www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Δίδακτρα στους "αιωνόβιους" φοιτητές- Απογραφή του πραγματικού και όχι του πλασματικού αριθμού φοιτητών-Επηρεάζονται οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι

Στενεύει η «ασυδοσία» στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με τολμηρές αποφάσεις που αναμένεται να λάβει μέσα στο 2010 η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου και ο υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος .


Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα μέτρα που θα λάβει το υπουργείο Παιδείας για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι:

- Η επιβολή διδάκτρων στους αιωνόβιους φοιτητές και ειδικότερα δωρεάν φοίτηση ενός ή δύο ετών πέραν των προβλεπόμενων χρόνων σπουδών και όσοι επιθυμούν να συνεχίζουν τη φοίτησή τους θα καταβάλουν δίδακτρα, με το σκεπτικό ότι το ελληνικό κράτος, αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, δεν μπορεί να πληρώνει

Τα περιστέρια προσανατολίζονται από τους δρόμους των πόλεων

Ζωολόγοι σπο τη Βρετανία μετά από εκτεταμένες παρατηρήσεις οδηγήθηκαν στο εκπληκτικό συμπέρασμα ότι τα περιστέρια βρίσκουν το δρόμο τους ακολουθώντας οδικές αρτηρίες και σιδηροδρομικές γραμμές.

Και όπως δηλώνουν οι ερευνητές, οι φυσικές και οι μαγνητικές πυξίδες των περιστεριών φαίνονται να έχουν υποδεέστερο ρολο σε σχέση με τους δρόμους των πόλεων. Έτσι, η δεκαετής έρευνα που διεξήχθη ππο το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αποκάλυψε ότι  πολλά περιστέρια στρίβουν σε συγκεκριμένες διασταυρώσεις αυτοκινητοδρόμων και επίσης χρησιμοποιούν διακριτικά σημεία για να θυμούνται που βρίσκονται

Για τις ανάγκες της έρευνας χαρτογραφήθηκαν οι πορείες που ακολουθούσαν τα περιστέρια μεσα σε μια περιοχή ακτίνας 3.5 χιλιομέτρων με τη χρήση

Βγάζει κέρατα στο κεφάλι!

Μία ηλικιωμένη γυναίκα από την Κίνα έχει καταεκπλήξει τους συγγενείς και τους φίλους της καθώς ένα κέρατο φυτρώνει στο μέτωπό της, ενώ φαίνεται ότι θα φυτρώσει ακόμη ένα!


Η -101 ετών!- Zhang Ruifang, από το χωριό Linlou της περιοχής Henan στην Κίνα, βασανίζεται από το 6 εκατοστών κέρατό της που άρχισε να φυτρώνει και να μεγαλώνει το 2009, στο αριστερό μέρος του μετώπου της.

Αρχικά, η ίδια αλλά και η οικογένειά της δεν έδωσαν πολύ σημασία όταν εμφανίσθηκαν τα πρώτα σημάδια στο κεφάλι της. Αλλά με τον καιρό, το κέρατο φύτρωσε, μεγάλωσε και έχει φθάσει σήμερα τα 6 εκατοστά μήκος!

Το κέρατο πιθανότατα αποτελείται από κερατίνη, από την ίδια ουσία δηλαδή που αποτελούνται τα

Διόρθωση για τα Ίμια

Μία λανθασμένη αναφορά στη νύχτα των Ιμίων, προκάλεσε την παρέμβαση της Α.Διαμαντοπούλου που έδωσε εντολή για διόρθωση στο βιβλίο ιστορίας της Γ' Γυμνασίου


Σε αλλαγή επίμαχης φράσης στο βιβλίο Ιστορίας της Γ' Γυμνασίου, "Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία" που αναφέρεται στα Ίμια, προχωρεί άμεσα το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.


Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο βιβλίο, του οποίου η πρώτη έκδοση έγινε το 2007, οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς, αναφερόμενοι στην κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996, γράφουν στη σελίδα 163 ότι με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, ξέσπασε κρίση

Κίνδυνος πρόωρου τοκετού από λάιτ αναψυκτικά

Πιθανή σχέση με πρόωρο τοκετό ενδέχεται να έχει η μεγάλη κατανάλωση αναψυκτικών με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, τα οποία συνήθως σημαίνονται ως λάιτ.


Τα λάιτ προϊόντα είναι ευρέως διαδεδομένα σε αναψυκτικά και χυμούς, αλλά ο δρ Θόρχαλουρ Χάλντορσον από Ίδρυμα Statens Serum στην Κοπενχάγη και οι συνεργάτες του που έκαναν την έρευνα, σημειώνουν ότι «δεν υπάρχουν αρκετές μελέτες που να εξασφαλίζουν την ασφάλεια από την κατανάλωση τέτοιου είδους τεχνιτών γλυκαντικών».

Στο πλαίσιο της μελέτης οι ειδικοί μελέτησαν τις διατροφικές συμπεριφορές 60.000 γυναικών από τη Δανία κατά τη διάρκεια 25 εβδομάδων εγκυμοσύνης.

Γυναίκες που έπιναν τουλάχιστον τέσσερα λάιτ αναψυκτικά την ημέρα είχαν 80% περισσότερες πιθανότητες να έχουν πρόωρο τοκετό, σε σχέση με τις γυναίκες που έπιναν αναψυκτικά αλλά όχι λάιτ.

Το ποσοστό ήταν το ίδιο για τις γυναίκες που είχαν φυσιολογικό βάρος και αυτές που ήταν

Αμοργός: Θαλαμηγός τυλίχθηκε στις φλόγες!

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δέκα επιβατών της θαλαμηγού «SALAMMBO».


Στη θαλαμηγό επέβαιναν 10 άτομα, όταν κάτω από άγνωστη αιτία, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή περίπου 1ν.μ. από τα Κατάπολα Αμοργού. Ειδοποιήθηκε άμεσα το λιμενικό και σκάφη του έσπευσαν για βοήθεια. Το πλήρωμα της θαλαμηγού πάντως κατάφερε να σβήσει τη φωτιά, χωρίς να χρειαστεί η βοήθεια των ανδρών

Πυρκαγιές σε Αχαϊα και Πόρο

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις οι φωτιές που εκδηλώθηκαν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στις περιοχές Καστρίτσι και Πλατάνι, κοντά στην Πάτρα.


Και στις δύο περιοχές εξακολουθούν να παραμένουν και να επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αφού οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, εκτιμάται ότι μπορεί να προκαλέσουν αναζωπυρώσεις. Οι φωτιές έχουν ήδη κάψει δεκάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης και καλλιεργειών.

Επτά οχήματα με 15 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων και δύο ελικόπτερα έσπευσαν στον Πόρο,

Μαθηματικά στην παραλία!


Αν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που ως μαθητές μισούσαν τα μαθηματικά και αν έχετε φροντίσει να τα εξαφανίσετε από τη ζωή σας μετά το λύκειο, τότε ο τίτλος αυτού του άρθρου θα σας φαίνεται οξύμωρο σχήμα. Σας προ(σ)καλούμε να το ξανασκεφθείτε όμως. Ισως τα μαθηματικά να προκαλούν δέος (ακόμη και αποστροφή) όταν είναι κανείς μαθητής και πρέπει να δώσει εξετάσεις. Αλλά τώρα που έχετε χρόνο, είστε χαλαροί στην παραλία και δεν υπάρχει κανένας να σας επιπλήξει αν δεν βρείτε τη λύση ενός προβλήματος, μπορεί και να τα αγαπήσετε. Δώστε μια ευκαιρία στα μαθηματικά να σας γοητεύσουν, με τα τρία βιβλία που παρουσιάζουμε σήμερα. Στην πράξη θα δώσετε μια ευκαιρία στον εαυτό σας να ταξιδέψει σε έναν κόσμο εξαιρετικής αισθητικής.
Ας αρχίσουμε με κάτι «μαγικό», κάτι με το οποίο θα μπορέσετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας. Ζητήστε τους να σκεφθούν έναν τριψήφιο αριθμό, οποιονδήποτε τριψήφιο αριθμό, υπό την προϋπόθεση ότι το πρώτο και το τρίτο ψηφίο θα διαφέρουν κατά τουλάχιστον δύο μονάδες. Φυσικά δεν θα σας πουν τον αριθμό που σκέφθηκαν.

Επόμενο βήμα είναι να τους ζητήσετε να αντιστρέψουν αυτόν τον αριθμό και να αφαιρέσουν τον μικρότερο από τον μεγαλύτερο. (Παραδείγματος χάριν, αν σκέφθηκαν το 532, μετά την αντιστροφή το

Νέο κύκλο ελέγχων ξεκινά η τρόικα

Νέο κύκλο ελέγχων επί της ελληνικής οικονομίας ξεκινά αύριο η τρόικα, το αποτέλεσμα των οποίων θα κρίνει την εκταμίευση της δεύτερης δόσης από τον μηχανισμό βοήθειας, ύψους 9 δισ. ευρώ.


Στο «μικροσκόπιο» των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα τεθούν ο κρατικός προϋπολογισμός, και συγκεκριμένα η υλοποίησή του στο πρώτο εξάμηνο και οι προοπτικές του για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς και η πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών, για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση με το μνημόνιο.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν επίσης το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αλλά και η πρόοδος που υπάρχει όσον αφορά στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και στην απελευθέρωση των αγορών.

Αν και δεν υπάρχει ανησυχία για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεδομένου ότι η κυβέρνηση φρόντισε να κλείσει όλα τα θέματα νωρίτερα από τις προθεσμίες του μνημονίου, δεν συμβαίνει το

΄Ενας «Κούκος» δεν έφερε τη « Σέχτα»...

ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ μαρτυρία από νεαρό αντιεξουσιαστή σε ανώτερο αξιωματικό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον Απρίλιο του 2009 φαίνεται να οδήγησε τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. σε oρισμένα από τα μυστικά της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών», η οποία όπως δείχνουν τα ως τώρα στοιχεία σκότωσε τον 37χρονο δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια την περασμένη Δευτέρα στην Ηλιούπολη. Την τότε μαρτυρία ακολούθησε ένας πολύμηνος κύκλος τηλεφωνικών παρακολουθήσεων περισσότερων από 40 αντιεξουσιαστών, ποινικών αλλά και κρατουμένων σε τρεις φυλακές της χώρας. Επιπλέον το καλοκαίρι του 2009 πραγματοποιήθηκαν τρεις επιχειρήσεις της Ασφαλείας Αττικής για να συλληφθούν άτομα που πιστεύεται ότι είχαν συνεργασία με την οργάνωση-φάντασμα. Ωστόσο όλες αυτές οι ενέργειες έμειναν χωρίς αντίκρισμα αφενός γιατί δεν συγκεντρώθηκε οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο και αφετέρου γιατί πολλοί από τους βασικούς υπόπτους εξαφανίστηκαν από προσώπου γης. Και έτσι η οργάνωση επανεμφανίστηκε ύστερα από 13 μήνες και δύο ημέρες σιωπής, με το καρτέρι θανάτου

Απεργούν από σήμερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ.

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν από σήμερα τα μεσάνυχτα οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο της πολιτικής απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, όπως αυτές περιλαμβάνονται στο σχετικό νομοσχέδιο.


Αν και η απεργία είχε αρχικά προγραμματιστεί να αρχίσει από τις 27 Αυγούστου, οι Ιδιοκτήτες αποφάσισαν να την ξεκινήσουν από

Είμαι παντρεμένος !

> Ο Παναγιώτης ξυπνάει στο


> κρεβάτι του με ένα τρομερό

> πονοκέφαλο.

> Το κεφάλι του πάει να σπάσει. Με

> το ζόρι ανοίγει τα μάτια του και

> το πρώτο που βλέπει είναι 2

> ασπιρίνες

> και ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο

> του.

> Ανακάθεται και βλέπει τα ρούχα

Ο καιρός σήμερα 25.07.2010

Μεταβολή του καιρού με βροχές στα βορειοανατολικά που από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας, περιμένουμε την Κυριακή 25 Ιουλίου 2010. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Β. Ελλάδα, ενώ τη νύχτα στην Κεντρική Μακεδονία, στο Βόρειο και Βορειοδυτικό Αιγαίο, στη Χαλκιδική και πιθανόν στην Αν. Θεσσαλία και στις Σποράδες τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 - 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 31 στη Δυτική Ελλάδα, από 24 έως 35 - 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 24 έως 31 στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 – 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, με σημαντική ενίσχυση από αργά το βράδυ στα βόρεια και βορειοδυτικά του μήματα, ενώ στο Νότιο Αιγαίο, στο Ιόνιο και στον Κορινθιακό οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και κατά περιόδους τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν, με πιθανότητα ασθενών βροχών το βράδυ κυρίως στα βόρεια του νομού, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως