www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ο καιρός στις 21.09.2010

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί στα βόρεια και παροδικές βροχές κατά τις θερμές ώρες της ημέρας σε περιοχές της ανατολικής - νότιας ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν της Κρήτης, περιμένουμε την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 16 έως 28 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 18 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 27 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα διατηρηθούν στα επίπεδα των 30 βαθμών Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς. Οι άνεμοι

Ο δυόσμος και τα οφέλη του

δύο τρεις γλάστρες στο μπαλκόνι μας γεμάτες δυόσμο.....


περνάμε από δίπλα τους και μοσχοβολά ο χώρος....

και όσο τα κορφολογούμε τόσο φουντώνουν...

και τα φρέσκα φύλλα ποτέ δεν τα πετάμε....

τα οφέλη από την καθημερινή χρήση στην διατροφή μας των φρέσκων φύλλων του δυόσμου πολλαπλά....

η εισπνοή και μόνο μας απαλλάσσει από προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης όπως ρινικές λοιμώξεις και κοινό κρυολόγημα.....

μασώντας φρέσκα φύλλα δυόσμου μία με δύο φορές την εβδομάδα τα δόντια μας γίνονται λευκότερα.....

χρησιμοποιώντας στις σαλάτες και στις σούπες μας φρέσκα φύλλα δυόσμου σε τακτά χρονικά διαστήματα βοηθάμε το σώμα μας να αποβάλλει τις τοξίνες και να εξουδετερώσει μύκητες και

Κυτταρίτιδα: Πρόληψη μέσω διατροφής

Είναι γνωστό ότι ακολουθώντας μία διατροφή που περιέχει....

φρούτα....

λαχανικά....

βότανα και.....

εν γένη τρόφιμα με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά.....

το δέρμα μας θα είναι σε θέση να παραμείνει υγιές κατά πρώτον και....

κατά δεύτερον θα έχουμε μία μεγάλη βοήθεια στην πρόληψη και αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.....

τα μέταλλα και οι βιταμίνες που είναι απαραίτητες για την πρόληψη της κυτταρίτιδας είναι:

•βιταμίνη Ε- είναι ζωτικής σημασίας για υγιές δέρμα και βοηθάει στην κυκλοφορία...

•βιταμίνη Β6-μιά απαραίτητη βιταμίνη στην προσπάθειά μας να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα....

•βιταμίνη C - τι να πρωτοπώ για αυτή την βιταμίνη...εδώ ότι είναι καθοριστική η συμβολή της στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας...

•σελήνιο - βελτιώνει την δράση των βιταμινών βήτα-καροτίνης,C και Ε.....

•μαγνήσιο-βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους......

•λυκοπένιο-σημαντικότατο αντιοξειδωτικό...

•ιώδιο-βοηθάει και τονώνει έναν αργό μεταβολισμό....

•κάλιο-καταπολεμά την κατακράτηση των υγρών του σώματος....

•ασβέστιο-βοηθάει στην μείωση του σωματικού λίπους....

•γάμμα λινολεϊκό οξύ (ένα από τα ωμέγα-6λιπαρά,σημαντικό για την υγεία και την ελαστικότητα του

"Δεν αντέχουμε άλλο"

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΟΜΟΡΩΝ ΝΟΜΩΝ & ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΡΟΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου την «Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου»

μας δίνει την ευκαιρία, αντί εορτασμού, να εκδηλώσουμε την αντίδραση και την αγωνία μας στην συνεχιζόμενη τακτική αποδυνάμωσης

των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βρίσκονται πλέον στα όρια της αντοχής τους με κίνδυνο επιβίωσης τους.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΣτην εκδήλωση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας μας που θα πραγματοποιηθείτην Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 6.00 μ.μ.στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Λουδοβίκου 1, Πειραιάς,

Ένα nashi την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα

Άλλο... φρούτο καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο. Tην επίσημη παρουσίαση του "νέου φρούτου" της Κύπρου με την ονομασία nashi, έκανε την Πέμπτη ο υπουργός Γεωργίας Δημήτρης Ηλιάδης, σημειώνοντας ότι το φρούτο αυτό παράγεται στην κοινότητα της Κυπερούντας, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους.


Ανέφερε ότι, βάσει μελετών, το φρούτο nashi βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του πεπτικού συστήματος και παράλληλα θεωρείται ένα από τα πιο διαιτητικά φρούτα του κόσμου.

Σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό, το nashi, αν και είναι φρούτο εξωτικό με χώρα προέλευσης την Ιαπωνία, ευδοκιμεί πλέον και στην Κυπερούντα. Επίσης, ανέφερε ότι το υπουργείο Γεωργίας "ενθαρρύνει τέτοιες προσπάθειες και είναι έτοιμο να στηρίξει τους γεωργούς μας στην προσπάθειά τους για διάνοιξη νέων δρόμων, που οδηγούν σε παραγωγές με σφραγίδα ποιότητας, κάτι που

Ολοταχώς για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Προσκλητήριο σε επενδυτές απηύθυνε από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο Γιώργος Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εκμετάλλευση, αλλά και ιδιωτικοποίηση της ανενεργής περιουσίας του Δημοσίου, αξίας 270 δισ. ευρώ.



Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για ποσό αντίστοιχο του ελληνικού χρέους, ενώ παρουσίασε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ως κίνητρο για την υλοποίηση επενδύσεων στη χώρα. Χαρακτήρισε τις αλλαγές στη φορολογία, το ασφαλιστικό αλλά και στο δημόσιο τομέα ως τις πλέον φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στην ιστορία της Ευρωζώνης. "H Ελλάδα άλλαξε άρδην τον τελευταίο χρόνο", υποστήριξε.
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απελευθέρωση του τομέα Ενέργειας και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, εκτιμώντας ότι θα ενισχύσουν το ΑΕΠ κατά 5-6%.
Όσον αφορά στο δανεισμό της χώρας, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η εμπιστοσύνη θα επανέλθει στους επενδυτές μόλις οι μεταρρυθμίσεις αρχίσουν να αποδίδουν και τα σπρεντ θα πέσουν. "Η

Aποκλείει αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας ο Όλι Ρέν


Για ακόμη μια φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να προβεί σε αναδιάρθρωση χρέους, ο ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν μιλώντας στην τηλεόραση του Ρόιτερς. Όπως τόνισε, ούτε η Ελλάδα αλλά ούτε η Ιρλανδία θα αναδιαρθρώσουν το χρέος τους κάνοντας λόγο για αποτελεσματικές ενέργειες σε επίπεδο δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη διαδοχική ασφάλιση

Οι λεπτομέρειες για τη νέα διαδικασία υπολογισμού της σύνταξης σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης και για αιτήσεις που γίνονται από 1η Ιανουαρίου του 2011 αποσαφηνίζονται στις ερωτήσεις και απαντήσεις που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας. Δείτε παρακάτω αναλυτικά και με παραδείγματα ποιες είναι οι αλλαγές και πως θα υπολογίζονται πλέον τα ποσά των συντάξεων.


Ερώτηση: Ποιους αφορούν οι νέες ρυθμίσεις για τη διαδοχική ασφάλιση;

Απάντηση: Οι νέες ρυθμίσεις εφαρμόζονται σε όσους υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης από 1/1/2011 και μετά, και εφόσον φυσικά έχουν ασφαλισθεί διαδοχικά σε δύο ή περισσότερα ταμεία.
Ερώτηση: Ποιες είναι οι αλλαγές που επέρχονται σε σχέση με το φορέα που απονέμει τη σύνταξη;
Απάντηση: Καμία αλλαγή δεν υπάρχει για τις περιπτώσεις σύνταξης γήρατος. Προβλέπονται όμως ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για τις συντάξεις αναπηρίας και συντάξεις λόγω θανάτου. Για να απονεμηθεί σύνταξη από τον τελευταίο φορέα αρκούν 1000 ημέρες ασφάλισης από τις οποίες 300 την τελευταία πενταετία (από 1500 και 500 αντίστοιχα που απαιτούντο με το σημερινό καθεστώς στην πρώτη εξέταση του αιτήματος). Ειδικά όμως για τις συντάξεις λόγω αναπηρίας ή θανάτου και εφόσον έχει απορριφθεί το αίτημα από όλους τους φορείς ο τελευταίος φορέας απονέμει σύνταξη εφόσον πληρούνται βέβαια οι γενικές και ειδικές προϋποθέσεις, αλλά αρκούν 300

Άρειος Πάγος: Δεν μεταφέρεται η θερινή άδεια το επόμενο έτος

Η θερινή άδεια που δεν χορηγείται με υπαιτιότητα του εργοδότη δεν μεταφέρεται στο επόμενο έτος έκρινε ο Άρειος Πάγος, με την υπ’ αριθμ. 455/2010 απόφασή του.



Σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο θα πρέπει να προσαυξάνονται οι αποδοχές αδείας. Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία αφορούσε στη διαφορά εργαζόμενου στη ΔΕΗ με την επιχείρηση, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να χορηγήσει την άδεια στον εργαζόμενο πριν από τη λήξη κάθε ημερολογιακού έτους, ακόμη και αν ο τελευταίος δεν υπέβαλε αίτηση.
"Δεν επιτρέπεται, ούτε με συμφωνία μεταξύ του εργαζομένου και του εργοδότη, η μεταφορά των ημερών της ετήσιας άδειας του τελευταίου, που δεν του χορηγήθηκαν από τον εργοδότη στο επόμενο ή στα μεθεπόμενα έτη, με συνέπεια να είναι ανίσχυρη τέτοια συμφωνία

Χωρίς νερό την Τετάρτη το κέντρο της Θεσσαλονίκης


Διακοπές νερού, από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, θα ταλαιπωρήσουν τους κατοίκους σε περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης, λόγω εργασιών αποκατάστασης διαρροής σε αγωγό του Δικτύου Υδρευσης, στις οδούς Δροσίνη με Αρτέμιδος και Αναλήψεως με Σόλωνος.
Όπως ανακοίνωσε η Εταιρία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), διακοπή υδροδότησης θα υπάρξει στην περιοχή που περικλείεται από τις

Υπ. Παιδείας: Ηλεκτρονικά οι μετεγγραφές και η διανομή βιβλίων

Αρχές Οκτωβρίου και ηλεκτρονικά θα γίνονται πλέον οι μετεγγραφές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου στη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Ακόμη δημιουργείται ηλεκτρονικό σύστημα για τη διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.


Σύμφωνα με την υπουργό, οι φοιτητές που θέλουν μετεγγραφή θα πηγαίνουν στην ειδική ιστοσελίδα και αρχικά θα πιστοποιούν τα στοιχεία τους.
Στη συνέχεια θα βλέπουν μια λίστα με τα τμήματα που μπορούν να μεταφερθούν και καλούνται να επιλέξουν που θέλουν μετεγγραφή με σειρά προτεραιότητας. Το υπουργείο εντός χρονικού διαστήματος θα τους ενημερώνει για το αποτέλεσμα και η μετεγγραφή θα πραγματοποιείται αυτόματα.
Όμως σε περίπτωση που ο έλεγχος δείξει παρατυπίες ή ψευδή στοιχεία ή μεταγραφή θα ακυρώνεται. Τριμελής επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει και δικαστικός, θα ερευνά την κάθε

Έρογλου: «Δεν υπάρχουν πια πρόσφυγες στην Κύπρο»

«Μετά από 36 χρόνια δεν υπάρχουν πρόσφυγες σε αμφότερες τις πλευρές», δήλωσε, σήμερα, μιλώντας στην εφημερίδα «Κίπρις», ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου και εκτίμησε ότι «είναι μάλλον δύσκολο να εξευρεθεί λύση του κυπριακού μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου».


Ο Ντ.Έρογλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν επιλυθεί το περιουσιακό θα έχει διανυθεί σημαντική απόσταση στην συνολική επίλυση του κυπριακού.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι με τον πρόεδρο Χριστόφια "συνεννοούνται πολύ καλά σε κοινωνικές συναντήσεις, στις συνομιλίες υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός αλλά στο θέμα επίλυσης του κυπριακού έχουν μεταξύ τους σοβαρές διαφορές". Σε άλλα σημεία της συνέντευξης είπε ότι ο κ. Χριστόφιας προσπαθεί να παρατείνει τις συνομιλίες, ότι στις Βρυξέλλες η τουρκική πλευρά ζήτησε την έγκριση του κανονισμού

Στάση εργασίας την Πέμπτη από την ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔΥ εκφράζοντας την συμπαράσταση της στον αγώνα των εκτάκτων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου καλύπτει με τρίωρη στάση εργασίας όσους Συλλόγους αποφασίσουν να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στις 8 το πρωί στον Άρειο Πάγο.


Την προσεχή Πέμπτη συζητείται στον Άρειο Πάγο το θέμα της μετατροπής των συμβάσεων των εκτάκτων ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, το θέμα είναι κρίσιμο και συνδέεται άμεσα με τις απολύσεις εκτάκτων που προωθούνται στο Δημόσιο, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά και με τα μεγάλα

Νέο δρομολόγιο της Olympic Air από Θεσσαλονίκη προς Λονδίνο

Την έναρξη του νέου δρομολογίου που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το αεροδρόμιο Γκάτγουϊκ στο Λονδίνο από τις 31 Οκτωβρίου 2010 ανακοίνωσε η Olympic Air.


Η πτήση θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 07:55 από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Από το Gatwick, η πτήση θα επιστρέφει στις 10:25.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη Airbus A319 προσφέροντας 120 θέσεις οικονομικών ναύλων και 12 θέσεις διακεκριμένου ναύλου.

Εγκαινιάζοντας το νέο δρομολόγιο, η Olympic Air προσφέρει ναύλο γνωριμίας απλής διαδρομής από Θεσσαλονίκη προς Λονδίνο έναντι 32 ευρώ και αντίστοιχα από Λονδίνο προς Θεσσαλονίκη έναντι 27

«Η Τουρκία δεν είναι έτοιμη για λύση» λέει ο Δημ. Χριστόφιας

Την εκτίμησή σου ότι «η Τουρκία δεν είναι έτοιμη για λύση» στο Κυπριακό εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Μιλώντας κατά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας και στις εργασίες της 65ης Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού, ο Δημ. Χριστόφιας υπογράμμισε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.


"Δεν είμαι ευτυχής για την πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών" τόνισε. Ακόμη, υπογράμμισε ότι "η αλλαγή στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα μας έφερε έναν ηγέτη ο οποίος, σε στενή επαφή και συνεργασία με την Τουρκία κάνει προτάσεις και εμμένει σε θέσεις οι οποίες σίγουρα δεν οδηγούν

«Ξεσκαρτάρισμα» στο βιβλίο του φυτικού «βασιλείου»

Στη δραστική μείωση των γνωστών φυτών του πλανήτη προχωρούν οι βοτανολόγοι καθώς παρατηρήθηκαν περίπου 600.000 διπλοεγγραφές στους καταλόγους τους. Βρετανοί και Αμερικανοί επιστήμονες διαγράφουν εκατοντάδες χιλιάδες λανθασμένες εγγραφές ειδών περιορίζοντας σημαντικά τον αριθμό των φυτών της Γης.


Οι εγγραφές είχαν γίνει στο πέρασμα των αιώνων από βοτανολόγους διαφόρων χωρών.

Πολλοί ερευνητές, συνέλεγαν και "βάφτιζαν" διάφορα φυτά, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι πολλά από αυτά δεν ήταν νέα.

Παράλληλα, άλλοι συνάδελφοί τους, σε διαφορετικά μέρη της Γης, είχαν ήδη βρει και δώσει διαφορετικό όνομα στα εν λόγω τα φυτά.

Με τον τρόπο, αυτό η τοματιά έχει 790 διαφορετικά ονόματα ανά τον πλανήτη ενώ η βαλανιδιά γύρω

Με το φόβο της φτώχειας ζει ένας στους δύο Γάλλους

Ένας στους δύο Γάλλους ζει με το φόβο πως μια μέρα θα καταλήξει στον δρόμο, και μάλιστα η πλειοψηφία εκτιμά πως εάν οι ίδιοι τη «γλυτώσουν», τα παιδιά τους είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αντιμετωπίσουν αυτόν τον κίνδυνο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της Secours populaire français που διενήργησε το ινστιτούτο Ipsos.

Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση, οι Γάλλοι εκτιμούν πως κάποιος μπορεί να θεωρηθεί φτωχός, όταν το εισόδημα του δεν ξεπερνά τα 1.003 ευρώ μηνιαίως, ενώ επισήμως ως κατώτερο όριο φτώχειας έχει οριστεί τα 910 ευρώ.


Το 53% των Γάλλων δήλωσε πως βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο "να γνωρίσει πραγματικά το τι θα πει φτώχεια", το 33% εξ αυτών όντως αναγκάστηκε να την αντιμετωπίσει, ενώ το 20% δεν

Αύξηση 3,3% στα υλικά κατασκευής νέων κατοικιών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών του μηνός Αυγούστου 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2009, σημείωσε αύξηση 3,3%, έναντι μείωσης 3,5% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2009 προς το 2008.


Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Αύγουστο 2010, σε σύγκριση με το δείκτη του Ιουλίου 2010, σημείωσε αύξηση 0,2%, έναντι αύξησης 0,4%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του 2009 προς το 2008.

Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2009 – Αυγούστου 2010, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου

Επιφυλακή για τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία


Απειλές για τρομοκρατική επίθεση στις μεταφορές της χώρας, εξετάζουν οι αρχές της Γαλλίας, αυξάνοντας τα μέτρα επιφυλακής.

"Πρόκειται για μια απειλή που μπορούμε να πιστέψουμε ότι έχει στόχο τις μεταφορές" και η οποία ενισχύθηκε από το πρωί της περασμένης Πέμπτης, διευκρίνισε πηγή από το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, η οποία δεν ήταν ωστόσο σε θέση να πει αν η απειλή εξακολουθεί να είναι επίκαιρη.

Από την ίδια πηγή έγινε γνωστό πως οι υπηρεσίες ασφαλείας αναζητούν, από το τέλος της περασμένης εβδομάδας, μια γυναίκα που είναι ύποπτη να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα.

Ωστόσο η πηγή δεν συνέδεσε άμεσα την εν λόγω γυναίκα με την ανακοινωθείσα ενίσχυση της

Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο και στο Αριστοτέλειο

Στο πάρκινγκ του Θεάτρου Γης θα μπορούν να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους όσοι θα έρθουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέσω περιφερειακής, την Τετάρτη 22/9 - Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο - καθώς ο χώρος της Πανεπιστημιούπολης θα είναι κλειστός για όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Όπως ανακοίνωσε η Πρυτανεία, λεωφορείο του ΑΠΘ θα τους μεταφέρει από το χώρο σταθμευσης σε επιλεγμένα σημεία του χώρου του Πανεπιστημίου.

Οσοι έρχονται από την πόλη θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο του ΑΠΘ, το οποίο θα κάνει την κυκλική διαδρομή: Εγνατία - Γ' Σεπτεμβρίου - Λεωφόρο Στρατού - Αγγελάκη -

Στη δημοσιότητα το «πόθεν έσχες» των βουλευτών

Για τη χρήση του 2008

Το πόθεν έσχες όλων των βουλευτών, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών αρχηγών, για τη χρήση του 2008, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει εισοδήματα για το 2008 από την βουλευτική αποζημίωση 126.205 ευρώ εκ των οποίων τα 72.269,74 αφορολόγητα.

Ακόμη, δηλώνει εισόδημα από άλλες πηγές 551 ευρώ ενώ η σύζυγός του δηλώνει εισόδημα 10.165 ευρώ.

Καμία αλλαγή δεν παρατηρείται στα ακίνητά του πρωθυπουργικού ζεύγους.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει από κοινού με τη σύζυγό του, ο καθένας από 50%, της οικίας στη Νέα Ερυθραία (365 τ.μ.) σε οικόπεδο 640 τ.μ. που αποκτήθηκε το 1990 με αγορά εκ μέρους του πρωθυπουργού, δωρεά και αγορά για τη σύζυγό του.

Η κ. Άντα Παπανδρέου δηλώνει ακόμη διαμέρισμα 83,5 τετραγωνικών στην Πάτρα που αποκτήθηκε το 1989 από γονική παροχή, καθώς και το 50% οικίας 378 τ.μ. επίσης στην Πάτρα που αποκτήθηκε το

Μέριμνα στο μνημόνιο για την ανάπτυξη ζητά ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ

Κατηγορηματικά αντίθετος με το ενδεχόμενο εξόδου από το μνημόνιο εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ, Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5». Πρότεινε όμως την επικαιροποίησή του, ώστε να περιλαμβάνει και αναπτυξιακά μέτρα.


Ο Γ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι απεμπλοκή από το μνημόνιο θα σήμαινε και "ακαριαίο θάνατο" για την ελληνική οικονομία΄. Παρέπεμψε όσους ζητούν στάση πληρωμών στη σημερινή εικόνα της Αργεντινής. Όπως υποστήριξε, παρά το γργονός ότι είναι μια χώρα εύφορη και παραγωγική, δέκα χρόνια μετά τη χρεοκοπία ακόμη δυσκολεύεται να δανειστεί από

Πτώση του σπρεντ προβλέπουν 15 διεθνείς τράπεζες

Την υποχώρηση των σπρεντ των ελληνικών ομολόγων μέσα στην επόμενη διετία προβλέπουν 15 μεγάλες διεθνείς τράπεζες που συνεργάζονται ως βασικοί διαπραγματευτές με το Γερμανικό Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, σύμφωνα με το Bloomberg. Προβλέπουν αποκλιμάκωση των επιτοκίων και για τα ομόλογα της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.


Κατά μέσο όρο, εκτιμούν ότι η διαφορά ανάμεσα στα επιτόκια των ελληνικών και των γερμανικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας θα περιοριστεί από τις 913 μονάδες βάσεις την περασμένη Παρασκεύη στις 809 στο τέλος του έτους, στις 638 στο τέλος του 2011 και στις 477 στο τέλος του 2012.

Οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σπρεντ στις 650 μονάδες βάσεις στο τέλος του 2010 , τις 450 το 2011 και τις 120 στο 2012. Οι απαισιόδξοι βλέπουν σπρεντ στις 1.000 μονάδες φέτος, στις

Ξεκίνησε η ηλεκτρική σύνδεση Ελλάδας - Τουρκίας

To περασμένο Σάββατο ξεκίνησε η δοκιμαστική, δωδεκάμηνη περίοδος διασύνδεσης του τουρκικού Ηλεκτρικού Συστήματος με το ευρωπαϊκό.


Το πρόγραμμα προβλέπει αρχική φάση διάρκειας ενός μήνα χωρίς εμπορικές ανταλλαγές και δεύτερη φάση, εφόσον αξιολογηθούν θετικά τα πρώτα λειτουργικά αποτελέσματα, με εμπορικές ανταλλαγές. Η διασύνδεση γίνεται μέσω καλωδίων υπερυψηλής τάσης (400 χιλιάδες βολτ) που συνδέουν

Τα 100 πιο πολύτιμα εμπορικά σήματα στον κόσμο

Ολοκληρώθηκε ο κατάλογος της Interbrand με τα 100 κορυφαία εμπορικά σήματα παγκοσμίως για το 2010. Ξεχωρίζουν ανάμεσα τους οι πιο γνωστές εταιρείες ένδυσης, πληροφορικής και κινητής τηλεφωνίας, τροφίμων, καλλυντικών αλλά και οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες.


Στην πρώτη τριάδα βρίσκονται η Coca-Cola, με την αξία του εμπορικού της σήματος να υπολογίζεται στα 70,45 δισ. δολάρια, η IBM, στα 64,7 δισ. δολάρια, και η Microsoft, στα 60,89 δισ. δολάρια.

Ακολουθούν στις πρώτες είκοσι θέσεις, η Google, η General Electric, η Mc Donald's, η Intel, η Nokia, η Disney, η HP, η Toyota, η Μercedes-Benz, η Gillette, η Cisco, η BMW, η Louis Vuitton, η Apple, η Marlboro, η Samsung και η Honda.

Την 100η και τελευταία θέση της κατάταξης καταλαμβάνει η Burberry.

Η μεγαλύτερη αύξηση στην αξία εμπορικού σήματος αφορά για φέτος την Apple, η οποία σκαρφάλωσε στη 17η από την 20η θέση. Αντιθέτως, εκτός λίστας έμεινε ο βρετανικός πετρελαϊκός

Προειδοποίηση Ρέππα στους ιδιοκτήτες φορτηγών

Προειδοποίηση στους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων να μην υπερβούν τα εσκαμμένα με τις κινητοποιήσεις τους απηύθυνε ο Δημήτρης Ρέππας, επισείοντας την απειλή άμεσης απελευθέρωσης των οδικών μεταφορών.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Ant1, ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι θα αποδοθούν ευθύνες και οι κυρώσεις θα είναι αυστηρές σε όποιον εμποδίσει τη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας, πέραν των ορίων του νόμου.


Σε συνέντευξή του στο Real FM, δήλωσε ότι στην περίπτωση που υπάρξουν εκτεταμμένα προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο μηδενισμό της μεταβατικής περιόδου που προβλέπεται πριν την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος και ενδεχόμενως θα δώσει τη

Μείωση του δείκτη νέων παραγγελιών στη Βιομηχανία

Μείωση κατά 4,1%  τον Ιούλιο  σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009 σημείωσε ο Δείκτης Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η εξέλιξη του Δείκτη Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία, με βάση το έτος 2005=100,0, για το μήνα Ιούλιο 2010, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, έχει ως εξής:

Ο Γενικός Δείκτης Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Ιουλίου 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιουλίου 2009, παρουσίασε μείωση κατά 4,1%, έναντι

Ο Δίας έρχεται πιο κοντά μας...

Ο πλανήτης που είναι πάντα λαμπερός, αλλά μοιάζει λίγο φωτεινότερος από το συνηθισμένο, δεν είναι άλλος από το Δία, λέει ο Robert Naeye, αρχισυντάκτης του περιοδικού Sky & Telescope

"Ο Δίας κάνει ένα πιο κοντινό πέρασμα κοντά από τη Γη, λίγο πιο κοντά, απ' αυτή του 1963".

Πού θα βρείτε τον Δία;

περίπου 368 εκατομμύρια μίλια μακριά και (για τους περισσότερους παρατηρητές) χαμηλά στα Νοτιοανατολικά, μόλις σκοτεινιάσει ο ουρανός. Ο γιγάντιος πλανήτης θα φθάσει στο πλησιέστερο σημείο του, το βράδυ της 20ής Σεπτεμβρίου 2010 - αλλά θα παραμείνει ένα από

Αναζητείται ευρωπαϊκό μοντέλο για τα ελληνικά ταξί

Τη λειτουργία των ταξί σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μελετούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να μεταφερθεί στην ελληνική πραγματικότητα αυτό το μοντέλο, ανέφερε ο Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Ant1.

"Μέχρι το τέλος του χρόνου, πιστεύω, θα έχουμε στη διάθεσή μας τα αντίστοιχα στοιχεία", εκτίμησε ο υπουργός Υποδομών.
  
Ο Δημ. Ρέππας σημείωσε ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα γίνει με εντελώς διαφορετικά κριτήρια από εκείνα που ίσχυσαν για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών. Συγκεκριμένα, θα αφορούν στην πρόσβαση στο

Εικόνα εμφράγματος στις εθνικές οδούς

Μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται από το πρωί στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου λόγω μπλόκου φορτηγών στο Δαφνί. Μέσω της λεωφόρου Σχιστού και της Αττικής Οδού γίνεται εκτροπή των οχημάτων από την Τροχαία. Σχεδιάζουν πορεία οι αυτοκινητιστές.

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται και στην Αθηνών - Λαμίας μετά από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο 13ο χιλιόμετρο περίπου στις 06:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ΙΧ αυτοκίνητο προσέκρουσε σε φορτηγό και στη συνέχεια δύο ακόμη οχήματα έπεσαν πάνω σε 7 σταθμευμένα φορτηγά.

Για το ατύχημα, η Τροχαία πραγματοποιεί προανάκριση.

Το πρωί οι οδηγοί των φορτηγών και των βυτιοφόρων επιχείρησαν να κάνουν πορεία προς το κέντρο της Αθήνας και τη Βουλή όπου την Τρίτη θα τεθεί προς ψηφοφορία το νομοσχέδιο για την

Αναβλήθηκαν τα «στρες τεστ» των ελληνικών τραπεζών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφώνησαν να αναβάλλουν τα «στρες τεστ» των ελληνικών τραπεζών για ένα μήνα, ούτως ώστε οι ρυθμιστικές αρχές να διαπιστώσουν πώς εξελίσσονται οι πωλήσεις ομολόγων τους στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των FT.


Από αυτή την σκοπιά, η δημοπρασία τρίμηνων εντόκων που θα γίνει αύριο Τρίτη από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας θα τελεί υπό στενή παρακολούθηση μετά την πρόσφατη επιτυχή δημοπρασία κρατικών τίτλων.

Τα στρες τεστ των ελληνικών

Ο τουρισμός αποτελεί το 9% του ΑΕΠ παγκοσμίως

Ο τουρισμός συγκέντρωνε λίγο πάνω από το 9% του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2009 και απασχολούσε τον έναν στους δώδεκα εργαζόμενους παγκοσμίως. Η Γαλλία αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό των ξένων επισκεπτών εδώ και 15 χρόνια. Εντούτοις, με όρους εισπράξεων οι ΗΠΑ κατέχουν τα πρωτεία.


Στις πρώτες θέσεις η Γαλλία

Ο διεθνής τουρισμός έπεσε 1,9% το 2008 ή 5,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από την μέση ετήσια ανάπτυξη που σημειώθηκε στον κλάδο την προηγούμενη τετραετία, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Με την οριστικοποίηση των στοιχείων του 2009 εκτιμάται πως η πραγματική κάμψη θα ανέλθει σε -4%.

Οι διεθνείς τουριστικές ροές τείνουν να ανταποκρίνονται με μεγάλη ένταση στις οικονομικές υφέσεις, ενώ οι εγχώριες τουριστικές ροές (δηλαδή οι άνθρωποι που κάνουν τις διακοπές τους στην

Ευρυζωνικότητα για όλους θέλει ο ΟΗΕ

Πρόσβαση στο διαδίκτυο με υψηλές ταχύτητες για τον μισό πληθυσμό της Γης επιθυμεί εντός της πενταετίας ο ΟΗΕ.


Οι κυβερνήσεις του κόσμου οφείλουν να τοποθετήσουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους, τόνισε ο Χαμαντού Τούρε, επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ.

«Οι ηγέτες του κόσμου είναι ομόφωνοι: το μέλλον θα κτισθεί με την ευρυζωνικότητα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακόμη και στις ανεπτυγμένες χώρες, η πρόσβαση στην ευρυζωνικότητα δεν έχει επιτύχει να φθάσει το 50%. Η Ένωση Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ, εκτιμά πως το σχετικό ποσοστό ανέρχεται στο 30% στις ανεπτυγμένες και στο 10% στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ στις φτωχότερες από αυτές τα στοιχεία

Τρέχουν τα διόδια, κολλάνε τα έργα!

Τα διόδια, με συνεχείς αυξήσεις στις τιμές και προσθήκη νέων σταθμών είσπραξης, φαίνεται πως είναι η μόνη πρόβλεψη που τηρείται και μάλιστα με... θρησκευτική ευλάβεια από τις περίφημες πέντε συμβάσεις του 2007 για τα έργα στους εθνικούς δρόμους.

Οι οδηγοί κινούνται σε δρόμους-εργοτάξια, με πολλά σημεία-καρμανιόλες, πληρώνουν όμως ως να είναι υπερσύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι!

Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, προκύπτει ότι τρία χρόνια μετά, περίπου το 50% έως και 60% του συμβατικού χρονοδιαγράμματος των έργων, οι κατασκευές έχουν υλοποιηθεί μόλις από 13% έως 24% και μόνο σε δύο περιπτώσεις έχουν ξεπεράσει το 50%. Οι εργολάβοι οχυρώνονται πίσω από τις καθυστερήσεις του Δημοσίου στην υλοποιήση των υποχρεώσεών του σε τομείς όπως απαλλοτριώσεις και μετατοπίσεις δικτύων κοινής ωφέλειας, για να δώσουν

Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών τώρα!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ,ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Αυτή την στιγμή βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Οικονομικών περίπου 300 διοριστέοι εφοριακοί, τελωνειακοί και δημοσιονομικοί και διαμαρτύρονται ειρηνικά για την αναστολή της πρόσληψής τους μέχρι το 2013.

Πρόκειται για επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2008 του ΑΣΕΠ στο Υπ. Οικονομικών και οι θέσεις που θα στελεχώσουν σε εφορίες, τελωνεία και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποτελούν θέσεις-κλειδιά για τη στελέχωση του ελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Διαμαρτύρονται γιατί ενώ έχουν παρέλθει οι νόμιμες προθεσμίες για το διορισμό τους από αρχές