www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών τώρα!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ,ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Αυτή την στιγμή βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Οικονομικών περίπου 300 διοριστέοι εφοριακοί, τελωνειακοί και δημοσιονομικοί και διαμαρτύρονται ειρηνικά για την αναστολή της πρόσληψής τους μέχρι το 2013.

Πρόκειται για επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2008 του ΑΣΕΠ στο Υπ. Οικονομικών και οι θέσεις που θα στελεχώσουν σε εφορίες, τελωνεία και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποτελούν θέσεις-κλειδιά για τη στελέχωση του ελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Διαμαρτύρονται γιατί ενώ έχουν παρέλθει οι νόμιμες προθεσμίες για το διορισμό τους από αρχές
Μαρτίου ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί στις υπηρεσίες τους .

Καταγγέλουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γιατί:

... δεν σέβεται το Σύνταγμα της χώρας και αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους του κράτους μη τηρώντας το δημοσιουπαλληλικό κώδικα σύμφωνα με τον οποίο θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται στις θέσεις τους.

...υποβαθμίζει το ρόλο του Συνηγόρου του Πολίτη αγνοώντας τελείως απόφασή του που κρίνει το μη διορισμό τους ως παράνομη ενέργεια.

...απαξιώνει τελείως το ρόλο του ΑΣΕΠ καταδικάζοντας όσους πίστεψαν στη διαφάνεια και στην αξιοκρατία σε αναγκαστική ανεργία

...αρνείται να στελεχώσει τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών με εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να προβαίνουν σε ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις. Συνέπεια αυτού είναι να καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώνουν φόρους μόνο αυτοί που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, δηλαδή οι εργαζόμενοι και οι έχοντες χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Απαιτούν τον άμεσο διορισμό και λήξη της ομηρίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: