www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Η φοροδιαφυγή στα νησιά, πάει σύννεφο!

Το καλοκαίρι σχεδόν τελείωσε, αλλά η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει!

Σε υψηλά ποσοστά κυμαίνεται μέχρι σήμερα η φοροδιαφυγή στα νησιά, τουριστικά και μη.

Την περίοδο που το ΣΔΟΕ έκανε τους ελέγχους, αρκετοί ήταν εκείνοι που μαζεύτηκαν για λίγες ημέρες και άρχισαν να κόβουν κανονικά αποδείξεις. Αλλά επειδή οι Έλληνες, έχουν την απατεωνιά στο αίμα τους, ξαποσταίνουν για λίγο και ξανά προς τη φοροδιαφυγή τραβούν.

Βρέθηκα για λίγες μέρες στη Σίφνο που είναι ένα ανερχόμενο τουριστικά νησί. Επισκέπτομαι το νησί τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και επειδή έχω γνωριστεί με πολύ κόσμο και μαγαζάτορες, όταν πηγαίνω στα μαγαζιά τους - και αναφέρομαι κυρίως στα παραθαλάσσια καφέ και ενοκιαζόμενα δωμάτια - βρίσκουν ευκαιρία λόγω γνωριμίας και δεν κόβουν καθόλου αποδείξεις. Από την άλλη βέβαια και εγώ δεν ζητάω με τη σειρά
μου, για να μην χαλάσω τις "φιλίες". Έτσι συνεχίζεται η φοροδιαφυγή και εγώ σαν βλάκας και μη μπορώντας να φοροδιαφύγω, πληρώνω μια ζωή τα σπασμένα.

Το ΣΔΟΕ όμως τι κάνει; Γιατί δεν συνεχίζει τους ελέγχους; Και δεν μιλάμε να στείλει τους 10 γνωστούς και μη εξαιρετέους φοροελεγκτές αλλά άγνωστους, ώστε να μην τους πάρει κανείς είδηση.

Δυστυχώς κύριοι δεν μπορείτε να ελέγξετε την φοροδιαφυγή και όλοι εμείς οι τίμιοι και μη φοροδιαφεύγοντες θα πληρώνουμε μια ζωή τα σπασμένα.

Καληνύχτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: