www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ολοταχώς για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Προσκλητήριο σε επενδυτές απηύθυνε από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο Γιώργος Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εκμετάλλευση, αλλά και ιδιωτικοποίηση της ανενεργής περιουσίας του Δημοσίου, αξίας 270 δισ. ευρώ.



Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για ποσό αντίστοιχο του ελληνικού χρέους, ενώ παρουσίασε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ως κίνητρο για την υλοποίηση επενδύσεων στη χώρα. Χαρακτήρισε τις αλλαγές στη φορολογία, το ασφαλιστικό αλλά και στο δημόσιο τομέα ως τις πλέον φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στην ιστορία της Ευρωζώνης. "H Ελλάδα άλλαξε άρδην τον τελευταίο χρόνο", υποστήριξε.
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απελευθέρωση του τομέα Ενέργειας και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, εκτιμώντας ότι θα ενισχύσουν το ΑΕΠ κατά 5-6%.
Όσον αφορά στο δανεισμό της χώρας, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η εμπιστοσύνη θα επανέλθει στους επενδυτές μόλις οι μεταρρυθμίσεις αρχίσουν να αποδίδουν και τα σπρεντ θα πέσουν. "Η
αποτυχία δεν αποτελεί εναλλακτική λύση", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Αλληλεγγύη για τον περιορισμό της φτώχειας
Νωρίτερα, ο Γ. Παπανδρέου μίλησε σε στρογγυλή τράπεζα στο πλαίσιο της συνόδου του ΟΗΕ για τους στόχους της χιλιετίας, όπου τόνισε ότι η κρίση δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για να αθετήσει ο ανεπτυγμένος κόσμος τις δεσμεύσεις του απέναντι στους φτωχούς της υφηλίου.
"Αυτό που χρειαζόμαστε είναι προοδευτικές, εναλλακτικές λύσεις που να βασίζονται σε πνεύμα αλληλεγγύης και υποστήριξης των πολιτών. Αντί των μέτρων λιτότητας, θα πρέπει να σκεφτούμε τους όρους της δικής μας παγκόσμιας αξιοπιστίας", τόνισε.
Αύριο ο ο πρωθυπουργός θα μιλησει σε εκδηλωση του Economic Club of New York, που θεωρείται το σημαντικότερο οικονομικό φόρουμ των ΗΠΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: