζικής ποικιλίας σιταριού Chinese Spring, ποσοστό που είναι όμως αρκετό για να αρχίσει άμεσα η ανάπτυξη νέων ποικιλιών. Ετσι τώρα, επιστήμονες αλλά και εταιρείες που ασχολούνται με διασταυρώσεις θα μπορούν να ξεκινήσουν την προσπάθεια δημιουργίας ποικιλιών σιταριού που θα καλλιεργούνται εύκολα, θα παράγουν γρήγορα άφθονες ποσότητες ενώ ταυτόχρονα θα είναι εξαιρετικά ανθεκτικές σε ακραία καιρικά φαινόμενα όπως για παράδειγμα, η ξηρασία και οι πλημμύρες.

Η παγκόσμια παραγωγή σιταριού απειλείται από τις κλιματικές αλλαγές αλλά και την αυξανόμενη ζήτηση από τη συνεχή αύξηση του πληθυσμού στον πλανήτη. Επιπλέον κάθε φορά που δημιουργείται πρόβλημα σε μια παραγωγό χώρα, όπως συνέβη πριν από λίγες ημέρες με την ξηρασία και τις πυρκαγιές

Θα μπει λουκέτο σε 50 Τμήματα ΤΕΙ

Σαράντα με πενήντα Τμήματα ΤΕΙ σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ότι θα κλείσουν, θα συγχωνευθούν ή θα αλλάξουν επιστημονικό αντικείμενο πριν ολοκληρωθούν οι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα της χώρας το 2013-2014. Η κυβέρνηση ανακοινώνει τις βασικές αρχές του νέου νόμου-πλαισίου για τα πανεπιστήμια στο τέλος Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά ξεκινούν οι διαδικασίες χωροταξικού ελέγχου της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, που θα καταλήξουν σε δραστική μείωση των Τμημάτων της. Μεταξύ των Τμημάτων που τα ερχόμενα χρόνια θα αλλάξουν τρόπο λειτουργίας είναι και πανεπιστημιακά, καθώς τρεις ξενόγλωσσες φιλολογίες της χώρας (Ιταλική, Ισπανική, Γαλλική) είχαν εφέτος κενές θέσεις ή εισακτέους με βαθμολογία λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το 5. Για τις περιπτώσεις αυτές μελετάται η λύση των συγχωνεύσεων και η δημιουργία π.χ. Τμήματος Λατινογενών Σπουδών.

« Και πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν» δήλωσε χθες η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕGΑ, στην οποία και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα επαναφοράς της βάσης του δέκα. «Τοπική κοινωνία με λίγους φοιτητές δεν

ΕΚΑΒ: στάση εργασίας την Δευτέρα

Στάση εργασίας έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Δευτέρα, από τις 9 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι, οι εργαζόμενο στο ΕΚΑΒ, αιτούμενοι τα δεδουλευμένα πολλών μηνών.


Ειδικότερα και όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, οι διασώστες- πληρώματα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ έχουν να πληρωθούν για τις εκτός έδρας υπηρεσίες τους τουλάχιστον οχτώ μήνες, ενώ παράλληλα οφείλονται νυχτερινά, υπερωρίες, Κυριακές και αργίες σε όλους τους εργαζομένους.

Επιπλέον υπογραμμίζουν, στην ίδια ανακοίνωση, πως παρά τις συνεχείς επαφές τους με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας «για την επίλυση βασικών και χρόνιων προβλημάτων, καθώς και για την

΄Ερχεται κύμα προσφορών μετά τις εκπτώσεις

Ιδιαίτερα θερμός προμηνύεται ο φετινός Σεπτέμβριος για το λιανεμπόριο. Μικροί και μεγάλοι έμποροι σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε μπαράζ δεκαήμερων προσφορών διατηρώντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τα υψηλά ποσοστά των καλοκαιρινών εκπτώσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πτώση των πωλήσεων που επιδεινώνεται από μήνα σε μήνα. Ακόμη και στις εκπτώσεις, που τελειώνουν τις επόμενες ημέρες με ποσοστά που φτάνουν το 80%, οι λιανέμποροι βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται έως και 40%, με αποτέλεσμα να δηλώνουν πλέον ότι το εμπόριο βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση». Εκτιμούν μάλιστα ότι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι μήνες και προβλέπουν νέα βουτιά στις πωλήσεις, καθώς τα μέτρα λιτότητας αλλά και η αύξηση του ΦΠΑ επιβαρύνουν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.


«Κινήσεις απελπισίας»

«Εδώ και τρία χρόνια ο τζίρος στο εμπόριο μειώνεται συνεχώς. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και αν συνεχιστεί η αγοραστική αδράνεια, οι πωλήσεις θα εξακολουθήσουν να πέφτουν» υποστηρίζει ο Θεόδωρος Βάρδας, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) που εκπροσωπεί τους μεγάλους λιανεμπόρους. Με δεδομένο το υποτονικό αγοραστικό ενδιαφέρον, οι προσφορές θεωρούνται μονόδρομος. «Πρόκειται για κινήσεις απελπισίας, οι οποίες

Εγκώμια και από το ΔΝΤ

Σε δηλώσεις στήριξης των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης προχώρησε μετά τον επίτροπο Οικονομίας της Ε.Ε. Όλι Ρεν και ο αναπληρωτής υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις. Εκτίμησε ότι βρίσκονται εντός στόχων, επισημαίνοντας όμως ότι “εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικοί κίνδυνοι και προκλήσεις”.


Ο κ. Ράις δεν διέψευσε ότι το ΔΝΤ εκτιμά πως η συμμετοχή ξένων τραπεζών θα συνέβαλε στην ενδυνάμωση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Επισήμανε, ωστόσο, ότι οι συγκεκριμένες επιλογές που θα γίνουν αφορούν την ελληνική κυβέρνηση και τόνισε ότι ήδη έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα προόδου για τη θωράκισή του.

Ερωτηθείς για τις συνθήκες ύφεσης στην ελληνική οικονομία, εκτίμησε ότι η ανάπτυξη και η

Ανάπτυξη αντί παροχών ζητά ο Χρ. Παπουτσής

Την προώθηση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου έθεσε ως προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία».


"Οι παροχές χωρίς ανάπτυξη είναι επιταγή χωρίς αντίκρισμα. Χωρίς νέο σχέδιο για την ανάπτυξη όλες οι θυσίες θα πάνε χαμένες. Και πάντα θα γυρίζουμε στο σημείο μηδέν", είπε. Χαρακτήρισε αφελή την άποψη ότι η έξοδος από την κρίση θα έλθει μόνο με περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές. Εκτίμησε ότι θα είναι οδυνηρό εάν συνεχιστεί η αναποτελεσματικότητα των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και χαρακτήρισε εγκληματική τη συνέχιση της κρατικής σπατάλης.

Έκρινε πάντως απαραίτητα για την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας της χώρας τα μέτρα

Εγκρίθηκε η συγχώνευση των United και Continental

Οι ομοσπονδιακές αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν τη συγχώνευση των αεροπορικών εταιριών United και Continental, αίροντας ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για το σχηματισμό της μεγαλύτερης εταιρίας αερομεταφορών στον κόσμο.

Οι δύο εταιρίες μεταφέρουν 144 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο σε 370 προορισμούς σε 59 χώρες.

Η United, με έδρα το Σικάγο, έχει ισχυρότερη παρουσία στις ΗΠΑ και στις χώρες του Ειρηνικού, ενώ η Continental, με έδρα το Χιούστον, επικεντρώνεται στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική.

Η αντιμονοπωλιακή υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δε θα αντιταχθεί

Νέος κύκλος ύφεσης απειλεί οικονομία

Νέα, εισαγόμενη αυτή τη φορά, κρίση βρίσκεται προ των πυλών της ελληνικής οικονομίας. Τα βλέμματα από χθες είναι στραμμένα στο περίφημο Jackson's Hall των ΗΠΑ, όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες των μεγαλύτερων χωρών καλούνται για ακόμη μία φορά να «βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά».


Ο κίνδυνος για υποτροπή της παγκόσμιας οικονομίας σε έναν νέο κύκλο ύφεσης είναι πλέον ορατός και προβάλλει απειλητικά πάνω από ΗΠΑ και Ευρώπη.

Η συγκυρία αυτή βρίσκει την ελληνική οικονομία σε μία εξαιρετικά ευάλωτη θέση, καθώς η επιτυχία του Μνημονίου δεν συνίσταται τόσο στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, αλλά κυρίως στο κατά πόσο και αν η οικονομία επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Η διαφαινόμενη επιδείνωση του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος αποδυναμώνει περαιτέρω τις ελληνικές τράπεζες. Το έδαφος των ξένων κεφαλαιαγορών ήταν βέβαια απροσπέλαστο για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Ωστόσο, την κατάσταση μπορούσε να διαχειριστεί

«Πανικός» στις εφορίες για έξτρα έσοδα 800 εκατ.

Στις εφορίες στρέφεται η προσοχή του υπουργείου Οικονομικών τον επόμενο μήνα, σε μια προσπάθεια να κλείσουν οι «τρύπες» του προϋπολογισμού.


Ο φιλόδοξος στόχος που αποφασίστηκε ύστερα από διαδοχικές συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να αυξηθούν κατά 20% τα έσοδα σε έναν μόνο μήνα, δηλαδή στη χειρότερη περίπτωση να φτάσουν επιπλέον 800 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία. Αν δεν καταστεί εφικτό, τότε τον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση:

* Δεν θα μπορέσει να διαπραγματευθεί με την τρόικα την αναβολή της μετάταξης προϊόντων και υπηρεσιών σε υψηλότερο ΦΠΑ. Τα πρώτα στοιχεία για τους στόχους του προϋπολογισμού του 2011 δείχνουν ότι η απόδοση των μέτρων που έχουν αποφασιστεί θα είναι μικρότερη των προσδοκιών