www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Μέριμνα στο μνημόνιο για την ανάπτυξη ζητά ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ

Κατηγορηματικά αντίθετος με το ενδεχόμενο εξόδου από το μνημόνιο εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ, Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5». Πρότεινε όμως την επικαιροποίησή του, ώστε να περιλαμβάνει και αναπτυξιακά μέτρα.


Ο Γ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι απεμπλοκή από το μνημόνιο θα σήμαινε και "ακαριαίο θάνατο" για την ελληνική οικονομία΄. Παρέπεμψε όσους ζητούν στάση πληρωμών στη σημερινή εικόνα της Αργεντινής. Όπως υποστήριξε, παρά το γργονός ότι είναι μια χώρα εύφορη και παραγωγική, δέκα χρόνια μετά τη χρεοκοπία ακόμη δυσκολεύεται να δανειστεί από
τις αγορές ενώ ένα κομμάτι του πληθυσμού κυριολεκτικά πεινάει.

Όσον αφορά όμως στο περιεχόμενο του μνημονίου, τόνισε ότι ορισμένα από τα μέτρα για το 2011 δεν είναι πλέον ρεαλιστικά και πρέπει να αντικατασταθούν από ισοδύναμα. Πρόσθεσε ότι το μνημόνιο είναι μεν αναγκαίο αλλά δεν αποτελεί αναπτυξιακό πρότυπο. "Δεν λέει πολλά πράγματα για την ανάπτυξη, δεν λέει για την καινοτομία, δεν λέει για το τρίγωνο της γνώσης, για την παιδεία, για την ερευνά, για τα πανεπιστήμια, αφήνει πάρα πολλά πράγματα ανοικτά", σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: